Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 03 jan 0 reacties

Zeg het met bloemen

Gisteren keken we ivm het komende huwelijksjubileum naar de kleding van prinses Margriet en vandaag nemen we enkele accessoires van Prof. mr. Pieter van Vollenhoven onder de loep. De professor -die wat mij betreft de titel prins meer dan verdient- draagt namelijk heel toepasselijke dassen en ook op zijn revers toont hij zijn liefde voor prinses Margriet.

Ik vraag me altijd af waar Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn dassen vandaan haalt. Hij krijgt het namelijk steeds weer voor mekaar om met nieuwe dassen met margrieten in het openbaar te verschijnen. Hieronder zie je er drie op een rij. 

Elk huwelijk heeft natuurlijk onderhoud nodig, maar een margriet kan ook niet zonder water. Gelukkig weten de ontwerpers van Hermès dit maar al te goed 😉

Het is bijna onbegonnen werk om alle dassenmerken te achterhalen, maar bij Hermès kan -of kon- de professor in ieder geval goed slagen. Ook deze das komt van het Franse modehuis. 

Net als prins Bernhard een anjer droeg in het knoopsgat op zijn rever, heeft Prof. mr. Pieter van Vollenhoven meermaals een echte margriet gebruikt om zijn liefde voor prinses Margriet te tonen. 

In 1967 hebben de echte margrieten plaats moeten maken voor een klein speldje. Het margrietje prijkt steevast in het knoopsgat van zijn revers. 

Foto's: RVD/Ruud Taal/Anko Stoffels/Jeroen vd Meyde

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments