Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 31 mrt 33 reacties

Wie is Eva Fernandez, de styliste van koningin Letizia?

Als miljoenen kledingcoaches over je schouder meekijken, is het wel net zo fijn als je kunt terugvallen op een modeprofessional met ervaring. In Letizia’s geval is dat Eva Fernandez.

De styliste had al werkervaring opgedaan bij Cosmopolitan en Vogue toen ze in mei 2015 werd aangetrokken door de Spaanse koningin. Blijkbaar was er sprake van een klik, want door de jaren heen werden de twee echte vriendinnen. Met regelmaat worden ze al kletsend en lachend in de winkelstraat gespot. Is er een koninklijk feest in het paleis? Dan is de kans aanwezig dat Eva in de buurt van de koningin te vinden is.

Nadat Eva haar begon te adviseren, is Letizia meer gaan variëren met Spaanse merken. Naast Felipe Varela, Zara en Mango maken maken nieuwe, kleine en/of onbekende merken nu ook kans op koninklijke klandizie.

Bij de tijd
Wat verder opvalt is dat de outfits van Letizia sinds 2015 nog beter aansluiten bij haar uiterlijke kenmerken én dat de koningin vaak als eerste royal met een nieuwe trend(kleur) wordt gespot. Zo droeg Letizia op de vooravond van de Britse kroning een limegroene jurk.

BSR

Wat ook opvalt, zijn de doorkijkjes. Waar de kleding vroeger keurig en keus moest zijn, toont de Spaanse koningin nu gerust haar middenrif, rug of bovenbeen. Of dat een vooruitgang is, mag je zelf beoordelen. En last but not least valt Letizia’s keuze voor praktische, laaggehakte schoenen op. Die móet ze dragen vanwege voetproblemen, maar Eva Fernandez weet het wel in een mooie vorm te gieten.

BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vond haar Boss-outfits het beste bij haar passen. Helaas zien we haar weinig daarin. Die donkere jurk past niet bij haar. Dat roze pakje, heerlijk die knalkleur: fantastisch!
Ik vind haar qua uitstraling passen bij Mary, altijd gereserveerd.
Naast Maxima of Kate zitten is meer lachen en relaxed stel ik mij voor.

Vandaag trouwens een bedankkaart ontvangen van Kate voor mijn well-wishes.

Ik herinner mij nog heel goed de verschillende stijlen die Letizia doorlopen heeft: de vlotte, professionale look als nieuwslezer, dan de eerste fase als prinses met tailleurs en rokjes in alle kleuren die niets voor haar deden, dan een fase met heel veel plateauzolen, grijze broeken en goedkope kledij van Mango en Zara (verschrikkelijk). De dag van Felipe’s inauguratie als koning leek ze op een meisje dat haar eerste communie doet, braaf en te jong voor die dag. Met deze styliste is ze uiteindelijk de queen of cool geworden! Helaas is ze ook de queen of “koel” voor de meeste Spanjaarden. Ze is zo professioneel en werkt ontzettend hard, maar ze heeft ook een muur rond zich gebouwd en niemand ziet wie ze echt is. Ze straalt met haar dunne, getonede, gespierde en gebotoxte uiterlijk iets hards uit vind ik, tegelijkertijd vind ik haar door deze stijl ook echt interessant. Ze verdient het om geliefder te zijn. Wie weet met de tijd, dat ze wat meer kan ontspannen. Ze heeft hoe dan ook al enorm hard gewerkt voor haar land.

Mee eens. Ze verdient het idd om geliefder te zijn. Voor zover wij als buitenlander kunnen oordelen komt zij bij mij over als een uiterst bekwaam iemand, met van uit haar vorig beroep een levendige interesse voor de wereld en …. zelf blijft zij er vrij bescheiden bij.
Als er “getafeld “zou moeten worden zoals ooit gesuggereerd dan wil ik graag haar tafel delen samen met mathilde . Heb werkelijk een eindeloos respect voor deze 2 vrouwen en de manier waarop zij zich inzetten voor het belang van hun ( moeilijk) land.

Zet mij maar naast Mathilde aan tafel, Rustig, bescheiden en lief, Maxima zou mij denk ik een beetje te veel zijn.,druk,luid , echt aanwezig.
Maar onze koning lijkt me ook fijn om naast te zitten, een ,gewone, gezellige man met humor , heerlijk, wat ik in hem zo waardeer is zijn eerlijkheid, denk aan oorlog, slavernij, en zijn speeches en reactie , s hierbij.

🖋️Heldere omschrijving Isabelle,
met deze 👇🏼 2 zinnen heb je echt een punt, mooi geschreven 👌🏼

‘Ze verdient het om geliefder te zijn. Wie weet met de tijd, dat ze wat meer kan ontspannen. Ze heeft hoe dan ook al enorm hard gewerkt voor haar land.’

Volgens mij staat er enorme druk op het Spaanse koningshuis en daarmee op Letizia, die als gescheiden vrouw al bij haar huwelijk 3-0 achter stond bij veel Spanjaarden . Ze komt op mij heel perfectionistisch en hardwerkend over. Dat geeft haar voor mij vaak iets afstandelijks en verkrampts, weinig warm en spontaan. Ergens wel tragisch dat Felipe en Letizia zoveel negativiteit, gecreeerd door anderen, ‘moeten’ goedmaken. Het lijkt mij een spanning opleveren die bijna ondragelijk is, zeker in deze tijd van social media waarbij de halve wereld al snel iets van je vindt.

Hoort een koning/koningin niet een soort vader/moeder des vaderlands te zijn ?? Een constante dus ? Dit in tegenstelling tot een “tijdelijke” president/firstlady ??
Ik ben ook geen “cut outs” fan maar zie wel dat deze recent door meerdere koninginnen gedragen werden. En ik moet ook toegeven dat ik bepaalde decolletes erger/ meer ordinair vind dan de cut outs die we te zien kregen …

*

Last edited 15 dagen geleden by Catherine

Eva….leuke vrouw om te zien.
Ik vind het best moeilijk om in te schatten wat een land verwacht van een koningin en hoe ze eruit ziet.
Mijns inziens kijken wij daar in Nederland toch weer heel anders tegenaan dan ze in Engeland en Spanje doen.
Kleding met blote doorkijkjes vind ik bv niet gepast voor een koningin in functie, maar geen idee hoe ze daar in Spanje tegenaan kijken.
Het Engelse koningshuis heeft weer een wat traditionelere en klassieke stijl, die Spanje niet zo heeft.
Dus wat is wijsheid?
Moeilijk dan te zeggen hoe het hoort.
En een stijl moet ook bij een persoon passen.
Catherine en Maxima en Letizia zijn 3 heel verschillende vrouwen met andere keuzes.
Ik kijk naar hen vanuit eigen perspectief, voorkeuren, afkeuring en smaak. Een ander zal dit weer vanuit zijn/haar (andere) mening doen.
Afrondend: in mijn visie moet een koningin geen filmster allures vertonen of uitdagende kleding dragen, maar stijlvol, netjes verzorgd en representatief voor de dag komen wanneer zij in functie is.
En dan al naar de gelegenheid vraagt een keuze maken die de ene keer klassiek zal zijn, en de andere keer weer zakelijk of wat vlotter of chiquer is.
Wanneer een styliste in dienst is moet die daar ook rekening mee houden en op inspelen.

Helemaal eens met je afrondende uitleg hoe een koningin gekleed én verzorgd moet zijn .

Altijd tot in de puntjes verzorgt, zoals het hoort. Ik moet lachen om die laatste foto van Letizia in die saaie jurk in een wat ongemakkelijke houding, zó niet de power vrouw die zij vaak juist wel is.

Letizia ziet er meestal erg verzorgt uit. Behalve de gaten kleding, dat vind ik minder. Ik ben persoonlijk van mening dat een styliste in deze kringen een must is. Niet dat de dames koninginnen geen smaak hebben, maar hulp met de kledingkeuze is zeker een voordeel voor deze dames. Zelf vind ik Mary en Catherine er altijd super verzorgt uitzien. Ook iets wat ik zeker kan waarderen als vertegenwoordigster van het land. Van kapsel tot schoenen ….alles is 👌🏻

Als Letizia een celebrity of influencer was, vond ik dat ze er geweldig uitzag, maar ze is een koningin en dan vind ik het jammer doorkijkjes draagt, weinig een hoed draagt, zo enorm afgetraind is (en dat ook graag showt) en fan is van cosmetische chirurgie. Persoonlijk heb ik meer met de kledingstijl en looks van Catherine.

Ik snap helemaal wat je zegt, Kate staat bij mij ook zeker bovenaan, haar stijl vind ik mooi en chique, maar ook bij een sportieve gelegenheid is ze heel verzorgd en passend gekleed, met jeans en stoere laarzen .
Maar Kate woont in Engeland, en haar stijl hoort daar helemaal bij.
En Letizia is Spanje, en daarom past zij daar weer helemaal bij.

Zo mee eens Linda👍

Ik ook, Catherine staat bij mij van alle vorstenhuizen op 1. Letizia en Mary staan in de buurt en hoe komt dit? Antwoord is heel simpel, alle drie deze dames zien er altijd, waar ze ook gaan of staan van top tot teen uiterst verzorgd uit. Dat vind ik al één van de krachten van koningin zijn, onberispelijk en altijd de moeite willen nemen om er voor je volk er op zijn paasbest uit te zien. Geen teenslippers bij openingen! Dat vind ik persoonlijk ook een vorm van respect tonen aan je volk.

Ja, dat vind ik wel. Ziet Letizia er altijd onberispelijk uit? Absoluut. Vind ik haar styliste geschikt voor een koningin? Dan zeg ik toch: nee, de styliste vind ik meer een styliste voor celebrities, ze mist mijns inziens de koninklijke touch.

Djw Linda, je geeft woorden aan hoe ik Letizia zie en ervaar. Ik mis idd ook de koninklijke touch wat deze ook moge zijn 😉, duidelijk geschreven 👍🏼

Qua uiterlijk zeker, ze had ook carrière op tv? maar ze beheerst’ in optima forma haar functie als koningin geweldig, delen, zoals @maribrune het perfect verwoordde :Ook spanje gaat voor “aanwezigheid” zonder de privacy prijs te geven !!!

Het Spaanse koningshuis ofwel Letizia loopt niet alleen qua mode voorop, maar ook hun gedrag in het publieke domein verdient een dikke pluim en kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen! Zij zijn niet bang om zonder opsmuk in beeld te komen en laten zich heel regelmatig ook met dochters tussen de ‘gewone mensen’ zien, zoals bijv. enkele dagen geleden verschenen ze onaangekondigd tijdens de processie in Madrid. Hoe idioot is het toch dat de prinsessen hier zo buiten beeld worden gehouden, ‘onbekend maakt onbemind’. Wat Eva betreft, dat is een perfecte styliste voor Letizia, sleek, basic met een moderne vibe passend bij haar persoonlijkheid en dan staat daar een koningin anno 2024.

Ben het zo helemaal met je eens Catherine. Zo ontzettend jammer dat de prinsessen hier zo uit beeld worden gehouden

Precies. Ik pleit in ieder geval voor ieder jaar een verjaardagsfoto. Mag gerust een spontane foto zijn, gemaakt door de kong, koningin of door 1 van de zussen. Neem een voorbeeld aan Zweden, Denemarken en zo. Al doe je t als bedankje voor de felicitatie, zoals afgelopen jaar. Dat was echt een leuke foto van Amalia.

Volledig mee eens . Ook spanje gaat voor “aanwezigheid” zonder de privacy prijs te geven !!!

Mooi gezegd, spijker op de kop 👍

Mee eens en …. niet alleen best geklede maar ook uiterst verzorgd.

Eens, net als Catherine en koningin Mary, daar zit tevens ook de kracht van het koningin-zijn in. Moeite willen doen, zorgen dat je volk (ook hierin) trots op je kan zijn.

Werkelijk Josine?
Als je kijkt naar de foto onderaan je blog. Ik schrik daarvan. Letizia is al klein en iel, ze lijkt in deze donkere jurk met grote motieven wel een kind dat naast haar vader staat.
Nee, ze kan er soms geweldig uitzien, maar soms ook zo vreselijk de plank misslaan (ik denk aan o.a. dat te korte jurkje op Mallorca).

👍🏼

Ze doet t ik ieder geval heel goed qua mode. Maar, heel anderen zijn weer goed bezig qua recyclen. Wat op dit moment zeker niet verkeerd is, gezien de vele aandacht voor duurzaamheid.

Ik denk het ook, ik kan maar een paar missers bedenken, die waren echt te kort en te jeugdig.
En ze is echt altijd zooooo verzorgd, en dat zie je dan ook weer terug bij haar dochters.
Ik vind het altijd leuk om dit gezin te zien.