Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 17 aug 0 reacties

1 jurk, vier looks

Veel avondjurken van koningin Máxima blijven na twee of drie draagmomenten voorgoed in de kast hangen. Zonde, want met een beetje mixen en matchen kan een avondjurk al snel meerdere keren gedragen worden zonder dat het opvalt of storend wordt. In deze blog het bewijs. 

Op Prinsjesdag 2007 verschijnt Máxima op de rode loper in een aansluitende japon van modehuis Natan. Heel vernieuwend of opvallend is het ontwerp niet, maar door het jasje en de grote hoed is het totaalplaatje toch typisch Máxima. Het voordeel van een onopvallend ontwerp wordt in de jaren die volgen wel duidelijk. In 2009 zien we de japon terug met omslagdoek, in 2013 met zijden jasje en in 2017 met een imposant diadeem een los kapsel. Kijkend naar onderstaand overzicht, gaat mijn voorkeur uit naar de twee look vanwege de beige accessoires en het elegante kapsel. Waar het totaalplaatje in 2013 te klassiek is en in 2017 te Barbie, heeft Máxima in 2011 mijns inziens de perfecte balans gevonden. Chapeau! 


Foto's: PPE

Een zachtroze avondjurk kan een zuurstok-associatie oproepen. Gelukkig denk ik bij onderstaande japon van Valentino eerder aan elegantie en vrouwelijkheid. Voor een goed oordeel zou iedereen deze jurk eigenlijk eerst in beweging moeten zien. De laagjes, die ontstaan uit de empire-taille, deinen prachtig mee als Máxima over de rode loper schrijdt. Helaas valt het effect wel minder op sinds de jurk is voorzien van kant op het rokgedeelte. Hoewel de aanpassing netjes is gedaan, twijfel ik over het succes. 


Foto's: PPE

Van de zoete Valentino gaan we door naar een zwarte jurk van Alessandra Rich. Less is more lijkt het codewoord te zijn geweest tijdens het ontwerpproces, maar Máxima zou Máxima niet zijn als ze daar geen eigen draai aan zou hebben gegeven. Ik begrijp haar voorkeur voor een groot collier ook goed, maar moet bijna huilen om de peeptoes. Een gesloten schoen is zoveel mooier dan een stel lange tenen die onder een zoom uitpiepen. Door de schoenkeuze gaat mijn voorkeur uiteindelijk uit naar het derde en vierde draagmoment. Wel vind ik het supertof dat Máxima een kledingstuk eerst twee keer draagt tijdens een gala en vervolgens met hetzelfde gemak de outfit opnieuw draagt tijdens een pauselijke audiëntie. 

 
Foto's: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments