Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 jan 39 reacties

De omaknot was erg in trek bij Máxima, maar we kregen in 2022 nog veel meer kapsels te zien

Heb je zin in een flinke dosis haarinspiratie? Dat komt goed uit. In deze blog zie je gelukte -en oké, ook minder gelukte- kapsels van onze koningin.

Voor je denkt: hé, dit onderwerp komt me bekend voor: ja, vorige week schreef ik ook al over Máxima’s updo’s van 2022. Ik bleek zoveel beeld te hebben, dat ik het onderwerp in tweeën heb geknipt. Hierbij dus deel twee.

Laat ik dan gelijk maar beginnen met een knaller. in Noorwegen schreed de koningin over het parket in een avondjurk van Jan Taminiau. Haar diadeem vol historische diamanten bleef keurig op z’n plek dankzij een ingenieus kapsel met asymmetrische lok en een brede knot.

(c) BSR

Het kapsel hierboven heeft sierlijke, ronde vormen, maar wel met een strakke afwerking. Bij het handelsdiner met prins Frederik en prinses Mary werd er juist gekozen voor een wat lossere, speelsere updo.

(c) PPE

Waar in 2022 opvallend vaak voor werd gekozen, is het Omaknotje. Je rolt je haren op, doet er een elastiekje om of wat speldjes in en je bent klaar.

(c) PPE
(c) PPE

In Zweden kregen we prachtig in elkaar verweven lokken te zien. Perfectie!

(c) PPE

Het kapsel van 5 mei vond ik wat minder geslaagd. Doordat Máxima’s voorste lokken losjes naar achteren waren gekamd, tot over haar knot heen, leek het net alsof haar hoofd heel ver doorloopt naar achteren. Qua proportie is het dus een beetje gek.

(c) PPE

Wel heel geslaagd: het kapsel bij de aankomst in Zweden. Doordat twee, drie lokken op een speelse manier naar boven vast te zetten, kun je als kapper ook volume veinzen. Slim gedaan!

(c) PPE

In Griekenland werden Máxima’s lokken laag vastgezet. Zie je hoe mooi het diadeem in het haar verdwijnt?

En ik sluit de blog af met een kapsel dat op de dag zelf compleet is ondergesneeuwd door al het overige nieuws: Máxima’s Prinsjesdagknot. Vanuit links buitelen de lokken over elkaar heen naar rechts. Vakmanschap!

(c) PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
39 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Beste mede-bloggers, ik neem afscheid van jullie. Mijn bijdragen worden duidelijk niet op prijs gesteld. Het ga jullie goed.

Josine en Petra, dank voor het jarenlange plezier dat jullie mij dagelijks hebben bezorgd door jullie fijne blogs. Ook jullie alle goeds gewenst.

Liefs, Jens

Nee Jens. Niet gaan.

Ik denk dat dit soort vertrek- aankondigingen een serieuze waarschuwing moeten zijn voor Josine. De discussies ontsporen te vaak, wordt een soort ophitsen, dat weer bv in t AD wordt gequoted en maken MKM onaantrekkelijk. Een oproep helpt dus niet om t tot mode te beperken.

Bij andere sites bv Whatkatewore kun je niet rechtstreeks plaatsen als er buiten t mode/kledingonderwerp bv over Harry, over gewicht Kate, zichtbaarheid koningshuis wordt geschreven. Dat houdt de site zuiver, aangenaam en to the point.
Voor andere onderwerpen zijn genoeg andere sites/twitter.

Jammer Jens, Ik vind de toegevoegde waarde van deze blog juist dat we het niet altijd (op respectvolle wijze) met elkaar eens zijn. Ik hoop ook dat jij je bedenkt. Alle goeds gewenst in ieder geval.

Ha Jens. Wat jammer! Persoonlijk stel ik je bijdragen juist heel erg op prijs en ik ben het ook vaak met je eens. Deze keer was ik het even niet helemaal met je eens, maar dat is mijn persoonlijke mening, en het niet met elkaar eens zijn moet mijns inziens kunnen ;). Je hebt juist grote waarde voor deze site, zoals bijvoorbeeld de tip voor een mailadres om de toppers en missers in te kunnen dienen. Ik hoop echt dat je je bedenkt. Want, niet iedereen reageert. Er zijn vele malen meer lezers dan reageerders. Zonder twijfel zijn er ook die het met jou eens zijn, maar liever niet wat posten. Wil je er misschien nog even over nadenken? Dank voor je lieve wensen.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Beste mensen, zullen we de week positief afsluiten door de wens uit te spreken dat ons koningspaar en hun dochters een fijne en ontspannen vakantie hebben gehad, maar dat we met elkaar uitkijken naar hun spoedige thuiskomst en heel erg hopen dat W.A. en M. in 2023 vaak zichtbaar aanwezig zullen zijn tijdens hun werk voor ons vaderland, zodat we ons hierin samen aan elkaar verbonden weten?!!

Mooi verwoord!

Amen.

Een mooie positieve gedachte, waar ik me helemaal in kan vinden ;).

Dat lijkt me een uitstekend plan!

Ik dacht dat we vorig jaar de discussies over aan- en afwezigheid, Koninklijk gedrag, burgermeisjes etc etc hadden afgezworen. Kunnen we een rubriek aanmaken genaamd Off Topic waar deze meningen worden geuit. Dan is alles lekker gebundeld en hoef ik het niet te lezen. Come on mensen…

De stoel van Josine vindt u vast lékker zitten 🙈

We? 🧐

Je hoeft het sowieso niet te lezen toch Jens? En het is gewoon een vraag, het feit dat jij er conclusies aan verbind, dat vind ik nou weer off topic ;))

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Allemaal mooi mooier mooist! Heel fijn deze foto’s.
De “oma knot” is opzich ook leuk alleen vind het niet zo mooi en profiel.

Nou heerlijk die lang vakantie, Ariane blijkbaar ook nog niet op school, wat een geluk

Allemaal prachtige creaties! Het is al half Januari en we hebben ze nog niet gezien, wordt dan dus maandag in Griekenland en eind van de week bij 50e verjaardag van Mathilde

‘Ze’ zijn sowieso onzichtbaar, deze koning en koningin. Ellenlange vakanties afgewisseld met wat publieke optredens vooral in de Randstad. Maatschappelijke betrokkenheid: enkel in sommige woorden maar niet zichtbaar in daden. En dan die ouderwetse opvattingen over wat wel en niet zichtbaar mag zijn voor de media. Diners voor de Raad van State, het Corps Diplomatique, de nieuwjaarsontvangsten. Allemaal achter gesloten deuren. Het wordt tijd dat ‘ze’ eens goed kijken hoe dat gaat in de Scandinavische monarchieën.
Het draagvlak voor de monarchie is historisch laag, de kritiek op het koningspaar sijpelt hoe langer hoe meer de samenleving binnen. Je begrijpt zo langzaamaan niet waarom het koningspaar niet bijstuurt. Slechte adviseurs? Slecht afgestelde antenne? Eigenwijsheid?
Ik weet, dit is #offtopic. Maar wellicht toch eens goed om te memoreren.

Last edited 1 jaar geleden by mart

Volledig mee eens.
Niet alleen de scandinaven zijn al actief , ook de spanjaarden . de belgen ….

ik wil normaliter niet een al te kritische toon aanslaan, maar valt me op dat t dit keer toch wel lang duurt voor we ze na Kerst weer aktief zien terwijl de waardering toch al te wensen overlaat! Zie dat komende week agenda weer behoorlijk vol is, maandag dus Griekenland, dinsdag en woensdag Nieuwjaarsrecepties waartussendoor Maxima even op en neer gaat naar t WEF in Davos

Ik moet t helaas wel met jullie eens zijn. Het duurt nu wel echt lang. En dan eind januari/begin februari een dag of 10 op de Cariben, dus gaan we ze überhaupt wel in Nederland zien deze maand?
Voor Amalia is het natuurlijk wel fijn dat ze op de Cariben buiten de deur kan komen en niet binnen hoeft te zitten. En misschien is daarom de vakantie ook wat opgerekt. Ik weet het niet.
Feit is wel dat de nieuwjaarsreceptie dit jaar wel erg laat is. Ik zag persoonlijk al lang niet meer De beste wensen of Gelukkig Nieuw jaar. Maar he, ik hoor ook niet bij de elite he ;).
Het is inderdaad tijd dat ze ook eens wat vaker andere gebieden in Nederland bezoeken. Nederland speelt zich niet alleen in de Randstad af.

Ik heb lichtelijk overdreven met het duurt nu echt lang. Slechts een paar dagen later dan in 2020. Toen was het op dinsdag 14 en woensdag 15 januari. Nu dus op dinsdag 17 en woensdag 18 januari. In 2021 en 2022 denk ik geen nieuwjaarsrecepties.
Ik ben even gaan scrollen en ik zie een patroon: de nieuwjaarsrecepties worden gehouden op de dinsdag en woensdag van meestal 3e week van januari. Dat is al jaren zo. Ook in 2019 was het zo. En in 2015 ook.
Nu was 1 januari op zondag. De 3e week had dan ook gezien kunnen worden in de week van 10 en 11 januari, maar dat vonden ze mogelijk te vroeg.
Conclusie: de nieuwjaarsreceptie wordt gehouden in de 3e week. Voor die tijd geen activiteiten, dus we weten in het vervolg wat ons te wachten staat ;).

Helemaal eens. Ik probeer ook altijd positief te zijn, maar toen ik maandag alweer volop aan de bak was en zag dat de vlag nog niet gelezen was op het paleis, dacht ik toch even: waarom nou weer langer weg dan de rest van Nederland. We werken allemaal hard, ieder op zijn eigen manier, en dan is de saamhorigheid er toch net wat meer als zij daar ook aan meedoen.

Moet denken aan de Coronaperiode waar wij allen gemaand werden binnen te blijven en wie gingen er heerlijk op vakantie naar Griekenland?? Ze moesten dus rechtsomkeerd maken omdat, helaas voor hun, er een slimme journalist was. Anders hadden wij het nooit of te nimmer geweten. Maar mijn punt is: er werd toen al (!) gezegd dat ze niet echt een afstemming hebben met het ned. Volk, ze missen een antenne” volgens de media toen. Anderen benoemden de antenne als affiniteit

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Ik vind het persoonlijk ook niet fijn om negatief te doen over het koningshuis. En ik snap Jens dan ook wel. Maar tegelijk is ergens ook een keer een beetje een grens bereikt, mijns inziens.

De “omaknot” is heel verzorgd voor tijdens werkbezoeken, of een mooie paardenstaart natuurlijk. De andere opgestoken kapsel zitten heel kunstig in elkaar en zijn voor meer formelere gelegenheden zeer geschikt.

Beatrix, Willem-Alexander en Maxima gaan maandag in naar de begrafenis van voormalig koning Constantijn in Griekenland. Het is niet bekend of prins Constantijn ook gaat. Koning Constantijn was zijn peetvader, dus het zou me niet verbazen.
De voormalige koning zal begraven worden op de Koninklijke begraafplaats op het landgoed Tatoi, vlakbij Athene.
Andere aanwezige Royals zijn o.a. schoonzus koningin Margrethe van Denemarken, koning Juan Carlos en koningin Sofia (zus) van Spanje, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen en het Zweedse koningspaar.
Overigens is ook prins William een peetkind van ex-koning Constantijn, maar van de Britten is nog niet bekend wie er af zullen reizen.

Last edited 1 jaar geleden by Moderator Petra

Mooie kapsels hoor! Verzorgd.
Volgens mij nemen ze trouwens een paar dagen extra vakantie: ik reed maandag langs het paleis en toen was er nog geen vlag te zien…

Klopt, de meeste vakanties worden wat ” gerekt”

Sweden: 12 points!!

Ik word meestal wel blij als ik de variaties in het opgestoken haar van de Koningin zie. Vaak losjes opgestoken kapsels. Veel beter dan wanneer het haar los en piekerig langs het hoofd hangt en je meteen weet dat ze veel haarstukken heeft om een vollere haardos te creëren. Daar is mijns inziens niets mis mee. Opgestoken haar of een strakke paardenstaart geeft de Majesteit vaak net iets meer allure dat bij een Koningin past.

Het kapsel bij het handelsdiner met Frederik & Mary vind ik dan weer supermooi en -chic ! Het collier met meerdere rijen parels is schitterend en past er uitstekend bij !!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Prachtige opgestoken kapsels in diverse varianten; en dat houdt het leuk en boeiend.
Hulde aan de kappers van onze koningin.
Voor de minder formele gelegenheden, vind ik de zg. ‘Omaknot’ bij Maxima heel mooi staan, en ook handig om zelf even in elkaar te draaien. Ik snap de benaming wel, maar vind hem eerlijk gezegd niet helemaal terecht, want hierdoor wordt soms de associatie opgeroepen met een ouwelijk aandoende haardracht, terwijl het een heel pittig kapsel kan zijn voor alle leeftijden in combi met nette, vlotte kleding.
En verder, kleine moeite, vind ik een staart Maxima ook heel gezellig en keurig verzorgd staan.

Wow, wat een kunstwerken zijn sommige kapsels. Ik vind de kapsels zoals in Zweden gedragen prachtig maar ook het kapsel tijdens Prinsjesdag 2022 vond ik erg mooi.

Dank voor t wijzen op t mooie kapsel van Prinsjesdag! Schitterend.
En haar outfit van die dag ook. Die had natuurlijk (in mijn ogen) de winnende outfit moeten zijn van 2022!

Ik vind de los opgestoken kapsels het mooist, zoals in Zweden.
Het omaknotje vind ik toch wat ouwelijk, maar in een lossere variant kan het goed.
De lage knot met wat losse plukken er omheen zoals in Zweden (met dopje) vind ik heel geslaagd.

De omaknotjes vallen een beetje in het niet tussen de fotos van de prachtige opgestoken kapsels, zeker in combinatie met een mooie hoed of indrukwekkend diadeem. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een mooi opgestoken kapsel, waarbij Maxima er met prachtige juwelen en elegante kleding altijd op haar best uitziet.

Alle kapsels gecreëerd door de haar stylist zijn heel mooi, de middenscheiding is de hipste variant en staat haar jeugdig. De ‘oma knot’ snap ik wel, dat is makkelijk zelf te doen en het staat verzorgd, maar ik vind het niet passen bij Maxima en ook ouwelijk. Ja het ‘H’ woord, haha, denk nog steeds dat een stuk eraf en bot en recht af knippen net over de schouders haar heel mooi zal staan.

WauW wauw Wauw wat staat dit haar mooi.
Zoals het haar in Zweden zit (vooral bij de blauwe outfit met beige cape) vind ik echt het mooist, maar wat staat die ‘gewone’ oma knot haar mooi. Hopelijk krijgen we haar volgende week tijdens de nieuwjaars recepties weer te zien met opgestoken haar!

Wat leuk deze kapsels te zien. Zeker de nonchalante opgestoken kapsels vind ik leuk. Hier zie je dat het niet tuttig hoeft te zijn, maar is het wel verzorgt. En ik sluit me bij Tony aan als het gaat om de omaknot, en ook de staart vind ik altijd leuk.

Prima alternatief voor loshangende piekharen tijdens de wat informelere werkbezoeken die ‘omaknot’, ziet er verzorgd uit zonder al te veel uit te pakken maar ik geef toch de voorkeur aan een mooi opgestoken kapsel waarvan we hier enkele zeer geslaagde voorbeelden zien!