Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 30 apr 36 reacties

Zo voorkwam Amalia dat ze uitgleed op Koningsdag

Hakken leveren een mooi plaatje op, maar onderaan de streep zijn ze alles behalve praktisch. Voor je het weet blijf je haken of glij je uit. Gelukkig heeft Amalia voor dat laatste gevaar een oplossing bedacht.

Wie inzoomt op haar pumps van Gianvito Rossi, die met 8,5 centimeter een net iets lagere hak hebben dan die van Máxima, ziet iets opvallends. Over de oorspronkelijke zool is namelijk een extra zooltje aangebracht. Door deze voor het bevestigen op te ruwen, glij je minder snel uit. Zeker bij nieuwe pumps is dit geen overbodige luxe.

(c)Royalphoto/Gert Jan de Wit

Máxima doet dit regelmatig. Zo viel het me ook al op bij het Spaanse staatsbezoek.

BSR

Lenen de schoenen zich niet voor een extra zool? Dan wordt de oorspronkelijke zool – indien gewenst – ingekrast met iets scherps.

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mijn vader is ook ooit begonnen als schoenmaker, haha zou dat een relatie hebben met onze voorliefde voor mode 😉
Ik kan eerlijk gezegd niet zo goed beoordelen of het wel of niet storend is. Op deze close-up foto’s wel natuurlijk, maar het zou me anders niet zijn opgevallen. Maar dat het netter gedaan kan worden, tja dat geloof ik meteen.

Ha Anniek, welkom bij de 👠👞👢familie 😂
Grappig toch dat er meer mensen hier schoenmakers in de familie hebben.
Of dat mijn liefde voor mode heeft aangewakkerd denk ik niet, maar mijn liefde voor (goed gemaakte en ontworpen) schoenen in ieder geval wel.

Dankjewel Roos 😉 Ja klopt, mijn vader was daar altijd heel kritisch op, dus dat hebben wij van jongs af aan mooi mee gekregen.

De hakhoogte van de koningin vind ik ordinair. Van Amalia oogt een stuk chiquer.

De stof van Maxima’s jurk is prachtig mooi. Verder helemaal eens met Riana; het lopen op dergelijke hakken is absurd slecht voor je voeten en nergens voor nodig.

Een verstandige oplossing tegen het uitglijden.
Maar daarmee is het vast-blijven-zitten-tussen-de-klinkers nog niet opgelost mbt de naaldhakken….!
Ik laat zelf bij nieuwe schoenen met gladde zolen altijd een stroef beschermzooltje zetten.
Maar omdat mijn hakken niet zo hoog zijn, valt dat niet op!😉

Leuke post. Ik had t me al eerder afgevraagd of er nou nooit eens iemand met die ontzettend hoge pumps, eens vast zit tussen de stenen of uitglijdt met die gladde zolen!
Ik ben altijd zuinig op mijn schoenen en laarzen en verzorg ze altijd goed, maar soms heb ik ze toch beschadigd en baal ik als een stekker! Begreep dan ook niet hoe “anderen” ze als nieuw en onbeschadigd kunnen houden, tot nu!

Slim! En ook slim van Amalia dat ze voor iets lagere hakken kiest. 8,5 cm is ook al hoog en loopt waarschijnlijk een stuk gemakkelijker. Ik heb echt bewondering voor hoe als die royals dat altijd weer doen met die hoge hakken.
Ook leuk om de stof van Máxima’s jurk zo wat beter te zien Super mooi met al die geborduurde bladeren

Last edited 26 dagen geleden by AnnekeM

Als ik vroeger nieuwe hakken had gekocht, “haalde” ik de zolen een paar keer over de straatstenen, zodat de gladdigheid eraf was.
Dit is ook een handige truuk, maar de schoenmaker kan de randjes wel iets netter afwerken

Ha lente-Tine, deed ik ook. Stond ik te “steppen” op het terras in de achtertuin 😂

Hahaha, ja steppen, maar werkte prima😂😂

Heel handige oplossing lijkt me zo!

Bij de 👠👠 lijkt het zooltjes netter weggewerkt. Fraai vind ik het echter niet.
Zelden zie je Maxima, met beschadigde hakken, ik bedoel, dat het leer wat ” opgestroopt” is. Ze zal toch heus weleens ergens achter blijven haken Zouden ze hersteld worden, maar hoe dan? Zoveel kleuren leer zal niet in voorraad zijn.
De schoenmakers uit mijn jeugd. Wát een vakmensen waren dat.
Wil niemand beledigen, maar de Hakkenbar 😏

Wat wij vroeger deden was plastic hoesjes om de hakken.
Verder “stroopt” het leer vaak wat op, dus kun je het wat natmaken, uittrekken en uitgetrokken(vast zetten) laten drogen. Daarna vastplakken.
Mogelijk ook dat er extra leer bij de pumps wordt geleverd.
Verder helpt: vooral op je voorvoet lopen en weinig kracht zetten op de hak: hartstikke onnatuurlijk, maar bij over keitjes e.d. lopen helpt het wel.

Hahaha, doe ik🤭maar dan voelt het alsof ik op mijn tenen loop😄
Die plastic hoesjes kreeg ik óók opgestroopt, en de hak alsnog beschadigd: hóe dan 😫
Ik ben verzot op kunststof hakken. De schoenen lijken na 20x dragen nog nieuw. Dat materiaal is niet mooi bij pumps, bestaat geloof ik niet eens.
Ik ga jou advies hoe te repareren eens uitproberen. Maar…..helaas, is het mooi van de schoen er bij mij dan af.
Je zult er altijd iets van blijven zien.
Was ik nou maar niet zo’n, perfect…….😝

Succes Celeste 👍

Ik snap de actie, maar de uitvoering lijkt mij – als leek – niet zo heel fraai.

Na alle reacties op de, al dan niet netjes geruwde zolen, even een ander geluid.

Na meer dan 35 jaar werken op een afdeling orthopedie, ben ik volkomen overtuigd dat het uren lopen op naaldhakken, de waanzin ten top is.
Alle elegantie ten spijt.

Voeten zijn daar niet voor gemaakt. En hoe jonger je hiermee begint hoe slechter voor de voeten. Bijna altijd zal vroeger of later in het leven hiervoor ‘betaald’ moet worden, d.m.v. voetoperatie, of conservatieve correctie van de voeten.

Je hebt helemaal gelijk Riana, maar het staat zo mooi, dus denken vrouwen vaak: “het zal wel, gebeurd mij niet”. Maar als ik naar de voetjes kijk van mijn moeder dan weet ik wel beter.

Het lijkt ook of de linkerkant van de linker schoen van Amalia bij de kleine teen beschadigd is, mogelijk door het aanbrengen van dat zooltje?
Maxima heeft zeker al eens vast gezeten ergens met haar linker schoen want de schacht van de hak is al beschadigd.
Ik denk dat zo’n zooltje meer helpt dan krassen, dat doe ik ook wel maar het verschil merk ik niet zo. Kun je die zooltjes bij elke schoenmaker laten aanbrengen?

Hoi Marja, die zooltjes kun je overal laten aanbrengen, maar…. zoek alsjeblieft naar een goede schoenmaker, moeilijk te vinden maar zo de moeite waard.
Ik ga naar een stad verderop, daar zit een kanjer. Heeft ff geduurd voordat ik de juiste had gevonden, maar heb ik er voor over.
Kijk eens op Google en lees de recensies van diverse schoenmakers in je omgeving. Succes!

Bij het uitstappen uit de bus op Koningsdag bleef Amalia met haar hak in haar jurk haken en maakte daardoor even een rare hupsbeweging. Misschien is het toen gebeurd? Ik zou het vreemd vinden als een schoenmaker een schoen zó beschadigd.

Wel slim, maar ze kunnen nog wel vast komen te zitten tussen stenen…

Mijn vader, schoenmaker, draait zich om in zijn graf.

Ooh, ik als kleindochter en achter kleindochter van schoenmakers had zo niet bij opa moeten verschijnen🫣
Heel erg lelijk afgewerkt😵‍💫
Ik voel met je mee niekenkoos.

Als het eruit ziet als een plakzool, loopt als een plakzool, dan is -en blijft- het een plakzool. Bah!

😂😂😂👍

Hahahaha, briljante reactie 😂😂😂

Ben benieuwd waarom?

Het randje van het 2e zooltje had moeten worden “afgeschalmd”. Daar is een speciale machine voor, dan zie je het verloop niet meer.

Ah. Dat schalmen ken ik van mijn opleiding tassen maken.
Dank je wel voor de info!

Gosh Josine; jij ook al 👞👢👠familie 😉
Linda laat vast ook nog wel haar commentaar horen😀 over deze weinig flatteuze oplossing.

Ik begrijp dit echt niet… er zijn zoveel charmantere oplossingen. Het is inderdaad echt niet fraai gedaan. Toen ik het zag, dacht ik echt: wattttt is dit???? Waarom zo grof, waarom loopt de dikke zool een stukje door in het geleng, waarom zo lelijk afgewerkt? Als het alleen maar is om niet uit te glijden had de zool niet zo ver door hoeven lopen en had een klein rubber zooltje onderop de zool onder de voorvoet ook volstaan. Is het ook voor comfort (omdat de dunne loopzool zo wat dikker wordt) dan hadden ze toch beter een binnenzooltje kunnen nemen, zodat de druk op de voorvoet onzichtbaar verlicht wordt in plaats van deze lelijke oplossing. Vragen, vragen… de kamenierster zal het weten…

Ha Linda, ik zat al op je reactie te wachten😉
Onbegrijpelijk toch dit😵‍💫
Maar goed, het is wat het is.
Inderdaad voor comfort heb je tegenwoordig goede gelzooltjes voor onder je voorvoet en zelfs steunzooltjes voor hoge hakken.
Mooi afwerken die plakzolen kun je van een “leek” niet verwachten. Ze zijn er nog wel, dus op zoek naar een echte schoenmaker, zou ik zeggen.