Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 28 dec 29 reacties

Geen twijfel over mogelijk: dit was het modejaar van Kate

Oke, koningin Máxima schotelde ons toffe looks voor, maar dé Modekoningin van 2022 is zonder twijfel de nieuwe Princess of Wales.

Qua avondkleding wist ze een modern sprookje tot leven te brengen.

(c) BSR/James Whatling

Het borduurwerk glinsterde, de zijde glansde, de diamanten fonkelden, de mouwen zwierden: dit plaatje verdient een tien met een griffel.

(c) BSR

Bij de première van Top Gun: Maverick kwam een avondjurk in beeld die sterk deed denken aan Máxima’s allermooiste jumpsuit. Beide ontwerpen werden dan ook gekocht bij een en dezelfde ontwerper: Roland Mouret.

(c) BSR

Zilver is een hele gevaarlijke kleur. Voor je het weet ziet je kleding eruit als een ontwerp van CoolCat. Maar… bij deze jurk van Catherine gaat alles goed.

(c) BSR

Bij formele momenten kwam ook hele mooie dagkleding voorbij. In dit witte ensemble is Kate de belichaming van elegantie.

Less is more, bewijst ook deze outfit. Complimenten voor de pasvorm!

(c)

Mooi in zachtgeel:

(c) PPE/Nieboer

In 2022 kwam de polkadot meermaals voorbij.

(c) BSR

Een countrylook voor de kerst op Sandringham:

Altijd goed: een wit broekpak.

(c) BSR

En last but nog least kwam ook deze gele zomerjurk nog in beeld.

(c) BSR

Op naar 2023!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind haar met stip de best geklede royal. En inderdaad 2022 spande wat dat betreft de kroon.
Geweldig die polkadot. En ook de avondjurk van Roland Mouret (ook bij Maxima een succes).
Alle avondjurken waren trouwens fantastisch en zelfs sexy op de juiste, subtiele manier, Hopelijk heeft ze hiermee haar ietwat saaie imago voorgoed van zich afgeschud. Waar ik het overigens nooit mee eens ben geweest. Ik vind alles even fantastisch wat ze draagt en altijd passend bij de gelegenheid.

Helemaal mee eens!

Stijlvol, elegant en toch heel modisch, ja ze weet hoe het moet. Mooie materialen en perfecte pasvorm. Super slank, altijd geweest ook haar moeder en haar zus hebben hetzelfde figuur, dat is gewoon het ‘familie’ model. Ze laat ook steeds een beetje meer van haar persoonlijkheid zien en ontplooit meer initiatieven op allerlei gebied. Het valt denk ik niet mee (voor geen enkele royal) om in het openbaar altijd op ‘eieren te moeten lopen’.

Altijd heel elegant en een plaatje om te zien. Volumineuzere outifts staan haar goed maar toch vind ik slanke modellen ook goed staan bij haar lichaamsbouw.

Ik vind Catherine altijd het zeer elegant overkomen, ik hou van haar stijl. De countrylook vind ik geweldig!

Ja hoor, William heeft álle reden om trots te zijn.
William zelf vind ik ook altijd een hele vlotte verschijning. Samen een heel leuk koppel/gezinnetje, vind ik altijd.

Nou, dé mode koningin… Nee, dat is Kate voor mij niet. Ik bedoel het niet als body shamen, maar haar figuur is m.i. iets te rank om haar kleding mooie lijnen te geven. Het is nogal een recht silhouet.
Daarnaast ben ik ook geen fan van de eindeloze reeks jasjurken die ze draagt. En waar bijvoorbeeld Zara Tindall daar toch in weet te knallen, staat het bij Kate nogal stijf en saai.
Ik ben wel blij verrast door de luchtige gele jurk (mooie lengte!) en het witte broekpak. Smaakt naar meer!

Prinses Catherine heeft ogenschijnlijk alles mee om zo hoog te scoren als modeprinses.
Ik houd van haar stijl en kledingkeuze, mooie verzorgde kapsels en haar perfectionisme en uitstraling en geniet dan ook steeds weer van foto’s waarop ze te zien is.
Maar ik begrijp goed dat deze smaak heel persoonlijk is en niet door iedereen met een hoog cijfer beoordeeld wordt.
Hoeft toch ook niet?! Wanneer er een volgende Royal aan de orde is heb ík daar misschien wel weer een andere mening over. Dat houdt het boeiend hoor!
Kate krijgt een 9 van mij.
En in dit blog vind ik de eerste twee avondjurken (rood en wit) het allermooist.

Inderdaad, zo mooi, onberispelijk en bijna perfect! Dat is de prinses van Wales! Helemaal geweldig en echt Engels! Maar ik zie toch liever Máxima of Mathilde, ook heel goed gekleed maar wat spontaner en menselijker!

Een dikke 10 voor Prinses van Wales!

Catherine ziet er altijd geweldig uit! De polkadot jurk is één van mijn favorieten dit jaar en de geleende groene jurk die hier niet te zien is ook.

Ik vind Kate helemaal niet de modekoningin 2022. Ik vind haar stijl stijfjes, kil en door haar lichaamsbouw vaak onplesant tonen. Ze kan de plek die Meghan heeft achtergelaten nooit en te nimmer vullen.

Helemaal mee eens.

Vaak ben ik het met je eens Josine, maar nu niet. Het modejaar van bijvoorbeeld Letitia, Mary, Sofia en Maxima vind ik niet onder doen van dat van Kate (hoe lelijk ik bepaalde (cut-out) outfits ook vind. Door haar ‘ranking’ naar princes of Wales heeft ze meer in de belangstelling gestaan dan de andere dames en heeft daar gezorgd voor mooie looks, zeker tijdens evenementen in de avonduren. Maar de lange, ranke jassen die veelal gedragen worden tijdens werkbezoeken zijn dan wel onberispelijk maar niet altijd perse modebewust. Dus los van mijn smaak vind ik dit zeker niet het modejaar van Kate geweest.
En als je mijn smaak wilt weten, ik vind de bovenste rode kanten japon net zo min mooi als bijvoorbeeld de hardgroene kanten japon van Maxima. En de avondjurk van Mouret vind ik prachtig, maar niet bij Kate. De gele zomerjurk en de hoed met veer, gedragen afgelopen Kerstdagen vind ik haar dan weer geweldig staan.
Och, ik hou gewoon niet zo van perfectie denk ik.

In alle omstandigheden : SCHITTEREND zowel sua model, stof, accesoires . Telkens weer een perfect en british plaatje. Voor mij althans een lust voor het oog. Ik geraak nooit uitgekeken op haar stijl en voorkomen.

Of ze nu naar een roeiwedstrijd gaat, naar t bos met spelende kinderen, een opening of een staatsbanket ze ziet er mi altijd “gepast” gekleed uit. Verzorgd en stijlvol. Elegantie ten top.

Heerlijk de eveningdresses!
Broekpak ook
En graag in 2023 de roklengte a la de rozerode jurk.

Jaaah!!! Wat een prachtige verschijning altijd!! Passend bij de gelegenheid, bij haar leeftijd, mooi tot in de details: outfit, accessoires, haren… ik vind persoonlijk Kate eigenlijk altijd een genot om naar te kijken…een mode -icoon weet ik niet, daar is het mss niet vooruitstrevend genoeg voor. Noem het klassiek, ik noem het classy! Eigenlijk altijd goed👌

Ja, absoluut mee eens!! Catherine ziet er altijd onberispelijk uit in haar geheel eigen stijl. De zilveren avondjapon kende ik nog niet maar staat haar fantastisch!! Los van haar kledingstijl doet ze het erg goed in haar nieuwe rol als Princess of Wales.

Terecht, ze ziet er altijd tip top verzorgt uit. Passend bij de gelegenheid. Of het nu een sportief event is of iets met kinderen of een gala. Heb echt zelden tot nooit een modemisser bij haar gezien. Van kapsel tot schoenen, Jacqueline omschrijft het ook al heel mooi en ik sluit me daar helemaal bij aan.

Absoluut! Gisteren in Shownieuws hadden ze het er ook over hoe fantastisch deze vrouw is uitgegroeid tot mode-icoon. En alles vrijwel alles staat haar, maar ook alles sluit naadloos aan. Mooie ontwerpen, goed zittende zomen en naden, goede lengtes, geen rommeligheden. Geen verfrommelende lapjes, of kapjes rondom schouders, of als ijsbaan uitziende rare veels te brede glimmende broeken enfin noem maar op. De één noemt het saai, de ander, waaronder Ikzelf vind het fantastisch. Ze kleedt zich wat je ook mag verwachten van iemand die zulk een functie mag bekleden; onberispelijk en meegaand in de mode trend en zich vasthoudend’ aan eigen (Engelse) modeontwerpers. Catherine is met recht een visitekaartje van Engeland.

Ik mis in dit rijtje foto’s zeker het gouden avondtoilett dat ze droeg bij de première van James Bond. Die was echt stunning en zo passend bij James Bond.

Ach ja tuurlijk, och wat gaat de tijd toch snel!!

Zeker veel geslaagde outfits. Vooral de witte avondjurk is prachtig, maar ook de rode robe manteau en de Mary Poppins achtige polkadot. Zo Engels! Weet iemand waarom die arme prinsjes met blote knietje de winterkou in moeten, terwijl zuslief een dikke maillot draagt?

Volgens mij ivm traditie/etiquette van de Britse upper class.

ik heb weleens gehoord dat dit met etiquette te maken heeft, tot een bepaalde leeftijd kniekousen en daarna net als zijn grote broer in het pak.