Avatar foto Door Moderator Petra
België 19 dec 25 reacties

Feestdagen: Belgische Royals houden receptie in Paleis

Koning Filip en koningin Mathilde geven vanavond een receptie in het koninklijk paleis. Ook prinses Elisabeth, prins Emmanuel en prinses Eléonore zijn hierbij aanwezig.

Samen ontvangen ze 100 Belgen, naar aanleiding van de feestdagen. Normaal gesproken wordt er een kerstconcert gehouden. Dit jaar gaat het anders, in verband met de renovatiewerken aan de gevel van het paleis. De ontvangst wordt gehouden voor vrijwilligers, werknemers of personen die ondersteund worden door de verschillende sociale organisaties waarmee de Koning en Koningin de afgelopen jaren in contact zijn gekomen.

Koningin Mathilde

Koningin Mathilde zien we vanavond in een goudkleurige mantel op een zwarte pantalon. De mantel komt van Dries van Noten.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
©Dries van Noten

Handtas van Giorgio Armani.

Prinses Elisabeth

Elisabeth draagt een blauwe gebreide jurk van Reiss.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
©Reiss

Oorhangers van Carolina Herrera, uit het sieradenkistje van koningin Mathilde.

Prinses Eléonore

Eléonore draagt een zwarte glittertop van het Belgische label Indee.

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Elegant vind ik koningin Mathilde. Doordat ik hasr vaker achter elkaar zag in de documentaire over Filip, viel me dat nog meer op. Ze heeft een goed gevoel voor design en stijl. Mooie documentaire over een lief , betrokken koningspaar. Je ziet hen veel luisteren naar mensen en dat mensen graag tegen hen praten. Dat ze die ruimte bieden vind ik een grote kwaliteit. Bij hen geen showgedrag, maar menselijkheid.

Ik ben het hier helemaal nee eens. Zag dezelfde docu en bij streekbezoeken geen hoeden en/of dure juwelen. Ze is benaderbaar en snapt de mensen.

Mee ipv nee!

Elizabeth ziet er het mooiste uit. De kleur staat haar ook goed. Eleonore heel leuk en passend bij haar leeftijd. De jas van Mathilde vind ik op zich heel mooi maar de kleur voor haar vind ik niet zo geweldig. Dat weet ze misschien zelf ook want ze heeft een hele boel makeup op.. niet zwaar maar wel om haar huidskleur wat op te peppen lijkt het wel, of het is de belichting van de foto dat kan ook. Maar een heel leuk en liefdevol gezin

Heel mooi allemaal. De broek van Mathilde zou smaller mogen, maar stoort me niet echt. En inderdaad bij bewegende beelden is het een mooi geheel.

Wat zien ze er fantastisch uit. Die jas van Mathilde is echt een top ontwerp. Wat mij betreft staat de broek prima bij de jas. Niets meer aan doen. Ook Leonor en Elisabeth zien er mooi en feestelijk uit

Heel leuk. Van de broek van Mathilde is alles al over gezegd. De jas is schitterend.
De jurk van Elisabeth is mooi maar had nog wat meer mogen glitteren!
Fijn haar open uitstraling, haar zusje is meer oma Paola.

(Ja zowel Philip als prins William hebben nu een fijn gezin dat ze in hun eigen jeugd ontbeerden.)

Wat een beeldschone mantel draagt Mathilde, helaas komt het niet zo uit de verf. Het totaalplaatje was denk ik mooier geweest met een strakker model pantalon. Elisabeth in een zeer geslaagde outfit, zij verrast mij keer op keer met haar goede kledingkeuzes.

De mantel op zich is prachtig. Toch vind ik het wat stijfjes staan. Zeker met die broekspijpen er onder uit.
Had liever gezien dat hij iets korter was, en dat ze er een rok of jurk onder gedragen had. Met mooie pumps. Elisabeth, wat een mooie en mooi geklede prinses.

Ik geniet altijd van dit gezin zo liefdevol en niet gespeeld of gemaakt, maar echt .
Ik gun vooral Filip heel erg dit geluk met zijn gezin , zijn jeugd was minder prettig en mooi .

Mee eens!!! Heb de docu nav 10 jarig koningschap gezien !!! Zoveel menselijkheid en levenswijsheid gaat er van de koning uit !!! Ontroerend en eerlijk !!! En absoluut niet de houterige klaas die soms van hem gemaakt werd !!!

Helemaal mee eens.

De uitstraling van Mathilde heeft altijd iets sereens. Prettig lijkt mij, voor een koningin. Een mooi gezin!
De lengte van de jas vind ik iets te lang om gracieus te zijn. Misschien is bewegend beeld beter. Elisabeth is inderdaad een Catherine in de dop.

Wat een heerlijke blog, Petra. Mooie kleding, een mooi paleis, mooie versiering. Dit wil ik zien in december. En wat is die Elisabeth toch elegant. Zij wordt de Kate Middleton van België, denk ik.

Ik hoop dat Kroonprinses Elisabeth van België vooral zichzelf blijft. Zoals men in Vlaanderen zegt “Goed bezig, houden zo”.

Als de vergelijking wordt getrokken met Kate Middleton, dan gaat het meer over de sterrenstatus dan de stijl. In die zin zie ik Elisabeth wel de nieuwe Kate worden, al zal ze nooit hetzelfde bereik hebben omdat ze simpelweg niet van het Britse hof is. Het Britse hof is toch wel een beetje de monarchie van de hele wereld.

Prinses Elisabeth….woww!👌
En vader Filip heeft zijn stropdas er zo mooi op afgestemd.
Prinses Eléonore heeft een leuk topje aan, maar op de een of andere manier vind ik de broek wel rood maar niet feestelijk voor deze gelegenheid, al kan ik niet uitleggen waarom.
Koningin Mathilde heb ik even peinzend naar gekeken.
Naar mijn mening is de goudkleurige stof prachtig, maar de jas te lang.
Voor mij oogt het nu als een pyjamabroek met een chique ochtendjas eroverheen tijdens het kerstontbijt.
Wanneer de jas iets korter zou zijn met een elegante rok of jurk eronder zou dit wel eens een verrassend nieuw plaatje kunnen worden.

Qua lengte vind ik de mantel van Mathilde te lang om met een broek te dragen, dan liever halverwege het bovenbeen, dat zou mooier staan denk ik, de mantel op zich is prachtig, ook de kleur. Eleonore, leuke look voor een jonge prinses. Elisabeth, fijne, cozy oufit, mooie kleur. De mannen netjes in pak.

Elisabeth wint de show wat mij betreft,elegant en perfect gestyld met de mooie laarzen erbij. Eleonore jong en fris, en toch mis ik iets, misschien andere kleur broek erbij? In warmere winterkleur misschien?
Mantel van Mathilde is een plaatje, maar in deze lengte en met een zwarte broek erbij is het wel ern zwaar geheel.
Ik wil hem zeker terug zien, maar dan in andere styling .

De mantel van mathilde : wat een pracht !!! Ben weg van brokaatstoffen. Benieuwd naar hoe de pantalon is gecombineerd !!
De prinsessen beide heel mooi en stralend.

Het viel me afgelopen zomer op, prinses Eléonore wordt/is een beauty. Kekke outfit draagt ze, rood en zwart, eigentijds jong chique en kersterig, complimenten 👌🏼

Elisabeth is nu al een stijlicoon, wat een mooie jurk heeft ze aan. Mooi met de laarzen, maakt het weer wat stoer. Eleonore ook mooi met de zwarte glittertop en rode broek, echt kerst. Matilde too much met deze “ zware” gouden kaftan
n

Prachtige, ‘rijke’ mantel draagt Mathilde ! En Elisabeth : wàt chic : die lange blauwe jurk en daaronder prachtige, zwarte laarzen !!

De koningin in mooi op bewegende beelden. Maar op foto valt het nogal ‘zwaar’. Eleonore iets minder ditmaal, zo met de korte mouwen & felle kleuren

Prinses Elisabeth krijgt concurrentie van haar zusje, wat wordt Eléonore een mooie dame! Qua kleding scoort haar zus dan weer beter. Bijzondere mantel van Mathilde, ik vind het geweldig staan!