Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 mrt 52 reacties

Eindelijk goed beeld van Máxima’s Valentinojurk

De tweede dag van Máxima’s VN-bezoek aan Marokko is begonnen. Op de eerste beelden is zichtbaar dat de koningin eindelijk haar veelkleurige Valentinojurk draagt.

Het kledingstuk was al wel eerder in beeld gekomen op privékiekjes op Instagram én een groepsfoto ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van prinses Beatrix, maar nu is er eindelijk goed beeld. Voilà ici.

(c) PPE/Schoemaker

Wil je meer weten over het doel van Máxima’s bezoek? Klik dan hier.

(c) PPE/Schoemaker

De ketting is vermoedelijk een geschenk. Gezien de materialen en de vormen gaat het om een Marokkaanse ketting met fibula.

Een vergelijkbaar ontwerp:

Jurk van Valentino:

Met de jurk in januari 2018.

Foto: RVD/Jeroen van der Meyde
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
52 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Een rare jurk…met dat kruis🤑

Haar kapsel, dat kan echt niet. Een bodywave permanent zou goed zijn, dat maakt het haar voller en de gespleten haarpunten afknippen. De jurk vindt ik veel te druk, dat zwarte kruis vindt ik storend en de schoenen, ook niet mooi. Haar vriendelijke uitstraling maakt wel weer veel goed.

Ik vind het een leuke jurk, en ook geschikt voor dit bezoek: kleurrijk. Leuke snit, en leuk motief, vooral de rok. Wat ik afschuwelijk vind is haar coupe. Ga nou toch eindelijk eens naar een kapper en laat die punten ervan afknippen, liefst op ongeveer kinhoogte. Ik begrijp dat haar haar te lijden zal hebben van jarenlang verven en dat ze lengte wil omdat hoeden, tiara’s en wat je verder nog aan hoofdversierselen kan verzinnen vaak om enige lengte vragen. Maar uiteindelijk moet je gaan redden wat er nog te redden valt en Maxima is echt de enige niet met een haardos die van nature niet is zoals je zou willen. ’t Is wat hè, hoe wij haar kritisch bekijken. Maar ze heeft een mooi figuur, prachtige ogen. Laat haar alsjeblieft haar haar en haar voeten niet helemaal verknallen door gewenste versierselen bij de outfit als hoeden enzo en onmogelijke hakken. Soms mag je zelfs als koningin best wel kiezen voor jezelf ipv de publieke opinie toch?

ook ik vind deze jurk absoluut niet mooi. Over het kapsel blijf ik me verbazen

Nee, ik vind het ook geen succes☹️ Raar model / print. Niet meer dragen, weg ermee.

Ik heb weinig met deze outfit. De drukke print van de jurk, de kleuren, de lengte (maxi was beter geweest denk ik), de vreemde kettingen, de (in mijn ogen) echt afschuwelijke schoenen. Helaas leukt het kapsel het totaalplaatje ook niet echt op.
Het enige positieve wat ik zie is haar vriendelijke uitstraling en daar gaat het om, zullen we maar zeggen 😉

mmmm, de dwarse streep precies op de heupen, maakt je (en dus ook Maxima) dik. En met de rode schoenen, zoals op de laatste foto, veel mooier dan die zwarte die ze nu draagt .

Ik vind de zwarte wedges niet echt bij de jurk staan, op de prive foto wordt de jurk gedragen met rode schoenen, wat veel speelser staat. De sierraden zijn denk ik kort tevoren geschonken ofzo, ze horen niet bij de jurk. Maxima draagt ook geen oorbellen, voor haar ongekend.

Hmm.. niet helemaal mijn ding…

Hoop overigens zo dat de geruchten dat Amalia in Spanje studeert waar zijn

Ik hoop dat Máxima nog heel lang haar haar draagt zoals zij het mooi vindt. Het straalt zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid uit. Geen inzethaar nodig voor de Bühne, gewoon schoongewassen haar. Het geeft haar naar mijn idee ook een mate van eigenheid en toegankelijkheid mee. Natuurlijk is het smullen als ze een prachtig galakapsel draagt of iets
leuks met haar haar doet maar niet om te verhullen dat ze eigenlijk gewoon dun had heeft waar weinig mee kan. Een staartje met dit dunne haar staat ook niet echt mooi denk ik, zeker als je al wat moe bent.
En idd met de tijd er eens een scherpe schaar in en geen laagjes meer zou ook kunnen helpen maar voor mij staat de zelfverzekerdheid boven aan

Het commentaar gaat niet over het dunne haar, daar kan ze tenslotte niets aan doen. Het commentaar gaat over dat het er vreselijk slordig en onverzorgd uitzag. Kijk bij de foto’s waar ze de Etrokleding draagt. Het ziet er niet erg naar uit dat daar een kam aan te pas is gekomen en het lijkt vettig. Dat kan toch veel beter zeg nou zelf.

Helemaal mee eens, gewoon puur natuur maakt haar meer toegankelijk, prachtige kapsels zijn natuurlijk mooi, maar kan me voorstellen dat t te vaak maken van dergelijke kapsels ook niet goed is, zeker als ze al dun haar heeft!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

De jurk matcht goed als ze de poefmaker ontmoet. Zie de foto’s van haar eigen twitter account als speciale UN afgevaardigde.

De jurk , ook al is het een Valentino(!), en dat uiterst merkwaardige ornament om haar nek. Lijkt wel een relikwie. Nee zou verre van mijn keus zijn.

Niet direct mijn smaak, maar wel echt iets voor Máxima. Ketting zie je bijna niet, armband niet mijn smaak, maar best prima outfit.

Nee, dit vind ik dus echt niks!! De jurk maakt haar onnodig dik, is te druk en de ketting vind ik vreselijk, snel vergeten!!!

Ik vond het in eerste instantieeen leuke jurk, maar na het lezen van de reacties en in de aanloo naar Pasen kan ik niet meer onbevangen hier naar kijken.

Oei. Ik zeg ‘t niet snel, maar dit vind ik echt een lelijke jurk. Ook de schoenen vind ik er niet bij passen. Ze zijn zo lomp. Jammer. Morgen beter?

Wat een leuke jurk! De Marokkaanse ketting past er goed bij. Ik ben alleen iets minder enthousiast over de schoenen, maar die lopen vast heel lekker.

Ohhhh, ik vind ‘m gaaf. En de ketting ook!

Máxima vertelde tijdens een vraaggesprek met Rick Evers dat ze deze ketting in 2005 cadeau heeft gekregen van een Marokkaanse-Nederlandse vrouw. Ik vind t zeer respectvol van Máxima dat ze de ketting heeft gedragen tijdens haar bezoek aan Marokko.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Belichting doet ook wel wat. Op de foto van 2015 zijn de keuren mooier, harmonieuzer ook.

Maar, moet je kijken naar de veel vollere bos haar. Ik vermoed een haar/huidprobleem.

Nee hoor, dat denk ik niet. Is echt leeftijd en het verven. Ik ben een jaar jonger dan Maxima en heb precies hetzelfde probleem.

Wát een verschil. Mooi!

Er is maar 1 ding wat ik erover kan zeggen en dat is de zak van max.
Ze heeft zoveel prachtige jurken, waarom in hemelsnaam voor deze gekozen.
Ben benieuwd wat er in haar om ging toen ze hem kocht.
Iedereen doet wel eens een miskoop, maar dan hang je het na 1 keer dragen heel ver achter in de kast om het vervolgens nooit meer te dragen.
Misschien hebben ze haar uitgedaagd of ze heeft een weddenschap afgesloten.
Zo van, jij durft die Valentino jurk niet meer te dragen…. En dan Máxima; wedden dat ik het wel durf 🤣.

Mwah niet echt mijn ding, de print vind ik, zoals eerder genoemd ook dreigend en de zwarte wedges maken het nog “zwarter” . De ketting valt weg tegen het drukke patroon van de jurk, maar ja, als het een geschenk is wil je de gever niet tegen het hoofd stoten………en het haar, het zou verboden moeten worden dat een KONINGIN er zo slordig gekapt bij loopt. Daar zijn tegenwoordig genoeg oplossingen voor. In-wave bijvoorbeeld…

Van de jurk vind ik alleen het bovengedeelte aardig. Maar…..ook als je een jurk van Valentino draagt, en je er zó bijloopt met je haren, dan zie je er zeer onverzorgd uit.
Haal er op zijn minst een kam doorheen.
Ik vraag me af of dat wel gebeurd is.
Ze moet zich schamen.

Ik heb net zulk dun haar als Máxima en zeker in warme landen kun je nog zoveel kammen, maar het zit vaak gewoon niet. Niet iedereen is gezegend met een volle bos haar, dus waarom zou ze zich daarvoor moeten schamen?

heel bijzonder… laat ik het daar op houden

Daar sluit ik me bij aan.

Ik vind deze jurk vreselijk !!!
Wat een dreiging gaat hiervan mi uit met het grote kruis , de kleuren, de print !!
Deze jurk doet mij aan het werk van dali ” de verleiding van de h antonius ” denken.
De ketting kan mij ook niet bekoren . De zwarte schoenen evenmin. Zij verhogen mi het drama gehalte van deze outfit.

De jurk mag dan van Valentino zijn, ik vind hem tien keer niks. Evenzo de ketting en de armband, helemaal niet mooi.
Over haar haar heb ik nooit gezeurd, maar ik begin me langzamerhand wel af te vragen wanneer ze tot het besef komt dat dit echt niet meer kan. Zo slordig, zo piekerig, zo onverzorgd. Dan maar liever een paardenstaart (hoewel ik daar persoonlijk ook niet van hou) of liever nog opgestoken haar. Los dragen kan ze thuis wel. Afknippen doet ze toch niet. En een boblijn vind ik ook niet bij haar passen.

Het ergste vind ik de achterkant van haar haar. Dat zit helemaal plat alsof ze gewoon zo uit bed is gestapt. On-be-grij-pe-lijk. Zelfs al zou ze maar 1 keer een borstel er doorheen halen. Dat knapt al meteen op. Soms denk ik wel eens “zou Beatrix hier nou nooit niets van zeggen”?

Goede vraag. Wellicht dat Máxima haar coupe past in het Argentijnse schoonheidsideaal?

Denk je dat nou werkelijk?

Ze is toch al lang Nederlandse toch??

Dit vind ik afschuwelijk maar ja smaken verschillen. Máxima houdt van grote ketting maar deze kan ze beter wegdoen. Niet mooi en wat een raar geval. Zonde van Máxima deze combi. Ze heeft zoveel moois

Deze jurk heeft superleuke potentie, maar komt niet tot zijn recht. Het rokgedeelte is te stug en te kort.

Foto 1 – rok te kort
Foto2 – vreselijke schoenen

Het bovenste en onderste gedeelte van de jurk zijn totaal verschillend, beter het een of het ander. De ketting en armband zijn apart en niet mijn ding, maar passen er wel bij. De schoenen ook goed hierbij. Die van gisteren hadden hier ook bij gestaan. Het haar….tsja!

Mmmuuuaahh, niet zo mijn ding, gisteren met de Etro ook al zo’n drukke print, wel netjes lang naar ’s lands normen, gaat ze eigenlijk ook nog op bezoek bij haar Koninklijke collega’s?

Het drukke patroon was veel beter tot zijn recht gekomen als het rokgedeelte een stuk langer was geweest, als maxi jurk zeg maar. De ketting is apart, lijkt wel een beetje middeleeuws, ook de armband is apart, maar vind ik er niet bij passen. Het haar kan natuurlijk veel beter, ik vind het bij deze kledingstijl echter minder storend dan wanneer ze formelere kleding draagt.

Deze jurk vind ik iets griezeligs hebben met dat grote zwarte kruis en aan weerskanten van de rok die boze ogen die me aanstaren….!
Afgezien van deze dingen vind ik dat er veel te veel patronen in één kledingstuk verwerkt zijn.
Dat geeft een “woest” effect met veel prikkels.
Die ketting kan ik haast niet geloven dat ze die er vrijwillig bij omgehangen heeft!
En dan die haarslierten er nog overheen…. 😞
Oh, wat schrijf ik nu negatief, sorry.
Positief eindigen: de schoenen lopen vast makkelijk en vind ik mooi!

De jurk is leuk, het ‘sieraad’ daar zou ik niet mee gezien willen worden, om het netjes te zeggen.
Het haar is weer vreselijk, die pieken en die uitgroei bij de wortels, het kan eigenlijk niet. Ik zou zeggen: terug naar haar natuurlijke haarkleur en een stuk eraf.

Sluit me hier helemaal bij aan, het zwarte kruis in de jurk vind ik ook apart, zo ook de scherpe punt in de ketting, jakkes…

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Het bovenstuk van de jurk vind ik
leuk, het onderstuk met dat zwarte kruis niet.
Ach, ze ziet er moe uit. Ze gaat helemaal op in haar missie.

Zit nog even te kijken, dit is toch waarmee ze ook een keer gespot werd in NY met dochters? Daar viel ie wijder losser

Verrukkelijke jurk! En dat sieraad is ook to die for- althans bijna dan! Ik had de jurk iets langer ingeschat maar this will do ;))

Met jou eens, Doro!