Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 07 jan 0 reacties

Deense koninklijke familie bij nieuwjaarsrecepties – 4 januari 2018

Deense koninklijke familie bij nieuwjaarsrecepties – 4 januari 2018

De Deense koninklijke familie ontving gisteren tijdens de eerste nieuwjaarsbijeenkomst de Rechters van het Hooggerechtshof, de Koninklijke Lijfwacht en de officieren van het Husarengardregiment langs, bij de tweede bijeenkomst werden leden van het corps diplomatique begroet. Op 4 januari stond er weer een dag met nieuwjaarsontvangsten op het programma voor verschillende officieren van de strijdkrachten en nooddiensten, evenals afvaardigingen van de grootste landelijke organisaties én koninklijke patronages. De recepties vinden in verschillende etappes plaats op Slot Christiansborg. Koningin Margrethe gaat altijd per Gouden Koets vanaf Amalienborg naar het slot. 

De dresscode voor deze recepties van 4 januari is precies hetzelfde als die op 3 januari: er worden wél lange japonnen en uniformen gedragen, dus het is nog steeds white tie, maar omdat het 's ochtends is blijven de tiara's in de kluizen. Maar hééul verrassend, koningin Margrethe draagt -zoals al heel lang- opnieuw hetzelfde als de dag ervoor…

Die kleding van koningin Margrethe, da's niet zo interessant wat mij betreft. Het is weinig verrassend dat ze opnieuw deze japon draagt… Dus bekijken we vandaag de kleding en juwelen van Mary.

Kroonprinses Mary droeg tijdens de laatste nieuwjaarsrecepties voor de Deense royals van 2018 een roze strokenrok van Rachel Gilbert, waarmee we haar in 2016 in de Vogue zagen stralen. Daarop droeg ze een bruin fluwelen jasje, ook al een oudje want deze draagt ze al een aantal jaar op één van de nieuwjaarsrecepties. Ik zal binnenkort eens een overzicht voor jullie maken, met welke kleding ze op welke dag heeft gedragen. Soms lijkt er logica in te zitten, zoals dat bepaalde japonnen alléén op de eerste dag gedragen wordt, soms lijkt het alsof er een doorschuifsysteem in zit. De precieze logica heb ik echter nog niet ontdekt. Mary draagt meestal overigens witte handschoenen bij deze nieuwjaarsrecepties, of ze heeft ze in ieder geval bij zich, omdat het protocol dat voorschrijft bij de dresscode white tie.

Wat vinden jullie van de dames, of nou ja… van Mary? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments