Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 mei 79 reacties

Dit draagt Máxima tijdens de kroning van koning Charles

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vertegenwoordigen Nederland tijdens de kroning van koning Charles. In deze blog lees je meer over de kleding van de koningin.

BSR

De koningin draagt een japon van Jan Taminiau.

Wil je de jurk sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

De hoed is ontworpen door de Britse hoedenmaker Philip Treacy.

Juwelen
In 1879 ontving koningin Emma als nationaal geschenk van de Nederlandse bevolking een grote devant-de-corsage. Hofjuwelier Josephus Jitta ontwierp en creëerde het juweel. De grote broche is ontworpen in een neo grecque (Griekse revival) stijl en bevat 214 briljant geslepen diamanten en een 30 karaat diamant in het midden. Laatstgenoemde steen prijkt vandaag op Máxima’s taille. (Bron: Edwin Fellne, onze juwelenblogger en tevens het gezicht achter Instagrampagina Dutch Royal Jewels.)

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
79 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Deze outfit ervaar ik inclusief kleurstelling (to die for) als een stukje hoge kunst koninklijk ‘shinen’, WOW! Zo enorm genoten van de aankomst van onze koningin, alles klopt inclusief de lengte van de mouwen; modern en een touch cheeky, de overgang naar heur handschoenen. Het koord rondom heur taille = stoer en m.i. een statement en de broche echt à la Màxima dus persoonlijk, dus echte aandacht. De hoed is een respectvol gebaar naar het land van de toekomstige koning en de oorsieraden zijn STUNNING! Dank @Royal Ellen

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Wat een mooie foto’s. Ik vind de jurk van Maxima prachtig. Alleen de hoed vind ik te pompeus en niet erg sociaal ten opzichte van de mensen die achter haar zitten.

Máxima prachtig en beeldschoon, met wit heb ik geen probleem, zie niet in waarom dat niet zou kunnen, zag volgens mij wel meer wit tussen de gasten, jammer dat het weer niet meewerkte, echt Brits, regenachtig

Een hele mooie look van Máxima, vrij eenvoudig voor haar doen voor een dergelijke gelegenheid, maar zo zie je maar, dat al te veel opsmuk helemaal niet nodig is om er prachtig uit te zien.

Wat een schitterende jurk! Jammer van die malle hoed. Hulde aan Jan Tamineau

Ik vind de koningin er erg mooi uitzien. En de koning overigens ook!

Heel mooi in eenvoud. Chique, de hoed is prachtig en maakt het geheel af. Over de kleur van de schoenen en clutch heb ik twijfel. Misschien was een zwarte lakpump met bijbehorende lak clutch mooier geweest. Toch vond ik Letizia en Mary net iets meer de elegantie aantippen.

Prachtig! Heel elegant en passend voor deze gelegenheid. Ik ben blij dat ze iets nieuws draagt, en ik ben blij dat ze Dutch Design draagt! Mooi afgemaakt met beige accessoires. Zijn de schoenen ook nieuw? Welke oorbellen draagt ze?
Zelf had ik misschien ook een andere kleur dan wit gedragen, alhoewel het vast afgestemd is dat het wel mocht. Mooi kapsel, een echte koningin. Voor mij was Letizia de echte topper.

Ik vind Willem-Alexander en Máxima er allebei keurig uitzien. De jurk van Máxima vind ik prachtig, rustige kleur. En wat een mooi detail bij de halslijn. Een plaatje…

Een heel mooi koningspaar, classy, chique en ingetogen, latina Maxima oogt heel Engels, zie Sophie of Catherine hier ook zo in weglopen. Het enige wat ik een beetje minder vind zijn de te lange handschoenen, daardoor lijken de mouwen te lang, maar storend is het niet. Ik las verder dat het dragen van de kleur wit los staat van het inhoudelijke coronation protocol, het staat voor zuiverheid, devotie en een nieuw begin, maar daarnaast ook gewoon van te voren door de familie is afgesproken om eenheid uit te stralen, zoals ze met Pasen allemaal in het blauw waren.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Onze koning ziet er vorstelijk uit!
De japon van Maxima is eenvoudig, maar wordt door het opengewerkte gedeelte rond de halslijn exclusiever.
Ik vind het bovenpand tussen het kant en de taille minder goed van pasvorm, en tussen de onderkant van de mouwen en de handschoenen oogt het wat rommelig.
De hoed is niet mijn smaak, maar past prima bij de Engelse royals.
Samenvattend: Maxima heeft mooiere outfits in de kast dan haar keuze van deze dag!

Prachtig! Zeer chique, echt subliem. En wit is geen probleem, het is geen huwelijk, dan draagt alleen de bruid wit. Ons koningspaar: een prachtig plaatje!

Hele mooie look. Met de accessoires erbij is alles mooi en rustig gehouden, prachtig, kapsel ook heel netjes. De koningen zien er ook goed uit met alle onderscheidingen.

Ze ziet er heel chique uit. Mooi rustig ook zonder al te veel toeters en bellen.

Sierlijke en bescheiden jurk. Wit misschien als symbool van een nieuw begin. Mooi in toon met de Britse royals.

Ik vind het zo op het eerste gezicht een vreemde jurk, kan hem nog niet echt mooi vinden. De pasvorm lijkt niet goed, of het moet aan de foto liggen, en het gordijnkoord om de taille vind ik er goedkoop uit zien. Het opengewerkte deel past ook niet bij de stof van de rest van de jurk.
Over de kleur laat ik me niet uit, ik neem aan dat daar protocollen voor zijn en dat het afgestemd is.

Zit vast wel iets huidkleurigs onder het opengewerkte deel.

Wat ziet onze koningin er prachtig uit! Koninklijk!!
De koning overigens ook 😉

Mooie jurk op zich maar vond de witte kleur toch ook not done. Vrees ook dat ze wel kouwelijk zal geweest zijn met die blote schouders. En ja, die broche op de taille dat hoefde echt niet.

Prachtige jurk. Elegant door zijn eenvoud.

Beslist een mooie jurk, schitterend vakmanschap, verzorgd totaalplaatje maar mi totasl ongepast dat de jurk in het wit is zoals camilla . Wat dat betreft vind ik de jurk van mathilde in de tinten van het ordelint van philippe perfect aansluitend.

Ik kan me niet voorstellen dat Maxima eerst Camilla heeft gebeld om te vragen welke kleur jurk ze ging dragen.

Oh, daar moet niet voor gebeld worden, wit is gewoon al eeuwen de kleur voor vrouwen bij kroningen in engeland,. Dan weet je dat het ook voor deze kroning niet anders zal zijn.Engeland is het land bij uitstek waar eeuwenoude tradities blijven leven, dit is mi vandaag ook gebleken.
En dan is het zoals bij een huwelijk , om de aandacht niet te trekken en de personen om wie het echt gaat niet te overrulen wordt door de genodigden geen wit gedragen.
Wie van mening is dat ik zaken zoek om kritisch te kunnen zijn wil ik graag wijzen op de intro van mijn bericht nl een mooie jurk, schitterend vakmanschap en verzorgd totaalplaatje.

Maribrune, aangezien de laatste kroning daar in 1953 was, zal bijna niemand weten dat dat al eeuwen zo is, áls dat zo is, dan moet je eerst de geschiedenis van Engeland bestuderen.
Ik vraag me zelfs af of Máxima dat zal doen om bij elke uitnodiging die ze krijgt vanuit andere landen dan eerst een studie gaat doen.

Gezien royalty altijd een historisch gegeven is , is het als royal bijna een plicht om er iets over te weten, je erover te informeren en je er naar te gedragen. Er is toch personeel aan het hof op wie een koning/koningin kan terug vallen als er geen tijd zou zijn om een en ander zelf op te zoeken.
Een kroning is niet een bbq bij jan en klaas om de hoek .

Ik zou liever lezen: Jan en Klaziena 😃
B.t.w. deze reactie komt voort uit het geneuzel over de kleur van de japonnen.
1953, de laatste kroning. Hoezo traditioneel.

Precies, en alle andere “1000” vrouwelijke gasten ook niet.
En als er een kleur was niet die gewenst was geweest, dan hadden de vrouwelijke gasten daar vást wel een notitie over gekregen bij de uitnodiging.

Ik kan mij vergisden maar op maxima na heb ik geen royals in het wit gezien. Heb eigenlijk weinig wit gezien of het was met een print of ander gekleurd accent.

Volgens mij was Charlene ook in het wit

Ik snap niet waar je heen wilt? 🤔

Het tweede deel van mijn oorspronkelijk bericht wordt in vraag gesteld. Alle recht daartoe … maar dan is enige verduidelijking mss opportuun en hopelijk is het klaar geworden waarom het dragen van wit bij deze gelegenheid niet gepast was … de opmerking over het dragen van wit gaat voor andere royals niet op want zij gingen niet in het wit gekleed ..

Ik snap je zinnen niet helemaal en snap zowiezo niet wat je allemaal bedoelt.
Er zijn trouwens wel royals in het wit gekleed, Sophie, Charlotte, Kate, Duchess of Gloucester, en op de foto in de kerk zie ik (een mij onbekend) iemand helemaal in het wit, de twee zussen van Camilla waren in het wit als haar gezelschap zijnde (Camilla wil het woord hofdame niet meer gebruiken)

Maar, ik vind deze discussie een beetje belachelijk worden. Er is geen verbod op het dragen van wit, klaar.

Wat een dikke onzin zeg. Iedereen mag een witte jurk dragen als diegene dat wil. En misschien heeft Wiekie wel gelijk en is het juist een vorm van respect. Maar dit zijn allemaal maar aannames. Je zit weer naar commentaar en kritiek te zoeken.

Hoe weet je dat? Dat het ongepast is? Het leek mij juist een vorm van respect….

Misschien een knipoog naar de outfit van Camilla tijdens de bruiloft van Charles en Diana 🤭

Die droeg toen grijs 😉

Eigenlijk kan je het niet echt goed zien aan die foto. Er zijn allemaal donkere kleuren om haar heen en dan kan het zijn dat de camera die lichtere kleur niet goed weergeeft, lichter weergeeft dan het is omdat de camera probeert de donkere kleuren goed weer te geven.
Ligt er ook aan hoe de fotograaf toen de camera had ingesteld.

O, ik dacht dat je de kleding van Camilla op het huwelijk van Diana bedoelde. Suf van mij 😉

Ah nee deze! Haha

Als dit het idee erachter zou zijn dan ben ik Maxima voor eeuwig dankbaar 🙏🏻

Wat bedoel je? De jurk van Máxima?

Volledig mee eens. Wit voorbehouden voor Camillaa en de prinsess of Wales en haar dochter. Ik kan me vergissen, maar geen van de andere koninklijke dames is in het wit. De meest elegante de koningin van Spanje, Letizia.

Last edited 1 jaar geleden by annamia

Ik zie op de achtergrond van bepaalde foto’s wel meer witte jurken.

Camilla is altijd in het wit/crème bij de opening van het parlementaire jaar, (of hoe dat daar ook heet) koningin Elizabeth was dat normaal gesproken ook, en nu ik verder denk, Prinses Diana ook.
De hofdames zijn dan ook in het wit, net zoals nu, dus als de hofdames dat mogen 😉

Ik bedoelde de buitenlandse koninklijke dames!

Nou ik snap echt niet wat je bedoelt met:
De buitenlandse koninklijke dames,misschien een knipoog naar de outfit van Camilla tijdens de bruiloft van Charles en Diana 🤭
🤔😳

Helemaal mee eens. Vreemd dit

Echt fantastisch! Mooist gekleeden buitenlandse royal!

Elegant! Mooie jurk.

Mooi! Eenvoud kan zo sjiek zijn. Fijn dat Máxima een “Nederlandse” jurk draagt en een “Engelse” hoed.

Eenvoudig en mooi.

Helaas ik vind het geen mooie jurk. Trekt ook en plat gedrukte boezem en te lange mouwen. Wat jammer ook het losse haar en niet kunstig opgestoken. Maar lekker verder genieten van andere prachtige outfits

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Hoe mooi! Schitterend in zijn eenvoud. Heeft onze koningin al eerder onderdelen gedragen van deze devant – de – corsage? Ik zit te genieten!

Máxima ziet er erg mooi uit. Goed gekozen deze outfit. Eenvoudig en daardoor schitterend. Combinatie met schoenen, handschoenen top gedaan.

Wat mooi. Elegant en stijlvol.

Perfectie

Onze koningin ziet er prachtig uit. Mooie assesoires, schitterende jurk, en mooie hoed die haar gezicht ook goed laat zien.
Willem-Alexander ziet er ook mooi uit!

Mooie Nederlandse vertegenwoordiging met ons koni ngspaar.
Rustige outfit onze NL queen!

Nog niet zo duidelijk beeld, maar Jan Taminiau geeft altijd een wow gevoel, zit via BBC live mee te kijken, valt me a) op dat Brigitte Macron er nu beter uitziet dan met die rare pruik tijdens laatst Staatsbezoek, en b) Koninklijke koets wordt “maar” door 6 paarden getrokken, het Nederlands Koningspaar heeft een 8 span, toch?

Onze koningin ziet er wat mij betreft fantastisch uit! Wat een prachtige hoed ook! En alle lof aan Jan Taminiau!

Onze koningin ziet er wat mij betreft fantastisch uit! Wat een prachtige hoed ook! En alle lof aan Jan Tamineau

Oeps, had niet in de gaten dat het al geplaatst was…twijfelde over de naam van de ontwerper vandaar

Mooie jurk, heel bijzonder met het opengewerkte bovenstuk. Superhoed, in VK kun je zo heerlijk uitpakken met hoeden.

Wat jammer, ik had eigenlijk een beetje verwacht dat ze allemaal een tiara zouden dragen, blijkbaar niet dus.

Denk dat charles als gewezen echtgenoot van de people’s princess meer dan wie ook beseft dat het instituut van de monarchie meer dan ooit afhangt van de wil van het volk. Verder is er ook zoiets dat ” geld schreeuwt, maar rijkdom fluistert”. Dus wijze beslissing om de tiara’s achterwege te laten …

maribrune, de kroning kost rond de 113 miljoen euro, betaald door de bevolking, als hij daar rekening mee had willen houden had daar iets aan gedaan kunnen worden. Tiara’s die al tientallen tot honderden jaren oud zijn daar zullen zeer weinig mensen wat van zeggen bij een kroning.

Charles wilde het sober houden, daar past naar mijn idee niet de glitter en glamour van tiaras bij. Jammer voor ons toeschouwers.

Ja klopt Maria, maar dat sober houden leek meer alleen te gaan om minder gasten en een kortere service, niet perse wat iedereen zou dragen

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Zo te zien een mooie jurk en bijzondere hoed!

Wat een geweldige keuze deze mooie Taminiau jurk. Ik hoopte er al op dat ze voor een ontwerp van hem zou kiezen. Stijlvol en bijzonder, net zoals deze gelegenheid!

Veelbelovend!!! Zit helemaal gespannen voor de TV! Heerlijk om dit allemaal mee te maken en te zien wat iedereen draagt!!!

Wauw, dit ziet er al mooi uit. Ben benieuwd naar het totaalplaatje.
En complimenten voor Josine en Petra, wat een werk met alle kleding updates en foto’s. Super.

Last edited 1 jaar geleden by lente-Tine

Thanks 😉

Je bent er snel bij josine! How do you know? Ben zo benieuwd

Last edited 1 jaar geleden by daan001

Gewoon Twitter in de gaten houden

@CoutureRoyals