Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 10 feb 34 reacties

Dit droeg staatssecretatis Van Huffelen tijdens de Carribean Tour

Waar koning Willem-Alexander was, was staatssecretaris Van Huffelen. Dat haar aanwezigheid en kleding tijdens de Caribbean Tour niet onopgemerkt bleef, bleek wel uit de vele aanvragen voor een modeblog. Bij dezen.

Toegegeven: qua beeld was het soms best even zoeken. De staatssecretaris is klein van postuur en sneeuwde op de foto’s regelmatig onder. Niet iedere outfit zie je dus hieronder terug, maar ik geloof dat het alsnog een duidelijk beeld geeft van haar kleurrijke kledingstijl.

Zigzag met roze cocktailhoed. Ontwerper: Peter George d’Angelino Tap. (Ja, die ook Splinter Chabot kleedt.)

(c) Bruno

Korte bloemenjurkjes kan ze blijkbaar wel waarderen. De groen-witte variant is een ontwerp van Essentiel Antwerp.

Bruno/PPE

Als je goed kijkt, zie je hierboven (links) een subtiele netpanty. Een minder subtiele variant kwam eveneens voorbij.

(c) Bruno

Goed, snel door naar een meer geslaagde look. De ronde vormen van dit groen/witte dessin komen terug in de klokmouwen. Ontwerper: Peter George d’Angelino Tap.

(p) PPE

Voor deze zilveren jurk met engelenvleugels heb je wel wat lef nodig.

(c) Bruno

Dit ensemble dook meermaals op, met verschillende pantalons. Ontwerper: Peter George d’Angelino Tap.

(c) PPE

Deze zwart-rode jurk mocht ook twee keer dienst doen. Met plateauzolen trakteerde ze zichzelf op wat extra lengte. (Ontwerper jurk: Peter George d’Angelino Tap.)

(c) Bruno/PPE

Voor Tactiek Plateau werd wel vaker gekozen.

(c) PPE
(c) PPE

Het plezier straalde er vaak vanaf, maar natuurlijk was Van Huffelen niet voor de sier mee. Haar aanwezigheid had alles te maken met haar functie als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering. (Ontwerper van beide ensembles: Peter George d’Angelino Tap.)

De outfit links en de bloemenjurk in het midden zijn eveneens ontworpen door Peter George d’Angelino Tap.

(c) PPE

Een zwart glitterpak? Van Huffelen is er wel voor te porren.

(c) PPE

Herken je de labels achter de kleding? Geef het dan even door, dan zet ik het erbij.

(c) PPE

Droeg de koningin iets op haar hoofd, dan zagen we de stas steevast met een haardecoratie.

(c) PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een originele kleding keuze heeft mevr. van Uffelen ik kan het zeer waarderen. Heerlijk al die kleuren en motieven.

Ze is in ieder geval geen grijze muis😊. Het is niet allemaal mijn smaak, maar ik vind het geweldig te zien dat zij zo kleurrijk gekleed gaat. En I love haar witte, ronde handtas.
Josine en Petra, erg leuk dat jullie ook aandacht aan de kleding van mevrouw van Huffelen besteden. Sowieso dank voor jullie inspanningen de afgelopen 2 weken!

Ik moet glimlachen om de reacties.
De bevolking zal haar kleurrijke kleding geweldig gevonden hebben.
Daar troeft ze Maxima en Amalia heus niet mee af. Die denken bovendien niet zo bekrompen.
En ze torenen beide, wat lengte betreft, hoog boven haar uit 😃
Was het een man geweest dan had je niemand gehoord dat hij in het gevolg meeliep. Heerlijk, iemand die zichzelf kleedt naar haar eigen smaak.
Nee, die is absoluut niet de mijne, maar als ik haar zie tovert ze wel een glimlach op mijn gezicht.
Een dame, een persoonlijkheid, waarom zou ze zich moeten verschuilen? Ze is de staatssecretaris.

De twee korte bloemenjurkjes, de lichtblauwe jurk, de zwart met witte jurk en de jurk met de klokmouwen zijn wat mij betreft ‘missers’ omdat ze niet flatteren. De andere kledingstukken vind ik zeer geslaagd en passend bij de sfeer van de eilanden. Ik zou niet weten waarom ze niet zou mogen opvallen. Lekker vrolijk!

Ze maakt een levenslustige indruk…. netkousen, je moet maar durven haha! De midi lengte tot halverwege de kuit is echt niks voor haar, ze lijkt dan kleiner dan ze is.
En het haar zullen we het maar niet over hebben

Wat betreft wie er wel of niet op de voorgrond treedt, ik neem aan dat er van tevoren enige afstemming heeft plaatsgevonden tussen de staatssecretaris en het koningshuis. Blijkbaar vinden Maxima en WA het prima zo. En waarom zou mevrouw Van Huffelen zich ook anders voordoen dan ze is?

Mee eens, bovendien hebben ze elkaar inderdaad al diverse keren ontmoet. Verder denk ik dat het koningspaar niet zo bekrompen is en haar persoonlijkheid en rol als staatssecretaris belangrijker vinden dan haar kleding keuze. Het op de voorgrond treden staat toch los van wat je draagt, heb nergens gelezen dat ze voor haar beurt sprak, uit haar rol viel of iets van die orde, dat is voor mij opgepast gedrag.

Wat een kleurrijke kleding, wat een lef. Sommige jurkjes vind ik iets te kort, en de langere tunieken zijn erg mooi, maar had ik leuker gevonden met een strakkere broek eronde. Mw van Huffelen is niet zo lang en dan wordt het zo massaal. Het jurkje met de paarse bloemetjes vind ik zelf het leukste. De net panty’s vreselijk🫣

Over het algemeen leuke kledind maar de nethousen en de kaftans met wijde broeken die vond ik maar niks. Had hier en daar ook een tikkie langer mogen zijn. Maar best gedurfde keuzes qua kleuren en snit.

Een opvallende kleurijke schakel in de stoet.

Er zitten heel veel authentieke, gewaagde, sprekende creaties tussen die haar leuk staan en haar lef tonen. Bravo! De enige misser is de witzwarte jurk met grove netkous. Het is leuk dat we zo’n kleurrijke bewindspersoon hebben.

Mevr. van Uffelen houdt duidelijk van het versierelement dat kleding kan hebben. En ze toont dat ook, helemaal top. Waarom je aanpassen als een soort van ondergeschikte van de ‘hoogheden’ door meer grijze muizerig te doen dan je eigenlijk bent? De eilanden en de bewoners zijn kleurrijk, ik denk dat zij zich daar thuis voelde met haar kledingstijl. Mijn enige kritische noot betreft de broeklengten. Veel te lang vaak en daardoor heel lelijk vallend. Zal wel te maken hebben ook met het schoeisel, niets is zo lastig als schoenen onder een broek die én mooi staan én lekker lopen zonder dat je er vergroeide voeten of een rugkwaal aan overhoudt. Het allerleukste vind ik de tuniek met de kleine koordjes op de de schouders, in neonkleuren. De broek kan weg, maar als jurkje erg geslaagd. Mevr. van Uffelen blaakte van zelfvertrouwen, ik houd daarvan.

Mevrouw Van Huffelen misschien?

Ik denk dat je vergeet dat het tóch nog altijd zo is, en ook zo hoort te zijn, de koninklijke familie is op een officieel bezoek en dan hoort ook de aandacht naar hen uit te gaan, je hóórt je ook aan te passen zodat alle aandacht naar hen uitgaat.
Je kunt niet alle aandacht van ze weghalen alsof het onbelangrijk is dat ze daar zijn, zij zijn en blijven de belangrijkste mensen en andere mensen zijn inderdaad de “onderdanen” 😉

Denk niet dat ik een eerste klas koningsgezind iemand ben waar de koninklijke familie het belangrijkste is in het land en andere mensen minderwaardig zijn maar, ons land is nou eenmaal een monarchie waar je toch wat spelregels bij hebt, en zéker een staatssecretaris moet beseffen dat zij inderdaad minder hoog in aanzien staat en minder aandacht kan vragen dan de koninklijke familie áls ze in gezelschap is van de koninklijke familie.

Als ik lees wat ik net geschreven heb wordt ik zelf bijna misselijk 😂 maar, ik vind het lastig om het goed uit te leggen zonder een koningshuis aanhanger te lijken want dat ben ik niet eens. Het gaat mij meer om de regels en gewoontes die je nu eenmaal hebt in een monarchie.
Misschien weet iemand andere het minder slijmerig te brengen als ik 😄

Jezelf op de voorgrond plaatsen is wat anders dan gewoon zijn wie je bent zonder jezelf ‘grijzer’ te maken dan je bent. Ik sta zelf neutraal tegenover de monarchie, het is wat is, maar het is ook 2023. Wie een taak vervult staat in de belangstelling, en de ene mens voelt zich daar beter bij dan de andere. Maar dat is het precies: de ene mens en de andere mens. Dat onderscheid mag er zijn. Maar zet mensen niet op treden hoger of lager svp, dan ga ik steigeren. Dus als er gezegd wordt dat mevr. Van Uffelen wel een tandje minder had kunnen opvallen, dan ben ik het daar absoluut niet mee eens. Ook in openbare optredens in Nederland kleedt zij zich vrij ‘flamboyant’ . Mensen met zelfvertrouwen koester ik en zou dat iedereen gunnen.

Ik kan uw redenering zeker volgen en wat mezelf betreft heb ik ook – los van het koningshuis – dat “hierarchiegevoel” al vraag ik mij af of het in nederland nog leeft . Ik denk dat het bij andere monarchieen meer aanwezig is: bv denemarken , waar wijlen prins henrik zijn zoon, de kroonprins moest laten voorgaan of ook belgie waar zelfs mathilde haar man , de koning met bevoegdheden, voor laat gaan bv bij recepties, trappen afdalen, handen schudden … enz
mathilde en filip zijn van dezelfde generatie als willem alexander en maxima , maar toch zijn er mi duidelijke verschillen . Maxima heeft mi veeleer de neiging om “voor te lopen” dan mathilde. Nochtans is en blijft ook binnen het koningshuis de koning de belangrijkste ..

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Ik snap je gedachtegang, maar ik denk dat het ook Willem-Alexander is die haar voorrang geeft/voor laat gaan, omdat hij dat prettiger/galanter vindt. Ik mag dat wel.

Mw Van Huffelen ik hou van uw kledingstijl! Heerlijk verfrissend. Het past bij u. Kleurrijk, gedurfd, maar altijd netjes en verzorgd. Is t altijd mijn smaak? Nee, maar dat hoeft ook niet. Ik heb van u genoten.

De Staatssecretaris haal vandaag zelfs de Telegraaf. Nee, niet vanwege haar werk, vandaag gaat het over haar kleding.

https://www.telegraaf.nl/vrouw/3623549/alexandra-van-huffelen-dame-edna-van-de-lage-landen

De korte jurkjes vind ik effenaf vreselijk.
De andere kledij valt mi nog mee. Er zitten best leuke creaties/combi’s bij.
Ik kan niet oordelen over hoe ” opvallend” zij aanwezig was bij de bezoeken want ik heb weinig bewegend beeld gezien.
Wat mij wel opvalt bij de bovenstaande foto’s :
-deze vrouw heeft dan ook geen enkel maar dan ook geen enkel complex over haar gestalte/figuur en beweegt zich “vrij”, 👍👍
-de totaalplaatjes kloppen mi steeds en zelden komen deze plaatjes “rommelig” over wat mi niet altijd van maxima kan gezegd worden.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Mevrouw van Huffelen in beeld….leuk.
Zij lijkt mij een vriendelijke dame, klein van postuur, maar dapper.
Full colour in haar kleding en nogal eens wat excentriek in haar stijl, die niet mijn smaak is. Maar het past wel bij haar, en daar gaat het om.
Gezien haar positie tijdens dit werkbezoek, had ze naar mijn mening haar bescheiden houding iets meer in overeenstemming kunnen brengen met haar kledingkeuze, zodat de schijnwerpers volledig op het koningspaar en hun dochter gericht konden zijn.
Terug in Den Haag kan ze in ieder geval weer wat fleur in de politiek aanbrengen. Maar ik hoop dat ze een fijne herinnering overhoudt aan deze twee bijzondere weken!

Zo leuk om dit in een overzicht te zien!
Er zitten zoals hier al genoemd echte geinige missers tussen (die korte jurkjes, die netpanty), en van de sets met pantalon kan de pantalon weg. Maar ook toppers: die laatste bloemetjes jurk (hoewel kreukelig), die jurk zittend naast Amalia, de 2e groen/witte jurk en die pasteljurk. Geen idee waar ze het koopt of heeft laten maken.
Ze heeft altijd lef met kleding, daar houdt ze van, ook soms zeer klassiek. En dat is wat lastig op deze mega tour waar je nummer 4 bent.
Wat is dan het meest passend? Ik denk die zwart met rode jurk. En verder zo veel mogelijk effen stoffen.

Op buitenlandse reizen wisselt minister van Buitenlandse Zaken soms af met vakministers maar met dit scala aan thema’s niet te doen.

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Wat een kleurrijke dame is dit qua mode.
Vind ik het mooi, nee, maar origineel is ze zeker. Heel goed dat ze aan haar eigen stijl en smaak vasthoudt. De roze jurk met grote bloemen vind ik wel super, net als de paarse met metalíceme blauwe pumps!
De haar decoraties maken het een beetje een paasei helaas, zonder zou ik veel enthousiaster zijn. Bijv. over de roze gele jurk. Wel goed haar enorme enthousiasme te zien.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Nou ik zal ook zeggen hoe het allemaal op mij is overgekomen en ik zie al dat dat niet is wat sommige anderen ervaren hebben 😉 Tja, lastig allemaal, ik weet dat we in een modernere tijd leven, een staatssecretaris niet meer op haar knieën hoeft voor de Koninklijke familie, ze meer vrijheid zal hebben dan 100 jaar geleden, het gezin misschien zelfs heeft gezegd dat ze met hun mee kon lopen.

En toch, en toch, vond ik haar zich teveel gedragen als een familielid voor de toeschouwers. De mensen waar ze ontvangen werden, die niet allemaal precies zullen weten wie er bij de familie hoort, zullen misschien best her en der in verwarring zijn geweest omdat ze dachten dat ze een familielid was omdat ze bij elke ontvangst en optredens en veel meer dingen direkt op een rijtje naast de familie stond.

Haar kleding, bijna alles was een potporrie van kleuren, terwijl Máxima en Amalia dan vaak redelijk rustig gekleed waren.
Terwijl “wij” nu vaak zeggen dat Máxima nu niet echt meer de leeftijd heeft voor mini, (iets wat ik toch ook wel een beetje van de omstandigheden vind afhangen, ook al omdat Máxima nog altijd geweldige benen heeft) liep de 54-jarige staatssecretaris regelmatig met minijurkjes, zelfs korter dan Máxima bijna ooit gedaan heeft. Ook heb ik een aantal jurkjes gezien die geschikt waren voor een 10 jarige.
De zilveren jurk is ook een model wat haar figuur niet goed uit laat komen en toen ik een filmpje zag dat ze daarin ging dansen kreeg ik (als moderne vrouw) last van plaatsvervangende schaamte, dat ze dat deed als zijnde staatssecretaris

Ik besef dat het allemaal een beetje negatief over komt, máár, het is voor een deel ook mijn stomme verbazing over het geheel.
Om toch nog een beetje positief te eindigen, er zijn 3 jurken die ik perfect voor haar vond, de paars/witte die hier als laatste in de rij foto’s staat. De huidkleurige waar ze ook een huidkleurige haarversiering op heeft, en de zwarte jurk met rode print die ik nu hier pas zie. De groenwitte jurk met wijde rok waar ik laatst van zei dat ik die mooi bij haar vond, nee, toch niet, hij is wat te propperig voor haar lengte.

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Als ik even kort tijd had om wat beelden te zien dacht ik eerst: wat is de hofdame opvallend / apart gekleed maar het is de staatssecretaris…

Ik vind het al wennen dat Prinses Amalia er nu bij is en er twee ‘blikvangers’ zijn. Laat staan een derde.
Ik ben heel wat jonger als de staatssecretaris maar ook mij staan deze te korte jurkjes niet meer qua knieën/ bovenbenen.

Kleurrijk, opvallend, verzorgd en altijd de rode lipstick. Ze is klein en laat misschien kleding maken (of maakt het zelf, wie weet..). Het is niet mijn smaak, maar het past bij haar. Zag op diverse beelden dat ze vaak sprak met Amalia, de foto waar ze naast elkaar zitten in de speedboat vind ik ook heel vrolijk.

Ik ben het met LouiseBrooks eens over dat expressie laten zien. Ik mag het wel als mensen een eigen stijl hebben die misschien wat afwijkt van het gewone. Durf te dragen waar je je goed in voelt, dat geldt voor iedereen. Ook als je kledingstijl wat minder kleurrijk is, prima, draag wat je mooi vindt! Ik vind ook niet alles mooi wat ze draagt, het is mijn stijl niet, maar vooral de netpanty en de korte rok/jurk lengte.

Veel van de kleding van deze mevrouw vind ik niet mooi. Veel kleding zit ook niet mooi. Natuurlijk is het moeilijk te kleden maar een goede stylist moet toch te vinden zijn, die deze vrouw zou kunnen kleden.
Trouwens Máxima en Amalia zouden ook een andere stylist moeten nemen.

Ik ben er stil van…

op zich ziet ze er steeds leuk uit maar ik vind dat ze de hoofdpersonen maxima en amalia overschreeuwde qua kleding

Moet zeggen dat ze, als ik de foto’s bekijk, altijd bescheiden op de achtergrond aanwezig was.
Haar kleding daarentegen is allesbehalve bescheiden. Wat een kakofonie van kleuren.
De (te) korte jurkjes, de netpanty’s de kaftanachtige broekpakken, het is allemaal niet mijn smaak.

Klopt, ik zag een journalist die meldde dat ze zich echt op de achtergrond hield en de aandacht naar de Oranjes liet gaan.

De dame heeft lef, dat moet gezegd worden. Qua kleurrijke kleding, top gedaan. Wat betreft stijl is het not my cup of tea. Netpanty’s, sorry, ik vind ze stiekem vreselijk. Daar laat ik het maar bij ;). Ik denk zomaar dat ze met haar kleurrijke kledingstijl wel laat zien te passen bij de Cariben. En dat ze zich daarvoor inzet is het belangrijkste.