Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 20 okt 36 reacties

Deze avondjurken kocht Máxima bij Natan – deel 2

In deze blog vind je het 2e deel van alle japonnen die Koningin Máxima heeft laten ontwerpen door Natan. Deel 1 vind je onder deze link.

Begin 2007 was een hoogzwangere prinses Máxima mee op staatsbezoek naar Turkije. Tijdens de contraprestatie zagen we haar in een zwarte galajapon met lange mantel er overheen. Beide zijn een ontwerp van het Belgische modehuis Natan.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Kroonprins Willem-Alexander wordt in april 2007 40 jaar. Omdat Prinses Ariane op dat moment net is geboren, wordt het feest uitgesteld. In Voor de veertigste verjaardag van haar man pakt Máxima in 2007 flink uit. Bij Edouard Vermeulen van Natan bestelt ze een strapless avondjurk met een gelaagde rok met broderie d’art. En, zie die schattige meisjes!

Foto ©PPE/Nieboer

Bij de opening van het India Festival in 2008 draagt prinses Máxima een toepasselijke japon die is gemaakt door Natan. Een sari die prinses Máxima zelf in India heeft gekocht, werd getransformeerd tot deze prachtige japon.

Foto ©PPE/vd Werf

In november 2009 ging koningin Beatrix met Willem-Alexander en Máxima op staatsbezoek naar Mexico. Tijdens het staatsbanket – dat zoals gebruikelijk op de 1e dag van het staatsbezoek werd gehouden – droeg prinses Máxima een mouwloze galajapon met kant van Natan. Het is op dat moment de tweede keer dat ze deze japon draagt. Klik hier voor een blog over alle vier de draagmomenten.

In 2009 bracht de president van Chili een staatsbezoek aan Nederland. Tijdens de contraprestatie koos prinses Máxima voor een combinatie van een lange rok van donkeroranje tule en een oranje zijden top. Op de plooien bij de halslijn zijn oranje stenen bevestigd.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Op Prinsjesdag 2012 verschijnt prinses Máxima in een japon van zijden crêpe met een split rechts voor, en een asymmetrische draperie in de taille. Opvallend: de japon is niet nieuw, maar eerder gedragen tijdens de tweede dag van het staatsbezoek aan Qatar in 2011.

Máxima met de japon in Qatar (2011). Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens een jubileumgala voor de Amerikaanse Kamer van Koophandel, droeg prinses Máxima een zwarte galarok van Natan, met een bijpassende witte top van Natan. De set is in totaal 4 keer gedragen, de top zelfs 5 keer.

Foto ©PPE/Nieboer

Op zaterdag 1 februari 2014 vindt in Rotterdam de dankbetuiging voor prinses Beatrix plaats. Koningin Máxima draagt tijdens een tweedelig donkerblauw avondtoilet van organza uit de couture collectie van Natan. In 2016 bestelt Máxima bij de avondrok een nieuwe top van groene en bruine zijde. Het resultaat zien we in november 2016 tijdens het staatsbezoek aan Australië.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Tijdens het diner voor het Corps Diplomatique in 2016, droeg koningin Máxima een prachtige rode deux pièces van Natan. Een niet onbelangrijk detail: deze look is dan al jaren ‘oud’. Ze kocht de rok met top al voor haar huwelijk en droeg hem tijdens een feest in januari 2002. Ook kwam deze outfit tevoorschijn tijdens een feest in Thailand in 2006. Helaas hebben we van deze gelegenheden geen foto’s.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinsjesdag 2017: koningin Máxima gaat gekleed in klassieke a-lijn japon van Natan.

Voor Prinsjesdag 2021 haalt Máxima een ensemble uit haar kast die door corona al even was blijven hangen. Het gaat om een top van fijn geweven wollen jersey en een rok van taftzijde met een abstracte bloemenprint.

Foto ©PPE/pool/van Emst
Foto ©PPE

Tijdens een staatsbezoek wordt er niet alleen een staatsbanket gehouden; op de tweede dag ook nog een contraprestatie. Voor ons altijd heerlijke moment om te genieten van de mooie kleding die dan voorbij komt. Bij de contraprestatie behorend bij het staatsbezoek van India aan Nederland in april 2022, droeg koningin Máxima een rode zijden combinatie van Natan, bestaand uit een top met omslagdoek die vanuit het achterpand en de zijnaad aan de top bevestigd is, op een pantalon met wijde pijpen. De combinatie zagen we eerder tijdens het bevrijdingsdagconcert in 2019.

Bevrijdingsdagconcert 2019. Foto ©PPE/vd Werf

Welke look springt er voor jou uit?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

ik heb niet vaak negatief commentaar maar de combi van prinsjesdag 2021 vind ik dus echt niet mooi. te fel. geen klasse

Om er 2 te noemen. De sari is prachtig.
De roze jurk die ze droeg bij de 40 e verjaardag van WA potsierlijk.
Verder aardig, maar ook niet meer.

Ik vind de sari jurk heel mooi en de jurk van prinsjesdag 2021.

Vind alleen de hardroze avondrobe met lagen en de wijnrode draperie top mooi. Bij de rest denk ik… leuk geprobeerd maar het haalt het niet bij Jan Taminiau, Claes Iversen of Mohamed Benchellal. Al het Natan daywear is wel ok.

Weet je, het lijkt me geweldig om eens een avondje special guest bij Natan te zijn. Ben benieuwd welke kleding ze mij dan adviseren. Ik hoop dat we dan gezamenlijk de stof gaan uitkiezen en kleur bepalen en dan bekijken welke accessoires erbij passen (ik hoop dat ze wel mn schoenmaat hebben, ik leef nml op grote voet) Ik zou t ook niet erg vinden als Fabienne Delvigne toevallig voorbij komt en voorstelt om er een mooie grote hoed bij te maken. Ah wel he, wat zou dat leuk zijn nietwaar?

Alsjeblieft zeg! Blijf lekker dromen, zou voor mij een ware nachtmerrie zijn! Geef mij onze eigen Jan T maar of van de Krommenakker maar.

😉

Allemaal toppers , en maar 1 flopper. De mooiste topper : de zwarte rok met de witte top. De flopper: is de roze jurk die Maxima droeg voor de 40ste verjaardag van WA . Ik blijf het een vreemd model vinden, vooral bij de borstpartij en de heupen.

Mooie jurken in deze ronde!!!

De rode jurk uit 2012 en de zwart/witte springen eruit. De sari japon is van een prachtige kleur en materiaal, maar is alleen te kort. Begrijp niet dat een couturier zo vaak de plank mis slaat met de ‘bovenlijfjes’. Als het ‘ready to wear is’, zou ik het maar in Brussel laten hangen en als het maatwerk is begrijp ik dat gebroddel al helemaal niet.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat ik jammer vind is dat we de tutti- frutti ketting nooit zien.
Leuk dat hij hier weer even in beeld is.

Last edited 1 jaar geleden by Elisah

De rode/roze jurk van de 2012 Prinsjesdag en die ze in 2011 ook in Qatar droeg. De stof van de Sari is mooi maar ik vind de jurk wat raar vallen. Zo kort. Niet zo mooi.

Mooi overzicht! De blauwe sari jurk is mijn favoriet. Klopt helemaal. Verder zie ik mooie en minder mooie jurken.

Mooi overzicht; genieten!
Voor mij springt er een top drie uit deze serie.

  1. De prachtige Sari japon. ( India Festival 2008)
  2. Het rode deux pièces. ( Corps Diplomatique 2016)
  3. De zwarte galarok met witte top.

De donkerblauwe avondrok van organza springt er voor mij in negatieve zin uit.
Die doet mij denken aan de theemuts van mijn oma, die de theepot in het mandje vroeger warm hield….. 😉

Stuk voor stuk mooie creaties, alhoewel niet alles mijn smaak is. De Natan haters kunnen hun mond weer even houden wat mij betreft.

Helemaal eens!

Wat is die blauwe sari-japon mooi zeg, laat ze die nog eens dragen graag. Verder springt voor mij de rode deux-pieces eruit, prachtige stof en dan met dat mooie diadeem en de andere juwelen, alleen jammer van de schoenen, die vind ik er niet zo mooi bij, liever een dichte pump.

Voor mij 3 favorieten de aquablauwe, het avondtoilet rode broek en top en de Prinsjesdag outfit 2021.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Wat een mooie en interessante logje. Ik vind de gala kleding van Natan heel erg mooi:) Natuurlijk niet te vergelijken met de andere mode meesters, maar zeker heel erg mooi.
Voor mij is de meest memorabel avondtoilet van Natan, de rode jumpsuit met rood jasje die Maxima op de vooravond van haar huwelijk in de Arena in 2002 droeg. Maxima heeft de rode jumpsuit zonder jasje nog herdragen tijdens een reis naar de Antillen in 2002. Toen droeg zij haar diamanten margriet oorbellen erbij:) En deze avondtoilet van Natan mis ik nu. Ook in deel 1 niet gezien. Voor mij toen als jong meisje was ik echt zo aan het wegdromen bij die look van Maxima.

Ik ben geen fan van de “stijve” stoffen waar Natan mee werkt. Maar als ik naar deze foto’s kijk zitten er wel een paar mooie outfits tussen voor mij.
Nr 1 de roze rode japon met split
Nr 2 de mouwloze galajapon
Nr 3 rood zijde broek met top
Nr 4 zwarte rok met witte top

Dank voor dit mooie overzicht Petra! Voor mij springen er 2 uit: het ensemble van Prinsjesdag 2022 en de combinatie van de pantalon en top van het bevrijdingsdagconcert uit 2019. Het ensemble vooral door de prachtige kleurencombinatie en de top en pantalon omdat ik dat pittigheid vindt uistralen. Het idee van de omslagdoek van de top vind ik erg mooi.
Ik zou ook weleens willen shoppen bij Natan. Lijkt me het einde!

Ik vind er hele mooie japonnen bij zitten, elegant en smaakvol, maar bij Nathan moet ik altijd aan de reactie,s van Hennie 64 denken.( ik mis haar )
Zij was costumiere met veel ervaring en deskundigheid, zoveel fouten en gebreken wist zij te benoemen van het maak proces, dat ik er verder weinig over durft te zeggen .

Ik mis inderdaad ook het deskundige commentaar van Henny. Geen idee waarom ze geen reacties meer geeft.

Ze is verdwenen bij de overstap naar de nieuwe site. De vroegere inloggegevens heb ik allemaal vernietigd (wat je niet hebt, kun je ook niet hacken), dus ik kan haar helaas ook niet benaderen.

Hmmm, DEZE reactie van Josine is een reden voor mij om (zeker in respect maar waarom vermeld ik dit? We reageren allemaal altijd toch in respect?!) weer eens te reageren ofwel, Henny64 werd OOK ZEER regelmatig verguisd HIER door VELE lezers op deze website in haar reactie’s op blogs van @josinedroogendijk!
Als één van de jarenlange trouwe lezers die Henny64’s deskundige kwaliteiten altijd zeer respecteerde en waardeerde, las ik ook regelmatig TE niet positieve reacties op haar – en ik weet niet altijd “handige” uitgesproken/geschreven – deskundige bijdragen.
Ik kan me voorstellen dat Henny64 dacht ‘hasta la vista’. Ik heb haar altijd zeer gerespecteerd qua deskundigheid (en enorm genoten van) en af en toe haar wat proberen te relativeren wat betreft persoonlijke en te zeer uitgesproken meningen over onze koningin Màxima en het koningshuis.
Net zoals ikzelf ,vermoed ik, heeft ze mogelijkerwijs eens mail cq een ‘correctie’ van @Josinedroogendijk ontvangen – net als @maribrune is mij bekend – dat zij ’teveel uit de bocht vloog qua reacties’ en zo, wat betreft de ervaren beleving van onze blogger, maar ja dat weet ik niet zeker.
Ik waardeer @Josinedroogendijk als blogger zeer zeer zeer!, maar ik herken de reacties van andere lezers dat zij “teveel” de toon lijkt te zetten (headers) (al of niet bewust) qua reacties en ideeën van lezers, en dan heb ik het niet over een ‘persoonlijk ankertje’ van een blogger.
Ik stoor me overigens de laatste tijd er tevens aan dat moderator’s als Petra (hoe vriendelijk zij ook overkomt) zich teveel mengt in de communicatie/discussies tussen lezers -> is een blog daarvoor bedoelt @Josinedroogendijk?
https://www.blogtrommel.com/omgaan-met-reacties-van-lezers-op-je-blog/
Hartelijks en groet, PK020

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ik vind de jurk van Prinsjesdag 2012 echt beeldschoon. Ik vind Natan echt een prima keuze voor avondkleding.

Wat zit hier weer veel moois bij. De roze strapless jurk (die volgens mij op de Valentino rozen jurk is geïnspireerd), de strijdkrachten, de roze jurk van Qatar/ Prinsjesdag 2012 en de goudkleurige Prinsjesdag 2007 jurk die ze ook in México droeg. De zwart witte is een klassieker. Maar de rest hoef ik niet meer te zien. Vooral de Prinsjesdag jurken van 2017 en 2021 vind ik zo niet mooi.
Ik vind het rode broekpak heel mooi, maar dat is toch echt iets anders dan een avondjapon. Als deze ook tot de avondjurken horen, mis ik dan het roze broekpak dat ze in 2017 droeg

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

*strijdkrachten moet sari jurk zijn

Ah ok, maar dan hoort ook het roze avond toilet hierbij.

De roze droeg ze bij dresscode cocktail, of heb ik een verkeerde outfit in gedachten. Ach, het gaat ook niet om het complete bij deze blog. Het gaat om het genieten van mooie beelden. Ik had het rode broekpak uit 2002, dat door iemand anders wordt genoemd, ook graag hier gezien. Helaas kom ik die foto;s alleen tegen bij ANP en die vragen een fortuin voor een foto. Dus die moeten we er helaas zelf bijdenken.

Nee volledig zijn lukt nooit en ik ben al zo blij met al het moois waar jullie ons iedere keer weer op trakteren. Dat rode broekpak is inderdaad ook top.

Is dit hier al gemeld?
Prinses Beatrix opent tentoonstelling over leven van haar moeder Juliana in de Nieuwe Kerk (14 oktober)

De tentoonstelling ‘De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen’ is vanaf zaterdag (15 oktober) tot en met 10 april 2023 geopend voor het publiek. De expositie is opgezet omdat het volgend jaar 75 jaar geleden is dat Juliana werd ingehuldigd als koningin.

https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/prinses-beatrix-opent-tentoonstelling-over-leven-van-haar-moeder-juliana

Het broekpak ( 2019) en de sari ( 2008) genieten mijn voorkeur.
Ivm de sari vind ik de kleuren combi zo fantastisch mooi. En dan die turkoois oorbellen !!! Zo een mooi totaalplaatje !!
Verkies zelfs deze sari boven de 2 gedragen gedurende het recentste india staatsbezoek.