Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 12 aug 0 reacties

De week van Kroonprinses Mary – 6 tot en met 11 augustus 2018

Voor de Deense kroonprinselijke familie zit de zomervakantie er bijna op: Koningin Margrethe is op vakantie naar Frankrijk, dus Frederik is regent (zoals de Deense wet dat voorschrijft, moet er altijd iemand in lijn van troonsopvolging in het land aanwezig zijn voor het ondertekenen van wetten en dergelijke). Als Frederik regent is, begint het werkseizoen voor Mary ook vaak weer en bovendien moeten de kroonprinselijke kinderen na het weekend, op 13 augustus weer naar school.

De zomervakantie van de kinderen werd afgesloten met een zeiltocht in het zuiden van Denemarken. Ze vertrokken vrijdag 3 augustus en sloten het bezoek af op dinsdag 7 augustus. Tijdens de tocht bezochten ze onder andere de Zuid-Funense archipel, Aarhus, Samsø en Lolland met het koningsschip genaamd Dannebrog. Eind augustus krijgen de kinderen nog een aan aantal dagen vrij van school want van 23 tot en met 26 augustus gaan Mary en Frederik met de kinderen opnieuw op zomertocht, maar nu officieel. Ze zullen dan een bezoek brengen aan de Faeröer -eilanden. Afgelopen week bracht de familie onder andere een bezoek aan het Moesgaard Museum en het ARoS Kunst Museum in Aarhus, langs het hoogste punt van Samsø, langs door Vikingen gegraven kanalen en naar de zuidelijke Funen-eilanden. Het leukste hiervan is, dan het paar net als vorig jaar, foto's van hun privétripje in eigen land deelt met het volk!

Afgelopen dinsdag, op de laatste dag van hun zeiltocht, werd een bezoek gebracht aan het Knuthenborg Safaripark op het eiland Lolland in het uiterste zuiden van Denemarken.

Nadat de zeiltocht erop zat, stond op woensdag Mary's eerste publieke activiteit op het programma. Ze was aanwezig bij een gezamenlijke modeshow van Designschool Kolding en de Designschool van de Kunstacademie. De modeshow waar ze bij was heet Future of Fashion en is onderdeel van Kopenhagen Fashion Week, waaraan Mary bijna ieder jaar wel een bezoekje brengt. Daarnaast bracht ze ook een bezoek aan de CIFF expositie, die ook onderdeel uitmaakt van de Fashion Week. Tijdens het bezoek droeg Mary een roze lange japon met print (naar de ontwerper ben ik nog op zoek UPDATE: de japon is een ontwerp van ArtFusion Copenhagen, met dank aan Style of Mary), een riem en roze pumps.

Na de modeshow, stond er donderdag een serieuze activiteit op het programma: Mary had een ontmoeting met de CEO van Women Deliver, Katja Iversen. Zij heeft Mary geüpdatet over de werkzaamheden en acties van de stichting om gelijkheid te bevorderen. Ze heeft Mary ook bijgepraat over de volgende Women Deliver Conferentie, in juni 2019 in Canada. Mary is influencer voor de Deliver-for-Good campagne van Women Deliver. De Women Deliver conferentie wordt iedere drie jaar gehouden, de laatste vond plaats in 2016 in Denemarken. Mary zet zich regelmatig in om bewustwording, respect en acceptatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor vrouwen en meisjes te creeëren. Mary was in 2016 beschermvrouwe van Women Deliver conferentie! Tijdens de bespreking is lastig te zien wat Mary droeg. Het lijkt een blauw/wit gestippelde top of jurk te zijn.

Wat vinden jullie van de twee japonnen van Mary? Wel of niet geslaagd, zo midden in de zomer?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments