Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 07 jan 0 reacties

De mode van prinses Margriet – deel 2

Wie margriet zegt, zegt symboliek. In deze log kijken we naar Margriets kleding die gemaakt is van stoffen met een margriet. 

In de jaren zestig werd er regelmatig geposeerd voor de hoffotograaf. Op een van deze portretten draagt prinses Margriet een top die helemaal bezet is met margrieten. 


Foto: RVD/Max Koot

Op de trouwjurk van prinses Margriet waren ook margrieten te zien. Meer dan 900 zelfs. Maar daar lees je aankomende dinsdag meer over in een speciale log over de trouwjurk van de prinses. 


Foto: RVD 

Vlak voor haar trouwen droeg prinses Margriet dit ensemble. Op het jasje en de pillbox zijn honderden margrietjes bevestigd. 


Foto: Nationaal Archief/Ron Kroon 

Ook in dit ensemble viert de symboliek weer hoogtij. 


Foto: Nationaal Archief/Eric Koch 

Soms bleef de symboliek ook beperkt tot accessoires. We gaan binnenkort nog eens specifiek naar Margriets juwelen kijken, maar hierbij alvast een voorbeeld van een pillbox met margrieten.


Foto: Nationaal Archief/Jac. de Nijs 

En last but not least nog even aandacht voor koningin Juliana, die tijdens hoogtijdagen in het leven van prinses Margriet ook meer dan eens koos voor toepasselijke kleding. In de stof van de kleding zijn margrieten te ontdekken en op de hoed eveneens. 


Foto: RVD

De volgende keer in deze serie: stoffen met een margrietprint. 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments