Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 jun 40 reacties

Welke (oude) galajurk gaat Máxima dragen tijdens het diplomatendiner?

Aanstaande woensdag prikt het koningspaar weer een vorkje met het corps diplomatique. Welke (oude) avondjurk gaat Máxima dragen?

Voor wie het is ontgaan: tijdens het diplomatendiner draagt Máxima negen van de tien keer een gouwe ouwe. Zo droeg ze in 2018 een ensemble uit 2001, in 2017 een jurk uit 2007, in 2016 een ensemble uit 2002 en in 2015 een jurk uit 2002. Voor de voorspelling duiken we dit keer dan ook diep in haar kast.

Waar ik wel benieuwd naar ben, is de roze strapless jurk die in beeld kwam tijdens het staatsbezoek van de Luxemburgse groothertog en groothertogin. Máxima’s jurk is slechts ten dele te zien, waardoor ik erg benieuwd ben wat er schuilgaat achter Willem-Alexander en Maria Teresa.

Een creatie die ook absoluut een herkansing verdient, is de Delftsblauwe bloemenjurk van Carolina Herrera. Máxima droeg hem in 2010 bij een koninklijk feestje in Denemarken. Privé deed hij nog een keer dienst in 2021, maar publiekelijk hebben we dit juweeltje nooit meer teruggezien. Hoogste tijd dus voor een nieuwe ronde!

Dit gouden ontwerp van Benito Fernandez deed dienst tijdens het staatsbezoek van Chili (2009). Sindsdien hangt hij werkloos in Máxima’s kast. Als ze de teruggeslagen strook bij het bovenlijfje laat vermaken, komt er vast een prachtige, eigentijdse creatie tevoorschijn.

PPE

Ik weet dat enkele bezoekers van deze website nu de haren uit hun hoofd gaat trekken omdat ik Máxima’s zeemeerminnenjurk van Jan Taminiau weer benoem. Excuzes moi! Ik denk dat de jurk nu mooier zal staan dan bij het debuut, want onze koningin is slanker dan veertien jaar geleden.

PPE

Eén keer gedragen in 2015 en sindsdien buiten beeld gebleven: Máxima’s fuchsia franjejurk van Benito Fernandez. Als ze deze jurk draagt, vraag ik haar bij dezen om een rondje te draaien voor de fotografen 😉

Patrick van Katwijk

Waarom Máxima haar asymmetrische jurk van Ralph Lauren maar één keer heeft gedragen, is mij een raadsel. Wat een plaatje van een jurk! Ik zou hem graag terugzien met het antieke pareldiadeem.

PPE

Nooit echt goed uit de verf gekomen: Máxima’s witte avondtoilet van Edouard Vermeulen. Het debuut is weliswaar vijftien jaar geleden, maar dit ontwerp kan altijd. De zwarte strik kan vast vervangen worden door een grote, imposante broche.

RVD/Erwin Olaf

Bovenstaande rok kan ze ook dragen met een zilverkleurige top. Deze combinatie is sinds 2006 niet meer in beeld gekomen. Als ze kiest voor een tweede ronde, dan hoop ik dat ze ook aan de lange handschoenen denkt.

PPE

Op haar Pinterestpagina heeft Máxima deze roze Valentino op haar bord ‘repeteren’ gepind. Zou woensdag de grote dag zijn?

PPE

Niet mijn favoriet, maar qua prijs (couture van Valentino kost al snel 50.000 euro) wel een tweede ronde waard: Máxima’s zwarte avondjurk met borduurwerk, veren en doorkijkjes.

Patrick van Katwijk/PPE

Na het debuut in 2014 is deze combinatie van Natan niet meer in beeld gekomen. Ook deze mag ze van mij woensdag wel tevoorschijn halen.

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

de laatste vind ik zo mooi!

Met uitroepteken op 1: de blauwe Carolina Herrera, wat een snoepje! Op een gedeelde 2e plaats de zwarte Ralph Lauren en witte Natan en op de 3e plaats de donkerblauwe Natan…in alle 4 ziet Maxima er vast prachtig uit

Op enig moment kan bepaalde kleding niet meer echt (wat niet wilt zeggen dat je dan oudbollige kleding moet gaan dragen, maar het klopt dan op de een of andere manier niet meer). De roze Valentino, de zeemeermin, de delftsblauwe Herrera vallen dan m.i. af. De roze en zwarte franjejurken zijn nooit mijn favoriet geweest.
Het avondtoilet van Vermeulen blijft een klassieker, net als de Natan uit 2014. De witte en gouden rok hebben een meer eigentijdse top nodig, ben benieuwd hoe het dan uitziet. Lange witte handschoenen zijn super, maar ik denk dan meer aan een bal dan een diplomatendiner.

De roze Valentino lijkt me nu te meisjesachtig…kan door naar 1 van haar dochters.
De blauwe van 2014 vind ik prachtig.

De fuchsia-roze franjejurk lijkt mij wel geschikt voor deze gelegenheid.
En de laatste foto van de blauwe japon uit 2014 is ook heel chique.
Maar ach, er is nog zoveel meer keuze in de gala afdeling van de inloopkast….!
Ik laat mij verrassen.

Tom Ford puzzelstuk jurk zou ik helemaal geweldig vinden.

De delftsblauwe jurk met stip op 1, gevolgd door de roze Benito Fernandez en de blauwe combinatie uit 2014. Maar misschien gaat Máxima ons morgen weer verrassen….

Zoveel mooie jurken om uit te kiezen. De twee roze jurken zijn natuurlijk prachtig. Ik hoop nog altijd op een return van de delftsblauwe.

Als ze uit het bovenste overzicht kiest, dan komt wat mij betreft alleen de roze jurk van Valentino in aanmerking. De rest heeft voor mij geen wauw factor. Ik zou graag de oranje godinnen jurk van haar 40e verjaardag terug zien, de jurk die geïnspireerd is op de Japanse kamer of de oranje rode one shoulder jurk van Claes Iversen.Helemaal WAuW als ze kiest voor de gouden jurk van Iris van Herpen!

Last edited 8 dagen geleden by AnnekeM

Wat een mooie jurken zitten hier bij. Als ik mag kiezen de fuchsia roze Benito Fernandez jurk.

Ik ga voor de witte Vermeulen. Een rustig chique jurk.

Leuke log
Gek heb ook altijd me afgevraagd die zwarte ralph Lauren.. maar als ik nu weer kijk vind het helemaal niet zo’n mooie jurk als je het vergelijkt met de andere kwaliteit jurken. Qua stof en erg tekenend
Ik hoop op de narcissenjurk

Ik hoop op de lichtblauwe gatenjurk van Claes Iversen.

Ik ga met Josine hopen op de “delftsblauwe japon”; is al veel te lang niet meer in beeld geweest en ik vind ‘m prachtig.
De zwarte Valentino en zwarte RL vind ik meer voor herfst/winter, maar mogen zeker nog eens uit het inloopmagazijn gehaald worden.
De “zeemeermin” mag naar Ariël😉
De rest heeft minder mijn voorkeur, maar ik laat mij graag verrassen👍

De van Gogh jurk van Mattijs van Bergen. Maar die lijkt me niet handig wanneer je een beetje wilt kunnen genieten van de ongetwijfeld fantastische lekkere hapjes, klaargemaakt door zeer goede koks. Dan is een jurk met wat buikruimte fijner, maar de zwarte Valentino van hierboven vind ik niet charmant. Bij de jurkenkast zie ik ook geen geschikt exemplaar met buikruimte die echt leuk en ook niet niet overdressed is. Of onhandige mouwen heeft. Galajurken lijken me sowieso meer voor dansen dan om in te zitten eten.

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit nagedacht over een jurk met ,buikruimte, bij een etentje ………. ,

Haha ik zie een voorover gebogen bunkerende Máxima voor me die na het eten het bord van zich afschuift en de stoel naar achteren…
Nee ik denk kleine hapjes en eventueel bij nog honger thuis een boterham met kaas

Last edited 8 dagen geleden by Doro

Als ik zie hoe slank Maxima is en blijft, dan denk ik dat ze hele kleine beetjes eet .

Ik denk trouwens ook niet dat er grote portie,s geserveerd worden hoor, maar exclusieve kleine gerechtjes .

Maar Agnes Anna, Máxima gaat toch geen borden vol eten wegwerken tijdens een galadiner. Bovendien heeft ze al zo vaak onhandige galajurken gedragen tijdens diners, ik denk ook aan de rode galajurk met XXL wijde mouwen, dat ze zich vast niet zo snel belemmerd voelt.

Voor mij haalt de witte jurk met zilveren bovenlijfje het . Uiteraard met de lange handschoenen …

Ah de gebloemde Valentino zie ik heel graag nog een keer terug.

Ik ook Petra maar dan wel aan het lijf van een jonge prinses 🌹

Ik blijf hopen op de witte one-shoulder godinnenjurk. Van dit overzicht de blauwe Natan; na 10 jaar weer eens herdragen zou mooi zijn. Ook het witte Natan avondtoilet zie ik graag terug, zonder zwarte strik. Bij deze creaties komen de juwelen ook zeer goed tot hun recht.
De zeemeerminnen jurk vind ik juist een van haar minder mooie avondjurken, zowel model als ook kleur kunnen mij niet bekoren. En die bloemetjesjurk vind ik veel te zoet en meisjesachtig.

Graag de zwarte avondjurk van Valentino! Mooie hals en mouwen en leuk rokgedeelte.

Ik hoop op de lichtblauwe eerste Chanel.
Staat hier niet tussen maar wie weet..

ik hoop zelf op de zeemeerminnen jurk van Taminiau met het diadeem van Koningin Emma (het liefst met de sterren er op) en het complete festoenen collier

Ik hoop oo de zwarte Ralph Lauren, maar Maxima zal ons vast weer verrassen

Ik gok op de a-symetrische witte jurk van Stella Mc Carthy. Van de mierzoete rozenjurk zou ik ook blij worden

Ja daarom. Die hangt in haar kast bij ‘diplomatendiner’ 😜

Yep 🤍🤩

Ik denk eigenlijk geen één van de hierboven genoemde. Wel een “oudje” maar niet die hier woorden genoemd.

Ooohhhh mag je ook zelf kiezen uit de ruim gevulde walk-in closet? 🙃

De rode kaftan van Valentino❣️

https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/rode-kaftan/

Ik hoop 1) Maxima aan de (over)slag of 2) Zee van plisseé 👌maar ik denk eerlijk gezegd dat het de geplooide offshoulder galajurk gaat worden, ook een beauty.

Last edited 8 dagen geleden by Jacqueline

2014, deze jurk is een favoriet van mij.
Hij is pompeus, maar in deze kleur en uni stof vind ik het wel wat hebben., juist omdat Maxima een hele slanke taille heeft komt het mooi tot zijn recht.
De glitterjurken een beetje teveel voor deze avond, denk ik
Maar de Delfts blauwe mag ze voor mij ook aandoen, staat haar geweldig .

Van dit lijstje lijken de meeste jurken mij echt niet geschikt voor een diplomaten diner. De onderste is passend. De Delfts blauwe zou eventueel ook nog wel gaan, alhoewel te zomers voor het huidige weer, of de witte Natan. De rest niet.
Verder deel ik inderdaad jouw voorkeur voor zoete, meisjesachtige ontwerpen in pasteltinten niet, Josine!.

Tja, ik vind zwart en wit niet zo passend voor het diplomatendiner. Ook al verdient de zwarte RL te worden herdragen.
Ik ga voor de laatste in t rijtje, die blauwachtige. Schitterend model en goed te combineren met sieraden. Wat zat haar kapsel bijzonder mooi destijds!

Ik sluit me bij je aan Siobhan ook wat betreft ◽️& ◾️

Ps: 🤐 aangaande de 🧜🏽‍♀️ outfit 😉

Last edited 9 dagen geleden by PK020

Ik ga voor de Delftsblauwe jurk. De andere jurken vind ik of niet meer mooi, of te overdressed voor een diner.