Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jul 0 reacties

Staatsbezoek Duitsland – dag 1

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. De eerste dag van het staatsbezoek staat in het teken van ontmoetingen met verschillende autoriteiten en ceremoniële onderdelen. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket op uitnodiging van bondspresident Steinmeier, waar beide staatshoofden een toespraak houden.

Mode 
Outfit: japon met een handgeschilderd dessin
Merk: Natan
Pumps: Gianvito Rossi 
Juwelen: oorbellen van Scully & Scully, verjaardagsarmband, armband met vierkant geslepen diamanten

 

De stof van Máxima's japon is beschilderd door Pablo Piatti. Deze Argentijnse kunstenaar verliet op twintigjarige leeftijd zijn moederland om een Europese kunstcarrière op te zetten. Inmiddels heeft hij heel wat indrukwekkende projecten op zijn naam staan en werkt hij ook nauw samen met Natan. Als je op de website van het Belgische modehuis kijkt zul je ook zien dat Vermeulen en consorten met hun 'Artist Studio' (beginnende) modetalenten een podium bieden. Ik vind dat een mooi alternatief, want zonder hun tussenkomst was de kans klein geweest dat de Argentijnse kunstenaar had kunnen werken voor Máxima. 

De schildering is na het naaiproces op de japon aangebracht, waardoor de tekening prachtig over de naden doorloopt en ze zo iets verdoezelt. Prachtig gedaan! 

Perfect matchende hoed: 

Tot voor kort kon je de klok erop gelijk zetten dat als Máxima een outfit van Natan droeg, dat ze dan ook een matchende hoed van Fabienne Delvigne droeg. Tegenwoordig kiest de koningin voor een ander en onbekend adresje. Aangezien ze negen van de tien keer nu kiest voor een eenvoudige dophoed, vermoed ik dat haar eigen modeteam (waaronder kamenier Jolanda) erachter zit. Bij de hoed van vandaag zie je ook dat het motief niet op de hoed is aangebracht, maar dat de motieven eerst zijn geschilderd, vervolgens zijn uitgeknipt en als laatste op de hoed zijn bevestigd. Kijk maar: 

Oorbellen van Scully & Scully: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments