Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 11 sep 7 reacties

Out of the box: Mary’s hippievest

In de serie Out of the box kijken we naar kledingstukken of accessoires die verrassend anders zijn. Voor ons of voor de royal in kwestie. Met deze keer: het hippie-vest van prinses Mary.

Heb jij dat ook? Dat je een kledingstuk zelf nóóit zou dragen, maar hem wel leuk vindt staan bij een ander? Nou, dat heb ik dus bij het hippievest dat prinses Mary droeg tijdens een bezoek aan India in februari 2023.

BSR

Het kledingstuk komt uit een eerdere collectie van Etro en kan ook binnenstebuiten (zwarte basis, fuchsia accenten) gedragen worden.

Zeg het maar: wil jij het vest graag nog eens terugzien?

Het hippie-vest van prinses Mary...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Tijdens het schrijven van de blog moest ik ook denken aan Máxima’s modieuze uitstapje van 5 september 2007. Gezien de kralen en motieven zou het me niet verbazen als deze jas/dit vest een souvenir is.

05-09-2007 (c) PPE/Nieboer

Zou jij dit kledingstuk nog eens willen zien bij Máxima?

Laden ... Laden ...

Benieuwd naar eerdere afleveringen van Out of the Box? Klik dan hier of op de afbeelding hieronder.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
7 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

WauW wat een toffe jas. Die zou ik zelf ook wel willen. En met d borduursel ook een kok eerbetoon aan India.
De jas doet me eerder denken aan een geborduurd exemplaar dat Máxima droeg en die later door Amalia gedragen is bij de 50e verjaardag van Willem Alexander.

Hippie-vest…. grappig woord!
Misschien vonden de mensen in India het wel heel mooi, maar mij kan het niet bekoren, behoudens wanneer het als kamerjas gedragen zou worden.
Ik zou overigens niet verbaasd zijn wanneer prinses Laurentien hierin gezien zou worden, en dit kledingstuk misschien wel heel leuk zou weten te etaleren.
En als ik dan toch aan het uitdelen ben: de lange jas van Maxima uit vroeger dagen lijkt mij echt iets voor gravin Eloise.

Mary’s vest vind ik prachtig. Ik zou het wel eens terug willen zien op een strakke zwarte broek en kan het me ook goed voorstellen dichtgebonden met een brede riem op een strak gesneden broek.
Maxima’s vest is een oudje en vind ik nu niet meer voor herhaling vatbaar.

De Etro jas van Mary vind ik mooi, maar ik houd dan ook van Etro. Het is een specifieke stijl waar zeker niet iedereen van houdt en ook niet bij iedereen past.
Wat Mary goed doet, is het verder rustig houden (zwart eronder).
Ik wil de jas nog wel eens terugzien, met een andere basiskleur (bordeauxrood bijv.) eronder.
De jas van Maxima lijkt mij van suède en ik vind het een toffe jas.
Of ik hem bij haar terug wil zien; twijfelgeval. Wel als ze hem privé zou dragen. Hoop dat ze dat ook doet of heeft gedaan.
Doorschuiven naar één van de 3 A-tjes lijkt me een ook een idee.

Mary loopt in haar duster.Vreselijk ding en erg lelijk. En van Máxima is het iets beter maar ook een soort lelijke duster. Niet meer aandoen naar iets officieel iets, vrije tijd prima.

Maxima heeft de pech dat haar alles wel staat, dan moet ik 2x kijken om te beoordelen of het echt wel mooi is.
Dit vest is heel apart, maar niet voor alle gelegenheden. Maar het staat haar wel.

Mary’s vest heeft wel een hoog kamerjas gehalte. Maar in India kan het wel, qua drukke motieven en kleuren. Het vest van Maxima is heel leuk, maar niet meer voor haarzelf. Mag ze doorschuiven naar de prinsessen.