Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november 2016 op uitnodiging van gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove een staatsbezoek aan Australië.

De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken. Het Koninklijk Paar bezoekt Perth, Canberra, Sydney en Brisbane. Aansluitend op het bezoek aan Australië wordt van 7 tot en met 9 november een staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland gebracht. Minister Henk Kamp van Economische Zaken en minister Lilianne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leiden gelijktijdig een economische missie naar deze landen.

Canberra, woensdag 2 november
In Canberra leggen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een krans bij het Australian War Memorial. Aansluitend spreken zij met Australische en Nederlandse veteranen uit de Tweede Wereldoorlog en de ISAF missie in Afghanistan. Vervolgens vindt een ontmoeting plaats met minister-president Turnbull en zijn echtgenote. Na deze ontmoeting staat het gezelschap stil bij het MH17 monument en spreken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met vertegenwoordigers van Australische (hulp)diensten die assistentie hebben verleend na de MH17 vliegramp. Bij het Government House heet gouverneur-generaal Sir Peter Cosgrove het Koninklijk Paar welkom en krijgen zij een staatslunch aangeboden. Het bezoek aan Canberra wordt afgesloten met een gesprek bij de Nationale Archieven met Australiërs van Nederlandse afkomst.

Outfit: Passend bij de rode klaprozen - het symbool van de Britse veteranenorganisaties- draagt koningin Máxima een japon van rood/oranje kant. De ontwerper is Edouard Vermeulen van modehuis Natan. Máxima's hoed komt-zoals gebruikelijk- van hoedenmaakster Delvigne. 


Foto: Rick Evers 


Foto: Rick Evers 

Outfit van Natan:

Accessoires

Bekende hoed van Delvigne:

Bekende slingbacks van Natan:

Clutch van Banana Republic:

Afbeeldingsresultaat voor oranje clutch site:www.modekoninginmaxima.nl

Sinds 2003 draagt Máxima met regelmaat juwelen met citrien. De set begon met lange oorhangers, maar bestaat inmiddels uit meerdere oorhangers, een broche, ringen en een armband. Vandaag draagt Máxima de oorhangers die we voor het eerst zagen in augustus 2016, de brede armband van citrien en een opvallende ring. 


 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 02 nov 2016 - 08:49

Wat leuk dat ze dit mooie hoedje weer herdraagt. Ze matcht prachtig bij de herdenkingsmuur met alle rode bloemen. Aardige jurk, maar wat mij betreft geen wauw. Van mij had de onderrok iets langer gemogen, zo'n rare overgang nu en de aanzet van de rok vind ik ook niet mooi met de stof die uitsteekt. Model is wel heel mooi: klassiek en eenvoudig, leuk met zo'n wijde rrok. Haar en make up zien er weer geweldig uit. De citrienen passen echt helemaal bij Máxima. Altijd mooi deze set weer te zien. Ze doet het weer goed dit staatsbezoek!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 02 nov 2016 - 06:53

Ouch! Slaat ze nu niet teveel door!?! Het lijkt wel een modeshow en ik vind dit echt over the top. Ridicuul bijna. Waarom al die aandacht naar je toe trekken? Gepaste eenvoud is zoveel beter op zn plaats in haar koninginnepositie.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 02 nov 2016 - 07:08

Aandacht trekken valt wel mee. Bij het bezoek aan het oorlogs monument hebben meerdere dames een oranje of rode outfit aan. (Zie de foto's van Robin Utrevht) Ik vind de kleur ook aanwezig maar het staat haar wel.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 08:01

Ik vind eerder dat jij doorslaat in je reactie ;) grapje hoor :-) ik vind Maxima zeker niet doorslaan. Een kuise rode jurk in een veelgekozen kleur vanwege de poppies, los haar en een bescheiden hoedje. Als ze de hoed zou dragen van het huwelijk in Luxemburg zou ik je gelijk geven, maar nu denk ik er heel anders over. Maar smaken en inzichten verschillen en ik vind dat juist leuk :)

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 02 nov 2016 - 08:18

Josine, de kleur van de jurk is toch oranje?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 08:35

Ja. Ik dacht eerst rood, maar na het zien van meer beelden toch meer naar oranje.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 02 nov 2016 - 11:59

Koraalrood misschien? Prachtige outfit in ieder geval!

afbeelding van car

car

woensdag 02 nov 2016 - 07:09

Ik heb net foto's van een vriend gekregen die ze ook in het parlement een hand mocht schudden en die vond haar er prachtig uitzien....maar ik zei gelijk n.a.v zijn foto's die hij stuurde: geen mooie jurk....het klopt niet! ennn het doet me ontzettend denken aan een zwangerschapsjurk. ...neee dit vind ik niet mooi dus! al straalt ze wel en zit het haar net als de makeup weer erg mooi

afbeelding van car

car

woensdag 02 nov 2016 - 07:13

Dat haat ik aan natan, op zulke momenten....teveel verzonnen en te ver gezocht! (onderjurkje vind ik ook te kort en rare kleur wit)

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 02 nov 2016 - 07:13

Het hoedje droeg ze precies vijf jaar geleden ook. Dat was op 2 november 2011 op Curaçao.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 02 nov 2016 - 07:22

Ze heeft toch al een oranje jurk van Mathijs van Bergen dacht ik? Die vind ik chique en gepast en niet schreeuwerig zoals deze. Zeker op zon emotioneel herdenkingsmoment.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 02 nov 2016 - 07:22

Wat een ontzettend korte onderjurk! Als ze zit is het nog veel korter,; geen gezicht.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 02 nov 2016 - 09:37

Op welke foto zie jij haar zitten, ik zie alleen beelden waarop ze staat of loopt.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 02 nov 2016 - 15:11

Die onderjurk is echt een misser en haalt de jurk (los van de bijzondere taille) heel erg omlaag. Verkeerde kleur en veel te kort. Zo jammer...

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 02 nov 2016 - 07:57

Ik vind de jurk qua kleur, kant en zelfs het open gedeelte in het rokgedeelte en mouwen er mooi, maar de rok in zijn geheel heeft iets van een positiejurk. Da's jammer. Maar misschien nieuwigheid en zal die bij een volgende gelegenheid wat soepeler gaan vallen. Verder vind ik haar losse haren prachtig onder de hoed vandaan komen en wat een mooie juwelen!!

afbeelding van Marga

Marga

woensdag 02 nov 2016 - 07:59

Ben benieuwd wat ze zal dragen bij het concert 's avonds. Dat zal nog wel moeten beginnnen op moment van mijn reactie.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 02 nov 2016 - 08:00

Mooie jurk, staat haar goed.
Alleen zou ik het onderjurkje liever iets langer hebben.
Ook de afwerking in de taille zou ik anders hebben gedaan.

In deze jurk valt het mij erg op dat de borsten zo laag zitten.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 08:03

Maxima heeft in verhouding vrij lage borsten. Ideaal (want: niet zo snel inkijk), maar in deze jurk valt het wat mij betreft wel erg op.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 02 nov 2016 - 09:28

Mag ik even iets kwijt?
Gisteren een hele discussie over het wel of niet ordinair mogen vinden van een kledingstuk van de koningin...het zou ongepast zijn geweest van mij een kledingstuk (niet de koningin!) ordinair te vinden!
Maar het is dus wel geoorloofd om over de positie van haar borsten te discussiëren??? En of ze op een ideale plaats zitten?????
Sorry hoor, I am lost!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 09:36

Ik heb je niks verboden wbt het woord ordinair. Ik was het alleen niet eens met de mensen die Maxima ordinair vinden :)

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 02 nov 2016 - 13:48

Volgens mij werd er niet geschreven dat maxima ordinair is! Er werd geschreven dat de look/outfit ordinair is

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 02 nov 2016 - 15:15

Helemaal met je eens Doro. Ik vind dit echt een hele rare discussie... Net alsof ze daar iets aan kan doen. Zullen we het weer bij praten over haar kleding houden?

afbeelding van zara

zara

woensdag 02 nov 2016 - 08:25

De citrien-sieraden vind ik toch zóó mooi! Ze sprankelen, maar door het geelgoud zijn ze tegelijkertijd toch heel warm om naar te kijken. Ze staan Máxima ook geweldig, ze kan forse sieraden heel goed hebben. De oranje outfit vind ik prima -gepast voor de gelegenheid en elegant-, maar ik ben het er ook mee eens dat de hoge taille en wijde rok niet het meest flatteus staan. (De 2e foto hierboven is misschien niet zo representatief, er zijn in ieder geval veel mooiere foto's onder de linkjes te zien.) Het kunstig bewerkte kant vind ik prachtig!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 02 nov 2016 - 08:33

Hierbij even een verzoek: willen jullie het doorgeven als je emailadres verandert? Ik stuur wel eens mailtjes nav een reactie bijvoorbeeld, maar vaak komen deze mailtjes weer terug. Voor mij is het onduidelijk of het fake-adressen zijn of niet, dus voortaan ga ik deze accounts dan maar blokkeren tot ik een reactie krijg via het reactieformulier.

En opmerking 2 speciaal voor JayJay: ik weet niet wie je bent, maar ik krijg de laatste tijd regelmatig een email van jou met mailadressen die niet bestaan of geen mail kunnen ontvangen. Hierbij het verzoek om een juist mailadres te gebruiken of de mailtjes met klachten achterwege te laten. Bij voorbaat dank.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 02 nov 2016 - 08:35

Ik vind dit geen mooie jurk, te gezocht met dat randje in de taille en de onderrok vind ik veel te kort. Bovendien maakt hij haar propperig, wellicht door de lage borsten of zo, maar het totaalbeeld vind ik niet mooi.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 02 nov 2016 - 09:04

Het opstaande randje in de taille had wat mij betreft aan de binnenkant mogen zitten.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 02 nov 2016 - 09:04

Een mooie jurk! Wat voor kantmotief zit erin? Ik kan het niet zo goed zien, lijken wel bloemen? Mooie sieraden en dit losse haar vind ik haar mooi staan. Opgestoken is altijd mooier bij Maxima, maar ik snap dat ze afwisseling wil en dan vind ik dit losse haar prima.
Minpuntje: haar boezem. Doordat de taille van de jurk heel hoog zit en de boezem laag, lijkt het of haar borsten op haar buik zitten:-) (beetje overdreven:-)). Maar verder is het plaatje weer zoooo mooi. Ga zo door!

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 02 nov 2016 - 09:05

Het lijkt mij een hele mooie jurk, die je sober moet dragen om hem tot zijn recht te laten komen.
Nu krijgen we hem bijna niet te zien door de omslagdoek die ze zelf moet dragen,; vind ik heel vreemd, is daar geen hofdame voor mee ( of dan desnoods minister Koenders!)?
Opgestoken haar was daarom ook mooier geweest en misschien beter bij dit onwijs leuke hoedje.
En ja, sorry Els, de onderrok: gewoon net zo lang als de rok, dat moet toch kunnen of is het dan geen haute couture meer?

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 02 nov 2016 - 11:22

@Stijl: in bepaalde winkels zie/zag je dit ook: naar verhouding korte onderrok i.c.m. langere kanten rok.
Zoals je ook zag toen ze het schip van de HAL doopte in dat blauwe jurkje.

afbeelding van Stijl

Stijl

woensdag 02 nov 2016 - 15:43

Je hebt gelijk, maar vind je ook niet dat het verschil in lengte bij Max. groter lijkt dan bij het model?
Ik vind het niet mooi zo; alleen de onderste (schulp) rand zonder onderrok zou voor mij nog kunnen.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 02 nov 2016 - 16:25

Ja, bij het model is de onderrok langer.
Laten we het erop houden dat wat in de mode is, niet altijd mooi is ;-).

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 02 nov 2016 - 09:06

Na de foto's van PPE bekeken te hebben vind ik de outfit eigenlijk alleen maar mooier worden. Het is een harmonieus geheel, de jurk zit goed, het haar is mooi en de accessoires zijn passend. Al dat oranje zou er bij een andere vrouw snel uitzien als too much, maar Maxima kan het goed hebben.
Minpuntje: de borsten lijken erg laag, waarschijnlijk door de witte voering. Nude of oranje was mooier geweest. Het uitstekende randje kant bij de taille voegt niets toe.
Pluspunt: de prachtige juwelen, een genot om naar te kijken.

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 02 nov 2016 - 09:17

Josine, hoe laat begint het concert vanavond Nederlandse tijd? Weet je dat?

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 02 nov 2016 - 09:35

Het begint om 19.30 uur Australische tijd (in Sydney). Dan is het hier 9.30 uur.

afbeelding van WA

WA

woensdag 02 nov 2016 - 09:19

Ik mis een soort 'rustpunt' in het geheel. Alles wat je ziet, van top tot teen, vraagt om (teveel?) aandacht.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 02 nov 2016 - 09:37

[email protected] Als Maxima heur haar opgestoken had zou het er al veel rustiger uit zien!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 02 nov 2016 - 09:44

He, wat ben ik blij met die foto van het menu bij het AD van Jeroen Schmale. Als kookgek ben ik altijd razend nieuwsgierig naar wat er gegeten wordt tijdens dit soort gelegenheden!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 02 nov 2016 - 09:24

Ik vind het een prachtige jurk en hij zit mooi. De citrienen juwelen zijn zo ontzettend gaaf. De accessoires passen er perfect bij en met al dat rood/oranje komt ze goed weg. Het is een kleur die haar geweldig staat. Hoedje en kapsel, helemaal top.
Ik kan me voorstellen dat sommigen de onderjurk te kort vinden. Dit was ook het eerste dat me opviel. Iets langer is wellicht mooier, maar gelijk met de bovenjurk, nee. Dan is het effect van de transparante look weg en oogt de kanten stof te massief.
Dag 3 is voor mij ook geslaagd. :-) Ben benieuwd naar de rest.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 02 nov 2016 - 09:49

Heel leuk
Jammer dat ze hier wel die omslagdoek om heeft. Kom op Natan maak er standaard gewoon een jas of kort wollen jasje bij dat ook makkelijk aankan

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 02 nov 2016 - 09:34

Hoed en sieraden vind ik fantastisch, en dat geldt ook voor het kant. Wat ik niet vind werken is het model van de jurk (taille op verkeerde plek, witte onderjurk, plooien in de rok), en de monochrome look (je zou denken dat het rust brengt, werkelijk alles in 1 kleur, maar dat doet het in deze kleur, met alle verschillende texturen vind ik niet), en de schoenen (witte randje heeft iets sportief klassieks en de rest helemaal niet).

Ik vind het geen ideale keuze voor deze dag met twee herdenkingen. De poppies vallen weg op de jurk. Waarom geen kleur waarop de poppies 'poppen'. En de kanten stof, en vooral de see-through rok vind ik erg mooi en feestelijk, geweldig voor een gardenparty, maar naar mijn mening mag het voor een herdenking wat meer statig/ingetogen. Een mooie mantel erover voor die onderdelen van het programma had dit ook opgelost.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 02 nov 2016 - 09:52

[email protected] Inderdaad, ik dacht daar vanmorgen ook aan, het was beter geweest om een mooie mantel bij die herdenkingen erover te dragen.

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 02 nov 2016 - 09:41

Hoe meer ik de foto's van RU bekijk, hoe mooier ik de jurk ga vinden. Het bloemmotief in het kant is werkelijk prachtig, het lijkt op een poppy. Zal ook wel zo bedoeld zijn gezien de gelegenheid. Het "zwevende" opstaande randje met het strikje in de taille vind ik ook mooi. Alleen zou ik zelf voor nude schoenen hebben gekozen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 02 nov 2016 - 09:44

Leuk iets nieuws!
Mooi dat ze iets in kleuren passend bij het event heeft gekozen. Oranje staat haar perfect!
Kant is altijd mooi maar vergt wel alertheid op doorkijk. De jurk staat haar goed ook die frutseltjes in de taille kan ze door haar slanke lange figuur goed hebben.
Eens met vorige commentaren dat de voering ietsje minder wit had gekund. En de lengte van de onderjurk ietsjes langer. (En Koenders had inderdaad wel die omslagdoek kunnen dragen...fijn dat ze m niet om heeft gedaan)
Kapsel super en ik ben ook zo gek op die citrienen!
(Ik denk dat de Sint ze te duur zal vinden dus zelf maar gaan sparen...)
..

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 02 nov 2016 - 09:49

Wat mij betreft is het rokgedeelte van de jurk iets te wijd/pompeus. Was mooier geweest als het iets slanker afgekleed was.

Verder vind ik het totaalplaatje zeer verzorgd. Haar kapsel zit werkelijk prachtig, en het hoofddeksel staat prima. Ik zie het hele verhaal van de "laaghangende borsten" niet, maar het kan aan mij liggen.

Schoenen en tas zou ik persoonlijk iets neutraler gehouden, maar alles bij elkaar staat hier wel een Koningin! Mooi plaatje! :)

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 02 nov 2016 - 09:54

De eerste twee dagen vond ik haar er bijzonder elegant uitzien, mede dankzij het opgestoken haar en prachtige jurkjes. Met uitzondering van de mooie juwelen vind ik de rest op deze derde dag meer geschikt om een Barbie popje op te sieren. Ook vind ik die korte onderrok geen gezicht. Alles bij elkaar ook véél te véél oranje. Die lok over de linkerkant van haar gezicht en oog erg lijzig.

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?