Avatar foto Door Josine Droogendijk
Nederlandse prinsessen 19 nov 0 reacties

Zien: Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven in New York voor o.a. Peter Stuyvesant bal

Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren op vrijdagavond 16 november aanwezig bij de 37e editie van het Peter Stuyvesant bal in New York. Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' waar Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer van zijn. De 'Netherland-America Foundation' (NAF) ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesant bal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Foto

Prinses Margriet ging gekleed in een japon van Addy van den Krommenacker, met een zwarte kanten top en een blauwe plissé rok. De bijpassende sjaal is deels bezet met kant. Prinses Margriet draagt qua juwelen de antieke pareltiara (de parels zijn er voor deze gelegenheid af gehaald) en de saffieren oorhangers uit de nalatenschap van Juliana. 

Foto

Foto

Foto

Dansen kunnen ze nog altijd, en ze hebben er ook nog steeds plezier in ;).

Foto

Foto

Prinses Margriet en Pieter Van Vollenhoven waren op donderdag 15 november, de Nederlands-Amerikaanse erfgoeddag, aanwezig bij de plantceremonie van 800 tulpenbollen in Corlears Hook Park in Manhattan. Deze bollen zijn op 19 april jongstleden ter gelegenheid van de Nederlands-Amerikaanse vriendschapsdag aangeboden door de consul-generaal aan de stad New York. Margriet droeg bij deze gelegenheid een zwarte broek, gecombineerd met en witte blouse met grote zwarte strik en een vest met zigzag patroon.

Foto

Foto

Donderdagavond waren Prinses Margriet en Pieter Van Vollenhoven aanwezig bij de receptie van de NAF. Deze receptie vond plaats ter gelegenheid van het symposium van de foundation dat als thema heeft ‘Science, Technology and the Future’. ​Prinses Margriet droeg een donkerblauw jurkje, gecombineerd met opvallende sieraden. 

Foto

Foto

Foto

Foto's ©Leigh Beckett, The NAF (Netherland-America Foundation). Screenshots ©video BlauwBloed

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments