Koning Willem-Alexander bezocht vandaag het Territoriaal Operatiecentrum (TOC) van de Koninklijke Landmacht, en daarbij vielen twee dingen op.

Allereerst zijn korte coupe. Blijkbaar is hij gisteren of vandaag naar de kapper geweest, want gisterochtend werd hij nog gespot met zijn corona-coupe. En ten tweede viel mij ook de slanke snit van zijn pak op. Jaja, dames en heren, als de koning niet uit kijkt ga ik nog een website beginnen. Modekoning Willem-Alexander ;-) 

Voor wie wil weten wat de koning precies deed vandaag: 

Koning Willem-Alexander heeft woensdag 13 mei op de Bernhardkazerne in Amersfoort een werkbezoek gebracht aan het Territoriaal Operatiecentrum (TOC) van de Koninklijke Landmacht. Het TOC coördineert nationale militaire (crisis)operaties op Nederlands grondgebied en civiel-militaire samenwerking. Vanwege het coronavirus COVID-19 verleent het TOC momenteel militaire bijstand en steunverlening aan diverse civiele projecten.

Het TOC is sinds begin dit jaar operationeel en mede opgericht vanwege wereldwijde dreigingen die steeds vaker complex, divers en onvoorspelbaar zijn. Nederland heeft een strategische functie als doorvoerland waar NAVO bondgenoten in toenemende mate een beroep op doen. Het TOC heeft als kerntaken het ondersteunen van NAVO bondgenoten bij grootschalige doorvoeroperaties in Nederland, het bewaken en beveiligen van Nederlands grondgebied en het intensiveren van de civiel-militaire samenwerking. De ondersteuning die het ministerie van Defensie al jarenlang biedt aan civiele projecten als het bewaken van objecten of het blussen van grote branden wordt nu vanuit het TOC gecoördineerd. Vanwege de coronacrisis verleent het TOC momenteel primair ondersteuning aan verschillende civiele organisaties op diverse terreinen.

Aan het begin van het werkbezoek kreeg de Koning een ‘Commanders Update Brief’ (CUB) van kolonel Piet Hagenaars, commandant van het TOC, in aanwezigheid van de commandant landstrijdkrachten, luitenant-generaal Martin Wijnen. Hierin werd een overzicht gegeven van de activiteiten van de afgelopen 24 uur en een vooruitblik geschetst. Aansluitend nam de Koning deel aan drie gesprekken. Het eerste gesprek met medewerkers van het TOC ging over de manier waarop het Territoriaal Operatiecentrum ondersteuning biedt aan diverse operaties. Het tweede gesprek ging over de ondersteuning bij diverse planningsprocessen en het opbouwen van een zorghotel. In het derde gesprek spraken zorgverleners en medische planners van defensie over hun ervaringen vanwege hun inzet bij verschillende medische- en zorginstellingen. Wanneer de situatie het weer toelaat en de medische inzet afgebouwd wordt, gaat het TOC zich weer richten op zijn kerntaken. Indien de situatie wijzigt, kan het TOC weer worden opgeschaald.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate101112

Kate101112

dinsdag 26 mei 2020 - 22:40

De koning koopt zijn schoenen bij Shoes & Shirts in Maastricht! En zijn zeker niet van bovengenoemde merk.

afbeelding van sanne010

sanne010

donderdag 14 mei 2020 - 20:51

Ik ben benieuwd wat hij op de drijfjacht draagt op ons kroondomein het loo?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 14 mei 2020 - 21:03

Ik kijk Zembla nu ook. Pffft. Niet best dit.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 14 mei 2020 - 20:41

Misschien had hij het pak voor Koningsdag gekocht.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 14 mei 2020 - 20:38

De koning wordt er inderdaad steeds knapper op. Leuk kapsel, een baard staat hem goed. Een heel mooi pak Krachtige uitstraling. Fijn dat we weer naar de kapper kunnen.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 14 mei 2020 - 08:17

WA is duidelijk een man die met de jaren mooier wordt, zeker nu met baard. Het pak is geweldig en de kleur blauw staat hem goed, zelf ben ik niet zo'n fan van de gesp schoenen. Welk merk is dit Josine, en weet je ook wel horloge hij draagt? Sinds zijn vorstelijke en persoonlijke toespraak op 4 mei vind ik hem echt onze Koning.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 14 mei 2020 - 20:07

Een DayDate met gladde bezel. Een Rolex dus.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 14 mei 2020 - 11:38

...gesp schoenen kunnen van Van Bommel zijn. Heb ook een paar. Beschrijving van Z.M. perfekt en helemaal mee eens.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 14 mei 2020 - 11:52

Het gemak van deze (oneerbiedig genoemde) instappers begrijp ik wel JF. Zelf ben ik ook gek op een laars, sneaker of espadrille waar je even inglijd als je naar buiten gaat. Thuis draag ik altijd een pantoffel zonder hiel, met bont gevoerd (maar goed, deze details voeren wel erg ver geloof ik... Die Corona vrije tijd doet toch wat met een mens he).

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 14 mei 2020 - 21:48

Volgens mij moet er toch elke keer een gesp
Los/vast gemaakt worden hoor....

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 14 mei 2020 - 23:40

....inderdaad. Maar daarom zijn er nooit problemen met losrakende veters, die een struikelblok kunnen vormen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 14 mei 2020 - 08:07

Wow, wat een mooie man is onze koning, lekker stoer kapsel en mooi verzorgde baard.
Pak zit perfect, hoop dat hij de slobberige kostuums in de kast laat hangen.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 14 mei 2020 - 00:20

Wauw, hij ziet er goed, werk in de herenmode en word hier echt heel blij van!

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 13 mei 2020 - 23:35

Hij wordt er steeds jonger op, wat een mooi zittend pak. Zijn haar mocht wat mij betreft zo blijven, stond hem goed, sommige mannen vond ik er hip mee, waaronder m’n eigen man. Leuk dat het koningspaar overal heen gaat.

afbeelding van Marly

Marly

woensdag 13 mei 2020 - 23:35

Hij wordt er steeds jonger op, wat een mooi zittend pak. Zijn haar mocht wat mij betreft zo blijven, stond hem goed, sommige mannen vond ik er hip mee, waaronder m’n eigen man. Leuk dat het koningspaar overal heen gaat.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 13 mei 2020 - 22:15

Mooi pak, prachtige kleur! En inderdaad net wat strakker gesneden, staat hem erg goed.
Leuk idee voor een nieuwe website Josine ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 13 mei 2020 - 20:02

Hij ziet er inderdaad goed en strak(ker) uit!. En s middags nog even langs voetballertjes.
Deze kleur blauw staat m goed, t donkere blauw nog beter maar is formeler.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 13 mei 2020 - 19:43

Wat een mooi pak en goede coupe. Alhoewel ik het ook heel goed vind dat Máxima en Willem Alexander solidair zijn met onze coupe Corona.

afbeelding van car

car

woensdag 13 mei 2020 - 18:15

Wauw echt goed!! Much better , ik zag dat hij in zn polootje ook echt wel een goed figuur had en dat krachttraining hem een mooie shape geeft :) ga door willem ga doorrr

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 13 mei 2020 - 17:19

wat een krachtige uitstraling. Zelfbewust en sterk komt hij over. heel anders dat de afgelopen jaren waarin ik hem veel zachter over vond komen. Hij is zo enorm gegroeid in zijn functie. Maar dat gezegd hebbende, ik bedoel dat absoluut niet mee dat ik hem eerst minder vond, maar gewoon jong en onervaren en minder corporate, meer een gezinsvader, passend bij zijn leven als vader van een jong gezin (en naast een echtgenote die duidelijk al wel haar rol/functie onder de knie heeft als echtgenote, moeder, koningin en werkende vrouw). nu echter staat hij er echt, een man om op te bouwen met een eigen verhaal en een eigen geluid. heel goed!

dat pak: qua snit heel goed, de kleur echter, daar ben ik niet zo enthousiast over. een beetje te veel Amsterdam Zuid snelle jongen

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 14 mei 2020 - 21:28

Hier ben ik het ook helemaal mee eens
Ik krijg ook steeds meer waardering voor onze Koning, zijn toespraak op 4 mei vond ik zooooo goed, het is fijn dat hij daar ook zoveel positieve reactie,s op kreeg.
Met een moeder en een vrouw die zo krachtig en sterk zijn moeten deze reactie,s hem veel meer zelfvertrouwen geven . .

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 13 mei 2020 - 22:35

Helemaal met jou eens Doro over hoe jij de koning ziet! Ik ervaar hetzelfde.

Ben het echter niet eens qua kleur van zijn pak. Mag hij vaker dragen.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 13 mei 2020 - 17:09

Een prachtig pak, keurig op maat.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 13 mei 2020 - 16:27

Wat heeft het pak een mooie kleur en het zit idd heel goed, ook zijn haar!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?