Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 sep 0 reacties

Bij de tijd: Máxima's klokmouwen

Klokmouwen zijn momenteel hoogmode. Als echte modeliefhebber doet Máxima uiteraard aan de trend van dit moment mee. In deze blog zie je tien voorbeelden.

1. Als we het hebben over Máxima's kleding met klokmouwen, komen we natuurlijk bijna automatisch uit bij de zachtroze jurk van afgelopen weken. De uitstaande mouwen vormen niet zomaar een speels accent, maar hebben meer het formaat mini-rok, lampenkap of groot uitgevallen mouwbeschermer. Of goed, óf niet, zullen we maar zeggen. 

 
Foto: PPE

2. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar opeens lijkt Máxima's ijsblauwe lampenkapjurk heel bescheiden 😉 Het ontwerp van Natan is inmiddels vijf keer gedragen en gemaakt van shangtung zijde. 
3. Officieel heeft deze avondjurk trompetmouwen en geen klokmouwen, maar ach, wie valt hier over? Wat mij betreft hoort deze jurk gewoon in het overzicht thuis. 
4. Van romantische avondjurk (ik ben er nog steeds verliefd op) gaan we door naar een bijzonder zwart-wit broekpak. Zou Máxima soms fan zijn van Orange is the New Black? Door al het modegeweld vallen de klokmouwen in ieder geval bijna in het niet, maar ze zitten er toch echt. Klein, maar fijn. 


Foto's: PPE

5. De kleur blauw zien we niet zo vaak bij Máxima, maar áls ze het draagt, gaat het meestal er-rug goed. Deze japon van Roksanda heeft de juiste lengte, een prachtige kleur én een contrasterende voering bij de mouwen. Love it! 
6. De fazantenveer op de hoed heeft Photoshop niet overleefd, maar jullie zijn deze outfit en hoed vast nog niet vergeten. Als ik de klokmouwen van deze look vergelijk met outfit 2, vallen mij twee dingen op: 1. de stofkeuze maakt (6) of breekt(2) de klokmouw. 
2. Lengte draagt ook bij aan het succes van een klokmouw. Bij outfit 2 vind ik ze iets te hoog en bij outfit 6 perfect. 
7. Dit felroze broekpak van D&G is een gevalletje love it or hate it. Ik hou er wel van, zeker vanwege de flamboyante klokmouwen met meerdere volants. More is more 😉 


Foto's: PPE

8. Speelse, bijna nonchalante klokmouwtjes kunnen wat mij betreft bijna altijd. Deze jurk is hier een goed voorbeeld van. 
9. Bescheiden klokmouwtjes aan een blouse is heel 2018, net als de culotte. Aan de ene trend moet je blijkbaar meer wennen dan aan de andere. 
10. Ik weet dat veel mensen dól zijn op deze jurk van Valentino, maar ik vind hem veel te tuttig voor onze koningin. De klokmouwen helpen daar niet bij. Sterker nog: ze versterken mijns inziens juist het tuttige effect. Klokmouwen kunnen dus een heel verstandig idee zijn (zie 5 en 6), maar het hóeft niet. 

8. 

Foto's met dank aan PPE/Nieboer 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments