Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 apr 29 reacties

Deze 15 (!) outfits droeg Máxima slechts één keer

Dat Máxima haar kleding vaker draagt, zal geen enkele bezoeker van deze website zijn ontgaan. Maar waarom onderstaande outfits slechts één keer zijn gedragen, is me een groot raadsel.

Goed om te weten: in deze blog gaat het om kleding van minimaal vier jaar oud. Het modebeeld kan daardoor (iets) veranderd zijn.

Outfit 1: mouwloze jurk met roze accent + kanten vest van NATAN. Gedragen in Canada, tijdens het staatsbezoek in 2015. Sindsdien is de set buiten beeld gebleven.

PPE

Outfit 2: a-symmetrische avondjurk met vier lagen zwierige snijgarens. Ontwerper: Benito Fernandez. Gedragen tijdens het staatsbanket in Canada (2015), sindsdien buiten beeld gebleven.

PPE

Outfit 3: avondjurk met een print van De Olijfboomgaard van Vincent van Gogh. Ontwerper: Mattijs van Bergen. Gedragen tijdens een diner in China, 2016.

PPE

Outfit 4: asymmetrische avondjurk van Ralph Lauren, gedragen tijdens de première van Nova Zembla in 2012.

PPE

Outfit 5: zeemeerminjurk met bolero. Ontwerper: Jan Taminiau. Gedragen tijdens het huwelijk van prinses Victoria en Daniel Westling, juni 2010. Als ze hem nog past én ze wordt in het lang verwacht, zou deze set dan dienst kunnen doen tijdens de kroning van koning Charles?

PPE

Outfit 6: naar verluidt werd de set ook gedragen tijdens een besloten paleissymposium. Toch zou ik de jurk (met bijpassende mantel) van NATAN graag nog eens terugzien. Het debuut vond plaats in oktober 2016.

PPE

Outfit 7: robe manteau van Claes Iversen. Debuut: staatsbezoek Frankrijk, 2016. Ik kan met gemak 10 gelegenheden bedenken waar deze creatie perfect op z’n plek was geweest.

PPE

Outfit 8: geborduurde top met boothals + kokerrok van NATAN. Debuut: huwelijk Jaime en Viktoria in 2013. Zeker vanwege de fonkeling van de pailletten nóg mooier in het echt.

PPE

Outfit 9: een cocktailjurk komt altijd wel van pas. Toch heeft Máxima dit ontwerp van NATAN slechts één keer gedragen. Debuut: staatsbezoek Argentinië, 2017.

PPE

Outfit 10: elegant, zwierig, vrouwelijk. Waarom Máxima deze jurk van Giambattista Valli slechts één keer heeft gedragen – in 2013- is me een raadsel.

PPE

Outfit 11: Strikjurk van Jan Taminiau. Het kledingstuk staat haar fantastisch en heeft een heel waardige uitstraling. Daarom hoop ik nog altijd, nu tien jaar na het debuut, nog op een herhaling.

PPE

Outfit 12: japon met ingeweven bloemdessin en transparante halslijn. Ontwerper: NATAN. Chic, keurig, koninklijk: kan eigenlijk tijdens ieder officieel bezoek wel dienst doen. Waarom het kledingstuk sinds het debuut in 2019 buiten beeld is gebleven, is mij een raadsel.

PPE

Outfit 13: lekker hip, vooral met blauwe laarzen. Van mij mag Máxima dit ontwerp van Spijkers en Spijkers nog wel een tweede keer dragen. Debuut: 2015.

PPE

Outfit 14: nog een overslagjurk, maar dan van Claes Iversen. Sinds het debuut in 2016 hebben we hem (de jurk, niet de ontwerper) niet meer gezien.

PPE

Outfit 15: last but not least, zal ik maar zeggen, want dit witte ensemble van NATAN sméékt toch om een herkansing?

PPE

Welke outfit smeekt het hardst om een herkansing?

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind nr 3 een topper altijd al gevonden, nrs 2, 4, 10 en 15 zijn ook mooi. De kortere jurken zijn voor de dag van vandaag echt te kort en niet meer in.

Met stip op 1: de mooie roze robe manteau van Claes Iversen (nr 7). Echt onbegrijpelijk dat ze die nooit meer gedragen heeft. Als tweede de roze jurk met strik van Giambatista Valli ( nr 10), maar ook het witte Natan pakje (nr. 15) en de turquoise Natan jurk / jas (nr 6) mag ze zeker weer eens aantrekken. Misschien vaker gedragen, maar ik mis ook de mooie paars rode jurk Claes Iversen jurk met bloemen / roosjes https://www.modekoninginmaxima.nl/koninklijke-familie-bij-uitreiking-prins-claus-prijs-2019/. Misschien heeft ze die vaker gedragen, maar te weinig, wat mij betreft.

Hoe laat kunnen we iets van beelden van de lunch verwachten?

Spannend 🤞🏻

Wauw! Er zitten echt parels tussen. Nummer 7 was toen echt liefde op het eerste gezicht maar oogt voor mij nu toch iets gedateerd. Grappig hoe de tijd veranderd

Ik kan niet kiezen, ik vind dit eigenlijk allemaal te gekke outfits die ik graag nog een keer terug wil zien!!! Outfits 4, 7 en 11 vind ik het allermooiste.

7 is echt 1 van mijn lievelingsoutfits van Maxima. Die zou ik in paar andere kleuren bij bestellen.
Nummer 6, 11 en 12 zijn ook zeker voor herhaling vatbaar.

Pfff….wat een lastige keuze!
De twee toppers die ik graag in de herhaling zou willen zien zijn de nummers 3 en 7.
Een prachtige galajapon met een rustig model, maar zo exclusief door de Vincent van Gogh print!
De robe manteau van Claes Iversen staat Maxima heel mooi en de hoed op het sierlijke kapsel maakt het plaatje helemaal af.

Ik heb niet getwijfeld, look 4: prachtig, met hetzelfde kapsel en sieraden als toen! Er zijn nog meer mooie outfits in dit overzicht die absoluut een herkansing verdienen, maar absoluut niet wat mij betreft: 3 en 5, vanwege model en stofkeuze.

Ik vind de roze robe manteau zoveel
klasse uitstralen. Heel erg mooi en chique. Een van mijn favorieten ever

Te veel moois, ik kan deze keer echt niet kiezen. Maar die erg mooie blauwe strikjurk mag binnenkort echt wel een keer uit de kast gehaald worden.

Heb voor 4 gestemd : prachtig asymmetrische ‘kokerjurk’, met die schitterende broche aan de linkerschouder !!

Ik vind die ook erg mooi en simpel

Wat leuk dat ik met deze keuze niet alleen sta, nietwaar Oranjefan (en ook Linda van Deventer) ?! (Zie hierboven)

Keuze stress. 7, 10 of 11. Toch gekozen voor 11. Zo mooi!

Volgens mij is dit het topje van de kledingberg van Maxima met het label ‘1 keer gedragen’. Hoe jammer toch, er zitten ongetwijfeld stukken tussen waar ze zich niet prettig in voelde, dat hebben we allemaal wel eens. Eigenlijk zijn de meeste sets inmiddels te kort, te strak of passen niet meer bij haar huidige stijl en leeftijd. De robe manteau van Claes is tijdloos en zo chique en de aqua blauwe set met fluffy mantel vind ik ook nog ok. Josine kan denk ik nog héél véél lijstjes maken over ditzelfde onderwerp……..

Nr 1 en nr 6 mogen van mij in de koninklijke kast blijven. De andere graag allemaal een keer in de herhaling. Wat heeft ze toch mooie kleding in de kast hangen. Zonde om maar 1 keertje te dragen.

Ik zal het onze koningin makkelijk maken met mijn top 3:
Nummer 6:
Mooie ontwerpen, toffe kleurencombi en soorten stof. Ook het boeket mag hierbij in de herhaling want dat is écht een aanvulling.
Nummer 7: beeldschoon!
Nummer 2: mooi gemaakt!

Op de nummers 1 en 14 na mag alles zeker in de herhaling!

Last edited 1 jaar geleden by Mary

Wat zit er een hoop moois tussen. Het roze jurkje van nr 10 vind ik geweldig, die heeft ze vast vaker gedragen op privé momenten. Nummer 7 is echt subliem met de hoed, onbegrijpelijk dat ze dit niet herdraagt.

Ik hoop vooral dat die van Gogh jurk niet meer opduikt. Dat had in China zoveel beter gekund.

De rest kan nog goed worden hergedragen.
Hoewel die blauwe strikjurk misschien een eenmalig succes was.
De CI zwartwit vond ik een beetje tegenvallen. Bij haar misschien ook dat die daarom achterin de kast terecht is gekomen.

Josine, is het niet mogelijk een poll(s)te maken waar je meerdere keuzes aan kunt geven? Bijvoorbeeld 3, want dit is geen doen aangezien ik er 3 zie die ik dolgraag weer eens zou zien (nog liever zelf hebben, want geschikt voor mijn figuur 😉) en ik daar echt niet uit kan kiezen.

Had dezelfde gedachte, keuze stress 😉

Ja daarom joh 😄
Heb dus ook nog niet gestemd

Nr 2,5 en 13 zijn niet voor herhaling vatbaar. De rest wel. Bij nr 10 alleen een ander schoentje.
Jammer dat ze deze niet gedragen heeft, maar er zal vast een reden voor zijn.
Misschien te klein, verkeerd gestoomd/gewassen, een vlek of een gaatje erin.
Ze hoeft wat mij betreft de komende jaren geen kleding te kopen. Ze heeft zoveel prachtige kleding, schoenen, tasjes etc. En ze kan het volgens mij ook leuk combineren, zodat ze steeds een andere look heeft. Ik zou het wel weten als ik haar was.

nr 6. ze was bij ons in de straat maar ik moest helaas werken

Toch voor 7 gekozen, zo mooi! Maar 15 ook erg mooi. Nr 1, 4 en 5 kunnen weg. De rest voor herhaling vatbaar 💃🏼