Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 07 sep 44 reacties

Wat gaat Alexia zaterdag dragen tijdens haar debuut?

Aankomende zaterdag is het zover: prinses Alexia zal voor het eerst een schip dopen. Wat zijn de do’s en don’ts op kledinggebied?

Eind vorige maand was ze al bij de Grand Prix in Zandvoort. Die beelden heb je hier vast voorbij zien komen. Een stoer jumpsuit van Mango volstond voor de sportieve gelegenheid, maar overmorgen wordt er natuurlijk wel wat meer van de prinses verwacht. Een scheepsdoop is immers een feestelijk én formeel moment. Maanden, zo niet jaren wordt er aan een schip gebouwd. Als het dan eindelijk officieel gedoopt wordt, handel je dat beslist niet af in je ouwe kloffie.

Allereerst heeft de prinses dus een nette outfit nodig. Om je een indruk te geven, toon ik je wat foto’s van Máxima die als prinses een schip doopt.

februari 2003: Máxima’s eerste solo-optreden en eerste scheepsdoop. Máxima’s mantel komt uit het atelier van Natan, de hoed is bij een Nederlandse ontwerper gekocht. (Naam is me ontschoten en volgt later.)

19 april 2003: Máxima doopt fregat Evertsen. Haar pakje met Chinees kraagje en beklede knopen komt uit het atelier van modehuis Natan.

(c) PPE/Nieboer

Een maand later volgde er opnieuw een doop. Dit keer niet van een schip, maar van een vliegtuig. Máxima draagt tijdens het feestelijke moment een blouse en pantalon. Een rok of jurk is dus géén must. (Maar eerlijk? Een broek en hoed vind ik slechts zelden een geschikte combi.)

(c) PPE/nieboer PPE Agency

In april 2009 doopt de prinses de VOX Máxima. Naast een outfit van Natan draagt ze een opvallend grote hoed. Heel gek is dat niet, want bij een formeel moment voelt een hoed zich goed thuis én daarbij brengt het blootshoofds dopen van een schip volgens de verhalen ongeluk. Dat is ook de reden waarom prinses Elisabeth van België als heel jong meisje al wat op haar hoofd had bij haar eerste scheepsdoop.

© PPE/Nieboer

Zelf ben ik beslist niet te porren voor dergelijk bijgeloof, maar het verklaart wel waarom ook vrouwen zonder koninklijke achtergrond een scheepsdoop doorgaans met een hoed omlijsten. Nu gelijk even een linkje naar Alexia, want als zij de lijn volgt, beleeft ze zaterdag dus ook haar hoedendebuut. Dat zou toch tof zijn?

Goed, terug naar Máxima. In 2010 doopte ze in Venetie de Ms Nieuw Amsterdam. In chique kleding en mét hoed.

04-07-2010 (c) PPE/Nieboer

En het laatste voorbeeld: in 2012 doopt Máxima een gastanker. Haar outfit is van Natan, de muts van Delvigne.

07-12-2012 (c) PPE

Natuurlijk hoop ik zaterdag iets nieuws te zien, maar stél dat Alexia een duik neemt in haar moeders kledingkast, dan hoop ik op de volgende outfits:

PPE
PPE
PPE

Waar hoop jij op?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
44 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ze zal eruit zien…zoals ze er zàl uitzien … ! Geduld, meisjes, geduld…, ook al is het wachten bijna onverdraaglijk, ook voor mij ! Maar dàt het prachtig zal zijn, daar valt niet aan te twijfelen ! En ik zal jullie kreetjes van bewondering echt horen !

Sorry, het was een andere grote roze hoed van Fabienne Delvigne en het was volgens mij geen doop, maar een opening, even een eerder logje van mij hersteld:)
Ik hoop wel dat Alexia morgen iets uit de kast van Maxima uitkiest. Alexia heeft al heel vaak kleding van Maxima gedragen. En dat doet bijvoorbeeld prinses Isabella, een leeftijdgenootje, ook heel veel bij prinses Mary, haar moeder. Spannend… ik kan niet wachten:)

Dag Sneeuwwitje,
Mag ik uit pure belangstelling vragen waarom je er op hoopt dat Alexia morgen iets uit de kast van haar moeder kiest om aan te trekken?
Het verrast mij even, omdat ik er juist op hoop dat ze iets draagt wat helemaal voor haarzelf ontworpen of gekocht is.
Zou het leuk vinden te horen wat jouw achterliggende gedachte is.

Hoi Lieske, niet dat ik het kan weten uiteraard, maar je ziet nu dat de nieuwe generatie prinsessen veel in de kasten van hun moeders duiken waar zoveel moois ligt dat verzameld is in de loop der jaren. Een soort van statement in het teken van duurzaamheid. Persoonlijk vind ik dat heel mooi om te zien. Maar stiekem hoop ook ik vandaag dat Alexia iets nieuws heeft gekocht voor de doop. En haar eigen stijl en gevoel voor mode laat zien. Het is bijna zo ver:)

Bedankt voor je reactie Sneeuwwitje.
Duidelijk!
Vol verwachting klopt ons hart….

Ik verbaas me toch wel over de suggestie dat Alexia kleren van Máxima zou aantrekken. Is het eerder gebeurd (afgezien van tasjes en juwelen)? Mijn inschatting is dat ze bovendien helemaal niet dezelfde maat of hetzelfde figuur hebben. En juist bij zoiets groots als je eerste publieke activiteit trek je toch geen ouwe jurk van je moeder aan? Alexia schijnt veel van mode te houden, dus dan lijkt het mij helemaal niet voor de hand liggend om geen eigen keuze te maken. En al helemaal geen jurk die Máxima een week geleden zelf nog aan had (de uitblinkerslunchjurk, die eerder werd genoemd).
Het bij officiële gelegenheden dragen van kleding van een familielid komt volgens mij vooral voor aan het Luxemburgse hof (Tessy droeg regelmatig vermaakte kleding van Maria Teresa, en de zussen van Henri onderling), en incidenteel aan het Belgische hof (Claire die kleding van Paola draagt, maar dan wel de echte mooie vintage uit de jaren ’60 en ’70).

Nee dat verwacht ik ook niet maar ik vind het van de publieke kleding wel het enige stuk wat ook Alexia zou staan!

Ze zal er uiterst modieus zal uitzien, ik denk in een prachtige snit broekpak van een vooraanstaande ontwerper in het wit. Ik verwacht niet dat ze iets op haar hoofd zal dragen maar ik hoop wel dat ze het haar wat nonchalant opsteekt zoals op de foto’s van vlak voor de vakantie.

Bij de doop van een schip is het gebruikelijk iets op het hoofd te dragen, dat heeft met het bijgeloof te maken dat als dat niet zo is het dan ongeluk voor het schip zal betekenen.

Verwacht ik niet 😉

O haha zie nu pas al die openingen!

Ik hoop op iets nieuws; iets met een rode wijde broek en dan misschien een moment om de rode baret van Maxima te herdragen!?
Maar ik hoop vooral Alexia in haar eigen keuze van kleding te zien, ze is te modieus om klakkeloos een complete outfit van Maxima te herdragen. Maar accessoires van mama Maxima terugzien bij haar, sluit ik zeker niet uit.
Afwachten maar …….

gaat zeker niets iets van Maxima dragen en verwacht ook niet iets op of in haar haar groetjes petra

Mijn gok.. als van Máxima leent, dan de jurk van de uitblinkerslunch! Die zal haar geweldig staan! Met een gave hoed erbij of iets leuks in haar haar.
En anders hoop ik iets nieuws!

De ‘Evertsen’ dopen is even wat anders dan een commerciële boot as zaterdag.
Dus ik verwacht wel wat moois, maar niet heel formeel. Ik denk dat ze zelf veel plezier gaat beleven. En wij dankzij de beelden!

Ik gok op een mouwloze jumpsuit met een fascinator. Wellicht een tasje van mama, maar zeker geen complete geleende outfit.

Oh Josine, ik hoop toch op iets ‘jonger’ dan deze jurken, hoewel echt prachtig. Maar voor een meisje van 18..?
Ik ben heel benieuwd! Denk niet dat ze een hoed draagt. Wellicht een haarband? Hoe laat kunnen we morgen de foto’s verwachten?

Kort mouwtje is toch niet zo warm?
En eerlijk gezegd vind ik dat vaak net wat gekleder staan .

Ik hoop op een nieuwe outfit. Of het een jurk, jumpsuit of broekpak wordt, echt geen idee. Ze gaat ons hoe dan ook verrassen. Ik gok op een opvallende hoed of fascinator uit de collectie van Máxima.

Ik ben heel erg benieuwd waar Alexia voor kiest, maar ik hoop op iets nieuws. Waarom lenen uit de kast van je moeder bij je debuut? Oké, er hangen mooie stukken in de inloopkast van Máxima, maar ik hoop dat zij daar alleen rond kijkt voor accessoires.

Ik ben ook erg benieuwd naar wat de modebewuste prinses Alexia gaat dragen aankomende zaterdag?? En ik vind het juist heel erg leuk als Alexia in de kledingkast van haar moeder gaat snuffelen. Immers, wat heeft Maxima veel moois verzameld in de loop der jaren;) En dat tasje bij de outfit met de hoed en lange broek, zo schattig:)
Ik herinner me nog een doop van een schip door Maxima. Ergens in 2009 of toch in 2010? Maxima droeg toen mijn old time favoriete mantelpakje van Natan, een outfit met fushia roze en paars. Maxima had toen de immens grote hoed op van Fabienne Delvinge die zij ook droeg op de bruiloft van prinses Anita en prins Pieter Christian in 2005. Maxima verrichtte de doop toen samen met een klein meisje die zij op tilde. Zo lief!! Een beeldschone prinses was Maxima toen en nog steeds beeldschoon:) Of was dat geen doop??

Ik hoop op een nieuwe outfit.
Alexia lijkt mij een type die zelfstandige keuzes maakt en heel goed weet welke kleding haar flatteert.
Qua accessoires misschien even in de kast bij mams duiken, maar misschien zoekt ze ook helemaal haar eigen weg.
Heel benieuwd hoor!

Ik vind het toch wat vreemd dat Alexia een schip gaat dopen. Zou dit haar eigen initiatief zijn? Terwijl Amalia zoiets nog nooit gedaan heeft, ook niet in haar tussenjaar.
Beetje apart dat een jongere zus Amalia hierin voorbijstreeft. Zij had er blijkbaar geen behoefte aan of er was niemand die haar adviseerde om zoiets bv ook een keer te doen? In het kader van gewoon een beetje wennen aan deze gelegenheden?
Verder ben ik benieuwd naar de outfit van Alexia. Ik denk ook eerder iets van een broekpak of jumpsuit met een fascinator of iets dergelijks. Maar ik zou een leuke jurk met hoed wel heel gaaf vinden!

Dit schip krijgt Alexia haar naam, dat is de reden dat ze het gaat dopen. Er zal geen schip zijn geweest sinds de 18de verjaardag van Amalia die haar naam heeft gekregen dus viel er op dat punt niets te dopen voor haar.
Een simpele verklaring dus.

Rest nog de vraag waarom het schip Alexia heet.

Had misschien ook Amalia kunnen zijn ?×

Het schip de Vox Amalia bestaat al en werd in 2018 gedoopt door Maxima. Dit schip de Vox Alexia is het zusterschip van de Vox Ariane en de Vox Apolonia, waarom de Vox Ariane eerder gedoopt werd dan de Vox Alexia is voor mij ook een raadsel.

Dank voor de uitleg, dan was Amalia misschien destijds te jong om het te dopen, of ze wilde niet, kan natuurlijk ook.

Nu vind ik het leuker om morgen foto,s / filmpje ervan te zien .

Ja toen was ze 14. en de Nederlandse prinsessen doen pas officiële dingen vanaf hun 18de.

Aha zo simpel had ik nog niet eens bedacht dat het schip haar naam krijgt 😉 Dankje. Ik was idd gewoon benieuwd hoe zoiets tot stand komt.
Neemt niet weg dat het een bijzondere feestelijke gebeurtenis is, waar Alexia (wrsch) alleen naartoe gaat. Dat komt op mij over als een nieuwe volwassen stap. Dan vind ik het toch een beetje een gemiste kans dat haar oudste zus de kroonprinses niet als eerste al iets dergelijks heeft, een opening of zo.

Ik ben het helemaal met je eens, ik gun Alexia echt wel dat zij een schip mag dopen, maar haar oudste zus had wat mij betreft voor mogen gaan .

Pfffff… Wat een aannames in uw reactie! We weten gewoon niet waarom keuzes worden gemaakt en we hoeven er geen oordeel over te hebben.

Wat een onzin. Iedereen mag lekker speculeren, ideeën hebben, veronderstellingen uitspreken en zijn mening geven. En u mag dan vervolgens heerlijk blanco en compleet neutraal in uw leven staan.

Misschien even of topic maar die hoed van Maxima uit februari 2003: wat een leukerd! Wat staat ie mooi, hip en chique tegelijk. En dan nu Alexia, ik hoop dat ze een megahoed opzet, iets gedurfds. 😄

Wat een geweldige hoed, jammer dat we die niet wat vaker hebben gezien. Neem hem zo over hoor, als ze die niet meer wil dragen 😉😂

Ik vind de bruine hoed uit 2003 ook erg leuk! Een winterse hoed en outfit maar wat stond het Maxima goed!

Helemaal eens Anne-Roos.
Ik was ook verrast door deze prachtige bruine hoed, die van mij gerust op herhaling mag in de komende winter.

Ik verwacht zeker iets nieuws. Ze houdt van mode, en zal zeker willen shinen 🤓 Niet negatief bedoeld, gewoon, zoals ze me lijkt. Maar vergissen is me niet vreemd 😉

Ik hoop op iets van haarzelf en niet van haar moeder. Ze is een modebewuste dame. Ze weet ons vast te verassen😉

Ik hoop op een mooie nieuwe outfit, voor mij hoeft dat herdragen van kleding van je moeder niet, en zeker niet bij officele gelegenheden .
Laat ze haar eigen stijl maar gaan ontdekken, heerlijk toch ?

Ik hoop ook op een nieuwe outfit met een leuk hoedje. Uit Maxima’s kledingkast vind ik zoiets als de streepjescode set of de geel/roze set (zonder jas, het wordt warm zaterdag) heel mooi, kleurrijk en zomers.

Aanvulling: het zal me ook niet verbazen als ze een mooi broekpak aanheeft of een jumpsuit zonder mouwen, misschien staat dat leuker met een fascinator ipv een hoedje.