Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 11 mrt 34 reacties

Ringbling deel 2: dit is het verhaal achter Máxima’s slangenring

Doordat Willem-Alexander die dag voor het eerst werd gespot met een baard, viel het 31 augustus 2019 bijna niet op dat Máxima een nieuwe slangenring droeg. Ruim vier jaar na dato is het tijd voor het verhaal achter het sieraad.

Voor je nu denkt wie-wat-waar, zal ik eerst even een foto laten zien van de ring. Het gaat om een ontwerp van verguld metaal en emailleverf, waarbij de kop en de oogjes van de slang rode steentjes bevatten.

Lange tijd dacht ik dat het een serieus juweel betrof. De keren dat ik de slang zag, glom hij namelijk aan alle kanten. Toen onze juwelenbloggen Renske een zoektocht startte, stuitte ze op de Mexicaanse juwelier LFR Designs. De slangenring was daar in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

LFR Designs

Op een Franse veilingsite dook het ontwerp ook op, maar dan in het zwart.

Navraag bij LFR Designs maakte duidelijk dat het sieraad via een groothandel voor juwelen wordt verkocht. Het rode oppervlakte betreft geen emaille (waarbij de beschermlaag van gesmolten glas op metaal wordt aangebracht), maar emaillverf ofwel lakverf. Voor koninklijke begrippen is het prijskaartje dan ook erg vriendelijk: 560 dollar.

Wil je meer lezen over Máxima’s ringen? In het eerste deel van de serie Ringbling kwam de lotusring van juwelier Steltman aan bod. Benieuwd? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Brrrrrrrrrrrrr!
Niet aan mij besteed, evenmin als de spinnen, torren, kevers en al dat gespuis…..!

Wat knap gevonden, Josine!
Eens met de reactie dat koningin Maxima zoveel sieraden heeft aangeschaft of heeft cadeau gekregen, maar weinig verfijning kent. Wellicht te maken met haar flamboyante smaak. Prinses Mary heeft ook veel sieraden gekocht of cadeau gekregen, maar heeft een veel elegantere uitstraling met haar sieraden. En ja, ik heb ook een slangenfobie en moet ook er niets van hebben:) Maar Maxima vindt het leuk om grapjes te maken met haar sieraden. Ik heb heel vaak mij afgevraagd hoe het zou zijn als Maxima een slangen collier van Bvlgari Serpenti zou aanschaffen. Immers zeer beroemd en exclusief merk. Maar dan zou ze te veel gedoe mee krijgen. Dan maar zo n kleine slangenring van lakverf:)

Een echte Máxima ring, maar niet mijn smaak.

Leuke ring! Echt iets voor Máxima. Je moet wel wat grotere handen hebben, anders lijkt het me niet fijn dragen.

Leuk voor een jetset feestje of een weekendje weg in een mondaine badplaats, maar niet geschikt in functie als koningin.

Deze ring vind ik op zich erg leuk, maar wel heel grof en groot.

Op zich geen verkeerde ring. Maar meer iets grappigs voor erbij.
Wat me steeds meer stoort is de hoeveelheid ringen, armbanden, oorbellen die worden gekocht. Niet dat Maxima geen nieuwe sieraden meer mag kopen of krijgen. Maar ergens houdt het toch een keer op wat je kan dragen. En het is te duur voor maar 1x. Ze heeft zoveel mooie sieraden, zeker voor de momenten dat ze in functie is, Daarbij past dat niet bij “bedwing de bling” en “duurzaam”.

Leuke ring, geen 13 in een dozijn en “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”.

Wat ik mis in de door vele, honderden sieraden die Maxima inmiddels zelf heeft aangeschaft is verfijning. Het is allemaal grof, groot, opzichtig, vaak Hema-gehalte ( op zich niets mis mee). Maar het doet door het plastikchtige gehalte veelal goedkoop aan. Die enorme goudkleurige nekketting met een haak ofzo die ze een paar jaar geleden droeg bij het fotomoment met een spijkerjurk, ook zoiets vreselijks. Het getuigd m.i. echt van weinig verfijning, beetje smakeloosheid. Maar ja zoals ik vorige week al schreef over Laurentien, en Mabel die zijn net zo.

Nee, verfijning zullen we bij Maxima niet zien.
Ze is een Latina, en dat merk je aan veel dingen. Groots, druk en uitbundig .

Gelukkig wel👍

Prima hoor, juist fijn dat er ook mensen zijn die daarvan houden .

….. en opzichtig.

Ik zal nooit begrijpen waarom iemand dergelijke sierraden wil dragen , alleen al het idee om zoiets te kopen staat mij tegen.

Leuk sieraad, maar je ziet de prijs er niet aan af, had ook een souveniertje kunnen zijn.

Niet mooi, niet voor een koningin. Lekker prive gaan dragen.

Het voordeel achter dergelijke figuren in je sieraden gebruiken, is dan wel weer, dat niet zo snel iemand anders hetzelfde zal dragen.

Josine, ben je vergeten dat je over het symbool 🐍 en de betekenis er achter eens geblogd hebt? Ook nav 🐍🐍sieraden.

Nee, daar heb je een goed punt.

Vreselijk die slang.. en die spinnen..

Ik vind het een enge ring om te zien. Net zoals die spinnen ding van haar. Ik houd er niet van. Maar gelukkig smaken verschillen

🐍 Ik vind ‘m wel grappig maar meer braderie-materiaal 😅

Ik hoef hem ook niet 😉 , Maxima mag de ring houden. Brr…

Nee neeeeeee, niet weg. Houden en vaak dragen net als de torren en kevers. Zo gaaf!

Jazeker Wiekie, de 🕷️ 🕷️en 🪲 🪲 zijn toppers 🔝

Ik heb een paar keer bijna op een adder gestaan, met al m’n natuurwandelingen. Daardoor durf ik de heide bijna niet meer op, en ontspannen wandel ik daar zeker niet meer. Mij niet gezien, zo’n enge ring.

Last edited 1 maand geleden by Moderator Petra

Schorpioen in de slaapkamer gehad✅
Supergrote slang bij het zwembad van ons gehuurde huis in Frankrijk✅
Hagedissen binnen in huis✅
Kakkerlakken die in je nek vallen als je de deur te hard dicht doet✅
En een spin zo groot als een forse mannenhand in de tent✅
Och Josine; je leert ermee leven 😂😉

Ieuw. Ik denk dat ik toch maar veilig in landen op vakantie blijf gaan waar die kans niet zo groot is ;). Die schorpioen, waar was dat, als ik vragen mag? Brrr.

Hoi Petra,
Ja hoor, dat mag je vragen: dat was in het voormalige Joegoslavië (nu Kroatië).
Alles bij elkaar gegild hoor😉😂
Maar let wel; de slang, spin, hagedissen(ook in Joegoslavië) in Frankrijk. Je bent gewaarschuwd 😉😂

Sorry Josine ;). Ga je een keertje met me mee op de heide wandelen?