Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 24 okt 42 reacties

Als geen ander weet Catherine zich te kleden naar de gelegenheid

In de vierde en laatste blog over onze Royal van de maand, kijken we naar Catherine’s gevoel voor diplomatieke kleding. Hoe ‘dressed for the occassion’ werkt, hebben ze aan het Britse hof wel begrepen.

St. Patricks Day

Zeg je St. Patricks Day, dan zeg je groen. Dat heeft Catherine heel goed begrepen.

Foto ©PPE/Nieboer/Sergeant Steve Blake

Dit jaar koos ze voor teal, ofwel groenblauw. Dat was niet zomaar, want de prinses was voor het eerst als kolonel aanwezig bij de jaarlijkse parade van de Ierse Garde. Het teal verwijst naar de groenblauwe pluimen op de bontmutsen, de twee x vier knopen komen overeen met de twee x vier knopen op het uniform van het regiment.

Chris Jackson/BSR
Foto ©PPE/Nieboer

Platium Jubilee Tour

Tijdens de Platinum Jubilee Tour voor Queen Elizabeth, droeg Catherine op Jamaica onder andere een felgele jurk en een groene jurk: de kleuren van de vlag van Jamaica.

Bij het bezoek aan Belize koos ze voor blauw en rood.

Kroning

De jurk die Catherine droeg bij de kroning van koning Charles, zat vol symboliek. De japon is geborduurd met rozen-, distel-, narcis- en klavermotieven. Hiermee worden de vier naties van het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigd. Voor meer info en beelden, zie deze blog.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

India en Bhutan

Woorden zijn denk ik overbodig, bij deze outfits, die Catherine droeg bij een bezoek aan India en Bhutan.

Buitenactiviteit

In Denemarken kennen ze bosscholen. Bij een bezoek aan het land, ging Catherine langs bij een bosschool. Natuurlijk vond een deel van het bezoek buiten plaats. Zoals altijd schakelt Catherine heel makkelijk over van formele kleding naar makkelijk zittende kleding. Haar kleding was dan ook zeer geschikt voor dit bezoek.

Foto ©PPE/Nieboer

Pakistan

Ook bij een bezoek aan Pakistan deed ze het top qua diplomatic dressing.

Duitsland

Het zijn niet altijd de kleuren van de vlag, waar Catherine zich mee kleedt. In Duitsland koos ze voor een robe manteau in de kleur van de nationale bloem, de korenbloem.

Militaire eer

Deze prachtige mantel past perfect bij de gelegenheid. Catherine droeg de mantel – met poppy broche – tijdens remembrance day.

Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Als ik de burgermeisjes Máxima en Catherine met elkaar vergelijk, vind ik dat Catherine , met haar verkregen koninklijke status, het beter doet dan haar collega Máxima. D.w.z. dat ik Máxima vaker missers vind hebben, b.v. wat betreft het niet aanvoelen wat wel of niet geschikt is bij bepaalde gelegenheden.

Ze is met recht: Princess Kate, (Catherine) geworden, Voor mij dé modekoningin in alle opzichten.

Ik vind Catherine de leukste royal om te volgen op modegebied. Ze ziet er gewoon overal goed in uit. Al trekt zij de (spreekwoordelijke) vuilniszak aan, dan nog staat het haar. Waarschijnlijk met pumps en een mooie riem. Misschien voor een bezoek aan een vuilstortplaats ;)?
Maar eerlijk is eerlijk, ze heeft prachtig haar, dat heeft niet iedereen (ik zou het wel willen!) maar het is wel makkelijk en het zit altijd goed.
In ieder geval, ze is altijd super verzorgd en inderdaad gekleed naar de gelegenheid. Dat kan ik erg waarderen. Ook bij sportieve gelegenheden.
Wat betreft die capeblouse en blauwe wikkelrok in Bhutan, die heb ik ook nooit zo goed bij elkaar vinden passen. Toch vind ik de stijl van zo’n blouse met wikkelrok heel goed gekozen voor daar. Als je googelt op William en Catherine in Bhutan, zie je meer foto’s. Het is een paarsblauwe rok met groene driehoeken en ruitvormen. De riem heeft dezelfde kleuren paarsblauw met groen. Als je inzoomt op de blouse, zie je roze/rode bloemetjes, ook wel met iets blauw en groen. Snap het ook niet erg, maar er zal wel over nagedacht zijn.
En die groene outfits bij St Patricks day, geweldig.
De knalgele jurk is een van mijn (vele) favorieten.
En de foto in Duitsland met lichtblauwe robe manteau met 2 kleintjes aan haar hand, dat stond haar ook super hoor, die korte roklengte. Die foto is zo schattig.
Leuk dat er op deze site aandacht aan haar mode gegeven wordt!

In mijn ogen, perfect.

Mooi gekozen outfits! De groene en gele jurken die ze droeg op Jamaica vind ik prachtig qua belijning; op het oog heel eenvoudig, maar ze vallen perfect. Prima om nog eens bij een andere gelegenheid te dragen.

Ik zie heel veel moois voorbij komen, maar op no 1: het rode deux piece in Bhutan!

Absoluut dé meest chique, best geklede, -en best gekapte Royal. Wat een geweldig voorkomen heeft zij en wat een geweldig visitekaartje voor Engeland!
ik geloof best dat wijlen QEII heel trots en blij met haar was.

Gewoon altijd mooi! Het leukste vind ik misschien wel de traditionele outfit in Buthan. Alle outfits zijn eigenlijk altijd allemaal geod en aangepast aan de gelegenheid

Gewoon perfectie!!! Zij (of haar adviseur) heeft begrepen hoe je respectvol omgaat met je gastgever en hoe je subtiel met kleding en kleur een boodschap over kunt brengen. De Queen was daarin ook meesterlijk!

Ze is altijd een classy lady, maar als de omgeving er zich voor leent kan ze ook lekker casual of sportief voor de dag komen.

Ik heb grote bewondering voor haar, altijd perfect gekleed en gekapt, stralend , met een gulle lacht, maar kan ook innemend en integer zijn.
Sommige dingen zijn aan te leren, maar er zijn ook dingen die je gewoon hebt.
En ik denk dat Kate het allemaal in zich heeft.
Het rode jurkje in Bhutein, dat staat bij mij bovenaan,.

Ik volg Catherine graag en geniet steeds weer van haar meestal onberispelijke kledingstijl en de prachtige stoffen en perfecte pasvorm waarin alles uitgevoerd wordt.
Ik kan geen Royal bedenken die zó voortreffelijk de juiste toon weet te treffen voor de gelegenheden waar ze komt en altijd elegant, beheerst en sierlijk voor de dag weet te komen met een natuurlijke dosis charme en beminnelijkheid.

Mijn meest favoriete Royal ! Catherine slaat nooit de plank mis !
weet zich altijd te kleden naar de gelegenheid , symboliek en gebruiken van het gastland neemt ze mee in haar kledingkeuze .
prachtig gewoon .

De knapste royal van Europa. Zij heeft stijl, charisma, charme, weet om te gaan met de etiquette, kleedt zich casual als de bezoekende locatie haar dat vergemakkelijkt. Past haar kleding aan op het bezoekende land, en de gelegenheid en zij blijft er dan prachtig uitzien. Er is geen royal in Europa die haar op dit terrein ook maar enigszins benadert, wat dat betreft kan het Verenigd koninkrijk zich geen betere ambassadeur wensen,

🍋 Kate “rocks” in de geweldig gele Roksanda, WoW! en voor de rest van de outfits is het vooral Keurige Kate.
💜 De paarse outfit in Pakistan staat haar ook prachtig maar het liefst zie ik haar in vrije tijdskleding daarin ervaar ik Kate echt op haar best. 🥾

https://www.modekoninginmaxima.nl/catherine-draagt-felgele-jurk-tijdens-wimbledon/

De gele jurk op Jamaica stond bij mijn toppers! Die vind ik haar zo leuk staan!

Altijd goed gekleed inderdaad. Ook casual staat haar alles. Het echte ‘dress up’ zoals in Pakistan hoeft van mij niet per sé, meer symbolisch vind ik iets subtieler.

Heerlijk !!! Een lust voor het oog in alle omstandigheden !!!

Inderdaad, prachtig overzicht ! Haar chic (en wel degelijk : chic !) is uiteraard ‘very British’, maar wat is daar mis mee ?

Wat een stijl en klasse en werkelijk altijd passend bij de gelegenheid. De felgele en groene jurken op Jamaica evenals de korenblauwe robe manteau vind ik zo mooi en verfrissend anders dan de typische jasjurken die ze vaak draagt.

Ik houd zo ontzettend van haar stijl.

Mooi overzicht weer en zoals altijd ziet Catherine er om door een ringetje te halen uit, behalve de crème geborduurde blouse met blauwe rok met bloemetjes 😵‍💫. Deze combi snap ik niets van en had m.i. zo in het blog “missers” mogen staan. Een andere kleur rok had prima gestaan of een bovenstuk dat beter combineert met de rok, maar dit bij elkaar?
De gele jurk gedragen op Jamaica is een absolute topper. Niet zo braaf Engels (wat prima bij haar past overigens), maar zacht en vloeiend.

Ja Roos, ik onderschrijf graag je mening over de vreemde combi van de crème geborduurde blouse met blauwe bloempjesrok, waarmee ze m.i. de plank mis slaat.
Merkwaardig voor Kate….

Ik kon bijna niet geloven dat het echt Kate was.
Zo zie je maar; zelfs het meest perfecte meisje heeft wel eens een “offday”.
Geeft “de burger weer moed” om het zo maar te zeggen 😉

Een misser zou ik het niet noemen omdat dit traditioneel Bhutaanse stijl is. De rok (jurk?) is van origineel Bhutaanse stof gemaakt. De capeblouse vind ik zelf erg mooi, maar mee eens dat het er qua kleur niet optimaal bij past, hoewel er geloof ik wel paars in het borduursel is verwerkt.

👍🏼 Meer dan gelijk heb je Nadesha, dank je wel, we kunnen hier idd toch niet over een mode-misser spreken? 🫢

De grootste misser m.i. in deze is dat “wij” vanuit ons westerse perspectief de rijkdom aan stoffen en kleuren/combinatie’s in de Bhutaanse cultuur totaal niet zien cq waarderen.

Ik vermoed zoals ik de kennis van zaken en mode hebbende Roos heb leren kennen op MKM, dit niet haar bedoeling is maar haar reactie staat er toch op deze manier, “offday” voor “het perfecte meisje”….. 🫣

Het Bhutaanse koningspaar vind ik persoonlijk het knapste en mooiste royale koppel van alle royals worldwide, maar dit terzijde, of juist niet? 😉

Beste Pk020,
Ik vind het een offday van Kate en daar blijf ik bij. Dat is mijn mening, daar is over nagedacht en daar blijf ik bij.
Dat het Bhutaanse koningspaar het mooiste royale koppel is ben ik absoluut met je eens.
En ook vind ik koningin Jetsun Pema een prachtig voorbeeld van hoe mooi traditionele kleding kan zijn. En bij haar klopt het dus wel, ook bij andere gelegenheden.

Nadesha, helemaal mee eens, in de blouse zitten inderdaad de kleuren paars en blauw uit de rok verwerkt, heel verfijnd borduurwerk en het vormt zo samen een stijlvolle set, heel mooi.

Eens, het is volgens mij ook een set en ik ben wel eens met PK020 dat wij er (voor wat betreft de Aziatische stijlen) er teveel met westerse blik naar kijken. Bij ons moet het liefst alles op elkaar afgestemd zijn. Kate “kennende” is dit geen mismatch en heeft zij zich hier perfect in laten voorlichten.

Nu bekruipt mij het idee: als het over Kate gaat is alles mooi, maar als Maxima dit zou hebben gedragen??!! Dan was het commentaar niet van de lucht geweest.
Kijk hoe prachtig koningin Jetsun Pema eruit ziet én passend bij elkaar, dat had ik van Catherine ook verwacht en dat valt mij echt tegen.

Wat catherine draagt is wel erg mooi en heel verfijnde broderie en dit in kleuren die in het boeddhisme wel betekenis hebben. Althans dat is mijn persoonlijke indruk. Alle respect als u daar anders over denkt.
wat maxima betreft:wrschl heeft geen enkele royal een ruimere en goed gevulde kast. Maar het wordt heel vaak zo verschrikkelijk slecht gecombineerd en vaak in een verkeerde contekst. ik heb eerder verwezen naar het broekpak bij de overstromingen, een historisch (koninklijk) juweel voor een vn bezoek in marokko, een tiara bij de costarellos jurk bij staatsbezoek in griekenland en zo kan ik nog uren doorgaan. Of het is rommelig en onverzorgd … of het is een niet nederlands label .. … kate draagt meestal britse mode, komt verzorgd voor de dag en draagt volgens de omstandigheden en dat is het grote verschil … althans voor mij.

kate draagt meestal britse mode, komt verzorgd voor de dag en draagt volgens de omstandigheden en dat is het grote verschil …” Dit ben ik wel met je eens! Kate loopt tenminste niet op ballerina’s en met een hoedje op en jurk aan door een weiland te stappen 😉.

En gelukkig zijn er ook mensen die niet altijd voor voorspelbaar gaan.
Zou een doodsaaie wereld worden.

Eens hoor, er moet toch wat te lachen blijven nietwaar? Gelukkig zijn er altijd nog wel mensen die logisch kunnen nadenken, en wellicht wat verstandiger zijn. Anders zou het toch een rommelige wereld worden nietwaar.

Ach Maribrune. ik heb uw mening over het algemeen redelijk hoog zitten ( niet altijd mee eens) maar grijpt u nu hier werkelijk uw kans wederom onze koningin Máxima in een ‘rommelig en door mij ervaren niet positief daglicht te plaatsen’? We hebben het in deze blog over Catherine aka Kate, niets meer en niets minder en u reageert op de teactie van Roos.
Ik verzoek u uw ongenoegen betreffende onze koningin aub te bewaren voor, op en in desbetreffende blogs van MKM; dank u wel❗️

Idd, mijn reactie is op wat roos eerder schreef, niets meer en niets minder…

Zwakke reactie Maribrune uwerzijds om u op Roos te concentreren, de desbetreffende blog ging over Kate.
Waarom mijn reacties? Ik heb sterk het idee dat u onze koningin waar u maar kan downgradet dan wel bekritiseerd en dat valt hierro ‘niet goed’ zeg maar ‘stop er aub mee’ ❗️

Beste maribrune,
Ik vind Maxima’s keuzes niet rommelig en onverzorgd, maar dat mag iedereen anders vinden. Veel zullen haar keuzes niet begrijpen omdat ze een andere smaak hebben.
Kate’s kledingkeuzes zijn “veiliger” en dus spreekt het meer mensen aan.
Juist omdat Kate altijd zo perfect gekleed is vind ik dit een “verbaas-momentje”.

@Roos, wellicht even een andere bril opzetten? Lees ook mijn net geposte reactie….

Zie mijn reactie op jouw post hierboven.

ik heb het vermoeden dat de cape bloes en de rok toch wel zo bij elkaar horen.
Ik had toendertijd eens gelezen dat als Diana op een officiële reis naar andere landen ging haar kleedster of lady in waiting altijd vantevoren gingen onderzoeken wat ze daar wel of niet kon dragen.
Ik denk dat dat bij Kate ook wel zal gebeuren

Wat ik altijd in Catherine bewonder is dat ze zich altijd kleed voor “the occasion”.
Ik heb daar echt respect voor, of het nu gala is of een sportwedstrijd. Ze wisselt net zo makkelijk van kroon naar sneakers. En met dat ziet ze er altijd uit om door een ringetje te halen, kapsel los of opgestoken ook altijd verzorgt.

Schitterend!
Dank voor mooie overzicht!