Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 apr 0 reacties

Werkbezoek Beieren – dag 2

Koningin Máxima zag er gisteren prachtig uit, maar toch klonk er ook kritiek. De koningin zou meer Dutch Design moeten dragen. Een Nederlands visitekaartje in een buitenlandse verpakking 😉 Gelukkig maakt Máxima dat vandaag goed, want tijdens de tweede dag van het werkbezoek aan Beieren draagt de koningin een mantel van Claes Iversen. 

De grijze mantel uit de "8-pieces" collectie is gemaakt in een double face. Het is hand geborduurd met kristallen, pailleten, ijzeren schroeven, bouten, moertjes en plexiglas elementen. De collectie is een ode aan de oude couture, ambacht en vakmanschap. De combinatie van couture silhouetten met moderne materialen en bewerkingen, maakt de collectie toch heel modern. Door toevoeging van constructieve ijzerwaren elementen wordt een referentie gemaakt naar het belang dat Claes Iversen hecht aan constructie en vakmanschap.

Op social media is inmiddels ophef ontstaan over een zogenaamd hakenkruis op het achterpand van de mantel. Een kruis, gemaakt van haakschroeven, zou met veel fantasie een hakenkruis kunnen zijn, maar wat mij betreft is het zoeken naar problemen en schandalen die er niet zijn.

 

En dan nog iets anders: op foto's van Getty is te zien dat een saffieren pendant van Máxima's oorhangers aan het begin van de dag ontbreekt. Later op de dag hangt hij er weer aan, maar blijkbaar is er bij het monteren toch iets mis gegaan.


Foto: Rick Evers 

– advertentie –

 

Prachtige pumps:

 

Máxima met de mantel in Denemarken:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments