Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 jul 0 reacties

Zien: Máxima als vrachtwagenchauffeur

Met de vlam in de pijp! Vanmiddag bracht Máxima een werkbezoek aan de sector Transport en Logistiek in Nieuwegein. Het werkbezoek stond in het teken van meer vrouwen achter het stuur en daarom trapte de koningin zelf het gaspedaal ook maar even in. 

Máxima kreeg na aankomst een korte introductie over de sector Transport en Logistiek. Er werd gesproken over het tekort aan chauffeurs, dat deels wordt veroorzaakt door vooroordelen over het karakter van het beroep van vrachtwagenchauffeur. Om chauffeurs te werven, wordt er door werkgevers steeds vaker de mogelijkheid geboden om parttime te werken of op aangepaste werktijden. Daarnaast blijven vrijheid, zelfstandigheid en de afwisseling aspecten die zowel door mannelijke als door vrouwelijke chauffeurs als prettig worden ervaren.

Na de introductie ging Koningin Máxima in gesprek met jonge vrouwen die nog in opleiding zijn om chauffeur te worden en direct na hun opleiding de stap naar de sector zullen maken. Ook volgde een demonstratie van het rijden met een heftruck, één van de onderdelen van de beroeps begeleidende leerweg (BBL) die de chauffeurs in opleiding volgen. Vervolgens sprak de koningin met vrouwen die als zij-instromers in de sector zijn gaan werken. De zij-instromers hebben hiervoor een ander beroep gehad en kiezen bewust voor een baan in de transportsector. Tot slot sprak  Máxima met ervaren vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs en nam zij onder begeleiding zelf plaats achter het stuur van een vrachtwagen.

Mode 
Outfit: Witte top met draperie, blauwe pantalon 
Label: Natan 
Eerder gedragen: Ja, in 2020 
Sieraden: nieuwe oorbellen in kobaltblauw en een matchende XXL-ring.
Schoenen: wedges van Jimy Choo 
Tas: blauwe clutch van Natan. 
 


Foto: PPE/Van Emst


Foto: PPE/Van Emst


Foto: PPE/Van Emst


Foto: PPE/Van Emst

Máxima met de outfit in 2020: 

Sleehakken van Jimmy Choo: 

De oorbellen komen van het Deense label Monies en zijn gemaakt van Lapis Lazuli. Deze steensoort heeft een intense azuurblauwe kleur en wordt voornamelijk gewonnen in Afghanistan. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments