Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 25 okt 0 reacties

Deense koninklijke familie bij diner voor de regering, parlement en Deense leden van het Europese parlement

Deense koninklijke familie bij diner voor de regering, parlement en Deense leden van het Europese parlement

Na al dat geglitter tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk (HALLO STUART DIAMANT!), glitteren we in Denemarken nog even verder! Op 24 oktober vond er in Denemarken namelijk een diner plaats op Slot Christiansborg voor de leden van de regering, het parlement en Deense leden van de het Europese parlement, waarbij Margrethe gastvrouw is. Naast koningin Margrethe, waren ook kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte. Kroonprins Frederik was er niet bij, hij is in Australië bij de Invictus Games in Sydney. Dit diner wordt iedere vier jaar – een keer per regeringsperiode – door de koningin aangeboden aan de regering en het parlement. Na het diner wordt er gedanst, er is zelfs een traditionele laatste dans, die altijd gedanst wordt op dit diner!

Tijdens het diner was de afspraak tussen de prinsessen blijkbaar: "We trekken een donkerblauwe of zwarte japon aan, dan schijnt de koningin meer in haar roze japon". Dat weten we natuurlijk niet zeker, maar zo lijkt het wel 😉

Koningin Margrethe koos voor het diner een oude, zachtroze japon. Ze droeg de japon eerder bij de festiviteiten ter gelegenheid van Frederiks 50e verjaardag. Daarbij droeg ze een bijzondere tiara die eigenlijk bestaat uit drie losse delen. Deze delen kunnen op verschillende manieren in het haar worden bevestigd. Daarbij droeg ze diamanten juwelen. Margrethe's zus, prinses Benedikte, was ook aanwezig. Zij koos, net als de schoondochters van Margrethe, voor een donkere japon. Donkerblauw in Benediktes geval. Ze droeg daarbij haar bloementiara én een parelchoker in donkere en lichter parels.

Kroonprinses Mary koos voor een rok en top die ze eerder heeft gedragen: een donkerblauwe japon van Jesper Hovring. De japon droeg ze 2 keer eerder (uitreiking BAMBI award en een nieuwjaarsbanket). Daarbij droeg ze diamanten oorbellen en haar huwelijkstiara. Prinses Marie koos óók voor een japon die ze al eerder heeft gedragen (maar óók heeft laten vermaken), een zwarte japon van YDE Copenhagen. Ook Marie koos dit keer voor haar huwelijkstiara en diamanten juwelen.

Wat vonden jullie van de keuzes van de Deense dames??

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments