Avatar foto Door Josine Droogendijk
Beatrix 24 jun 0 reacties

De kleding van prinses Beatrix: 2019

Prinses Beatrix geniet met volle teugen van haar pensioen. Gelukkig krijgen we haar af en toe nog wel te zien tijdens een staatsbezoek, werkbezoek of opening. Op ModekoninginMáxima.nl blikken we de komende weken terug op haar ensembles en avondjurken van 2013 – 2019. In de blog van vandaag: Beatrix' mode in het jaar 2019. 

Outfit 01: prinses Beatrix luidde het jaar 2019 in met het bijwonen van twee nieuwjaarsrecepties. Tijdens de ontvangst van de Nederlandse genodigden kregen we een wollen jasje met zwarte accenten te zien. Vermoedelijk gaat het hier om kleding uit het rek (prêt-à-porter), want knopen zien we slechts zelden bij de maatkleding van de prinses. 

Outfit 02: Tijdens de tweede en iets chiquere nieuwjaarsreceptie kregen we de prinses te zien in een mosgroene deux-pièce van Sheila de Vries. 


Foto: Monarchy Press/ Patrick van Katwijk

Outfit 03: tijdens Jumping Amsterdam droeg de prinses een lichtbruin deux-pièce met openvallende mouwen van Sheila de Vries. De stof doet me een beetje denken aan de kobaltblauwe zijde die is gebruikt voor een ander ensemble van de prinses. Bij dit ontwerp is er echter sprake van een naad middenvoor, waardoor er tijdens het naaien extra goed op de plaatsing van de stof moest worden gelet. Kijk maar: het dessin loopt perfect door. 

Outfit 04: Door de jaren heen heeft Sheila de Vries meerdere ensembles met een opstaande halslijn mogen maken voor de prinses. Hier zien we haar met een grijs-zwarte creatie met een ingeweven dessin. 

Outfit 05: voor een goede volant kun je altijd terecht bij de Amsterdamse couturier Véronique van Groeningen. Prinses Beatrix weet dat blijkbaar maar al te goed, want inmiddels heeft zij tientallen ensembles van Van Groeningen in haar kast hangen. Hier in beeld: een blouse van zijden cloqué en een kokerrok + mantel van wollen crêpe. 

Outfit 06: In Lech draagt de prinses een comfortabel jack van Mello's. Wel zo fijn tijdens het skiën. 

Outfit 07: Koningin Máxima maakt steeds meer kans op de titel, maar prinses Beatrix is nog altijd de 'Koningin van de Bijzondere Mouw'. Hier zien we haar in een ontwerp van Sheila de Vries. 

Outfit 08: In april 2019 kregen we outfit 05 voor de tweede keer te zien tijdens een bezoek aan Paleis Het Loo. 

Outfit 09: voor aanvang van het diplomatendiner droeg prinses Beatrix een lila jasje en zwarte pantalon van Sheila de Vries. Geen statuskleding, maar comfortabele vrijetijdskleding. 

Outfit 10: Na afloop van het diplomatendiner kregen we een heel andere prinses te zien, die was gekleed in een paars avondtoilet met broderie d'art. Ontwerper: Sheila de Vries. 

Outfit 11: Voor de onthulling van een tegelrelief van Ad Dekkers koos de prinses een ensemble van Véronique van Groeningen uit. Mooi om te zien hoe de accentkleur in de stof worden opgehaald door de auberginekleurige biezen en dito hoed. 

Outfit 12: vanuit de verte heeft de stof van dit jasje wel wat weg van fluweel, maar in werkelijkheid zien we hier een zwarte stof die is bezaaid met duizenden paarse pailletten. Oh, wat zou ik deze stof graag eens in het echt willen zien! 

Outfit 13: tijdens de verjaardag van prof. mr. Pieter van Vollenhoven kregen we een zwarte creatie met zilverkleurig borduurwerk te zien. 

Outfit 14: de opstaande kraag (zie outfit 04) kregen we ook weer te zien tijdens de begrafenis van hertog Jean van Luxemburg. 

Outfit 15: Een asymmetrische halslijn is op z'n tijd ook wel leuk. Helaas bleef dit jasje van Sheila de Vries grotendeels verstopt onder een zwarte omslagdoek. 

Outfit 16: Voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje koos de prinses een bekend en gebloemd ensemble van Véronique van Groeningen uit. 

Outfit 17: de paisleyprint is goed vertegenwoordigd in de garderobe van de prinses. Hier zien we haar in een deux-piece met het motief tijdens een symposium van het Spierfonds. Mooi detail: de afgeronde voorpanden, die over elkaar heenvallen. 

Outfit 19: afgeronde voorpanden kwamen ook in beeld tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers. De ontwerper van dit ensemble laat zich dus raden. 

Outfit 20: en de laatste outfit van deze blog komt van Véronique van Groeningen. 

Net als altijd kijk ik uit naar een reactie op deze blog. Wel wil ik je er even op wijzen dat MKM waarschijnlijk ook gelezen wordt door beide couturiers. Zou je hier rekening mee willen houden tijdens het reageren? Dank je wel! 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments