Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 sep 45 reacties

Werkbezoek koningin Máxima gaat door: “Om haar te eren.”

Het overlijden van koningin Elizabeth heeft grote indruk gemaakt op onze koningin. Juist om haar te eren, besloot Máxima “haar voorbeeld te volgen en ons werk te blijven doen. Ook vandaag.” Het werkbezoek aan Texas ging dus door.

De dag begon met een ontmoeting met gouverneur Greg Abbott en burgemeester Steve Adler van Austin. Vanwege de formele setting, droeg de koningin vandaag wél een hoed. Na afloop was het tijd voor een fietstocht. Het mag een wonder heten dat haar jurk dit avontuur heeft overleefd. De stof raakte meermaals de banden en spaken. Tijdens de fietstocht werd er gestopt bij de openbare bibliotheek, die is geïnspireerd op de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en de Mediatheek in Delft.

Vervolgens was Koningin Máxima bij een evenement met lokale startups, techbedrijven en investeerders. Daarna was zij bij een seminar over innovatie en digitalisering voor toekomstbestendige gezondheidszorg. Passend bij haar doelen en interesses werd er bij een bezoek aan de Hogg Foundation ook nog gesproken over mentale gezondheid en weerbaarheid.

De dag werd afgesloten met een rondleiding door het stadion van Austin FC. Vervolgens vond daar een diner in het teken van Nederlandse en Texaanse bedrijfsleven. Koningin Máxima hield een toespraak.

Mode
Tijdens het programma overdag droeg koningin Máxima haar handgeverfde japon met linten en insecten. Label: Natan.

Foto: Vorsten/Karlijn

De jurk kwam eerder in beeld tijdens een bezoek aan Duitsland.

Foto: PPE/Nieboer

Voor het avondprogramma trok de koningin een nieuwe top en pantalon aan. Ik vermoed een ensemble van Natan, maar dat vraag ik nog na.

Foto met dank aan Vorsten/Karlijn

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
45 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

zwart/wit avondensemble inderdaad van Natan https://www.instagram.com/p/CiTAKuPL_Bj/

Deze outfit vind ik niet mooi, het zit niet goed en ik vind dit het minst mooie wat ze heeft gedragen deze dagen, s’avonds lijkt me dan weer prachtig met dat zwart wit,!

Echte zomerse japon van mooie stof, maar ik vind het bovengedeelte wat minder, doordat het net iets te strak zit. Persoonlijk zou ik gekozen hebben voor een aangeknipte of korte mouw, waardoor het geheel iets gekleder zou overkomen, passend bij de lengte van de rok en de gelegenheden van dragen.
Leuk hoedje!
De top die ’s avonds werd gedragen vind ik mooi en wordt door de strik wat specialer!
Verder sluit ik mij graag aan bij de woorden van Tantie, over onze hardwerkende koningin, die plichtsgetrouw haar taken vervult vanuit een warme aandacht en bewogenheid voor de mensen met wie zij omgaat.

Weer 2 mooie outfits. De handschoenen bij de jurk mogen wat mij betreft weg gelaten worden.
Maar beide keren heel mooi gestyled geheel.

Yes daar istie dan de mooie beschilderde jurk. Ik vind m prachtig en hij staat Maxima fantastisch. Heerlijk zomers, het haar in een staart, pillboxje op top. Hup fietsen maar, lets go! Lijkt me een heerlijke afwisseling zo’n fietstochtje. Wat een leuke gepaste outfit voor een bezoek aan het voetbalstadion droeg Maxima de avond ervoor. Mooi afgestyled met de paarlen oorbellen en broche. En joepie ze draagt haar haren heerlijk los.
De koningin kan terugkijken op een geslaagd werkbezoek. Well done!!
Sorry dit moet ik even kwijt.
Ja ze is koningin, ja er wordt veel van haar verwacht en ja ze legt de lat hoog voor zichzelf. Maar…..vergeet niet ze is ook maar een mens. Een prachtig mens met t hart op de juiste plaats, met gevoel en oog voor detail. Met gevoel voor de medemens wie of waar ook ter wereld. En ja ook koninginnen kennen verdriet, zorgen en tegenslag net als ieder ander. Ook zij missen soms hun man of kinderen of zijn moe. Het is niet alles goud wat er blinkt. En nee ik dweep niet met de koningin en nee ik zet haar niet op een voetstuk maar spreek enkel mijn waardering uit voor een hard werkende vrouw 🙂

👏🏼

Tantie, ik had het niet beter kunnen zeggen, chapeau.

Zo is het!

oh de jurk tekent wel erg af, iets wat met de juiste onderkleding goed is op te lossen. Een goede body lost veel op en ja die zijn er ook in ademend materiaal dus kan ook bij deze hitte. Jammer, want verder vind ik het een prachtige outfit. De pantalon met top vind ik heel mooi en zou ik heel graag zelf willen hebben, wellicht zonder de strik, maar vooruit voor bepaalde gelegenheden…. Ik vind het overigens niet nodig om zoveel kritiek te uiten hier op haar werkschema o.d. Het gaat om de mode en dan mag je natuurlijk wel kritisch zijn.

Dit vind ik een mooie jurk en ook zo bijzonder dat erop geschilderd is, Als die jurk in de spaken is gekomen wens ik haar geluk want bij mij is al het vet er niet uitgegaan……

Deze jurk is zeker geen favouriet van mij ondanks het mooie verhaal achter de totstandkoming van de met de hand geverfde stof.

Het model flatteert totaal niet, en het malle dopperige hoofddeksel vind ik te gemaakt, te bedacht; barbie-aankleedpop-outfit voor kinderen. Heur handschoenen lijken nergens naar en doen de outfit geen goed evenals de kleur van de schoenen, boring. Laten we het over de tropische temperaturen inclusief handschoenen maar niet hebben…

Een lezer suggereerde in een eerder blog dat een lange avondjurk-versie waarschijnlijk veel mooier zal staan en daar kan ik me goed in vinden. Het lukt me niet dit blog over deze Natan terug te vinden in De Kast.

🖤🤍 Natan avondoutfit 👌🏼

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Laat ik me maar even bij de mode houden tenslotte gaat het over “modemaxima”. Zowel de jurk als de broek met top zijn schitterend, kan niet beter. En ja ik ben fan van Natan.

Sorry is echt niet nodig, doe lekker je ding wat anderen en/of ik er ook van vindt! Smaken verschillen graag in respect.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Op zich prima, maar de jurk tekent erg af en de dessous is erg zichtbaar. Het hoedje en de handschoenen zijn leuk in een andere setting, maar niet bij 37 graden. De beelden op de fiets in deze outfit incl de hoge hakken zijn geinig, hupsakee ze gaat en dat is stoer. De zwarte broek met top staat haar mooi, alleen weer een typisch Natan strik accent, pfff. Verder vind ik het vanzelfsprekend dat Maxima na zoveel jaren in functie een gepaste reactie geeft op het overlijden van koningin Elisabeth. Het continue aanstippen hiervan is waarschijnlijk goed bedoeld, maar ook een beetje overdreven.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

De foto met de handschoenen is in Duitsland van een eerder bezoek, nu droeg ze die niet hoor!

Ik meen lichtbruine handschoenen te zien Oranjefan, wellicht vertekent de foto of geeft een ander idee?

Klopt PK020, ze droeg nu lichtbruine kanten of gehaakte handschoenen. In Berlijn droeg ze witte.

Nou… zo logisch is dat niet. De koning vind ik vaak hakkelend met te veel handgebaren spreken- zeker als hij spontaan iets moet zeggen. Dus zo vanzelfsprekend is het niet

Doro het gaat niet om hakkelen, maar om de inhoud!

👍🏼

Helemaal mee eens. Zowel over de jurk als over de reacties hieronder. Dat gedweep! Allerlei staatshoofden en andere personen van over de hele wereld zeggen op dit moment braaf wat gepast is en van hen verwacht wordt. En wat betreft het werkbezoek: ze is ‘aangenomen’ (toen ze WA trouwde) om dit soort dingen te doen. Handjes schudden, gesprekjes voeren. En ja, ze is goed in haar werk, en dat is mooi, maar we hoeven haar niet op een voetstuk te hijsen. En waarom toch telkens benadrukken dat ze het prima doet ‘zonder haar man’? Is het zo verbazingwekkend dat een vrouw zelfstandig kan functioneren en geen verlengstuk is van haar echtgenoot? En dat heeft Maxima toch allang dubbel en dwars bewezen?

Natuurlijk kan ze dat prima zonder haar man. De reden dat dat zo benadrukt wordt, is denk ik omdat in de planning stond dat hij mee zou gaan, en dan is hij aanwezig als staatshoofd. En ieder heeft zo z’n eigen manier van reageren. Op een site als deze kun je verwachten dat er veel fans zijn, zie het als dweperig, maar ik denk dat veel reacties recht uit iemand hart komen. Niets mis mee toch. En als iemand anders wil reageren, ook helemaal prima. We hoeven niet allemaal even groot fan te zijn. Belangrijk vinden we wel dat we elkaar in onze waarde laten en respectvol naar elkaar toe reageren. Voor de duidelijkheid: dit zeg ik in het algemeen, en niet specifiek naar 1 persoon toe.

Ik denk dat iedereen trots is op haar!! Ze spreekt vanuit haar hart en zonder haar man doet ze het ook super! Ze ziet er super uit en toch bijzonder dat alles door is gegaan zonder het staatshoofd. Is dat ooit eerder voorgekomen?

Die avond look is prachtig! Simpel met mooie details.

Zonder het Staatshoofd, zou zeggen ze doet t als een Staatshoofd waardig! Wat een GEWELDIGE koningin hebben we aan haar! Vandaag nog in Houston, maar geef haar nu al 10 met een griffel! Waarom is er eigenlijk geen condoleancebetuiging op beeld van Zijne Majesteit? Voor zo’n icoon als The Queen was lijkt me dat toch wel op z’n plaats, of moet Hare Majesteit Koningin Máxima deze week alles doen?

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Wat bedoel je met op beeld? Er is een condoleance via social media verspreid, met daarop foto’s van de 3 Nederlandse koninginnen met steeds dezelfde Queen. En er is ongetwijfeld een persoonlijk condoleance geweest, en bij de begrafenis zullen ze ook vast aanwezig zijn. Dat lijkt me voldoende. Een video hiervoor opnemen lijkt me niet noodzakelijk.

Zucht.
Enthousiasme is leuk maar dit soort reacties, sorry, niet aan mij besteed. Dat dweperige over Maxima gaat mij veel te ver.

Goeie keuzes! Apart dat ze nu opeens wel een hoed droeg. Idee waarom Josine?

Mogelijk:

Ze ging bij de gouverneur van Texas op officieel bezoek.
In SF was t een burgemeester die haar ontving.
Nancy Pelosi uiteraard een hogere positie maar dat was een informeel bezoek bij haar thuis.

Misschien vanwege de hitte? Echt een hoed is t ook niet, meer een Turban/Pillbox, toch?

Ze ziet er mooi gekleed en gekapt uit. En haar woorden doen goed, om het werk te blijven doen voor het volk, net als Elizabeth deed.

Ongelooflijk, wat een vol programma, als je dit allemaal aan kan en dan een paar dagen achter elkaar , dan ben je een kanjer, zoooo knap.
Op de ongelijke zoom na, een hele leuke jurk, ze ziet er weer super goed uit.
Mooi hoe ze reageert op het overlijden van Elizabeth, en het is ook echt in haar lijn om deze reis af te maken zoals gepland.
Deze dagen weer veel respect en bewondering voor haar gekregen.

Ik vind het ook geweldig maar menig ander werkend mens heeft ook dit soort volle dagen en avonden vol meetings, netwerken etc

Dat denk ik zeker en dat dan ook zonder veel extra hulp of personeel voor alle wissewasje.

Totaal mee eens. Ik vind sommige reacties zwaar overdreven.
Ze doet het goed, althans zo komt het over, maar we moeten het mi niet overdrijven.

Mee eens. Ze doet het perfect, maar dat is ook deels te danken aan het team dat haar ondersteund. En sommige bedrijfsbezoeken duren soms maar heel kort. Na een half uurtje weer door naar het volgende

Natuurlijk heeft ze een heel team om zich heen, en kan ze zich volledig focussen op haar taak .maar als koningin wordt er wel erg op je gelet, elke verspreking of wat er maar mis gaat of minder vlot verloopt staat in de volle schijnwerpers, dat geeft toch veel druk en spanning.
De toespraak zo uit de losse pols zie ik onze koning niet doen, althans niet zo vlot en makkelijk, maar Maxima doet het gewoon.

Denk dat we het nu wel weten…

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Ik ben echt geraakt hoe zij reageert op het overlijden van The Queen. Ze ziet er prachtig uit, vooral de witte top vind ik erg mooi.

Zag een filmpje bij de Telegraaf waar ze sprak over het overlijden van koningin Elizabeth. Dat raakte me.

Hopelijk heeft de jurk het fietstochtje goed doorstaan… Fijn dat ze deze dagen haar haren zo mooi heeft zitten. Staat verzorgd nu ze de koning vervangt.

Maxima haar condeolances te zien bij https://www.vorsten.nl/.
En mooie tweet van t Koninklijk Huis met drie fotos, drie Nederlandse koninginnen in de tijd bij steeds dezelfde Britse koningin.

Fijn dat deze jurk weer wordt herdragen en dat t goed ging op de fiets.
Mooie verschijning bij t avondprogramma. Wens haar een goede laatste dag toe.