Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 sep 0 reacties

Even lekker wegdromen: Máxima's juwelenfestijn

Op verzoek hierbij een log over de juwelen die koningin Máxima deze week droeg. Door al het modegeweld sneeuwen de mooie oorhangers, colliers en armbanden nog weleens onder, maar gelukkig kunnen we altijd een blog publiceren die dient als sneeuwschuiver. 

Benefietconcert Prinses Máxima Centrum, 5 september 
Wie 5 september keek naar Máxima, zag een wolk van zijde. De gebloemde japon van Luisa Beccaria was een echte eyecatcher, maar dat maakt de juwelen niet minder bijzonder. Koningin Máxima droeg tijdens het benefietconcert namelijk een juwelenset die volgens juwelenmoderator Edwin -die druk bezig is met een waanzinnige log over Mellerio- gemaakt is van saffier, tanzaniet, maansteen en diamant. De herkomst is helaas tot op de dag van vandaag onbekend. We zagen het collier en de oorstekers (clips) voor het eerst in 2013 tijdens een concert die in het teken stond van 200 jaar Koninkrijk. In mei 2014 kwam de set opnieuw in beeld tijdens een concert in de Efteling en eind 2014 droeg Máxima hem ook tijdens de verjaardagsviering van mr. prof. Pieter van Vollenhoven. De teller staat inmiddels dus op vier, maar die gaat in de toekomst vast nog verder oplopen.  

De beelden op chronologische volgorde gerangschikt:

Naast het collier en de oorhangers droeg Máxima ook de diamanten ring die zij ter gelegenheid van de geboorte van Ariane kreeg en haar verlovingsring + trouwring. 

Aan haar linkerpols droeg de koningin tevens twee diamanten bloemarmbanden, een relatief nieuwe armband met het boze oog en een armband met diamanten en saffieren. Aan haar rechterpols prijkte een diamanten armband die is gemaakt van een huwelijksarmband van koningin Juliana. Meer weten over dit juweel? Klik dan door naar deze zeer uitgebreide blog van moderator Edwin. 

VN-reis Mexico
Na het juwelenfestijn in eigen land, vloog Máxima met een koffer vol mooie kleding en juwelen naar Mexico. De koningin werd immers ontvangen door de Mexicaanse president en in Noord-Amerika zijn ze niet vies van wat glitter en glamour. Op haar jurk van Roksanda speldde de koningin dan ook een peperdure broche van amethist en diamant. De herkomst van dit juweel is onbekend. Wel kan ik vermelden dat prinses Michael van Kent precies dezelfde broche heeft én dat prinses Beatrix is gezien met een citrienen versie van het juweel. 

In haar oren droeg Máxima dit keer paarse oorhangers. Geen nieuwe exemplaren, want de koningin werd 12 jaar geleden al ermee gesignaleerd. Hier in beeld: Máxima bij de Hermitage in 2009. Natuurlijk heb ik expres deze foto gekozen, want er zijn beelden in overvloed. De paarse bontmantel van de koningin vind ik zó kek. Die verdient af en toe wat aandacht. 

Aan de polsen van Máxima is het dit keer een drukte van belang. Zo zien we de gouden armband die zij cadeau kreeg van de Argentijnse president, de gouden armband met de tekst Best Mom Ever en haar gouden gezinsarmband van juwelier Steltman. Aan haar linkerpols zien we de armband met saffier en diamant en de nieuwe armband met het boze oog. Beide juwelen droeg ze -net als de ringen- ook op 5 september, dus die heeft ze misschien wel gewoon omgelaten. En waarom ook niet? Matcht prima. En laten we het horloge, de Tank van Cartier, maar niet vergeten. Doordat de koningin het uurwerk bijna dagelijks draagt, valt hij mij bijna niet meer op. Maar dat maakt het horloge natuurlijk niet minder bijzonder 😉 

Foto's met dank aan: 
President van Mexico 
Monarchypress.com

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments