Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 16 jul 0 reacties

De week van kroonprinses Mary – 1 tot en met 22 juni

De week van kroonprinses Mary – 1 tot en met 22 juni

Het is weer tijd voor een outfits-van-Mary-update! De afgelopen drie weken is kroonprinses Mary weer een aantal keer op pad geweest. Die outfits wil ik jullie natuurlijk niet onthouden! Kijk je mee?

De werkmaand van Mary begon op maandag 5 juni, op Tweede Pinksterdag, met een tweedaags bezoek aan Parijs. Vóór Mary naar Parijs vloog, was ze met de rest van de Deense koninklijke familie aanwezig bij de onthulling van een standbeeld, ter gelegenheid van het gouden huwelijksjubileum van koningin Margrethe en prins Henrik op 10 juni. Het was mooi weer op Slot Fredensborg, ongeveer 40 minuten van Kopenhagen. Mary koos daarom voor een zomerse, lichtblauwe jurk, een bruin riempje en sleehakken.

Na de standbeeldonthulling, vertrok Mary naar Parijs. Daar woonde ze 's avonds een diner bij voor de delegatie in de Deense Ambassade in Parijs. Mary is op pad in Parijs in verband met de OECD (Organization for Economic Co-operation and Development) Forum. Het was niet toegankelijk voor de pers, maar er verschenen wel foto's die onder andere werden gepubliceerd door Billed Bladet. Gelukkig maar, want dan kunnen we zien dat Mary een nieuwe japon droeg, eentje van ontwerper Jason Wu. Natuurlijk konden haar zwarte clutch van Carlend Copenhagen en pumps van Gianvito Rossi niet ontbreken. /p>

Op de tweede dag van haar bezoek aan Parijs, op 6 juni, had ze een druk programma; ze was bij de opening van het Forum, bezocht verschilende evenementen, lunchte in het Danmarkshuset, ontmoette de Franse First Lady én was 's avonds bij een diner.

Op deze dag droeg ze een grijze japon met riempje van de Deense ontwerpster Signe Bøgelund-Jensen, waarvan ze vaker kleding draagt. Verder droeg ze een nieuwe, lichtroze mantel van Hugo Boss en haar tas van Prada. Ook vandaag ontbraken haar pumps van Gianvito Rossi niet. 's Avonds voor het diner kleedde ze zich om: ze droeg een goudkleurige kokerrok van Prada en een blouse van Jesper Hovring.

Het onderwerp sociale exclusie staat vaker op het programma voor de kroonprinses. Met haar Mary Fonden besteed ze er ook aandacht aan, zo was ze aanwezig bij een conferentie over dit onderwerp. Hierbij droeg ze een oude crepe wollen japon van Dolce & Gabbana.

Op 8 juni was Mary aanwezig bij de 20 jarige jubileumsreceptie van Baglandet, een ontmoetingsplaats en counseling plaats voor volwassenen en jongeren die als kind in pleeggezinnen zijn geplaatst. Voor het bezoek koos ze ene broek en colbertje, beide van Hugo Boss.

Mary was op 9 juni gastvrouw op een bijeenkomst op Frederik VIII's Paleis, Amalienborg, waar de reicteur van Tostan sprak over het werk van de organisatie over het veranderen van de sociale norm. Het hoofdkantoor van Tostan is in Senegal en door middel van onderwijs en training helpen zij lokale gemeenschappen in Afrika met het omgaan met duurzame ontwikkeling en sociale transformatie op basis van mensenrechten. Voor deze gelegenheid koos Mary een oud kokerrokje van Hugo Boss en combineerde deze met een nieuwe blouse met zomerse print. Dankzij een tip van MKM-er Doro kan ik jullie melden dat deze blouse, eigenlijk een body, afkomstig is van Zara!

Zoals ieder jaar was kroonprinses Mary aanwezig bij de jaarlijkse kinderestafette wedstrijd voor de actie Fri for Mobberi van de Mary Fonden. Deze estafette voor kinderen om het bewustzijn van pesten en welzijn te vergroten wordt sinds 2008 ieder jaar door Save the Children en de Mary Fonden georganiseerd in Aarhus en Kopenhagen. Mary was sportief gekleed in een beige broek van Ralph Lauren, roze instap sneakers van Bottega Veneta en lichte blouse.

Op 15 juni begon het bezoek van kroonprins Naruhito van Japan aan Denemarken. Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary vergezellen hun Japanse collega tijdens verschillende onderdelen van het bezoek. Het begint op dag 1 met het onthaal van de kroonprins op het vliegveld. Kroonprins Naruhito bezoekt Denemarken voor een officieel bezoek om de 150 jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen te vieren. De beide kroonprinsen zijn beschermheer van het jubileum!

Kroonprinses Mary droeg tijdens de eerste dag op het vliegveld een nieuwe japon, eentje van Erdem, waarin we ook Madeleine van Zweden en de hertogin van Cambridge wel eens zien. Beige leren pumps van Gianvito Rossi en bijpassende leren clutch van Prada én een haaraccessoire maken de outfit af.

Op de tweede dag van het bezoek, op 16 juni, waren Mary, Frederik en Naruhito bij een concert ter gelegenheid van het bezoek. De titel van het concert was "Koto's Harmonische Klank" en vond plaats in de schouwburg. Voor dit concert koos Mary opnieuw een nieuwe japon: een offshoulder japon van Alexander McQueen.

Op zaterdag zagen we de kroonprinses niet tijdens het bezoek van Naruhito, dus we gaan verder op zondag 18 juni. Toen stond er een gezamenlijke lunch met de koningin op het programma voor Mary, Frederik en Naruhito op Slot Fredensborg.

Mary droeg opnieuw een nieuwe outfit, ze koos een groene bloemenrok en -top van Ganni, die ze combineerde met pumps van Gianvito Rossi.

Op maandag 19 juni vond de laatste dag van het bezoek plaats. Mary en Naruhito gingen samen op pad. Ze zeilden uit vanuit de havens in Kopenhagen en bekeken oplossingen voor duurzame energie. Mary koos opnieuw voor een nieuwe outfit, een nieuwe blauw-wit gestreepte midirok dit maal van de ontwerpster Sonia Rykiel, een nieuwe ontwerper op het lijstje voor Mary! Hierbij droeg ze haar oude zwarte jasje van Prada, een blauwe Quidam clutch en oude, blauwe pumps van Rupert Sanderson. 's Avonds boden Mary en Frederik de Japanse kroonprins een diner aan bij hun op het paleis, maar hiervan verschenen geen foto's.

Zo vlak voor de zomervakantie stond er nog een toepasselijk zomers én koninklijke activiteit op het programma voor Mary: ze opende op 21 juni de CPH Tuinen. Daar doopte ze eveneens een roos met de naam CPH Garden in Bloom. De kroonprinses werd op het evenement benoemd tot erelid van The Garden Company. Bij zo'n bloemige activiteit kan een gebloemde rok niet ontbreken, dus koos Mary voor een zwarte, gebloemde rok van Andiata, die ze eenmaal eerder droeg. Daarbij droeg ze een grote, witte hoed waarmee we Mary vaker hebben gezien. Het is een ontwerp van hoedenmodiste Susanne Juul, waar Mary veel van haar hoeden koopt. Om haar middel droeg Mary ook nog een zachtroze gevlochten ceintuurtje van Gucci en aan haar voeten prijkten pumps van L.K. Bennett.

Daarna zat het eerste half jaar activiteiten voor Mary er op: de kinderen kregen zomervakantie en ook voor Mary begon de zomer! Mary, Frederik en de kinderen brengen (een deel van) de vakantie door op Slot Gråsten. Op de instagram-pagina van de familie werd een foto van prinses Isabella gedeeld, waarbij werd vermeld dat ze genoot van een ritje door het bos bij het slot met haar moeder. Nog een nieuwtje van het kroonprinselijk gezin: nadat zij eerder dit jaar hun bordercollie Ziggy moesten laten inslapen, omdat hij veel pijn had, is het gezin uitgebreid met een nieuwe pup: Grace. Ze is familie van hun vorige hond Ziggy. Ziggy was een huwelijkscadeau voor Mary en Frederik en woonde sinds 2005 bij het gezin tot hij in april 2017 overleed.

Zo, dat was een behoorlijke update! Het kroonprinselijk gezin viert op dit moment nog steeds vakantie, maar de zomerfotosessie en het traditionele begroeten van deelnemers aan de ringsteekcompetitie op slot Gråsten staan nog op het programma. Natuurlijk vind je de beelden zo snel mogelijk op MKM en ik zal jullie vanaf nu weer wat beter op de hoogte houden van het Deense fashion nieuws!

Oh ja, ik ben natuurlijk nog wel heel erg benieuwd naar wat jouw favoriete outfit van de maand juni was! Laat je het weten in de reacties?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments