Avatar foto Door Josine Droogendijk
Koninginnenmode 21 apr 0 reacties

Hoe wordt een koninklijke avondjurk gemaakt?

In de kledingkast van prinses Mary hangt een zachtroze jurk met goudkleurig borduurwerk. In deze blog laat ik je zien hoe de jurk tot stand kwam én hoe hij nu door het leven gaat. 

Op de vooravond van de Nederlandse inhuldiging werd er gedineerd in het Rijksmuseum. Ik stond die avond achter de dranghekken en heb echt mijn ogen uitgekeken.Die jurken. Die juwelen. Die prachtige stoffen: wow. Indrukwekkend met een grote hoofdletter I. Zo zag prinses Mary er die avond uit: 

De japon bestaat uit een losse strapless avondjurk en een geborduurde top. Zoals onderstaande foto wel laat zien, is de basis van de top gemaakt van een hele fijne, transparante stof met daaroverheen een wat grovere tule. Daarop heeft ontwerpster Birgit Hallstein lintjes in de vorm van een cirkel aangebracht, die vervolgens zijn voorzien van goudkleurige kraaltjes. De halslijn en de mouwen zijn al zichtbaar. Wat een voorrecht om dergelijk monnikkenwerk te mogen dragen! 


Foto: Birgit Hallstein

De mouwen zijn voorzien van een zachtroze manchet, zodat top en japon één geheel vormen. 


Foto: Birgit Hallstein

Een ceintuur maakt het totaalplaatje af. 


Foto: Birgit Hallstein

Het eindresultaat: 


Foto: Birgit Hallstein

Mary met de jurk in Amsterdam: 

Na het succesvolle debuut dook de jurk nogmaals op in 2015. Helaas verdween de top daarna buiten beeld, maar de jurk níet. Met een nieuwe (en geborduurde cape) dook het kledingstuk opnieuw op tijdens het intronisatiefeest in Japan, oktober 2019. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments