Avatar foto Door Josine Droogendijk
Dit of dat 20 feb 33 reacties

Dezelfde jurk, dezelfde gelegenheid, maar toch zag Catherine er bij de BAFTA’s héél verrassend uit

Dezelfde jurk, dezelfde gelegenheid, maar toch twee heel verschillende totaalplaatjes. Zeg het maar: wanneer droeg Catherine de mooiste combinatie?

Voor wie het gemist heeft: in 2019 was hertogin Catherine aanwezig bij de uitreiking van de BAFTA’s (Britse filmprijzen). Gisteravond gaf ze opnieuw acte de presence. In dezelfde jurk, maar dit keer leverde dat een heel ander plaatje op. De bloemen bij de schouder waren vervangen door een knoop met draperie en in plaats van een diamanten armband waren Catherine’s armen dit keer opgeleukt met lange, zwarte handschoenen.

(c) BSR/James Whatling

Zeg het maar: welke look is mooier?

Ik ga voor....

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zo leuk dit, dat met zwarte lange handschoenen het zo’n ander plaatje wordt. Verfrissend, modern, verassend en dan de oorbellen lekker groot. Echt stunning outfit.

Ik vindt de jurk met de draperie nog mooier dan met de bloemen. De zwarte handschoenen maken het heel apart. Heel verassend, Catherine kleed zich meestal wat behoudend, maar dit is best gedurfd. William ziet er stijlvol uit in zijn fluwelen blazer.

Ik denk dat ze veel lol heeft gehad bij deze oplossing voor t kledingvoorschrift. Een dikke knipoog. Omdat ze zich niet exact laat voorschrijven wat ze moet dragen daarom deze dramatische handschoenen en ook nog gouden shoes en ultragoedkope oorbellen.
En t was een filmfeest geen staatsbezoek, dus een beetje geinen kan..William trouwens in zijn fluwelen smokingjasje: heel mooi en daar zie ik ook een knipoog in!

Woh Catherine…ik viel bijna van mijn stoel:)
Zo gedurfd en uit haar comfortzone. Ik ben helemaal voor look 2023. En de oorbellen…zo Maxima:) Echt zo verrassend en een filmster diva look:) De durf die Catherine nu laat zien…echt prachtig. Catherine is vaak zo op safe, keurig en een beetje oudbollig. Maar met deze look verrast zij ons echt!

Werkelijk geen gezicht, die 2 zwarte armen.

WaUW wat een trendy look!
Ik vind het heel leuk dat ze voor lange handschoenen kiest, ik vind dat zo stijlvol. Zelf vind ik zwart wit wat hard en had ik een pastelkleur mooier gevonden. Maar ik lees nu dat de dress code zwart wit is. Dan was een zwart accent in de jurk beter geweest om er wat meer Hans in te brengen. En wat een toffe oorbellen!

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

2023! Het is inderdaad iets totaal anders, de dresscode bij de Bafta’s was ‘black and white’, dus dat zat wel snor, De handschoenen zijn wel érg lang, ietsje korter zou denk ik meer in verhouding staan tot de jurk. Het kapsel met middenscheiding is helemaal van nu, mooie make up en de oorhangers zijn top.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

2023…even wennen . Niet echt haar normale stijl maar wel lekker eigentijds nu. Is erg in de “ Adamsfamily” look
Leuk dat ze eens wat hipper voor de dag komt

Oorbellen zijn mooi, maar die zwarte, lange handschoenen…….. Niet mijn smaak. Ook de aanpassing van de jurk kan mij niet bekoren.

Toen ik deze outfit voor het eerst zag, schrok ik echt. Ik kon het niet geloven zo lelijk vind ik het. Ik snap niet hoe ze het heeft kunnen verzinnen. Ook dit kapsel met de scheiding in het midden vind ik echt niet mooi. Ik krijg zwarte Magica associaties. Ik het geheel ook totaal niet koninklijk, meer een celebrity die even gek voor de dag wil komen.

De zwarte handschoenen, nee, doen me denken aan een vleermuis. Had er dan witte handschoenen bij aan gedaan. Catherine heeft bijna nooit een modemisser, maar dit is niks. De oorbellen zijn wel mooi. Het haar vind ik persoonlijk opgestoken beter staan bij deze jurk.

Herdragen kleding? Ja. Als t vermaakt wordt nog leuker……maar….help….wat doet die rare frutsel daar op de schouder? Doet me teveel aan de Natantops van Máxima denken. Het sleepje vanaf de schouder leuk detail. In combinatie met zwarte handschoenen zou ik gekozen hebben voor een zwart detail op de schouder. De goudkleurige oorbellen zijn prachtig. Mmm misschien waren goudkleurige handschoenen ook een optie geweest? Kate heeft voor zwart gekozen en ziet er stralend uit. Ik hoop dat ze een heerlijke avond heeft gehad:-)

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wow! Wat een prachtige japon is dit écht een wolk van een droom. Prachtig. Was moeilijk kiezen maar ik ga voor haar gedufdheid in deze en dat is 2023. De zwarte gloves helemaal geweldig. Maar… wel had ik het mooier gevonden als de japon mét de gloves helemaal strapeless was geweest en ze zwarte, iets kleinere oorbellen in had gedaan. Geen zwarte ceintuur bij deze, dat zou weer een rouw-achtig iets worden. Chique hoor.

Catherine als filmster…. 😉
Het schrille wit/zwart contrast kan mij niet bekoren, dus gekozen voor 2019.
Maar de knoop met draperie vanaf de schouder vind ik dan weer wèl mooi, en chiquer dan de bloemetjes.

Helemaal eens met jou. Ik vind de nieuwe versie japon mooier, maar door de zwarte handschoenen vind ik het totaal plaatje niet zo. Met een witte handschoen had ik het chique gevonden.

ik vind 2023 zo verrassend en gedurfd dat ik daarvoor heb gekozen. Ook het kapsel en oorbellen vind ik prachtig. Al met al heel glamourous en dressed for the occasion.
Was inderdaad nog mooier geweest als de jurk aan beide kanten strapless was geweest,

De oorbellen zijn echt te leuk, die zwarte handschoenen, daar snap ik echt helemaal niets van.. ik vind het totaalplaatje uit 2019 stukken mooier, qua jurk, qua haar en qua styling…ach ook voor Kate geldt: je kan niet iedere dag een 10 scoren

Ik weet niet wat de zwarte lange handschoenen moeten toevoegen. Mooier zou het zijn strapless jurk met zwarte ceintuur, sieraden en zwarte schoenen. Of , nog mooier, een zwarte jurk met witte accenten. Ik vind deze combinatie juist storend. De jurk is prachtig, zowel de oude als nieuwe versie, maar die handschoenen doen afbreuk aan het geheel. Daarom gekozen voor 2019.

Last edited 1 jaar geleden by Magda

Leuke poging maar ik vind de japon zoals in 2019 gedragen mooier, ik hou niet zo van die losse flodders op schouders en de zwarte handschoenen vind ik net iets teveel bij zo’n witte jurk. Maar Catherine blijft een beeldschone verschijning!!

Ik vind de jurk van 2023 het mooist, maar de zwarte handschoenen vreselijk erbij. Vandaar dat ik 2019 heb gekozen.

Ik heb ergens gelezen dat de kleuren van BAFTA wit, goud en zwart zijn. Of dat waar is weet ik niet. Maar zo ja, dan voldoet ze er deze keer helemaal aan. Ze toont wel lef, bravo! Maar persoonlijk vind ik 2019 mooier als ik dan toch een keuze moet maken.

Persoonlijk vind ik de 2019 look mooier. Maar wat een lef heeft ze door het op deze manier te stylen. Beetje uit haar comfortzone ? Maar om me bij de anderen aan te sluiten had ik het zwart ook meer doorgevoerd in de accessoires. Schoenen, oorbellen en een zwarte band om haar middel.

Denk dat de jurk toch wel wat aangepast is thv de schouder. Mooie jurken maar de zwarte lange handschoenen …. zou mi beter gematcht hebben met een strapless jurk.

Zonder de draperie zouden de handschoenen al beter hebben gestaan denk ik. Dat is bijna strapless.

Idd, zou ook een mogelijkheid zijn geweest. Ivm kleuren bafta : gouden handschoenen en een zwart accessoire op de schouder zou lichter overgekomen zijn . Het zwart is mi nu wel erg “massief” aanwezig tov de lichte stof van de jurk.

Ik begrijp de zwarte handschoenen niet zo goed. Had dan de accentkleur consequent doorgevoerd. Dus ook een zwarte tailleband, en iets zwarts (broche ofzo) waar de bloem zat, zwarte schoenen erbij, misschien zelfs qua oorbellen voor zwart kiezen?

Last edited 1 jaar geleden by Moon75

Eens met Wiekie, ik vind wit haar ook niet zo mooi staan. Sowieso witte galajurken vind ik niet een mooie keuze, het blijft een associatie met een bruidsjurk

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Wow, van een sprookjesachtig mooie look naar die van een verleidelijke vamp. Wat een verschil maken de handschoenen. Ondanks haar lef, de prachtige make-up en kapsel ga ik toch voor de look zonder handschoenen.

2023! Het is een beetje theatraal, een actrice-look vind ik, maar het heeft wel wat. De lange zwarte handschoenen, de grote oorhangers en de sleep op haar schouder, vernieuwend en inderdaad verrassend.

Gekozen voor 2019, gewoon omdat ik dat mooier vind. Maar ik waardeer het lef van dit jaar om buiten de comfortzone te gaan! Overigens vind ik wit bij Catherine nooit heel mooi.

Ja, Josine, zo heb ook ik geredeneerd, en daarom stemde ik voor Kate 2023 ! En ik heb nog twee andere argumenten : het contrast tussen zwart en wit is net zo verrukkelijk, en ik ‘aanbid’ gewoon lange handschoenen !
De andere Cate (met C- ! Blanchett ) viel ook in de BAFTA-prijzen, met haar prachtige film Tár : ze had net iets omgekeerds aan : een prachtige zwarte jurk met aan de hals wat glinsterend wits (het geleek op een collier). De twee mooie dames naast elkaar hadden een schitterend plaatje opgeleverd !

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

De eerste versie, de zwarte handschoenen staan vreselijk