Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 jun 0 reacties

Zien: Máxima laat nagels doen tijdens werkbezoek

Koningin Máxima heeft donderdagochtend 9 juni een werkbezoek gebracht aan het Máximacollege in Ridderkerk. Haar nagels waren bij aankomst al prima in orde, maar bij het vertrek al helemaal. 

Misschien wel goed om eerst wat te vertellen over het Máximacollege. Volgens de RVD heeft de school als kernwaarden veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Het Máximacollege telt zo'n 165 leerlingen in het praktijkonderwijs en twintig leerlingen in de zogenaamde reboundvoorziening. De reboundvoorziening biedt leerlingen vanuit nabij gelegen scholen voor voortgezet onderwijs tijdelijke begeleiding, om als complex ervaren gedrag te verhelpen en schooluitval te voorkomen. De leerlingen in het praktijkonderwijs worden opgeleid aan de hand van de sectoren Zorg & Facilitair, Dier & Groen, Horeca, Detailhandel & Logistiek en Techniek. Binnen deze sectoren kunnen zij diverse branche-erkende certificaten behalen. Zij kunnen hierna doorstromen naar het mbo, de arbeidsmarkt of een begeleide vorm van werk. Vanaf schooljaar 2021-2022 krijgen leerlingen van het praktijkonderwijs een officieel diploma.

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met de directeur, coördinatoren, docenten en ouders over de vormgeving van het onderwijs op het Máximacollege, over de rol van de ouders en over actuele uitdagingen. Tijdens een rondleiding door de school werden de lessen in diverse praktijklokalen toegelicht. In het praktijklokaal met kapsalon en nagelstudio kreeg de koningin een manicure-behandeling aangeboden. Toegewijd als ze is, nam Máxima de uitnodiging aan. 


Foto: PPE

In het restaurant van de school ging Koningin Máxima in gesprek met leerlingen, docenten en vaste gasten van het restaurant over de rol van de school in het leven van de leerlingen.

Vervolgens was zij aanwezig bij een les van een tweedejaars klas over de kernwaarden en de onderwijsfilosofie van de school. Hier lichtte de docent de pedagogische methode Positive Behavior Support (PBS) toe. Daarna toonden bovenbouwleerlingen het portfolio dat zij samenstellen en dat ze nodig hebben voor het behalen van hun pro-diploma. Afsluitend sprak Koningin Máxima met verschillende wethouders en ketenpartners over hun samenwerking met het Máximacollege en over de doorstroom van de leerlingen naar de arbeidsmarkt en het vervolgonderwijs.

Mode 
Outfit: Pantalon van raffia, aangerimpelde blouse van zijde. 
Label: Natan 
Eerder gedragen: ja, in andere combinaties 

Over raffia: sinds een jaar of vijf richt Natan zich namelijk meer en meer op innovatieve en/of duurzame materialen. In de zomercollectie van 2020 bijvoorbeeld stond raffia centraal. Voor dit materiaal, gemaakt van de bladeren van een raffiapalm, ging Natan een samenwerking aan met Akra. Dit sociale project stelt vrouwen uit Madagaskar, Brazilië en Peru in staat om zelfstandig te leven, ook als ze verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van hun kinderen.

Máxima met een rok van raffia en de blouse van vandaag: 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments