Avatar foto Door Moderator Petra
België 06 mei 41 reacties

Dit dragen de buitenlandse royals tijdens de kroning van koning Charles

In deze blog is er aandacht voor de kleding van de buitenlandse royals tijdens de kroningsceremonie van koning Charles III.

Er is ook een blog geopend voor de kleding van koningin Máxima en een blog voor de kleding van de Britse Royals, zodat de blogs niet te groot worden en reacties over bepaalde royals niet helemaal ‘verdwijnen’.

Livestreams vind je hier en hier en hier en op nog veel meer plekken ;).

Deze blog wordt in de loop van de dag steeds geupdate. Voor alle screenshots geldt: beter beeld volgt indien beschikbaar. Screenshots livestreams ©Royal Family ©Independent en ©BBC op Youtube.

Hieronder gaat het straks gebeuren:

First Lady Jill Biden

Geen Royal, maar toch even laten zien. Jill Biden, de echtgenote van de Amerikaanse president, arriveerde zojuist samen met haar kleindochter.

Koningin Letizia

Een eerste beeld van koningin Letizia. Ze draagt een deux pieces – ontwerp van Carolina Herrera – in felroze met zwarte accenten. En, op z’n Brits, een enorme hoed! Hoed komt van Balel.

BSR

(beter beeld volgt)

Koningin Rania

Rania, de koningin van Jordanië draagt een zijde crêpe zachtgele japon, ontworpen door Tamara Ralph, met een off shoulder strik ‘kraag’. Daarbij draagt ze een bijpassende zachtgele hoed.

(beter beeld volgt)

Koningin Mathilde

Mathilde, de koningin van België draagt een zachtroze capejurk. Haar hoed is een ontwerp van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy. Mathildes clutch komt van Giorgio Armani. Daarnaast heeft ze diamanten broche opgespeld.

BSR

Groothertogin Maria Teresa

De Luxemburgse groothertogin Maria Teresa gaat gekleed in een donkerblauwe outfit van Alexander McQueen.

Prinses Charlène

Charlène, de vorstin en prinses van Monaco, draagt een crèmekleurige deux pieces. Ook zij heeft alle accessoires afgestemd op haar kleding.

BSR

Erfprinses Sophie van Liechtenstein

Sophie, de echtgenote van erfprins Alois van Liechtenstein, draagt een fuchsia (paars-roze) japon met een mantel van dezelfde stof. Haar hoed en accessoires zijn daarop perfect afgestemd.

Lalla Meryem

Lalla Meryem is de afgevaardigde van Marokko.

Kroonprinses Mary

Mary, de kroonprinses van Denemarken, draagt een op maat gemaakte paarse robe manteau van Soren le Schmidt met een haarband en pumps in dezelfde kleur. Haar clutch komt van Carlend Copenhagen. De suède pumps van Gianvito Rossi.

Kroonprinses Mette-Marit

Mette-Marit, de kroonprinses van Noorwegen, draagt een poederroze japon met borduursel, van Peter Dundas. Daarbij draagt ze een hoedje, clutch en pumps in dezelfde kleur.

Kroonprinses Victoria

Victoria, de Zweedse kroonprinses, draagt een eenvoudige kobaltblauwe japon met een dopje en accessoires in dezelfde kleur.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
41 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Koningin Letizia ziet er super elegant en mooi uit, zij is voor mij de topper van deze dag. Prinses Mary ook een goede keuze. Koning Mathilde ook leuk. Maar, wat is er toch met prinses Charlène. Ik vind deze outfit zo niet bij haar passen. Ik vind t gewoon lelijk. Het maakt haar grof en breed en dat kleine dopje maakt de look nog erger . Zo jammer ze heeft zulke mooie kleding. Lichtblauw of ijsblauw staat haar zo mooi. Màxima was netjes gekleed maar ik had bij deze jurk met die storende leren handschoenen geen wauw gevoel.

Mary van Denemarken prachtig, klopt allemaal. Letizia ook mooi behalve de hoed vind ik qua model niet zo mooi.Victoria ook mooi. Mathilde prachtige kleur maar net te strak rond haar borsten. Rania kleur vind ik niks voor haar doen, ook dat model vind ik niet zo mooi. Charlene ronduit slecht gekozen, te strak en kleur staat haar niet maakt haar flets. Sofia vind ik er mooi uit zien. Mette-Marit ziet er ook redelijk uit. Maria Theresa vind ik redelijk gezien het feit dat zij een wat moeilijk postuur heeft. Lalla leuk dat zij een traditioneel gewaad heeft gekozen. Het is jammer dat sommige dames net te strakke kleding kiezen, bij Máxima was het weer ook het geval. Ondanks dat vond ik Máxima er wel mooi uitzien behalve de hoed.

Van de buitenlandse gasten vond ik “la Première Dame” van Frankrijk, Madame Macron, heel chique en elegant. Roze was blijkbaar wel de favoriete kleur bij velen. Koningin Letizia was ook een topper, net zoals Victoria van Zweden.. Mathilde moet dringend haar jurk eens passen vooraleer ze op stap gaat (of betere lingerie kopen). Ook dat parelsnoer is verschrikkelijk. Precies of haar hoofd direct op haar schouders staat. LOL Rania en Charlène voor mij een ramp. Gelukkig kan men over smaken en kleuren niet discuteren (of blijven discuteren). (De kroning bij jullie in NL van Koning Willem Alexander was in feite veel chiquer)

Altijd handig, je eigen lampekap/rieten mandje meenemen, je weet maar nooit… Wat had Letitia op haar hoofd gezet?? En verder tacky as ever. Wel mooie schoenen! Heel jammer van de witte hoed van Mathilde, want verder is zij wel de winnaar voor mij. Ik kan de rest niet zo goed zien helaas, maar het ziet er allemaal niet zo heel bijzonder uit. O, nee, Charlene heeft echt een foute kleur gekozen, staat haar verschrikkelijk.

Alle royale dames hebben zichtbaar hun best gedaan goed voor de dag te komen, maar over smaak valt natuurlijk niet te twisten. De outfits van Maria Teresa en Charlène vind ik net als gisteren geen succes, jammer. Mary en Letizia zijn wederom een klasse apart, wat een prachtige verschijningen.

Prinses Mary vind ik erg mooi, en met name de kleur van de schoenen. Dus als ze er vanaf moet ga ik er graag voor naar Kopenhagen. 😉
De overige royal gasten vond ik niet zo bijzonder of mooi gekleed.

Letizia van Spanje en Mary van Zweden, zijn de “winnaars” van deze ronde. Samen met Catherine, Princess of Wales, zijn deze drie dames altijd de best geklede royals vind ik. Geweldige stijl hebben ze allerdrie.

Letizia steekt er voor mij met kop en schouders bovenuit! Zo elegant en verfijnd, en ook nog zo’n mooie kleur. Het had liever een paar centimeter korter geweest, wat mij betreft, maar verder: perfectie! Haar schoenen wil ik ook!
Mary: ook mooi – en paars is heel koninklijk – maar ook weer niet heel spannend of verrassend.
Victoria: netjes maar saai.
Mathilde: idee goed maar uitvoering iets minder.
Rania: dit model en deze kleur doen echt helemaal niks voor haar.
Charlene: echt vreselijk, dit staat haar echt helemaal van geen kanten. Nu is dit ook niet de meest flatteuze foto, maar het past niet, de kleur is te flets voor haar, ze heeft spierwitte benen, brrr…
Maria-Theresa: dit pak staat haar uitzonderlijk goed, maar ik vind het te zakelijk en donker voor de gelegenheid.
Mette-Marit: moeilijk om goed te zien, maar lijkt netjes en typisch iets voor haar.
Ik zou graag betere foto’s van de andere Britse royals en bekenden zien.

Letizia, prachtig! Ik heb er bewondering voor hoe zij zich elke keer zo ‘clean’, schijnbaar eenvoudig en stijlvol weet te presenteren.
Mathilde, nee, wat is hier mis gegaan? Charlene ziet eruit alsof ze per abuis iets van haar oma heeft aangetrokken. Rania, wat een kinderlijk kraagje.
Letizia wint op afstand, beste van de rest is Mary; een beetje saai, maar tenminste wel gepast.

Wow, wat ziet Letizia er prachtig uit, alles klopt van de hoed tot de sling backs, wat een Spaanse elegantie. Het is bovendien zo mooi gemaakt, echt loupe zuiver. De outfit van Mary is ook heel verfijnd, niet vernieuwend, maar door de kleur en de strakke belijning in combinatie met haar donkere haar en make up super geslaagd.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Ja die slingbacks vielen mij ook op. Leuk! Geeft een tikje lente aan de outfit.

Van alle outfits die ik tot op heden heb gezien staat Mary van Denemarken onbetwist wat mij betreft boven aan. Alles klopt bij haar en wat een prachtige kleur. Nr 2 is prinses Beatrice, een prachtige en goedzittende jurk, ook een mooie kleur. Sophie van Liechtenstein is nr 3. Letizia’s outfit is mooi van kleur en model, maar de rok te lang, en hoed minder passend. Missers van outfits zijn die van Charlene van Monaco, kleur te flets en pak zit vreselijk, ook de jurk van Victoria zit qua model niet goed. Geldt ook voor Mathilde , cape is to much, en bij de boezem zit de jurk niet fraai. Zonder cape was ongetwijfeld fraaier geweest.
De dochter van Edward en Sophie oogt mooi in haar jurk.
Camilla mooie jurk, maar vormeloos, dat draagt zij vlgs mij graag.Outfits Catherine en dochter schitterend.

Het lijkt wel of de dresscode aangaf dat men met 1 kleur gekleed mocht zijn. Iedereen draagt een monochrome outfit.

Bedankt voor jullie snelle uitzoekwerk, wij worden maar verwend😊
Als ik eerlijk ben had ik er iets meer van verwacht. Er zijn mooie outfits, maar ook missers. Denk aan Charlene en Mathilde. Ik ben benieuwd naar bewegende beelden, ga ik straks eens opzoeken.

Koningin Letizia vind ik het mooiste gekleed, echt prachtig (en dan die hakken!) en dan haar man, Koning Felipe…. 😍

Genieten vandaag van zoveel verschillende kledingstijlen.
De meeste dames zagen er keurig uit.
Mijn top 3 van mooiste outfits zijn:
Met stip op nummer 1 Letizia (heel chique en elegant).
De kroonprinsessen Mary en Victoria volgen op 2 en 3.
Ook de combi van Sophie van Liechtenstein vind ik heel fraai ogen.
Koningin Mathilde had een prachtige kleur uitgekozen, maar de capejurk valt mij tegen door de pasvorm van het bovenlijfje.
En de ketting geeft haar iets gedrongens in deze halsopening.
Philip ziet er charmant uit!

Met de outfit van Letizia zie ik Catherine ook zo voor me, staat haar goed. Rania ook heel mooi dat zachtgeel en Mathilde en Mette-Marit ook in roze (gelukkig heeft Mathilde niet dezelfde hoed als Maxima, wel dezelfde ontwerper). Victoria in mooi blauw, Mary in paars ook keurig, haar vader in vol ornaat, meerdere mannen, staat hun goed.Maria-Theresa donkerder blauw, wat een mooie kleur, heel mooi colbert met die sleep. Charlenes look vind ik op zich wel wat hebben alleen die kleur doet helemaal niks voor haar, zo bleek, jammer.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Mary was met haar man Frederik😊

Haha, de zin klopt niet helemaal zie ik. Maar vader hoort natuurlijk bij Victoria. Dank je.

Mathildes jurk zit aan de bovenkant niet zo mooi, verder een mooie look. van de andere gasten springen voor mij er heel positief uit: mw. Trudeau, Finnegan Biden, Raja Permaisuri Agong, Marie-Chantal, Mary, Helen Taylor (doet me denken aan Mary Poppins), Zara Phillps, Sophie, Beatrice, mooie kleur, mooi model. Valt me op dat de één in het lang is, de ander niet, de één een hoed, de ander niet. Was er een kledingvoorschrift of niet?

Nee, ik hoorde dat er geen kledingvoorschriften waren.

Ok, bedankt voor de reactie.

Ik schrik, net als gisteren, van Charlène. Ze ziet er niet goed uit, kleding zit haar niet goed om het lijf. Haar uitstraling is anders. Ik hoop dat het goed met haar gaat.
Mary vind ik absoluut het mooist gekleed, zo stijlvol monochroom.
Ook Victoria steekt erbovenuit.
De hoed van Letitia vind ik geweldig, hoewel wat te groot voor haar.
Maria Teresa vind ik dit keer heel stijlvol, geweldig pak.
Heerlijke kledingdag vandaag.

Ik schrok gisteren al van Charlène. Zou ze aan de prednison zijn?

Ik wilde niet al meteen gisteren speculeren over wat en hoe, maar ik maak me echt zorgen. Hopelijk is het niet een chronisch iets. Arme meid, ik heb echt met haar te doen.

Mary van Denemarken en Sophie van Lichtenstein vind ik er heel mooi uitzien. Letizia ook maar ik vind die hoed haar niet zo goed staan. Veel en veel te groot voor zo’n kleine vrouw

Zara Philips mooi, Rania, Marie-chantal.
Hoe komt dat nou dat we niet enthousiast zijn over de andere, op zich nette, outfits?
1 kleur te saai? Lengte? Te braaf?

Prinses Charlotte t meest opvallend mooi, sereen en stylish

Hoe mooi ik de outfit van Letizia vind, hoe minder ik sommige outfits van andere royals begrijp. Ik snap bijv. niet dat Maria Theresa voor een broekpak kiest, hoe mooi het jasje van Alexander McQueen ook is.
Victoria, Mette Marit en Mary zien en stijlvol uit, maar niet heel bijzonder. De outfit van Charlene is helaas een misser wat mij betreft. En ook Mathilde had beter gekund. Mooie jurk, maar op 1 of andere manier is de combinatie met de choker en hoed het wat mij betreft net niet.

Je hebt gelijk wat betrefd Mathilde. Ik vind gewoon de choker er te veel aan.

Mooi overzicht en ook leuk dat niet alleen royals gefotografeerd zijn.
Olena Zelensky ziet er prachtig uit; de kleur van japon en mantel flatteert haar.
Ook Akshata Murthy, de vrouw van de Britse premier Sunak, draagt een fantastische japon.
Koningin Masematu van Lesotha en koningin Suthida van Thailand zijn ook mooi gekleed.
Koning Mathilde van België heeft gekozen voor een miskleun. De capejurken kennen we nu wel en deze zit rond haar boezem ronduit afschuwelijk. De parelchoker maakt het plaatje zwaar. Ze oogt sowieso opgeblazen in de outfitt.
Koningin Rania van Jordanië is ronduit ordinair met dat loshangende haar en die opgespoten lippen. De japon ’trekt’ aan alle kanten.
De japon van koningin Leatizia is mooi van kleur maar te lang. Ze draagt een veel te grote hoed en oei, wat is zij mager.
Kroonprinses Victoria is ronduit saai en ouwelijk gekleed. Ze lijkt een kopie van haar moeder. Jammer.
Kroonprinses Mette-Marit heeft een geheel eigen stijl die haar goed staat.
In tegenstelling tot velen vind ik prinses Charlène van Monaco er prima uitzien. Ze heeft het figuur van een sporter, dat kun je goed zien, dus logisch dat ze gespierd oogt.
Groothertogin Maria-Thèresa van Luxemburg ziet er eveneens goed uit. Broekpak staat haar uitstekend. Ze is klein en wat mollig – en in dat licht gezien weet ze zich heel goed te kleden.
Erfprinses Sophie van Liechtenstein draagt een japon in een prachtige kleur. Ze straalt frisheid en vlotheid uit.
Kroonprinses Mary van Denemarken is ronduit saai gekleed, bijna gedateerd. Al met al is haar uitstraling flets.
Zara Phillips ziet er mooi uit in een kleur die haar meer dan goed doet. Net zoals lady Helen Taylor: jaren ’50-stijl maar goed doorgevoerd en het staat haar.
Tot slot: koningin Màxima. Ik vind haar er fris en elegant uitzien. Samen met de koning ‘maakt’ ze een mooi plaatje.

Was u niet diegene die vond dat het er wel een beetje aardiger aan toe mocht gaan? Smaken verschillen, prima niks mis mee, maar een beetje vrouwvriendelijker kan na het lezen van dit epistel geen kwaad…

Bedankt voor het overzicht, heb het uitgebreid bekeken.

Victoria, Mette Marit en Mary dragen allemaal bij na een soort uniform! Zo herkenbaar hun stijle. Wel erg mooi maar verder niet spannend.

Rania vind ik een tikje ordinaire…

Mathilde vind ik echt erg 😬 het zit niet mooi! Snap niet waarom de combinatie van hoed, sieraden (zowel onderling als met de rest) en de jurk een match zou moeten zijn. Ze lijkt er ook nog is een tientonner in.

Carlene oogt erg oud in deze voor haar doen veel om het lijf outfit.

Letitia vind ik mooi. Oogt erg Spaans.

Last edited 1 jaar geleden by daan001

Op een enkel dingetje na vind ik dat de dames er mooier uitzien dan gisteren.

Letizia steekt er met kop en schouders (en heupen 😱) uit. De Amerikaanse presidentsvrouw is ook waardig, net als de ‘snoepjesjurk’ van Mme Macron.

Mathilde vind ik enorm flets & de combinatie hoed/ parelketting/ broche komt niet goed uit. Was beter geweest met een andere hoed.

Rania & Mary zijn OK, maar stellen een beetje teleur gezien ze zo’n fashionista’s zijn. Misschien hebben ze zich net wat ingehouden.

Verder een klassiek beeld van Victoria & Mette. En Charlene … welja, horrorjurk & kleur 😱

Wat een geweldige outfit van Letizia! Ze doet me denken aan Audrey Hepburn in My fair lady. Goed gekozen.
De cape jurken zijn favoriet bij de gasten vandaag

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

De hoed van Letizia lijkt op een omgekeerde fruitschaal?

Rania van Jordanië in zachtgeel!