Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 31 dec 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – november en december 2017

De week van kroonprinses Mary – november en december 2017

Het jaar 2017 loopt nu wel heel vlug ten einde, maar jullie hebben nog een weeklog van me tegoed. Omdat ik een klein beetje achter loop, is het een update voor de maanden november en december. Het kroonprinselijk gezin bracht de kerstdagen door bij de familie van Mary in Tasmanië en Australië en waren daardoor lange tidj weg. Veel hebben we dus hopelijk niet gemist! Inmiddels zijn Frederik, Mary en de kinderen weer in Denemarken want natuurlijk kunnen zij op 1 januari niet ontbreken bij het nieuwjaarsbanket. Natuurlijk houdt ik jullie daarvan op 1 januari zo goed mogelijk op de hoogte. Maar goed, laten we eerst een terugblikken op het staartje van 2017.

Iedere eerste zondag van november vind de Hubertus Jacht plaats in Dyrehaven, bij Slot Ermitage. De traditie van de Hubertus jacht stamt uit 1901 en er is bijna altijd een of meerdere leden van de koninklijke familie aanwezig. Het is overigens geen échte jacht (die overigens wel door leden van de koninklijke familie worden bijgewoond en waar zij ook niet zelden aan deelnemen) maar een cross country paardrijwedstrijd, als markering van het eind van het jachtseizoen. Kroonprinses Mary was dit jaar aanwezig, samen met prins Christian, prinses Idabella, prins Vincent en prinses Josephine. Het was koud, dus de hele familie was warm gekleed! Mary droeg een warme mantel van DAY Birger et Mikkelsen.

`De stichting die is opgericht voor Mary als huwelijksgeschenk, de Mary Fonden, bestond dit jaar al weer 10 jaar. De stichting heeft in de tien jaar samen met Save the Children het programma "Vrij van Pesten" opgezet in Denemarken, en daarover was een congres waarbij de beschermvrouwe natuurlijk niet bij kon ontbreken! Mary koos ervoor een donkerblauw pak te dragen: een blazer van Massimo Dutti en pumps van Gianvito Rossi, gecombineerd met een blouse van Prada.

's Ochtends werd gefeest in Kopenhagen, later op de dag stond er bezoek aan de Hackathon Conferentie op het programma. Mary was hierbij aanwezig als beschermvrouwe van de Maternity Foundation, één van de initiatiefnemers van het evenement. Mary gaf er een speech en koos voor een paars/grijze outfit. Ze droeg pumps van het merk Alaïa, waar we haar nooit eerder mee zagen. De paarse clutch matchte mooi bij de enkellaarsjes en daarnaast droeg ze een grijze wollen mantel van Prada.

Het feestje van de Mary Fonden ging gewoon nog even door, want naast de festiviteiten op 7 november in Kopenhagen, werd er ook gefeest door middel van een conferentie op 9 november in Aarhus. Ook dáár was Mary natuurlijk bij! Dit maal koos ze opnieuw voor blauw: een nieuwe broek en een bekende blouse van Prada.

Mary was op 10 november aanwezig bij het Boekenforum 2017 in het Bella Centre, als beschermvrouwe van het Bevolkingsfonds van de VN. Ook was ze dezelfde dag aanwezig bij een rondetafel gesprek over genderneutraliteit. Voor beide bezoeken droeg Mary dezelfde zwarte rok, gecombineerd met een nieuwe rode blouse van Isabel Marant.


Mary heeft veel verschillende patronages, zo is ze beschermvrouwe van de Deense Zwemunie. In die hoedanigheid was ze op 13 november op verrassingsbezoek bij een zwemtraining van het Deense team. Het team neemt in december deel aan het WK korte afstanden in Kopenhagen.

De kroonprinses was op 13 november namens de Mary Fonden bij UNICEF aanwezig om samen Kinderdag te vieren. Mary gaf er een toespraak. Zoals wel vaker droeg ze pumps van Gianvito Rossi en een mantel van Diane von Furstenberg, waar we haar dan weer NIET vaak in zien.

Op 26 november werden de prijzen van het Fonds van het Kroonprinselijk paar uitgedeeld. 's Middags waren Frederik en Mary aanwezig bij de repetities en daarvoor of daarna (dat is onbekend) bezochten ze een museum in Silkeborg. Het paar reisde per trein naar Silkeborg overigens.

's Avonds was het dan zo ver: de prijzen van het Kronprinsparrets Fond werden uitgereikt! Mary pakt meestal behoorlijk uit voor deze uitreiking. Dit jaar koos zij voor een japon van de ontwerper Cecilie Bahnsen, die ook een prijs in ontvangst mocht nemen op de avond van de prijsuitreiking! Naar verluid koos Mary de kleur van haar japon zelf uit, vertelde de ontwerpster in een interview.


Vlak voor het paar naar de andere kant van de wereld afreisde, bracht Mary nog een onaangekondigd bezoek aan de organisatie Buurtmoeders. Buurtmoeders is een organisatie van voornamelijk vrouwen met een ethnische achtergrond die vrouwen in de buurt ondersteunen.

Kroonprinses Mary ging gekleed in een blauw pak van Hugo Boss toen ze een bezoek bracht aan een tennistoernooi, georganiseerd in het kader van Kinderwelzijnsdag.

Wanneer de Advent voor de deur staat, begint in Denemarken het kerstseizoen met kerstrecepties: dus het is tijd voor de jaarlijkse kerstreceptie voor de Mary Fonden op 30 november! Mary ging toepasselijk gekleed in een donkerrode japon van Dolce & Gabbana.

Op 30 november gaf Mary 's avonds een toespraak op de uitreiking van de Ondernemer van het jaar prijs. Mary droeg hierbij een bijzondere paars/blauwe blouse van Prada.

Ieder jaar, op de eerste zondag van de Advent, worden in Denemarken de kerstbomen op het paleis opgetuigd. Dat deed het kroonprinselijk gezin (zonder papa Frederik) dit jaar samen op 3 december. Zó leuk, daar zijn beelden van vrijgegeven!

's Middags was het paar op 3 december in de Vor Frue Kirke in Kopenhagen, de kerk waar zij in 2004 trouwden, aanwezig bij een speciale interreligieuze kerkdienst aanwezig ter gelegenheid van het 500 jarig jubileum van de Reformatie. Mary droeg een nieuwe grijze mantel, oude clutch van Quidam en een oude zwarte cloche.

Op 5 december bracht Mary nog een onaangekondigd bezoek, aan de kankerafdeling van het Rigshospitalet, waar jongeren met kanker elkaar kunnen ontmoeten. Mary ging er al eerder eens op bezoek. Dit maal droeg ze een donkerrode cashmere trui van Iris & Ink.

100 geleden werd Finland onafhankelijk. Dat werd eerder deze maand gevierd in Helsinki, Finland, waarbij Margrethe aanwezig was. Ook in Denemarken werd er aandacht aangeschonken, door middel van een galafeest. Daarbij was Mary namens de famile aanwezig. Ze droeg daarbij een nogal bijzondere outfit…

Met deze bijzondere outfit sluiten we Mary's koninklijke mode jaar af. Ik ben benieuwd wat jullie vinden van de laatste outfits van dit jaar. Komen jullie in het nieuwe jaar allemaal weer terug, na alle oliebollen en champagne, om te bekijken hoe prachtig -hopelijk- en glitterend -ongetwijfeld- het Deense koninklijke jaar begint met het nieuwjaarsbanket?! Oh ja, mijn goede voornemen: jullie wat vaker en beter op de hoogte houden van Mary's activiteiten en meer achtergrond berichtjes schrijven 😉

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments