Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 jul 0 reacties

7 nieuwe hoeden voor Máxima

Begin deze week keken we naar de hoeden die Máxima in de eerste helft van 2017 opnieuw heeft gedragen en in deze log kijken we naar de nieuwe exemplaren. 

We beginnen met de strohoed die Máxima in Italie droeg. Het model is typisch jaren '50 en sluit daarmee perfect aan bij de jaren '50-stijl van Máxima's japon. De ontwerper is helaas nog niet gevonden. Ik ben heel benieuwd wat jullie van de combinatie hoed/jurk vinden en zou het leuk vinden om te sparren over het volgende: In de afgelopen week zei iemand tegen mij dat Máxima heel goed denkt in totaalplaatje. Wat het uitstraalt, hoe ze dingen combineert, waar ze wat draagt, etc. Nu weet ik dat er altijd details zullen zijn waar we ons niet in kunnen vinden en outfits die niet aansluiten bij onze smaak, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe jullie hier naar kijken. Heeft Máxima gevoel voor kleur/ambiance/publiek/gelegenheid? 

Hoed nummer 17 (nummer 1 tot 15 zagen we in de log met bekende hoeden) lijkt sterk op de hoed die we zagen tijdens het streekbezoek en zelfs het materiaal is hetzelfde, maar toch zijn het volgens Fabienne Delvigne echt twee verschillende hoeden. Zonde van het geld, als je het mij vraagt. Maar gelukkig hoeft Máxima niet op het geld te letten en mag ze zelf bepalen waar ze het aan uitgeeft 😉 

Hoed nummer 18 heeft wel wat weg van nummer 17 en is ook een ontwerp van Fabienne Delvigne. 

Een heel wat kleiner model zagen we op Koningsdag. Máxima's haardecoratie van Taminiau is gemaakt van hetzelfde materiaal als de japon. 

Klein, maar ook heel fijn: de paarse haardecoratie die we zagen tijdens het staatsbezoek van de Argentijnse president. Ook hiervan is de ontwerper nog niet gevonden. Ik ben zo benieuwd waar Máxima haar hoeden allemaal koopt. Ze heeft in ieder geval wat adresjes die we niet kennen.

Groen is Máxima's lievelingskleur, dus een groene hoed van Fabienne Delvigne is altijd welkom in Máxima's hoedenkamer. Qua ontwerp lijkt de nieuwe aanschaf sterk op het ontwerp dat Máxima droeg tijdens het staatsbezoek aan China

Nummer 21 heeft net als de nummers 17 en 18 een opgeslagen rand én een labeltje van Delvigne. Wat de toque is voor Beatrix, is dit type hoed voor Máxima. 

En voor de mensen die van cijfers hoeden: In 6 maanden tijd droeg Máxima 22 keer een hoed. Vorig jaar zagen we Máxima 21 keer met een hoed in de eerste helft van 2016, dus we hebben te maken met stabiele cijfers 😉 

Foto's: Monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments