Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mrt 21 reacties

Koningin Máxima is in Marokko

Vanwege haar VN-werk brengt Máxima van 20 tot en met 23 maart een bezoek aan Marokko. De thema’s van het bezoek zijn fintech, inclusieve groene financiering en het ontwikkelen van digitale betalingssystemen voor het bevorderen van financiële inclusie.

Marokko heeft sinds 2019 een nationale strategie voor financiële inclusie (NSFI). Inmiddels heeft 44% van de volwassenen een bankrekening. In 2017 was dat 29% (Global Findex, Wereldbank Groep). Eén van de doelen van de NSFI is dat eind dit jaar 50% van de volwassenen een bankrekening heeft, oplopend tot 75% in 2030. De kloof tussen mannen en vrouwen is 23%, ten nadele van vrouwen. Slechts 6% van de mensen heeft een digitale portemonnee (mobile wallet). Dit komt mede door beperkte financiële en digitale geletterdheid. Vijftien miljoen volwassenen hebben nog geen bankrekening. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren) bedrijven.

Koningin Máxima legt aan het begin van de reis veldbezoeken af om uit eerste hand te horen wat de impact is van financiële diensten op levens van mensen en hoe dit bijdraagt aan hun financiële gezondheid. Het gaat om projecten die ondernemers verzekeren tegen calamiteiten en kleine buurtsupermarkten bestaanszekerheid geven vanwege hun sociale functie. De meeste projecten die zij bezoekt bieden hun financiële diensten aan via apps. Deze zijn gebruiksvriendelijk en afgestemd op de specifieke behoeften van klanten. 

In Rabat en Casablanca spreekt Koningin Máxima met regeringsvertegenwoordigers, internationale ontwikkelingsorganisaties, financiële instellingen en non-profitorganisaties over wat er tot nu toe is bereikt en wat er gedaan kan worden om nog meer mensen te laten aansluiten bij veilige en betaalbare digitale financiële diensten. Fintech, digitale innovaties in financiële diensten, biedt ondernemers betaalbare leningen en verzekeringen om te kunnen groeien en zichzelf te beschermen. Inclusieve groene financiering helpt bijvoorbeeld boeren te investeren in betere landbouwmethodes zodat zij weerbaarder worden tegen de gevolgen van klimaatverandering. Digitale betalingssystemen maken het betalingsverkeer veiliger en efficiënter. In Marokko krijgen huishoudens regelmatig geld van familieleden die in het buitenland werken. Mensen in afgelegen gebieden moeten soms lange afstanden afleggen naar het dichtstbijzijnde geldkantoor om het geld op te kunnen nemen. Een digitale bankrekening maakt dit makkelijker. 

(c) PPE/Schoemaker

Er zijn bilaterale gesprekken voorzien met het hoofd van de regering, Aziz Akhannouch, de gouverneur van de Bank Al-Maghrib, Abdellatif Jouahri, de secretaris-generaal van de regering, Mohamed El Hajoui, de minister van Economie en Financiën, Nadia Fettah Alaoui, de minister van Industrie en Handel, Ryad Mezzour, de afgevaardigde minister voor Digitale Transitie en Bestuurlijke Hervorming, Ghita Mezzour, en de president van de Moroccan Capital Market Authority, Nezha Hayat.

Het is de eerste keer dat Koningin Máxima Marokko bezoekt in haar VN -functie. In haar delegatie zit een aantal vertegenwoordigers van de Reference Group met wie zij sinds 2009 samenwerkt; Alliance for Financial Inclusion, Consultative Group to Assist the Poor en de Wereldbank. 

Mode
Voor de VN-reis naar Marokko heeft Máxima een nieuwe jurk met kleurverloop aangeschaft. Label: Max Mara.


© PPE/rpe/schoemaker

Jurk van Max Mara:

Wil je de jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Máxima’s tas is een ontwerp van Marni.

ID van de jurk met dank aan UFO No More.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke jurk!.Op andere foto’s komt deze veel beter tot zijn recht, hier waait de rok zo onelegant. Maar dat kapsel, verschrikkelijk

Wat een super leuke jurk. Fijne combinatie met de wedges.Dat doet ze weer goed!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Heel mooie jurk.

Geweldige jurk zou m zo voor mij zelf willen halen maar denk dat ie een beetje te prijzig zal zijn 😉

Geweldige jurk! Wat kan ze dat goed hebben zo’n jurk met een dunne strik centuur en al die plooien. Normaal alleen voorbehouden voor een type als Laetitia maar dit staat haar prachtig

Hoop ook weer eens die spijkerjurk van de fotoshoot terug te zien
Die was ook enig

Super toffe jurk, leuk met deze schoenen. Goeie keuze voor de gelegenheid.

Máxima ziet er leuk uit in deze jurk, de wedges staan er goed bij. En wat gaaf ze wordt rondgereden in een Mercedes classic.

Hele leuke jurk, zeker ook in combinatie met de schoenen en de tas.

Hier heb ik niets aan toe te voegen!
Kort maar krachtig!

Toffe jurk (ik heb zelfs nog even gekeken of hij voor mij ook betaalbaar was, maar hij is me net te duur)! Met de witte rand op de heupen maakt hij niet meteen heel slank, maar hij staat goed! Goeie schoenen erbij!
Wat de overige onderdelen van de outfit betreft: ik snap er niks van. Bij aankomst op het vliegveld sjouwt Máxima met een camel wollen jas. Ik snap dat ze die in Nederland nodig had, maar in Marokko is hij overbodig, en kan iemand anders ‘m wel voor haar meenemen.
Maar later zie ik foto’s dat ze ergens op de thee zit, en daar heeft ze die prachtige jas met dat degradé-effect in roestbruin met blauw over de rugleuning van de bank gesmeten.
Waarom twee wollen jassen die ze beide niet draagt? Waarom geen kapstok waar ze tijdens dat bezoek die jas kan ophangen? Of heeft haar gastheer toevallig een plaid over de bank liggen in exact de kleuren van die jas van Máxima?

Ik denk dat het haar sjaal is (op de bank) en niet een plaid/jas.

Leuke jurk. Informeel, maar dat kan best voor deze reis.

Leuke jurk, kan goed! Het ‘aankomst sjaaltje’ is een beetje mal bij zo’n zomerse jurk, maar misschien was het fris in het vliegtuig.
Het is fijn dat ze eens een keer niet kiest voor torenhoge hakken, al vind ik dit precieze paar schoenen niet zo heel mooi.

Heel mooi deze jurk, de schoenen passen er goed bij al vind ik ze niet echt geweldig maar ik snap de keuze vanwege het comfort.

Super leuke jurk. Lekker vlot en goed passend bij de gelegenheid.

Leuke jurk, dip dye met spijkerstof doet het goed. Makkelijke wedges erbij, kan ze goed uit de voeten. Alleen het haar is echt weer een dingetje. Op deze foto is het niet te zien, maar het is weer erg piekerig. Even een klem of bandje erin en hupsakee een staart staat zoveel verzorgder! Het maakt niet uit of ze voor de VN op reis is, ze is 24/7 Koningin der Nederlanden en daar hoort een verzorgde look bij.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Leuke jurk en die wedges erbij ook mooi. Volgens mij draagt ze verder geen sieraden als alleen het horloge met een paar bandjes erbij. Ook een gave zonnebril.

Leuke jurk, heel goed gekozen voor de gelegenheid… ik heb het gevoel dat ik ‘m al eens eerder heb gezien, maar als Josine zegt dat het een nieuwe aanschaf is, dan geloof ik dat meteen…😁 en wat een ontzettend mooie coole zonnebril!!

Last edited 1 jaar geleden by Christel

Hij lijkt op die bruine met oranje
Deze is beter vind ik

Misschien leg je een link met een jurk van Spijkers en Spijkers?