Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 14 mei 26 reacties

Frederik en Mary vieren 20-jarig huwelijksjubileum tijdens start staatsbezoek Noorwegen

Na het staatsbezoek van Denemarken aan Zweden, zijn Frederik en Mary nu met het koninklijke jacht ‘de Dannebrog’ vanuit Denemarken naar Noorwegen gevaren. Vandaag is het staatsbezoek van Denemarken aan Noorwegen van start gegaan. Kroonprinses Mette-Marit is erbij aanwezig!

Foto ©PPE/Nieboer

Vandaag is het eveneens 20 jaar geleden dat kroonprins Frederik van Denemarken in het huwelijksbootje trad met zijn Mary Elizabeth Donaldson. Het Deense koninklijke huis besteedt er aandacht aan op instagram.

Foto ©Kongehuset

Mode Mary

Koningin Mary draagt een blauwgrijze rok met borduursel van het label Erdem, met daarop een bekend wit jasje met dunne riem. in haar opgestoken kapsel draagt ze een blauwgrijze fascinator.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode Sonja

Koningin Sonja draagt een opvallende felrode mantel met borduursel. De vlag past perfect bij het rood van de Deense vlag, maar ook van de Noorse vlag.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mode Mette-Marit

Kroonprinses Mette-Marit draagt haar taupekleurige jurk wit bovendeel, van het label Fendi. Daarbij draagt ze een grote witte zomerhoed van hoedenmaker Gerd Holth.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Bewegend beeld:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geweldige jurk van MM maar meer voor de herfst misschien? Of heel vroege voorjaar
Hoe lang is Frederik eigenlijk. Ik denk altijd dat hij vrij klein is maar dat komt wellicht door zijn jongensachtige uitstraling en omdat zijn broer zo lang is. Maar als ik deze foto’s zie is hij wel lang. En Mary? Hoe lang is zij? Want naast haar man is ze ze best klein of hij dus toch heel
lang

Ik vind M.M. er goed en koninklijk uitzien 👌🏼 incluis idd een sierlijk grote hoed zoals Lieske schrijft.

Sonja vind ik echt ge-wel-dig mooi-weer-gekleed vandaag, 🌞
lekker onderweg naar Saint Tropez 🛥️ 🕶️ 🌴

Mary ziet er uit als…. ‘Mary in ontwikkeling’ 〰️
Overigens erg mooie combi van subtiele broches èn de stof van heur rok / borduursel / is werkelijk prachtig 🤩

Mary ziet er prachtig uit. Sonja en Mette Marit prima. Lekker zichzelf

Mary en mette marit ervaar ik als schitterend !!!! En beide zeer verzorgd.

Wat ziet ze er weer prachtig uit. En ook Mette Marit heeft een mooie outfit aan. Dit staat haar goed. Leuk dat ze alweer op Staatsbezoek zijn. Zou na deze langstzittende royals Nederland aan de beurt zijn voor een staatsbezoek?

Leuke, ontspannen foto van Frederik en Mary op het schip, en zo perfect met hun kleding afgestemd op de achtergrond.
Tijdens de officiële plechtigheden ziet Mary er zeer charmant en stijlvol uit in deze combi.
En de fascinator staat haar prima.
Alles is heel verfijnd op elkaar afgestemd.
Koningin Sonja kiest hier voor een opvallende, krachtige kleur, maar ik vind de mantel persoonlijk niet zo mooi. Hij doet mij denken aan het uniform van een lakei….
Het geheel is niet zo in overeenstemming met het fijn gebouwde postuur van deze dame.
Zo fijn dat Mette Marit er ook bij kan zijn. Ik ben positief verrast door haar sierlijke grote hoed.
De japon is eenvoudig van kleur en klassiek van snit, wat prima past bij de keuze die we meestal van haar gewend zijn.

Jammer, maar ik kan van de foto’s van Mary niet goed genoeg zien wat ze aanheeft, nog even geen commentaar.
Sonja; lekker kleurtje, maar het is niet mijn smaak.
MM; wat fijn dat ze erbij is, maar haar jurk vind ik tikje ouwelijk. Hoed staat haar erg mooi.

Uff .. niets meegekregen van het Staatsbezoek en dat terwijl ik “om de hoek “ woon van Oslo. MM en haar gezin wonen echt letterlijk hier 10 minuten vandaan. Wel veel meegekregen van het prachtige weer, en morgen wordt het zowaar 24C. Al dagen mooi weer hier. Noorwegen koud en donker … welnee 😉 maar we hebben wel altijd een witte kerst 🎄.Ja zelf vind ik MM ook een ietwat oubollige jurk aan hebben maar vergis je net; MM is een typisch Noorse vrouw. De Noren zijn niet zo heel erg modebewust, veelal in onze ogen “tuttig” als ze netjes gekleed gaan. Maar zijn zeer traditioneel (ook met eten) en dat zien we aanstaande vrijdag ook weer op Grunlovsdag, de nationale feestdag hier, dan komen alle slobkousen en bunads weer tevoorschijn met de hele dure traditionele sieraden erbij. De kleuren verschillen en is afhankelijk uit welk deel v.h. land je komt. Iedereen echt iedereen loopt in een bunad, zelfs de kinderen en zelfs soms babies hebben er een.

Last edited 4 dagen geleden by Jacqueline

Wat een leuke weetjes die je met ons deelt, Jacqueline, uit deze streek waar je woont!
Bedankt.
Helpt ook om beter te begrijpen.

Wat mij opvalt is dat Koning Frederik zijn kepie afneemt wanneer de hymnes spelen en dus niet salueert zoals alle andere militairen incluis de Koning en de Kroonprins van Noorwegen. Weet iemand waarom ?

Ik meen ooit gelezen te hebben dat er -zoals in vk god save the king en land of hope and glory- in noorwegen op heden ook 2 “volks” iederen in omloop zijn een officieel (ja , wij houden van dit land) en een niet officieel (mijn kleine land) . Dit laatste zou sedert de aanslagen van breivik (211) op officiele ceremonieen gespeeld worden en zou aldus het origineel verdrongen hebben . .
Mss werd het 2 de hier gebracht en gezien er enkel gesalueerd wordt voor “officiele” hymnes ….
ps : noorwegen was ooit een deel van denemarken ….

He Claude, goede vraag👍
Is inderdaad apart.

Mary ….prachtig, classy en koninklijk.
MM tuttig en saai
Sonja bij de eerste blik op de foto dacht ik…ze is klaar om naar het strand te gaan. Net of ze haar zonnehoed en kaftan aan heeft. Ik kan dit niet mooi vinden

Misschien weet iemand dit – welke taal spreken zij met elkaar?

Zweeds en Noors verstaan elkaar, verschil niet veel. Ik red mij ook altijd in Zweden als ik net over de grens de Gouda kaas ect. ( Nederlandse producten kunnen we niet in Noorwegen krijgen.) ga halen. Ik spreek gewoon bokmål Norsk en de Zweden praten terug in het Zweeds, echter hebben ze wat meer een accent, maar dat is met Denemarken nog wel een graadje erger, maar ze praten gewoon in eigen taal. Ik kan de Denen ook goed verstaan, mits ze rustig praten en zij schijnen mij ook te begrijpen, en dat vind ik nog steeds wonderlijk 🤭

Last edited 4 dagen geleden by Jacqueline

Wat leuk, ik had precies dezelfde vraag. Dank je Jacqueline voor alle leuke extra info. En dank Petra voor het uitgebreide verslag. Leuk hoor.
Het lijkt dat Mary een beetje meer ontspannen is nu in Zweden en Noorwegen, zo ‘onder familie’? Ik had het idee dat de beginmaanden erg veel spanning teweeg hadden gebracht, misschien is het best een grotere overgang in Denemarken geweest dan wij allemaal van de buitenkant zien? Ze lijken mij allemaal zo lekker ontspannen aan het Deense hof maar misschien is dat helemaal niet zo …

Koningin Sonja, kleurrijk, in vergelijking met de anderen, maar mooi! Vind alleen de hoed, haar niet zo mooi staan.
Mary en Mette Marit, ook prachtig.
Ik lees graag de reacties van anderen.
Ben het er veelal mee eens. Vind het ook knap hoe sommigen omschrijven wat ze zien. Zelf volsta ik meest met: ” ik vind het mooi of niet 😄”

Echt genieten van de mooie beelden van het staatsbezoek aan Noorwegen. Fijn dat Mette Marit erbij is, nu hopen dat zij ook bij het staatsbanket aanwezig zal zijn. Ze ziet er netjes uit, al had het wat mij betreft wat vlotter gemogen. Sonja ook piekfijn en charmant. En dan Mary….dit is voor mij perfectie: stijlvol, klassiek, opvallend op een bescheiden manier en op en top een koningin.

Wat fijn dat MM er bij is, en wat staat deze jurk haar mooi.
Mary is duidelijk bezig haar stijl iets te veranderen met haar nieuwe rol, het wordt wat meer aanwezig en dat mag, want ze is gepromoveerd.
Sonja, prachtig zomers, feestelijk maar toch comfortabel.
3 vrouwen die een plaatje zijn om naar te kijken.

Mary ziet er leuk uit, ze heeft haar figuur en uitstraling mee. Sonja weer in een felle kleur, gedurfd dat ze dat op haar leeftijd nog draagt, staat haar goed. Fijn dat MM erbij is. De jurk van MM is netjes maar vind ik tuttig, saaie kleur en zo hoog gesloten. En dan die witte “bef”. Sorry, ik kan dit niet mooi vinden .

Koningin Sonja ziet er heel goed uit, erg mooie look, MM staat de hoed prachtig, Mary netjes.

Wat fijn dat Mette-Marit erbij is.
De dames zien er goed uit, echt hun best gedaan.
Koningin Sonja straalt in rood met borduursels: staat fris, vrolijk en zonnig.
Mette-Marit ziet er leuk uit, grote hoed erbij staat zo mooi.
Van koningin Mary is nu nog niet zoveel te zien, maar er zullen later wel meer foto’s volgen. In ieder geval leuke fasinator en lichtblauwe rok met bloemetjes met daarop crème top. Als de rok wijd is, heeft het geheel een fifty’s vibe.