Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 sep 58 reacties

Wauw! Máxima van top tot teen in het goud bij netwerkreceptie

De eerste dag van het werkbezoek aan de Verenigde Staten heeft Máxima afgesloten met een speech én een gouden look van Claes Iversen.

Het doel van de avond was netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Gelukkig is dat iets waar onze koningin in uitblinkt. Tijdens haar bevlogen speech vlogen de complimenten -heerlijk Amerikaans- in het rond. “There’s a kind of natural attraction between the state of California and the Kingdom of the Netherlands. Hundreds of thousands of Californians have Dutch roots. But it goes deeper than that. It’s all about mentality. We are soulmates, bursting with so much creative energy and ambition.”

Dan de kleding. De koningin had voor de gelegenheid een gouden ensemble van Claes Iversen in haar koffer gestopt. De gouden ring in de asymmetrische top verwijst naar de gouden ringen van de vrouwen van de Ndebele stam. Onderstaande foto hebben we te danken aan Karlijn van Vorsten, die wél de koningin achterna reisde. (De meeste journalisten zijn vanwege het fotomoment van prinses Amalia in Nederland gebleven, waardoor het bezoek een beetje ondersneeuwt. )

Foto met dank aan Karlijn van Vorsten

De outfit is dus een ontwerp van Claes Iversen.

In 2019 kwam de outfit ook in beeld tijdens het Holland Festival.

En ze droeg hem ook in de sobere coronatijd, tijdens een televisie-uitzending die geregeld werd als goedmakertje voor het vervallen Songfestival.

En ze droeg de outfit ook tijdens de bekende foto die werd vrijgegeven op haar 49e verjaardag.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
58 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

sorry, ik houd niet van een blote schouder bij zo’n officieel moment. Sowieso niet. Het staat haar wel goed.

In het groen 🟢 tijdens een bezoek aan de Universiteit van Californië in Berkeley 🟩
https://www.newmyroyals.com/2022/09/queen-maxima-visited-university-of.html

Mwah, wat saai, het model in groen/wit oogt spannender, interessanter.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ter info :
– nancy pelosi is de schoonmoeder van michiel vos. Nl journalist/correspondent in de vs .
– Jeroen dewulf is prof ned cultuur a univ berkeley en is van belgische origine.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Geen idee waarom U deze ‘info’ deelt; men heeft kennis en kan zelf het artikel lezen.

Oh ik zie t ook.
Wel netjes maar niet sprankelend.
Haar mooi.

Ohhh, wat mooi! Maar zie ik nu sandalen met overhangende tenen…….
Heel snel de glimmende pumps tevoorschijn halen wat mij betreft.

De top is prachtig… de broek is niet helemaal mijn kopje thee… mss dat de goidkleurige valentino pantelon (een oldie but a goodie) er mooier onder staat? Dat vind ik ook zo’n prachtige outfit die Maxima zo mooi staat… of idd de broek die het model draagt… of een hele mooie slank gesneden midi of maxi rok?

Inderdaad WAUW!
Wat ziet ze er geweldig uit bij dit bezoek. Alle drie de outfits zijn prachtig, ze oogt superslank en is ook nog eens heel vrolijk en ontspannen. Vooral de gouden top en het prachtige kapsel….. Hollywood-waardig.
Ben het ook wel eens met de vele opmerkingen over haar helaas vaak slordige outfits en kapsels in Nederland. En sowieso word ik niet blij van de (te) vele Natan-outfits. Niet altijd mooi, zeker vaak slordig afgewerkt en vaak slechte pasvorm. Maar het meeste stoort mij dat ze zo weinig van de Nederlandse couturiers draagt. Het is trouwens wel typisch Maxima …. of smashing of ze slaat de plank mis, in ieder geval zelden saai
Maar voor nu top, top, top , ja ook Natan;) Ze toont zich hier als een prachtige, krachtige vrouw en we mogen enorm trots op haar zijn.

vind het een mooie outfit, zou m graag met een andere kleur pantalon zien. Vind het wel mooi dat deze pantalon niet zo wijd is, maar net iets aansluitend. Verder een diepe buiging voor Máxima, wat is ze in haar element en wat een enthousiasme in haar speeches, chapeau

Ik ben het eens met jouw feedback.

Mooi die top! Ik zou de gouden broek van het model er graag eens onder zien. Dat lijkt me echt gaaf. De broek die ze er nu bij draagt is voor mijn gevoel net niet helemaal bijpassend.

Ik ben meer dan voor Harmke, de gouden broek!

Dacht precies hetzelfde Harmke, zou de top graag met een andere kleur pantalon zien.

Ben benieuwd wat ze vandaag draagt. Misschien zit die bougainville kleurige rok met top van Massimo dutti wel in de koffer. Zo leuk is dat

Wow, wat staat deze outfit koningin Máxima goed! Echt prachtig! Klein puntje: niet te veel ringen+ armbanden tegelijk….;)

Wat een top oiytfit is dit. We worden deze eerste dag al wel weer verwend qua outfits! de broek vind ik eerder groen dan goud, maar ik vind het qua kleur en ontwerp heel geslaagd. Wat ik alleen niet begrijp is die open schoenen ‘s avonds. De gouden pumps zijn zoveel mooier dan de sandaaltjes die ze nu draagt.
Weet iemand waarom ze hiervoor kiest? Heurt het misschien zo?

Jaa, gewoon schit-te-rend, deze ‘outfit’. En : met mooi kapsel ! Wat is Máxima een…schatje !!!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

Hier wellicht antwoord op de vraag naar haar schoeisel https://www.instagram.com/p/CiMbDMwD6t4/
(torenhoge)pumps van gianvito rossi
terwijl ze met de roze outfit ook al flinke hakken droeg, zou bijna zeggen, hoe houdt ze t vol
https://www.instagram.com/p/CiLKov-rNTE/ eveneens van gianvito rossi

Het goud glanst mooi in de Californische schemering. In het algemeen ziet ze er dit werkbezoek de hele tijd erg goed uit. Alleen maar voltreffers. Het haar zit ook telkens heel goed terwijl het er toch op een bepaalde manier eenvoudig en onopgesmukt uit ziet. Chapeau! Eens met Elisah, dit mag vaker zo gedaan worden in plaats van de coupe windhoos en de flodderkleren van de Zara.

Alweer zo’n goeie look, ik ben het ook met Elisah eens!

Prachtig!!

Mee eens !

Mooi plaatje, ze kan zo op de rode loper bij de Hollywood jetset…

Beeldig gewoon! Wat een krachtige vrouw is dit!

Dank u wel, prachtige plaatjes, #trots op onze Koningin! Had ook al verder gezocht, maar vooral van avondprogramma nog weinig gevonden!

Wat een verschijning! Goede (al eerder gedragen) stuks ingepakt. Kapsel heel verzorgd! En dit past heel goed in SF omgeving.
Ben zeer trots op speech (wel jammer van WA die dit ook graag had uitgesproken)!
En gein: een broek ipv kledingcode ‘cocktailjurk’.

Prachtig toch die gouden look! Ik moet altijd wel wat wennen aan die groene broek eronder…. Verder straalt ze volgens mij is ze helemaal in haar element. Wel wat raar toch dat er haast geen journalisten mee zijn tijdens dit bezoek zoals ik begrijp van Josine.

Ik zie een stralende koningin die duidelijk geniet van haar taken.
Een koningin die goed heeft nagedacht en veel zorg besteedt aan haar uiterlijk deze dagen.
Alleen maar complimenten kan ik geven.
Zo hoort een koningin te zijn, en toch heb ik iets te zeuren, helaas, waarom mis ik dit zo vaak bij bezoeken in ons eigen land?
Ik hoop niet dat iedereen over mij heen rolt, maar ik moest dit toch even kwijt.

Elisah, denk dat veel mensen het me je eens zijn. Krijg altijd de indruk dat Maxima zich zeer bewust is van de internationale pers en daar veel waarde aan hecht. Het is toch een kleine moeite om ook in ons land verzorgd te voorschijn te komen en dat zit hem niet in het label of prijskaartje wat aan kledingstuk hangt, maar in de finesse van het totaal plaatje.

terechte vraag !!

Misschien heeft dit met de Nederlandse “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit te maken waar ze zich aan aanpast. Maar ik ben het met je eens, een beetje meer aandacht aan haar kleding en kapsel in Nederland zou niet misstaan!!!

Ik weet niet of ik t mis heb, maar dit is toch een bezoek op een wat hoger niveau, waarbij ze Nederland in het buitenland vertegenwoordigd, en dat deze dagen, mag ik toch wel zeggen voortreffelijk doet! In Nederland zelf zijn het vaak werkbezoeken waarbij ze graag benaderbaar wil zijn en het dan niet helemaal tot in de puntjes perfect hoeft te zijn, zag dat er volgende week ook weer een streekbezoek in de agenda staat, de Peel, daar pakt ze dan vast ook wel iets meer uit!

Dat denk ik niet, want het gaat niet om bling bling en opvallende kleding, maar om de aandacht die je er aan geeft, de juiste kleding voor een gelegenheid en uiteraard kapsel en het verzorgde geheel.

Ja precies! Dat is wat ik bij de Nederlandse vrouwen ook zo vaak mis, trek maar gewoon een jeans aan en die eeuwige paardenstaart en dan vindt men het al goed genoeg!!

Helemaal met je eens, ik ben zelf echt geen kei in kapsels, maar een leuke knot kost mij s,morgens niet meer dan 5 minuten, en het is een heerlijk gevoel als je weet dat het er verzorgd uitziet.
En met al die soorten krul en stijltangen hoeft een mooie slag ook geen probleem te zijn bij loshangend haar .
Kleine moeite, groot plezier, toch ?

Ja precies wat ik bedoel, hoeft allemaal niet duur of exclusief te zijn maar een beetje moeite levert zoveel op!!!

Ha ha, die broeken maar voor het bankhangen houden.

zou dit een toespraak zijn die eigenlijk WA had moeten geven, nu uitgesproken door zijn “charmante assistente” zoals hij in Nieuw Zeeland refereerde! https://www.koninklijkhuis.nl/documenten/toespraken/2022/09/06/toespraak-van-koningin-maxima-tijdens-de-receptie-in-de-city-hall-san-francisco
denk van vanmiddag, even doorklikken: https://www.instagram.com/p/CiMbWUEN30u/

Ik hoop ,( maar denk het niet ) dat onze Koning niet meeleest op deze site . Ha ha
Hoe leuk ik hem ook vind, volgens mij is deze reis meer geschikt voor Maxima dan voor WA .zij heeft zoveel flair en charme dat ze ervoor lijkt gemaakt.
Dit zonder WA tekort te doen, zijn gave ligt meer bij het stoere werk, zoals met de mannen op kamp ed .
En hoe mooi was het om te zien toen hij in Ter Apel was.

Elisah, wa werd opgevoed als prins in een erfelijke monarchie en hij is koning geworden omdat hij de oudste is. had hij mogen kiezen -verscheen recent in de media – dan was hij wellicht piloot geworden. Maar hij moest iets met geschiedenis en staatsrecht kiezen want rechten dat zou hij niet gewild hebben las ik recent.
Maxima is opgevoed als burgermeisje en heeft haar studierichting mogen kiezen. Zij koos economie en dat is haar vak. Zij was in deze richting ook behoorlijk ambitieus, vandaar haar vertrek nr ny / vs een land dat haar mi ook erg ligt, mogelijks meer dan nederland. Ze is nu ook nog op pad voor een in hoofdzaak economisch getinte reis, alleen dan nog , een situatie die haar ook ligt, want ze houdt van “shinen”. Het zou al bijna onmogelijk geweest zijn dat de missie van gisteren en vandaag niet zou lukken.
Ik heb mij recent op deze site de bedenking gemaakt dat het sociale bij haar minder voor de hand liggend is dit gezien haar eerdere studiekeuze. In nederland gaat het meer over het sociale, de mentale zorg, oranjefonds ea. Hierdoor is mi de uitdaging in nl minder aanwezig dan hier in de vs. Mogelijks verklaart dat ook het slordige in nl wat we vandaag , gisteren niet gezien hebben. En ik deel uw mening, ik vind het ook jammer dat nl het in veel gevallen met ” minder” moet doen
Mathilde is logopediste en psychologe. Letizia is journaliste, mary heeft rechten gestudeerd. Bij hen is het mi makkelijker om de rol van koningin en ” moeder des vaderlands” in te vullen.
Dus conclusie : de invalshoek van maxima is totaal verschillend dan van wa en haar collegae koninginnen en dat laat zich gevoelen op (geslaagde) dagen zoals vandaag en gisteren in amerika.

Lijkt denk ik niet alleen, ze is hiervoor gemaakt, perfect in haar rol, met veel plezier, t spat ervan af, vraag me bijvoorbeeld af hoe t met WA erbij geweest was in de LGBTI wijk, denk dat hij daar toch minder ontspannen mee omgaat dan we Max vanmorgen met haar “collega Koninginnen” gezien hebben! Een dikke pluim voor Hare Majesteit, hoop dat ze deze vrolijkheid de komende dagen volhoudt!

Go Girl!!!! Heerlijk om haar zo bezig te zien en wat zal WA trots op haar zijn zoals ze dit drukke programma alleen trekt! En ja ze ziet er superslank uit waardoor deze outfit geweldig staat. Mooi, gedurfd maar zeer geslaagd!!!

Top! Lekker ‘glamorous’ en Amerikaans! Ze is inderdaad helemaal in haar element!
Ik kan niet goed zien welke schoenen ze aan heeft, maar het lijkt alsof ik de puntige gouden pumps die ze eerder droeg beter vind passen.

Royal Ellen, helemaal mee eens 🤩 en ik ben ook voor puntig goud aan heur voeten, maar wat is onze koningin een toegankelijke powervrouw samen met andere belangrijke powervrouwen gedurende het dagprogramma 👌🏼

@Josine Droogendijk, wat apart dat als ik jou goed begrijp er nauwelijks fotografen zijn meegereisd; inter/nationale linkjes delen allemaal van onze sterk inhoudelijke en prachtige koning Maxima

Mooie, modisch en moderne outfit. Ik had er zelf andere torenhoge ton-sur-ton hakken bij gekozen, want net iets teveel goud accenten. He, dit is een modeblog, dus er moet iets te zeuren zijn.
Cijfer: 8,5

Mooi!

Mooi gekend ensemble , staat haar goed. Vooral de top is mooi.
Mi – gezien one shoulder – wel minder geschikt om de speechen voor het soms wel “verrassend “preutse” amerika.
Ze geniet duidelijk van de aandacht , die niet gedeeld moet worden nu ze alleen reist .

Het kleedadvies in the City Hall was voor dames ‘cocktailjurk’, onze koningin verschijnt in een zakelijke pantalon met prachtig uitbundige top. Met de blote schouders – uw genoemde preutsheid – valt het m.i. wel mee; in SF is men wel wat gewend 😄

https://www.ad.nl/show/het-woord-is-nu-volledig-aan-maxima-en-haar-vrouwenteam~a7df54a6/

Pk 020 , dank u wel voor de info.

Ook de info van het lezen waard -> Alle toppers die dag samen met onze koningin zijn vrouw 👏🏼👏🏼

Een stralende koningin klaar voor het avondprogramma. De gouden top met de asymetrische schouder blijft een mooi item.
Met de bijpassende accessoires een mooi plaatje. Pfff morgen op naar snikheet California. Benieuwd wat ze dan gaat dragen.

Dacht het gisteren al te zien maar nu helemaal. Superslanke Máxima is nog meer afgevallen. Staat haar prachtig. Mooi te zien dat ze niet een Pretty verlengstuk is van haar man maar ook alleen het haar meer dan prima afgaat. Maar dat wisten we al wel natuurlijk maar ik bedoel meer nu ze een reis maakt anders dan voor haar eigen “baan” bij de VN

Ik heb Maxima nooit als een verlengstuk van haar man gezien, dat was bij de kennismaking al te merken toen ze, heel charmant , zei,; Hij was een beetje dom ;!!
Wat ik wel weer mooi vind is dat WA een geboren prins is, en juist op dat gebied zijn vrouw en dochters veel heeft kunnen meegeven.

O wat ziet ze er toch heerlijk ontspannen en prachtig uit! Ze is duidelijk in haar sas/element!