Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 06 mei 45 reacties

Dit draagt Catherine tijdens de kroning

Er werd wekenlang over gespeculeerd: wat gaan Camilla, Catherine en Sophie dragen tijdens de kroning? In deze blog lees je het antwoord.

Koningin Camilla
Koningin Camilla draagt een witte japon van Bruce Oldfield.

Catherine, de Prinses van Wales
De Prinses van Wales draagt een witte japon van Alexander McQueen. Met zilverkleurig garen zijn de bloemen van de vier landen van het Verenigd Koninkrijk op het ivoorkleurige crêpe aangebracht. De roos voor Engeland, de distel voor Schotland, de narcis voor Wales en de klaver voor Ierland.

Een diadeem ontbrak. In plaats daarvan droeg de prinses een zilverkleurige haardecoratie van Jess Collett x Alexander McQueen.

Prinses Charlotte
Net als haar moeder draagt prinses Charlotte een haardecoratie van Jess Collett x Alexander McQueen en net als haar moeder draagt ze ook een Alexander McQueen-jurk met de vier nationale bloemen van het Verenigd Koninkrijk. Twinning is winning!

Hertogin Sophie

Hertogin Sophie draagt -net als de andere dames van het clubje working royals- een witte japon.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
45 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik weet niet of ik de enige ben, maar de haardecoratie van Catherine deed mij erg denken aan de haardecoraties van de hofdames die tijdens de kroning van Elisabet II haar oa hielpen met haar mantels.

Het is een waar kunstwerk, de robe van Camilla. Maar toch moet mij iets van het hart: waarom die rare mouwlengte? Het lijkt net alsof ze te kort zijn. En ik vind haar ook altijd slecht zittende bh’s dragen. De vrouw uiterst rechts op de 1e foto heeft èn de juiste mouwen en een betere bh. Dan zie je hoe het net iets beter kan.

In de eerste plaats heel veel dank aan Josine en Petra voor al die geweldige en uitgebreide en accurate informatie bij deze beelden! Ik was vandaag niet in deze gelegenheid live te volgen. Vanavond een prachtig overzicht op wat alle hoogheden vandaag droegen. Het was een ware hoogtepunt voor alle dames én heren! Maxima was wat mij betreft een ware koningin qua gasten, Laetitia, Mary Mathilda en Victoria ook mooi gekleed. Wat een onvergetelijke dag is dit!

Hartelijk dank voor je lieve compliment. Dat wordt gewaardeerd na een drukke dag ;). Maar we hebben genoten, net als velen van jullie. Helaas niet veel mooie beelden binnen gekomen voor hier, (dus toch blij met de screenshots die gemaakt zijn) maar die zijn gelukkig met een beetje googelen elders wel te zien. Geniet van jullie weekend!

Catherine en Charlotte zagen er zeer mooi uit. De haardecoraties werkelijk schitterend zo met die kunstig opgestoken haren. Ik snap dat de cape bij de traditie hoort, maar wat jammer dat de jurk van Catherine en Sophie daardoor niet goed zichtbaar was. De japon van Camilla is een waar kunstwerk en flatteert haar enorm.

Prachtig die robe van Queen Camilla! Hele mooie stof en leuk dat ze haar 2 hondjes erop had laten borduren een aan iedere kant van haar initialen. Begreep dat Diana toch wat vertegenwoordigt was want Bruce Oldfield was de kledingontwerpster van Diana en Catherine had Diana’s prachtige oorbellen in. Ik vond dat ze er allemaal prachtig uitzagen. Ik heb begrepen dat het ook de uitdrukkelijke wens van koning Charles was dat ze traditioneel gekleed gingen. En als ik het goed gelezen heb komt het diadeem van Catherine en Charlotte uit een Drie D printer. Geweldige vondst! Charlotte ook zo schattig aangekleed met cape. Ik heb 6 uur voor de buis gezeten, top top top!!
Prachtig die robe van Queen Camilla! Hele mooie stof en leuk dat ze haar 2 hondjes erop had laten borduren een aan iedere kant van haar initialen. Begreep dat Diana toch wat vertegenwoordigt was want Bruce Oldfield was de kledingontwerpster van Diana en Catherine had Diana’s prachtige oorbellen in.
Ik vond

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Ik heb de ceremonie zojuist teruggekeken. Eerlijk gezegd denk ik: je kunt misschien ook een beetje doorslaan in tradities en rituelen… het maakt het er niet echt feestelijk of persoonlijk op. Gelukkig was Louis erbij 😉 en de andere kinderen, die er zo heerlijk nonchalant bij zaten. Zo van, dit moeten we even uitzingen voor opa, haha.

Catherine paste natuurlijk goed in het traditionele plaatje. Hulde aan degene die haar haar heeft opgestoken; het lijkt een kunstwerk. En haar schoenen eronder vond ik leuk, even een hip momentje.

Catherine echt onwaarschijnlijk prachtig.
Camilla’s jurk vind ik mooi maar de banden langs de armsgaten lijkt net banden van een rugzak. En die plooi aan de voorzijde vind ik ook minder.

Vind Charles en Camilla erg gelukkig ogen maar ook een beetje alsof het Koningschap een side-kick is. Elizabeth zag er veel overtuigender uit vond ik. Is natuurlijk maar een gedachte hè dus heb t vast mis

Camilla leek mijns inziens nogal afwezig te zijn. Behalve toen ze gekroond werd. Maar dat is ook maar mijn idee, misschien heb ik het helemaal mis.
Ik heb genoten van de kleine Louis, die uit volle borst mee zong met het volkslied en mee riep: God save the King. Prachtig, zulke beelden. En William die trouw beloofd aan Charles vond ik 1 van de mooiste momenten.
Oh ja, ik vond het ook beetje op een rugzak lijken.

Volgens mij zijn de zgn ‘rugzak banden’ bedoeld om de zware cape aan te bevestigen, denk dat de jurk anders zou scheuren, maar het is maar een ideetje. Vond Camilla ook een beetje afwezig, denk dat ze zo gespannen was en bang dat er iets fout zou gaan, toen de kroon eenmaal op haar hoofd stond was ze ‘er weer bij’ en meer relaxed.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Dat zou heel goed kunnen, dat ze daarvoor bedoeld zijn. Was er bij Beatrix of WA ook niet een ‘rugzaksysteem’? Ik meen me iets te herinneren, maar weet niet meer goed hoe het zat.

Wat een tradities, symboliek en ceremonieel, iedereen van de Koninklijke familie ziet er keurig verzorgt uit, maar of ik het allemaal ook mooi vind weet ik niet……maar nogmaals tradities. Het kapsel van Catherine, prachtig. De kinderen , zo liefff…

Last edited 1 jaar geleden by lente-Tine

Nou he, ze kunnen echt trots zijn op hun kinderen (en Charles en ouders Catherine op hun kleinkinderen). Wat deden ze het goed. Echt knap, zo jong als ze zijn.

Letizia, heel mooi. Nog mooier als het enkele centimeters korter geweest zou zijn. Trouwens veel dames zien er mooi uit. Na genoten te hebben van alle foto’s kan ik maar tot één conclusie komen.
Mijn confectiepak van Mart Visser, het steekt met kop en schouders uit, boven de creatie van o.a. Charlene en Mathilde. Ik zal het in Juli a.s. dan ook met verve dragen 🥰

Catherine ziet er altijd uit om door een ringetje te halen, maar in dit geval is helaas de japon helemaal niet te zien door de cape (die ik er wel wat ’te’ uit vond zien – heel druk qua kleur en dan met al die strikjes). Het Engelse koningshuis is doordrenkt van tradities, dus de cape zal daar ook bij horen.
De kinderen, George, Charlotte en Louis, zijn echt schattig! Charlotte een echt prinsesje met de haardecoratie zoals haar moeder, Louis guitig en zag er heel goed uit met het opstaande kraagje, en George deed het heel goed met zijn officiële functie!

Naar mijn mening zag iedereen er fantastisch uit!
Wat ik alleen zo jammer vind is dat Camilla weer afgezeken wordt, zij is een prachtige 70+vrouw. Zo triest dat men het nodig vindt om haar te vergelijken met een vrouw die eeuwig jong blijft

Jammer dat de jurken niet goed zichtbaar zijn. De haardecoratie van Catherine en Charlotte en dezelfde jurken vind ik heel leuk.

Wat een mooi gezin, mogen ze trots op zijn! Prachtige kleding zo verzorgd. De jurk van Alexander McQueen is moeilijk te zien, maar heeft verfijnd borduursel, oogt sierlijk. De japon van Camilla heeft ook weer zulk mooi borduurrwerk, past goed bij haar silhouet en leeftijd. Stevige zijde, camoufleert waar nodig😉.

Zo grappig dat onder aan de jurk van Camilla twee hondjes geborduurd zijn, dat vind ik zo aandoenlijk in deze hele entourage….

Ja, dat schijnen haar eigen honden te zijn: Beth en Bluebell.

Ik heb genoten van alle pracht, praal en ceremonies, en was onder de indruk van de plechtigheid. Heel speciaal allemaal.
Camilla droeg een mooie japon, passend bij de koninklijke mantel.
De dames om haar heen zagen er keurig uit in hun eensduidende mantels en hadden daar keurige japonnen bij uitgezocht.
Het borduurwerk op Catherine ’s jurk heel fijntjes, maar haar kapsel spande op deze kroningsdag de kroon: subliem!
Charlotte zag er beeldschoon uit, en wat leuk dat zij net zo’n prachtige haardecoratie als mama mocht dragen.
De kleding van William vind ik prachtig en de kus voor zijn vader aandoenlijk!

Mooi en waardig gekleed allemaal. Vooral Charlotte ziet er heel mooi uit in het wit met de cape en het haar zo mooi gedaan.

Het kapsel van Catherine vindt ik prachtig, De kleding van William en Catherine is bijzonder, maar doet mij niet zo veel. Ik vond Camilla er mooi uit zien. Het model van de jurk, stof en het borduursel, heel mooi. George, Charlotte en Louis zagen er leuk en schattig uit.

Last edited 1 jaar geleden by Hanneke

Camilla Catherine en Charlotte zagen er allemaal heel mooi en waardig uit

Mooi ook dat fatherine de “union jack ” kleuren draagt !

Catherine ziet er prachtig uit, jammer dat je zo weinig van haar jurk kunt zien.
Haar haar zit echt geweldig.
De kinderen zijn schattig; Charlotte een mini me van Catherine.
Zo leuk om te zien dat Charlotte zich extra om de jonge Louis bekommert. Valt ook niet mee, zo’n jong kereltje en dan zo’n lange dienst.
Over de vrouw van Charles onthoudt ik mij van commentaar. Vandaag staat bij mij thuis een foto van Diana met een kaarsje ervoor. Hoe fantastisch zou zij er vandaag uit hebben gezien.

Waarom zou je een kaarsje branden. Een voor mij bevreemdende gewoonte. De overledene heeft hier geen weet van.
Charles zal de aanleiding geweest zijn, maar zij had ook haar amoureuze escapades. We kunnen niet in het verleden blijven hangen.

Een kaarsje branden voor een overledene is iets dat al heel lang gedaan wordt, veel religies maar ook niet religieus denkenden doen dat.
Het is aan ieder voor zich om dat wel of niet te doen en om daar misschien troost en kracht in te vinden.
Ik heb het vandaag gedaan omdat ik dat wilde doen en nodig vond. Omdat we veel te snel (willen) vergeten.
Ik zeg daarmee niet dat Diana een heilige was, maar wel dat ze m.i. geen echte kans heeft gehad. Wat een ander daar van vind laat mij koud.
Zullen we het nu weer over de kleding hebben dames?!

Wat eigenlijk steeds duidelijker is geworden is dat als Charles geen kroonprins was geweest hij al gelijk met Camilla zou zijn getrouwd maar dat kon niet omdat Camilla geen “onbeschreven blad” was, alhoewel er ook gezegd is dat Camilla in het begin eigenlijk niet echt verliefd was maar het voor haar meer een stevige vriendschap was.
Het is Charles zelf geweest die op een gegeven moment de beslissing heeft genomen zijn relatie met Camilla voort te zetten.

Ze waren gescheiden, zij zou er niet bij geweest zijn als die wat als.. heeft niet zoveel zin. Jammer om dat elke keer weer op te rakelen

Dat is jou mening, niet de mijne. Jammer dat je dat niet in wil zien.

Ik ben een grote Diana fan en heb een enorme verzameling over haar maar dat gezeur over haar nu tijdens de kroning vind ik echt zo overdreven. Diana was zeker geen heilige en had eerder minaars dan dat Charles terug ging naar Camilla. Het huwelijk tussen Charles and Diana was sowieso gechrast met of zonder Camilla. Diana had een zeer moeilijke persoonlijkheid. Charles heeft zeker zijn best gedaan in het huwelijk. De scheiding lag zeker niet aan hem. Ik heb geen hekel aan Camilla, vind haar een leuke vrouw en ik hoop dat Charles en Camilla nog lang koning en koningin mogen zijn.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Dat ze gescheiden waren is toch geen mening? 😳

Camilla haar jurk vind ik bombastich met al dat gouden borduurwerk en hebben jullie ook de naam Freddy gezien die geborduurd leek op de voorzijde van de jurk?

Het borduurwerk op de schouders lijken de draagbalken van de capes te zijn. Dus mooi dat dat in haar jurk terugkomt.

Camilla’s jurk heel mooi, maar als ze zit blijft de stof niet mooi zitten. Te stijf? Dan grote afstand stof en huid.

Amper iets te zien van de jurken van Kate en Sophie. Helaas.

Kapsel schitterend van Kate en haardecoratie. Van Charlotte ook.
Ik denk dat Louis even wat anders is gaan doen, maar ziet er schitterend uit!
Ook zn broer George

Charlotte, prachtig! Ik vond het geweldig toen Charlotte en Louis zichtbaar in beeld, God save the King, riepen.

De gouden geborduurde bloemen van Camilla doen me denken aan haar bruidsjurk

Schitterend!! Wat ziet iedereen er prachtig uit. Dit is toch wel ‘top of the bill‘, het neusje van de zalm.

Door alle toeters en bellen kunnen we de jurk van Catherine niet zo goed zien. Jammer.
De haardecoratie kan me niet erg bekoren. Dan had ik liever een kleine en fijne diadeem gezien.

Zowrl catherine als camilla zien er schitterend uit voor deze uitzonderlijke gelegenheid.

Die lieve kleine Louis, wat zal het een lange zit voor hem zijn. Hij doet me heel veel denken aan mijn jongste kleinzoon, ze zijn ook even oud. Ik weet zeker dat mijn kleinzoon dit niet zo lang zou kunnen volhouden. Maar waarschijnlijk worden royal kinderen hier meer op getraind.

Catherine ziet er heel mooi uit. De haardecoratie past prachtig bij de gelegenheid.

Wat zien ze er geweldig mooi uit! Echt indrukwekkend de combinatie van traditie en moderne ontwerpers.