Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 okt 65 reacties

Wil je zien: Máxima laat jurk grondig vermaken voor Prix de Rome

Voor de uitreiking van Prix de Rome heeft Máxima een jurk grondig laten vermaken.

De Prix de Rome is de stimuleringsprijs voor beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het doel van de Prix de Rome is de ontwikkeling van beeldend kunstenaars te stimuleren, hun zichtbaarheid te vergroten en daarmee het beeldende kunstveld te blijven actualiseren. De winnende kunstenaar ontvangt een bedrag van 40.000 euro en de mogelijkheid om deel te nemen aan een residency programma naar keuze. De prijs wordt sinds 2012 georganiseerd en gefinancierd door het Mondriaan Fonds. 

Mode
Zoals benoemd in de inleiding, heeft Máxima voor de feestelijke prijsuitreiking een jurk grondig laten vermaken. Het ontwerp van Natan heeft nu een lijfje van wol, terwijl de rok eerder aan een fluwelen top vastzat.

PPE

Zou de hoed ook een vermaakte versie zijn? Update: nee, het betreft twee verschillende hoeden.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
65 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Over kunst valt niet te twisten 😉
Ik vind dit een leuke outfit. En inderdaad zou het zo maar kunnen dat er een ongelukje is gebeurd met het fluwelen topje. De baret zou zomaar van de top gemaakt kunnen zijn. Goed gevonden.
Ik lees net dat Maxima 2x per jaar 10 tot 12 outfits alleen al bij Natan koopt. Dit aan het begin van het modeseizoen. Wat jammer toch. Zo blijft er weinig ruimte over voor andere ontwerpers.
Daarbuiten vind ik 20 tot 24 nieuwe outfits per jaar al heel veel.

Toen ik vorige week de foto’s zag, ging mijn voorkeur ook uit naar het fluweel. Maar vanavond zag ik haar bij Blauw Bloed in deze (vermaakte) jurk, en op de brwegende beelden vond ik hem prachtig: elegant, flatteus en erg goed gecombineerd met oorbellen, pumps en clutch. En chapeau!

Ik vond het fluweel net zo mooi!

Eens met Jantje dat een andere rok beter was geweest. Maar ik snap sowieso niet waarom ze dit vermaakt want vind het totaal niet passen bij de Máxima zoals we haar de laatste jaren zien.
En dan zijn er zoveel kleren die ze nooit meer draagt in het openbaar
Die geweldige petrol jurk met jas (ze droeg het met de gele badmuts)

Ze hadden beter onder de fluwelen top een andere rok kunnen zetten. Fluwelen top vind ik echt mooi. Maar de rok vind ik niks.

Misschien heeft ze dat ook gedaan? Ik vind de fluwelen top ook echt supermooi. Ben benieuwd of we die nog terugzien.

Een leuke voor een “dit of dat”, wat mij betreft wint de oude versie, het donkere fluweel veel mooier dan de op t oog flese wollen top

Ah…de kleur van het fluweel was zoveel mooier, maar het stofje van de recente top van de jurk lijkt me veel comfortabeler dragen. Fluweel voelt koud. Bovendien is het huidige stofje meer geschikt voor de dag, dat fluweel is meer voor feestelijke avonden. De vermaakte versie lijkt me prima zo, de hals had wat meer aangesloten mogen zijn, maar wellicht drapeert Maxima er nog eens een lollige sjaal omheen. Ik hou niet erg van hoeden, maar als het dan moet, dan maar zo’n dopje. Handig ook om je haar eronder weg te werken en dopjes staan Maxima goed.

Ik vind t ook met de fluwelen top mooier. Het fluweel versterkt de uitstraling van de rok, nu is t veel fletser. Vind ook, zoals andere hier, het hoedje een beetje vreemd met zo’n kale nek eronder. Misschien is t geheel in t echt mooier en komt t niet uit de verf op de foto.

Jammer dat ze jurk heeft laten vermaken. Het fluweel was veel mooier. Het hoedje lijkt nu wel een badmuts, zo met dat haar eronder gepropt. Met haren los veel mooier.

Tja, fluwelen top vele malen mooier!

Jammer dat ze het bovenstuk heeft laten veranderen, Ik vindt het fluweel mooier. De hoed is wel leuk. Een donkere panty had idd mooi geweest. We zien Máxima eigenlijk maar weinig in donkere pantys

Misschien is het hoedje gemaakt van het fluweel van de top! 🙃

Ja dat dacht ik ook al!! Fluwelen top was inderdaad zoals de meesten hier al aangeven mooier!

Ben het wel eens met de meeste commentaren.

Maar ik hoor niemand over die panty.. vindt iedereen dat nou mooi zo’n dunne panty onder zo’n herfstpakje..

Ze hoeft van mij geen dikke panty aan maar er zijn super mooie hele dunne donkere pantys..

Steunpanty misschien?
Weet dat ze vroeger vaker problemen had met de “vochthuishouding”.
Ineens was een ring uit, knelden schoenen meer, steunkousen in vliegtuig enz.
Omdat ze vaker deze glimmende panty’s draagt denk ik dat dat wel eens het geval kan zijn. Als dat zo is, is er geen dunne zwarte panty die ze zou kunnen dragen die dezelfde steun geeft.

Maar dat is toch geen beletsel. Kan toch opgelost worden ….

Hoi Maribrune,
Hoe zou je dat op willen lossen dan?

Roos, denk niet dat maxima al aan de “steunkousen ” overdag is maar ik lees bij de “hippe schoenenblog ” van vandaag dat u zelf een ongeval had . Vandaar deel ik graag mijn “steunkousenervaringen” .
Sorry voor de jonge lezers onder ons maar voor wie het aanbelangt : welkom dus in de wondere wereld van de steunkousen 😆😆 . De knie en panty versie bestaat “blikdicht” en dan wel in meerdere trendy en standaard kleuren. Maar er is ook een “spannender” versie in huidskleur nl de stay up. Is ook economisch als u toevallig toch een “ladder” zou hebben dan hoeft u niet alles weg te gooien .
Ik draag steeds deze laatsten en neem er – wanneer het moet – gewoon de panty van mijn keuze en in de gewenste kleur bovenop… glitters , blikdicht , 10 denier of fantasie …. alles kan .. het goede gevoel hou ik eraan over en in de winter is het lekker warm… eenvoudig toch !!

Dank! Wist ik niet..
zou idd kunnen

Zonde, fluweel was zoveel mooier.
Zal wel een reden voor zijn, maar wel erg jammer.
Misschien was er een noodzaak voor deze verandering, maar jammer is het wel.

Off topic: komt er eventueel een blog over de Spaanse prinses Leonor? Vandaag wordt haar 18e verjaardag in Spanje groots gevierd met veel ceremonie.

Morgen is ook goed, hoor! Maar erg leuk en alvast bedankt.

Eh… ben ik de enige die bij dit hoofddeksel moet denken aan de baret van piet?

Nee hoor, vond ik ook.. niet mooi dus. Diadeem met los haar staat leuker. Afgelopen jaren heeft ze iets aan haar kaak laten doen , daar hoor ik niemand over, waardoor ze voor foto ’s e.d. niet meer haar tong tegen het gehemelte hoeft te houden . Je kunt het verschil goed zien op de bovenstaande foto’s. Vreemd lachje..Als we dan toch bezig zijn, jurk mooier met laarzen of donkere kousen.

Nee hoor Petra, ik had dezelfde gedacht, en ook in mn comment genoemd 😉

Oh sorry, heb ik dan helemaal overheen gekeken 😉.

Last edited 8 maanden geleden by Moderator Petra

🤔💭 Welke Piet bedoel je Petra? Er zijn er tegenwoordig zoveel, een heel divers hedendaags gezelschap 🙌🏼

1 van de vele ;).

Thanks ☺️

Nee hoor, zeker niet en ik vind het ook een beetje Juliana stijl.
Geef mij maar een strakke pillbox

Nee hoor, je bent echt niet de enige.

Jammer van het fluwelen bovenstuk dat dat vervangen is. Maakt het geheel veel specialer en sprekender. Nu is het wat gewoontjes geworden. Baret 2018 stond veel mooier m.i.

Wat jammer is dit. Het originele ontwerp vond ik destijds heel preppy, classy en toch pittig, nu is het verworden tot een degelijke tuttige outfit. Dit kapsel vind ik ook niet bij Maxima passen, kortom niet iedere verandering is een verbetering. Het idee om duurzaam te werk te gaan, kan ik alleen maar toejuichen, maar dat zit ‘m niet alleen in het vermaken van kleertjes……..

Hear hear… 👍🏼

De grootmeesteres had vandaag trouwens een flitsender outfit dan Maxima aan…. (Kijk even op Royals by Robin.)

Inderdaad, erg mooi met die mouwen met kleurverloop en die pumps zijn ook gaaf, niet zo’n dunne naaldhak maar iets breder.

De 1e versie vond ik mooier. Het fluweel gaf de jurk wat extra’s. Ik vond dat juist heel mooi staan.
Nu een wollen top + een wollige rok = oubollig geheel.
De hoed vond ik leuker staan met het losse haar.

Een nette jurk nu, maar ik vond het origineel door het fluwelen lijfje net dat beetje extra hebben. Het hoedje is in ieder geval geen verbetering, het voile bij het voorgaande model vond ik juist zo mooi.

Het ziet er leuk uit, maar het hoedje vind ik mooier met het haar los, het zit er nu zo ingepropt. En weer bij een event voor Dutch en Caribean Art kiezen voor Natan., dat vind ik ook jammer.

🤭 Ooops, Libelle slaat de plank flink mis wat betreft de outfit van vandaag, gelukkig hebben wij team MKM 👌🏼

https://www.libelle.nl/koningin-maxima/koningin-maxima-draagt-natan-look-in-herfstkleuren-naar-de-uitreiking-van-de-prix-de-rome~bafb3fff/

Ik vind versie 1 mooier, nog warmere kleur en net wat meer sprankeling. Nu is het mooi, maar niet meer dan dat. Het is wel een zeer verzorgd plaatje vandaag.

Prachtige, warme kleuren!
Ik vind de vermaakte versie van deze jurk mooier!
Het lijfje lijkt een betere pasvorm te hebben en is netter aan de rok bevestigd dan het fluwelen exemplaar.
De jurk geeft Maxima vandaag een pittige uitstraling, wat versterkt wordt door het opgestoken kapsel én het hoedje (baret), vooral doordat de voile is weggelaten.
Schoenen staan er keurig bij, evenals de oorbellen.

Het blijft een mooie outfit, maar ik vond het fluweel net even mooier en feestelijker.
mooie hoed, zou die van de stof van de vorige top gemaakt zijn?

Denk ik ook AnnekeM.
Wasongelukje misschien?

Precies wat ik dacht.

🌊🚢 toetttttt 💭

Idd lente Tine, ik denk dat onze Máx vast vooruit is gestuurd om samen met ‘zeurpiet’ Juffrouw Annie polshoogte te nemen in Nederland, om er zeker van te zijn dat Dieuwertje goed voorbereid is voor het Sinterklaasjournaal 📺
😅😂🤣

Niets persoonlijks Juffrouw Annie maar uw reactie daagde mij ondeugend uit 😉 en Republiekein heeft het ook nog over een ‘pet’ 😆 (Laat de Sint het maar niet horen) 😄

Allereerst goed dat Máxima herdraagt en vermaakt, sommige kledingstukken worden zo weinig gedragen dat dit een goede oplossing is. We willlen tenslotte allemaal dat er iets zuiniger wordt gedaan(zie de Jar oorbellen blog). Ik vind dit een goeie verbetering, ik vond het met de fluwelen top net iets te zwaar worden. De baret vind ik……sorry…. Een hoog zwarte piet gehalte hebben, dussss

Mee eens

Dit vind ik geen verbetering, juist die warme kleur van het fluweel maakte het mooi.
Nu vind ik het eigenlijk maar gewoontjes.

Mee eens. Vind ook het hoedje bij het originele ontwerp beter.

Bij meer fotos zie je beter dat het een mooi geheel is. Ik denk ook een stukje uit de zoom?
https://www.nouveau.nl/royalty/koningin-maxima-heerlijk-herfstig-bij-de-prix-de-rome?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Zonde van de oude jurk, door kleur veel rijkere uitstraling. Geldt ook voor pet.

Helemaal mee eens!

Punten voor het vermaken en de kleur an sich: verder vind ik het totaalplaatje uit 2018 mooier, dat hoedje is echt fantastisch!

Ik zal wel een zeurpiet zijn, maar ik vind de oude versie veel mooier. En de ‘baret’ is geen succes, wat een raar gezicht zo.
Wel een mooie kleur voor de herfst, dat warme auberginerood.

Ik vind het origineel beter. De kleur van het fluweel is dieper en rijker, wat de jurk iets extras geeft. Nu gewoontjes. Ook de hoed is zonder voile meer een baret.

Dit bedoel ik eigenlijk ook Louisa, en hoewel ik niet echt een fan ben van fluwelen kledingstukken – komt m.i. meestal wat smoezelig en stoffig over – de originele versie van deze outfit = 💯X beter!

Verder wel een mooie set en goed gecombineerd met tas, handschoenen en pumps

Mooie winterse set. Hoedje met voile leuker dan zonder.

Aanvulling: de hoed lijkt aan de voorkant net een baret. Wat mij betreft minder geslaagd.

Nee, dit kan ik geen verbetering vinden. Ik vind de kleur van de fluwelen top veel mooier dan deze van wol.
Verder blijft het gewoon een japon die oubollig is en haar veel ouder maakt dan haar 53 jaar. De bewoners van 90+ uit het verzorgingshuis van mijn ouders dragen modernere kleding.

Wat gaaf deze set! Zou hem zelf graag willen met de fluwelen versie. Het lijkt wel alsof het fluweel is gebruikt voor haar hoed?