Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 jan 2 reacties

Zien: ál Máxima's pareloorbellen

Hoeveel oorbellen heeft koningin Máxima eigenlijk? Als je alleen haar parels al bekijkt, wordt het wel duidelijk dat een simpel optelsommetje niet mogelijk is. 1+1 is aan het hof geen 2. 

Laten we beginnen bij het begin. In januari 2002, vlak voor haar grote dag, werd Máxima gespot met een witte oorhanger van witte parels en diamant (2).  Het bleek een demontabele set te zijn, die zowel vereenvoudigd (1) als uitgebreid (3) kon worden. 

Niet veel later werd duidelijk dat de witte parels ook vervangen konden worden door grijze tahiti-parels. Misschien vind je nummer (6) en nummer (7) heel sterk op elkaar lijken, maar vergis je niet: nummer (6) heeft een ronde parels als hanger, nummer (7) een peervormige. 

Het diamanten schakelstuk van oorbel (3) kon eveneens worden gecombineerd met de grijze parels. Links zie je de peervormige parel als hanger, rechts de ronde. 

Bleef het daarbij? Welnee. In oktober 2015 werd Máxima voor het eerst gespot met goudkleurige parels en die konden dus ook verwerkt worden in bovenstaande set. Ik vermoed dat de koningin 'maar' twee goudkleurige glimmers heeft, want dit zijn alle combinaties die we tot nu toe hebben gezien. Zodra de steker een hanger wordt, komt er dus nog een tweede kleur bij kijken. De combinatie wit-grijs (14) is eveneens opgedoken. 

Historische parels worden ook wel uit de kluis gehaald om te mixen en matchen. Aan de ronde parelsteker met diamant, voor het eerst gedragen in maart 2013, heeft de koningin inmiddels verschillende koninklijke parels gehangen. Zo loopt de teller snel op. 

De hanger van nummer nummer 16 hangt ook aan de oorstekers van nummer 18. De hangers van nummer 19 en 20 komen ook overeen, maar zijn dus anders dan 16 en 18.  Over nummer 21 twijfel ik nog, nummer 22 is sowieso anders van vorm. 

Oke, nu duiken we nog even dieper in de materie. Zit je er klaar voor? Qua diamanten oorstekers komen 20 en 22 overeen. Máxima heeft ze niet zelf aangeschaft, want we hebben het hier over een onderdeel van de robijnen Mellerio-parure.

Goed, door met de parels. Bij nummer 23 zie je een historische diamant als steker en de hanger van nummer 16 en 18. Bij nummer 24 zie je diamanten clips uit de Oranjekluis met de hanger van 19 en 20. Nummer 25 oogt als een nieuwe combinatie met de hanger van 22, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Nummer 26 is een combinatie die ik niet herken uit de kluis, dus wellicht is het ook wel costume jewelry. 

Deze beauties komen wel uit Máxima's eigen kluis. Links haar ananassen met een parel als kern. Daarnaast haar oorstekers van Scully & Scully. Materialen: 18 karaats goud, peridot en twee barokvormige parels. Rechts zijn parelmoerkleurige hangers van BerNice à €45,95. 

Vintage kan Máxima zo af en toe ook wel waarderen. Links Zeeuwse streeksieraden, rechts een ontwerp van Fahoma. 

Bij het Franse sieradenlabel Gripoix kocht Máxima pareloorbellen in de vorm van een bloem. Rechts zie je de glazen variant. 

Nummer 34 oogt als een klassiek paar, wellicht uit de koninklijke kluis? Nummer 35 betreft een samenstelling tussen de diamanten oorstekers van de set met vuuropalen (zal hier binnenkort over bloggen) en een grijze parel. Een kwestie van mixen en matchen dus. Simpele parels zoals nummer 36 heb je als royal nooit teveel. 

Oorbellen uit de beginperiode: 37,38,39 en 40. 

En last but not least nog een toevoeging van Maison van Belle. 

Goed, dit zijn ze dus alle 41. Maar zie 41 niet als een heel veelzeggend getal, want veel komt neer op mixen en matchen. Zou Máxima haar sieradenkluis willen opruimen, dan hou ik me aanbevolen voor de nummers 3 en 21. Jij?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Doe mij maar 18 en 38.
Ik hou van eenvoudig en klein.

Maar ongelooflijk ,wat enorm veel keuze,s zijn er, ik hou heel erg van parels , maar sommige zijn wel erg groot en een beetje protserig. als ik dat zo mag zeggen. Maar wat een rijkdom om zo veel moois te bezitten .
Zoveel werk heb je hier aan gehad Josine, en wat leuk om dit allemaal zo te zien , dank je wel .

Het is een feestje vandaag om je site te bezoeken .

Mocht Máxima haar sieradenkluis opruimen dan wil ik álle parels en álle diamanten tussenstukjes en stekers 😂