Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Marcelo Rebelo de Sousa van de Portugese Republiek van 10 tot en met 12 oktober een staatsbezoek aan Portugal. Naast Lissabon bezoekt het Koninklijk Paar ook Alverca, Sintra en Cascais. Zij worden vergezeld door de minister van Buitenlandse Zaken. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie naar Portugal met deelnemers uit de sectoren luchthavenontwikkeling & vliegtuigbouw en milieutechnologie & duurzame energie.

De band tussen Nederland en Portugal kenmerkt zich door goede politieke, economische en culturele samenwerking en gedeelde waarden op het mondiale toneel. Portugal en Nederland delen een maritiem verleden en ontmoeten elkaar nu als partners voor vrede, veiligheid en welvaart in onder meer de Verenigde Naties, de NAVO en de Europese Unie. De economische relatie tussen Nederland en Portugal is goed, maar er is ruimte voor groei. Nederland en Portugal kunnen elkaar versterken in het verder realiseren van een kennisintensieve economie.

Dinsdag 10 oktober
Het staatsbezoek vangt aan op dinsdagochtend 10 oktober bij het Mosteiro dos Jerónimos in Belém, Lissabon. President Rebelo de Sousa ontvangt het Koninklijk Paar met een welkomstceremonie. Vervolgens leggen de Koning en Koningin een krans bij de tombe van Portugals grootste dichter en nationale held, Luís de Camões. Aansluitend volgt een rondleiding door het klooster van Jerónimos en een onderhoud met de president in het Palácio de Belém. Daarna ontmoeten de Koning en Koningin de voorzitter van het parlement, Eduardo Ferro Rodrigues.

In de middag wordt het Koninklijk Paar ontvangen door de burgemeester van Lissabon, Fernando Medina, waarna zij per tram vertrekken naar de wijken Mouraria en Intendente. Mouraria en Intendente behoren tot de oudste volkswijken in Lissabon. Tijdens de economische crisis zijn er initiatieven gestart om het lokale leef- en ondernemersklimaat te verbeteren. Een aantal projecten is aangesloten bij het netwerk New Europe-Cities in Transition. Dit initiatief van Pakhuis de Zwijger in Amsterdam wordt onder andere gefinancierd door het EU-Europe for Citizens Programme. De Koning en Koningin gaan in gesprek met de initiatiefnemers van enkele projecten.

De eerste dag wordt afgesloten met een staatsbanket, aangeboden door president Rebelo de Sousa in Palácio de Ajuda. De president en de Koning houden een toespraak.

Outfit: Koningin Máxima draagt een nieuwe japon met transparante overlaag van Natan. Haar parabuntal relevé is een ontwerp van Delvigne.

~Advertentie~


~einde advertentie~

Clutch van Sophie Habsburg:

Máxima's hoed draagt de naam Monaco en dat is niet zomaar. Fabienne  Delvigne heeft de relevé (hoed waarvan de rand aan de voorkant is opgeslagen en aan de achterkant afloopt) is namelijk ontworpen voor het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène. Door de jaren heen hebben we het ontwerp van parabuntal bij verscheidene outfits gezien. Klik hier voor een log over de hoed. 

Pumps van Gianvito Rossi. 

Klik hier voor meer informatie over de diamanten oorstekers die Máxima draagt. 

De broche is ook een verhaal apart. Het juweel bestaat uit een strikbroche, met daaraan een demontabele, peervormige hanger die bestaat uit een dubbele rij diamanten. In de kern van de pendant kan een edelsteen bevestigd worden. Tot nu toe is de broche driemaal gedragen en elke keer in een andere samenstelling. 

De diamanten die ditmaal in de pendant zijn gemonteerd, komen van de Devant de Corsage die Emma in 1879 van de Nederlandse bevolking kreeg als Nationale Huldeblijk. 

 

 

In 1879 Queen Emma received a large stomacher (devant-de-corsage) and a riviere from the Dutch population as a national gift. Court jeweler Josephus Jitta designed and created the jewels. The large brooche was designed in a neo grecque (Greek revival) style. The stomacher contains 214 brilliant cut diamonds and a 30 carat, yellow centre diamond. The stomacher has three pendants.(pear shaped diamond in a diamond surround) The large yellow centre diamond can be worn separately as a pendant or brooche. Queen Wilhelmina inherited this set of jewels and during the 30’, the riviére was converted into an bandeau. The stomachers three pendants can be used as pendants for earrings and necklaces. Queen Maxima wore the stomacher’s centre diamond as a pendant together with a diamond riviére on the evening before the inauguration of King Willem-Alexander. #dutchroyaljewels #diamonds #diamond #carat #stomacher #brooche #devantdecorsage #1879 #gift #dutch #jeweler #neo #greek #brilliant #cut #pendant #yellow #gemstones #earrings #necklace #queen #emma #wilhelmina #queenmaxima #antique #historical #jewels #foundation #royal #collection

Een bericht gedeeld door Dutch Royal Jewels (@dutchroyaljewels) op

15 Mei 2017 om 2:46 PDT

Bij een staatsbezoek horen natuurlijk geschenken. Máxima ontving vandaag de Orde van de Infant Dom Henrique. Daar hoort een zwart/wit/blauw ordelint bij. Ook kreeg ze gouden oorhangers van de Portugese president. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 10 okt 2017 - 09:37

Ben benieuwd wat Maxima draagt. Hoop nederlandse ontwerper. Misschien draagt ze portugese ontwerper.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 okt 2017 - 19:32

Ik hoop dat we weer een mooi nieuw ontwerp van Claes Iversen of Jan Taminiau te zien krijgen. En wat zou het leuk zijn als ze vanavond kiest voor de groene kanten Taminiau jurk...

Deze creatie is een super mooi ontwerp van Natan. Prachtige stijl en kleur (wil ik ook wel in mijn garderobe). Wat een bijzondere broche draagt ze en Oh wat ben ik verliefd op dat prachtige tasje <3<3<3.
Goed begin qua kleding!

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 10 okt 2017 - 10:52

Ik denk (op basis van een bericht op Twitter van Justine Marcella) dat de aankomst om half 12 is.
Persoonlijk hoop ik ook op de groene japon van Jan Taminiau vanavond van het huwelijk in Londen eerder dit jaar. Ik ben erg benieuwd naar betere beelden van die japon! Jammer genoeg vind ik de smaragden tiara niet heel mooi, maar misschien kiest ze voor parels of diamanten met deze japon. Ik hoop tenminste niet dat ze weer een van de twee robijnen parure's draagt, die hebben we al zo vaak gezien bij haar!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 okt 2017 - 11:34

Vage Twitter foto laat een gestreepte rose gele ? japon zien met wijde rok. Ik gok Natan.
O nee, het is iemand van de Portugese delegatie. Ik dacht ook eens de eerste te zijn ....

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 10 okt 2017 - 11:33

Linkje?

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

dinsdag 10 okt 2017 - 11:35

waar zie je dat - ik bedoel wiens Twitter

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 10 okt 2017 - 11:39

Jeroen Snel Twitter zie eerste foto.

Máxima draagt een nieuwe beige/oudroze/lichtbruine japon van dunne stof (denk ik), met Gianvito pumps in praliné kleur, en een grote Máxima-hoed in stro-kleur, bijna zeker die van Prinsjesdag 2016.
En ze draagt opgestoken haar en een (diamanten) grote broche op de japon.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 okt 2017 - 11:37

Ze is mooi!!!! In bruin met roze rand.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 10 okt 2017 - 12:51

Als ik dan zie hoe ze wachten met het openen van de portieren, hoe er nog een tweede beveiliger aankomt, dan zou ik toch voor geen goud met haar willen ruilen.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 10 okt 2017 - 12:29

Saluutschoten tijdens het Wilhelmus... is dat normaal?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 10 okt 2017 - 12:40

Mijn eerste indruk (voordat ik weet welke ontwerper het is): enigszins nietszeggend. Springt er op geen enkele manier echt uit. Ik weet niet goed wat ik van het jurkje moet denken. Het lijkt een erg dunne stof (transparante mouwen?!), de kleur is erg neutraal, het kreukt... Alhoewel het model op zich wèl elegant is, lijkt het me geen topper.

- De hoed is geweldig, maar inmiddels zo vaak gezien.
- Ik ben dol op deze schoenen . De zachtroze kleur past prima bij het jurkje.
- De overige beige accessoires vind ik er niet goed bij passen. Vooral de kleur van de handschoen valt echt uit de toon. Sowieso geen mooie handschoenen; ze zien er plastic-achtig uit.

Alles bij elkaar vind ik bijvoorbeeld de Claes Iversen die ze in Parijs droeg zooooo veel mooier! Het begint wel een beetje een patroon te worden: Maxima in zachte nude/beige/zalmroze outfits op de aankomstdag van een buitenlands staatsbezoek (Parijs, Rome, en nu weer).

afbeelding van car

car

dinsdag 10 okt 2017 - 12:26

Was ik al bang voor...kom je heel uitgesproken kleurrijk aan een avond van tevoren! En dan nu saai! Volgens mij had ze bij et vorige staatsbezoek ook zo'n kleur aan! Velen zullen het mooi vinden...maar ik had iets anders gehoopt :))

afbeelding van Emma

Emma

dinsdag 10 okt 2017 - 12:28

Wat een enorme diamanten draagt Máxima weer vandaag! En echt een top kapsel en hoed vind ik dit.
Zo te zien maakt Elles Nijkamp als kapster de grote beroemde 'gladde' knot onder in de nek en gebruikt kapster Martina meer vlechtwerk/plukken haar om er een kunstwerkje van te maken.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 10 okt 2017 - 12:30

Mwah, leuk voor een werkbezoek of naar de VN maar voor nu vind ik het te mager. Typisch en helaas een Nathannetje... De stof kreukt, trekt bij haar schoot/heupen. De kleur laat haar niet stralen. De tuinhandschoenen had ze ook niet mee hoeven te nemen.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 okt 2017 - 12:37

Keurig, netjes, braaf, niets om over naar huis te schrijven.

Hoop dat er nog een "WoW" gaat komen, misschien vanavond wel.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 okt 2017 - 12:48

Keurig jurkje. denk ik wel goed voor de temperatuur daar. Het lijkt me daar warm.
Verder mooie hoed, maar best vaak gezien nu. Geweldige schoenen! En wat voor moois heeft ze opgespeld?

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 10 okt 2017 - 12:55

Dat tasje wil ik wel hebben en de hoed.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 10 okt 2017 - 12:56

Goed gekozen. Trekt aandacht door de hoed, maar overschaduwt niet. Past ook mooi tegen de achtergrond van het licht en de gebouwen in Portugal.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 10 okt 2017 - 12:57

Maxima draagt hele mooie broche, oorbellen en armband. Weet iemand hier meer over?

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 10 okt 2017 - 12:59

Ja, ik heb alleen nog geen beelden ontvangen van onze fotograaf Patrick v Katwijk. Zodra die binnen zijn, werk ik de log bij.

afbeelding van Molly

Molly

dinsdag 10 okt 2017 - 13:05

Op de site royalsbyrobin zie je mooie close up foto's van maxima en haar sieraden.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 10 okt 2017 - 13:08

Die mag ik helaas niet gebruiken. Alleen tegen betaling.

afbeelding van Josine

Josine

dinsdag 10 okt 2017 - 12:58

Deze jurk smeekt om een contrasterende kleur.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 okt 2017 - 13:01

Ja dat wel!! Maar nu ik foto's bij RR gezien heb, vind ik het toch wel een leuk jurkje!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 10 okt 2017 - 13:22

Bijvoorbeeld ?
Erg benieuwd wat jij ervan vind Josine..
Ik mis je plus en min punten !

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 10 okt 2017 - 13:05

Vind het wel leuk maar mijn eerste indruk was: oh, al eens eerder gezien, maar bleek toch nieuw te zijn.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 10 okt 2017 - 13:16

Mooie look erg verzorgd maar weinig vernieuwend. Natan. Ik vind dat ze de laatste tijd een beetje hautaine kijkt en mis haar zachte uitstraling van jaren geleden.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 10 okt 2017 - 13:18

Tja, wel erg éénkleurig allemaal. Gelukkig dit keer geen overdadige accessoires of juwelen maar verder dan 'verzorgd en erg netjes' kom ik niet. Top dat Willem-Alexander een bijpassende das draagt.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 10 okt 2017 - 13:50

Wat een vreselijke jurk. Staat haar helemaal niet .

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 okt 2017 - 15:02

Dan zag ik die jurk waarschijnlijk om 11.30 uur voor een streepje aan. Wat een lelijke jurk, doet ook niets voor mw Ploumen.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 okt 2017 - 13:23

Dacht al dat het Natan was.
De coupenaden van het bovenpand lopen niet mooi door in de rok. Bij dit soort naden, prinsessenlijn, is dat echt niet zo moeilijk.
De rits middenachter had de kleur van de bovenstof moeten hebben, dan was deze mooi weggevallen in de naad. Nu is de kleur van de voering aangehouden en valt de rits te veel op. Ook had de rits aan de onderkant verder vastgezet moeten worden, of korter afgeknipt. Nu komt het uiteinde van de rits schuin onder de naad vandaan.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 10 okt 2017 - 13:32

Het ziet er keurig en verzorgd uit. Braafjes. Maar er mankeert dus van alles aan als ik de kenners zo hoor (Merel123). Ik zie alleen dat de rok kreukt. En vind het jammer dat ze weer voor Natan kiest. Begrijp dat echt niet, vooral omdat de pasvorm dus kennelijk nooit goed is. En ik vind een staatsbezoek altijd een mooie gelegenheid om iets van eigen bodem te dragen. Maar ja.....

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 10 okt 2017 - 13:40

jaa, pasvorm! Foto's bij Robin Utrecht verhullen dat niet!

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 10 okt 2017 - 13:46

Waarschijnlijk ben ik de enige die het wel een mooi geheel vind , gezien de commentaren hier. Hoewel ik de kleding van NATAN meestal slecht zittend en niet mooi gemaakt, vind ik dit wel mooi op de bekende schoonheidsfoutjes na. Natuurlijk was het van een Nederlandse ontwerper veel fijner geweest , maar we zijn inmiddels er wel aangewend dat Maxima haar eigen gang gaat.
Goede keuze van de sieraden niet teveel en ook een prachtige hoed. Misschien vaak gedragen maar hij staat haar prachtig en daar gaat het om.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 10 okt 2017 - 14:04

Mee eens van A tot Z.. En ik vind het qua pasvorm juist wel goed zitten.. Nergens te strak of stof over en de roklengte is keurig op de knie..
We zijn toeters en bellen gewend bij Maxima.. En nu juist niet.. Misch. dat daardoor wat 'saai' overkomt.. Maar ik vind dit door de rust in uitstraling heel krachtig overkomen!! En die konkel van een broche valt nu tenminste goed op!!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 10 okt 2017 - 14:11

Owh grut, die rits had ik nog niet gezien!! Echt hartstikke fout!! Dat moet gewoon echt niet mogen!!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 10 okt 2017 - 14:32

Dit snap ik niet pdbakker ;) een stukje hierboven zeg je dat je het een vreselijke jurk vind.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 10 okt 2017 - 15:00

Ik denk dat ze zei dat ze de jurk van Ploumen niet mooi vond..

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

dinsdag 10 okt 2017 - 16:15

Lina dat was de jurk van Ploumen.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 10 okt 2017 - 14:22

Ik ben er zo van onder de indruk hoe onze koningin bij staatsbezoeken steeds weer 'de juiste toon' weet te treffen met haar kleding. Ook nu weer. Een op zich vrij ingetogen geheel in een kleur ergens tussen roze, beige en lichtbruin, maar met interessante en prachtige details in de sieraden en in de bijzonder geweven stof van de japon. Maar ook met een flinke flamboyante hoed erbij. Past goed bij Portugal, een verrukkelijk maar tegelijk ook heel 'gewoon' land.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

dinsdag 10 okt 2017 - 14:58

Je verwoordt precies wat ik denk!

afbeelding van Marga

Marga

dinsdag 10 okt 2017 - 22:57

Ik ben het helemaal met je eens, Zara. Mooi gekozen outfit.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

dinsdag 10 okt 2017 - 14:29

Ik kan het niet eens zijn bij al alle op-en aanmerkingen van deze japon! Net goed de foto's gekeken bij RR en ik vind het een mooie passende japon. Er is duidelijk voor de rits deze kleur gekozen zodat het contrasterende naden zijn. Ik ben echt wel tevreden met deze outfit qua kleuren. Je kan niet iedere keer in opvallende kleuren beginnen. Alhoewel ik het pakje wat zij droeg bij het staatsbezoek ik Frankrijk de eerste dag, veel bijzonderder was. Maar ook daar de nude kleuren.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 okt 2017 - 14:38

De contrasterende naden zijn idd een onderdeel van het ontwerp, maar juist dan zou toch mooier zijn als de rits dezelfde kleur zou hebben als de naden. Nu is de rits lichter dan de naden waardoor er een extra contrast in het midden van de naad ontstaat.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?