Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 11 jan 0 reacties

Dromen mag: deze hoeden zie ik graag nog eens terug bij Máxima – deel 2

De koninklijke verhuizing van Villa Eikenhorst naar Paleis Huis ten Bosch is in volle gang en daarom hoop ik stiekem dat we dit jaar heel veel oude kleding en accessoires terug gaan zien. In de blog van gisteren liet ik al drie hoedensuggesties zien en ook vandaag duiken we Máxima's hoedenkast weer in. 

Optie 4: rode cocktailhoed van Fabienne Delvigne 
Op 19 juni 2006 onthulde prinses Máxima in Scheveningen een marmeren borstbeeld van zichzelf en bij een feestelijke gelegenheid hoort natuurlijk een feestelijke hoed. Voor de onthulling liet Maxima daarom een rode cocktailhoed maken met een ovale basis en speels gedrapeerde lagen stro. Na het moment supreme verdween het hoofddeksel uit beeld. Gelukkig mogen we bij Máxima nooit het woord 'voorgoed' gebruiken, dus wie weet in 2019….? 


Foto: PPE/Stringer

Optie 5: cocktailhoed met fazantenveer. Ontwerper: Fabienne Delvigne 
Er zijn van die hoeden die gewoon in je geheugen gegrift staan, en deze cocktailhoed met fazantenveer is daar absoluut één van. In eerste instantie moest ik eigenlijk best wel even slikken toen ik het 'gevaarte' zag, maar zoals wel vaker ben ik er door de jaren heen aan gaan wennen, met een hopeloze verliefdheid tot gevolg. Helaas is het geen hoed voor een heel formele bijeenkomst of een kerkdienst, maar wie weet is ze dit jaar wel weer aanwezig bij de uitreiking van de Prix de Rome? Zo ja, dan zie ik deze hoed héél graag terug. 


Foto: PPE/Thorton

Optie 6: donkerblauwe pillbox, ontwerper onbekend 
En voor jullie gaan denken dat ik alleen maar blij word van hele hysterische hoeden, heb ik ook maar even een bescheiden exemplaar opgezocht. Dat viel niet mee, want de meeste dophoedjes en fascinators heeft Máxima inmiddels wel meerdere keren gedragen. Gelukkig hebben we het donkerblauwe snoepje van het Belgische kennismakingsbezoek nog. Waarom deze hoed sinds 2013 niet meer in beeld is gekomen, is mij een raadsel. Maar ja, dat geldt eigenlijk ook voor de jurk. Never a dull moment met onze Máxima 😉 


Foto: PPE/Vd Werf

Via reacties op deze website en het contactformulier kreeg ik ook nog enkele suggesties binnen van lezeressen van ModekoninginMáxima. Voor zover mogelik (qua fotorechten) heb ik ze hieronder op een rij gezet. 


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments