Avatar foto Door Moderator Petra
Máxima 03 sep 22 reacties

Deze avondjurken kocht Máxima bij Natan

Zoals we allemaal weten heeft Máxima al heel wat kleding bij Natan gekocht., maar dat is dan wel vooral kleding voor overdag. Voor haar avondjurken wijkt de koningin tegenwoordig vaak uit naar Jan Taminiau en Claes Iversen. Dutch Design dus. Toch zijn er inmiddels heel wat galalooks van Natan in haar kast te vinden zijn. Geniet je mee?

In deze miniserie blikken we terug op haar avondkleding van Natan. In deel 1 vind je maar liefst 10 avondtoiletten van Natan.

In 2001 was de Máxima als verloofde van kroonprins Willem-Alexander mee naar het 25-jarig huwelijksfeest van koning Carl-Gustav en koningin Silvia van Zweden. Tijdens het verkleedfeest droeg ze een tweedelig complet van Natan: een paarse galarok met een bijbehorende paarse top, zie foto onder de link. In 2018 zagen we de rok terug bij het diner voor het Corps Diplomatique. Hier verving Koningin Máxima de top door een blauwgrijs exemplaar.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinsjesdag 2002: De kersverse prinses kiest voor een rode japon met diepe v-hals van Natan. Ze draagt er een bijpassend rood jasje over, en maakt haar outfit compleet met een fascinator met veren van Philip Treacy. De japon zien we terug zonder jasje, tijdens het staatsbezoek van Mexico aan Nederland in 2003.

Prinsjesdag 2003: de zwangere Máxima verschijnt in een wijnrode japon van Natan, met een lange roze mantel van dezelfde ontwerper daar overheen. Een elegante verschijning.

In 2004 droeg prinses Máxima een driedelig avondtoilet van Natan, bestaand uit een legergroene rok met destijds modieuze ophalen, een top en een bijpassend jasje.

Foto: PPE/Nieboer

Dat mousseline en suède prima samengaan, bewijst prinses Máxima op Prinsjesdag 2005. Ook hier een galajapon, dit keer met jasje, van Natan. Later draagt ze de japon nogmaals, zonder het suède jasje. Helaas regent het flink tijdens de viering van Koningin Sonja’s 70e verjaardag, en draagt Máxima er die keer een donkerblauwe trenchcoat over.

In januari 2006 waren prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij het galadiner in de Ridderzaal in Den Haag, ter gelegenheid van de 400-jarige bilaterale relatie tussen Nederland en Australië. De prinses droeg hierbij een zwarte japon met spaghettibandjes, eveneens een ontwerp van Natan.

Prinsjesdag 2006: prinses Máxima kiest voor een lange zwarte rok met een wit jasje van Natan. In haar prachtig opgestoken kapsel draagt ze een witte fascinator. Wat een plaatje!

In 2006 brachten toenmalig koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima een Staatsbezoek aan België. Tijdens het Staatsbanket zagen we prinses Máxima in een deux pieces van Natan. De set bestaat uit een roomwit rokgedeelte en een zilvergrijze top met kraaltjes. Máxima heeft de deux pieces ook met een witte top gedragen (zie onderste foto).

Foto ©RVD/Erwin Olaf

Tijdens de viering van de 70e verjaardag van koning Harald van Noorwegen, werden er officiële foto’s gemaakt, waarvan onder andere deze van de kroonprinsen en kroonprinsessen werd vrij gegeven. Prinses Máxima – hier zwanger van Prinses Ariane – droeg een positie galajapon die is ontworpen door Natan.

Foto ©Bjorn Sigurdson/Det Kongelige Hoff PPE Agency – Edwin Veloo

Tijdens een concert ter gelegenheid van dezelfde festiviteiten droeg prinses Máxima een zwarte positiejapon van Natan, met bijbehorend fluwelen jasje, dat is afgezet met bont.

Foto ©PPE/Nieboer

Wordt vervolgd!

Welk avondtoilet uit dit 1e gedeelte vind je het mooist?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
22 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Helaas voor Nathan vind ik de avondrobes van Eduard Vermeulen niet echt dezelfde haute couture uitstralen die je wel meteen ziet bij de robes van Jan Taminiau, Claes Iversen en Valentino Garavani wel. Natan is veel beter in day wear.

Ik kan niet kiezen tussen de rode jurk met v-hals en de zilverkleurige top met witte rok.

Trixedo, bij de verjaardag van koning harald droeg toen nog prinses mathilde niet alleen een prachtige galajurk maar werkte zij het gehaal af met …… de lange handschoenen !!

Ja, maribrune, de foto ervan (op deze blog ook te zien, op de groepsfoto) is me maar al te goed bekend ! Mathildes avondtoilet (!) was héél apart, en die superchique lange handschoenen erbij maakten het plaatje idd op verrukkelijke wijze compleet !! Schitterend was toen ook (hier wel niet te zien, want geen kroonprinses) Märtha-Louise !!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Josine, hier gebruik je zelf het woord “AVONDTOILETTEN” : dat vind ik zoveel chiquer en rijker dan ‘avondjurken’, dat ik -zeker als het Máxima betreft- nogal gewoontjes vind; “avondtoilet” straalt ook zelf zoveel meer luxe en raffinement uit !! Zeker als er nog prachtige juwelen aan te pas komen, is ’toilet’ het enige échte woord – vind ik !

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Begrijp ik, Petra !

Het mooist vind ik de prinsjesdagjurk. Elegant en pittig door de kleur.

Oh wauw, die oranje jurk met het suède jasje is 1 van mijn favorieten. Die mag ze echt nog wel eens een kans geven. Ook de prachtige rode jurk van Prinsjesdag vind ik heel erg mooi, net als de roze outfit tijdens haar zwangerschap van Amalia. Verder vind ik het niet heel bijzonder en ben ik blij dat ze voor Taminiau of Iversen kiest voor avondkleding.

De foto van Maxima met de trenchcoat vind ik leuk, zo te zien vermaakt ze zich kostelijk, maar suede met de mousseline samen, nee liever niet meer dragen. Geen gezicht. Maar goed, smaak is persoonlijk.

Natan daywear vaak prachtig, de keuze voor een Natan avondjurk vind ik minder geslaagd. Met uitzondering van de witte japon ouwelijk, verre van tijdloos en gewoon vaak niet mooi genoeg. Overigens zag Mathilde er in groen op bruiloft in Frankrijk, gekleed in Natan er wel weer subliem uit.

Persoonlijke favorieten: Prinsjesdag 2002 (Spaanse uitstraling) en foto Erwin Olaf (eenvoudig, klassiek, chique).

Ik zou zeggen dat alles, behalve het witte deux pieces, leuk was in zijn tijd maar nu gedateerd. Wie ooit ophalen aan rokken leuk heeft gevonden……..?

1. Roomwitte rok met zilveren top (ook volledig roomwitte combi is prachtig)
2. Wijnrode jurk met roze jas
3. Roze combinatie in 2001
De rest kan mij niet zo bekoren..

2006 was een topjaar
De set op Prinsjesdag 2006 met t witte jasje is de mooiste uitvoering ever. Dat haar is uniek zo.
En die witte combi in t zelfde jaar blijft ook een topper!

Het dieux piece in twee uitvoeringen – zilvergrijze en roomwitte top – is werkelijk waar prachtig en tijdloos, waarbij er bij één van de twee outfits lange room? witte handschoenen worden gedragen.
Natan b/lijkt voor mij geen topontwerper qua avondtoiletten en ben benieuwd naar deel 2, wie weet!

Ps:,
De foto van Erwin Olaf is en blijft subliem 👌🏼

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Volledig mee eens 😃

..;ja, en die lange handschoenen maken het geheel tot een écht koninklijk sprookje !!

Ik ben wel geneigd om het eens te zijn met Maribrune. De twee rode japonnen en de witte hebben de tand des tijds doorstaan. De overige creaties niet zo.
Ronduit vreselijk is het soort van camouflagepak met strikken aan de rok! Wat zijn er toch rare dingen in de mode soms. Een goede herinnering aan het feit dat je niet met elke trend mee hoeft te doen.

De witte en de rode zijn de mooiste. De andere jurken vind ik niets bijzonders, en de langere jasjes doen het al helemaal niet… bij een galajurk hoort mi een kort jasje.
Bij de witte jurk zouden lange handschoenen beeldig staan.

(bij je laatste zin) : o jaa !!!