In de serie Vintage Royale kijken we naar herdraagbare kledingstukken van prinses Beatrix. Hoewel koningin Máxima een heel ander postuur heeft dan haar schoonmoeder, droeg ze de afgelopen jaren meerdere malen kleding uit de kast van prinses Beatrix. In de vorige log had ik gevraagd om suggesties, met als resultaat een paar leuke inzendingen. Opvallend was de voorkeur voor de onderstaande zwart/witte japon, die door meerdere dames werd ingestuurd als mooie optie. 

De prinses droeg de jurk naar een balletgala in de Stadsschouwburg in Amsterdam. 

Omdat koningin Máxima langer is dan haar schoonmoeder destijds, zal de jurk niet tot de grond komen. Gelukkig kan ze in het atelier op Villa Eikenhorst altijd wel terecht voor een creatieve oplossing en anders bieden Viktor en Rolf wel een leuk alternatief! 

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze suggestie vinden. Willen jullie Máxima ook wel eens met deze jurk (of een look-a-like) zien? Daarnaast wil ik nog even opmerken dat ik hoe langer hoe meer de kledingstijl van koningin Beatrix destijds ga waarderen. Zoals jullie weten heb ik een overzicht met alle jurken en daar zitten echt prachtige juweeltjes bij. Mooie stoffen, prachtige pasvorm en steeds weer vernieuwend. Leuk om te zien dat haar stijl qua avondkleding en dagkleding (Van chemisiers naar ensembles) zo veranderd is! 

Foto's met dank aan:

Viktor & Rolf 
GahetNa 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Julia23

Julia23

maandag 27 apr 2015 - 17:32

Mooie jurk, zwart/wit vind ik heel leuk.

afbeelding van Helene

Helene

maandag 20 apr 2015 - 19:54

Ja , Maxima moet deze jurk echt gaan dragen!

afbeelding van Mary

Mary

maandag 20 apr 2015 - 19:00

Toen ik nog in de luiers lag, keek ik volgens mij al het Vorstenblad. Toch kan ik me niet alle jurken van Beatrix meer herinneren. Dus misschien nog meer items over kleding Beatrix?
Deze zwart/witte jurk trouwens erg gaaf.

afbeelding van Iris

Iris

maandag 20 apr 2015 - 19:24

Ha ha, idem hier!

afbeelding van Merel

Merel

maandag 20 apr 2015 - 17:50

Mooie jurk, mooie vrouw, ik krijg er een heerlijke 80s vibe van (die overdosis witte oogschaduw ook, super gewoon, ik zie mijn moeder weer voor me als 40er).

afbeelding van Magda

Magda

maandag 20 apr 2015 - 17:41

Geweldige mooie jurk. Trouwens Beatrix heeft een prachtige garderobe met gala kleding. De pompeuze exemplaren vind ik minder, maar er zitten echt schitterende jurken tussen. Met name tot ongeveer 1985, denk ik. Toen werd het wat pompeuzer.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 20 apr 2015 - 17:22

Schitterende jurk, zoals de meeste trouwens van Beatrix ! Zou idd ook Maxima heel goed staan !
Ja, een heel overzicht van Beatrix' mooiste jurken en chicste capes zou bijzonder leuk zijn ! Op anp (onder de invulterm "beatrix gala") zijn er heel wat te vinden.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 apr 2015 - 17:15

Wat een mooie jurk. Zou super leuk zijn als Máxima deze herdraagt. Wat mij betreft is het niet erg als de jurk wat korter valt, bij dit model kan dat prima. En nu maar hopen dat Máxima dit leest....

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 20 apr 2015 - 16:28

Deze jurk mag Maxima van mij best eens dragen. Ik ben erg benieuwd met wat voor oplossing ze dan komt voor de lengte!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 20 apr 2015 - 15:27

Tja..we weten natuurlijk niet wat er gebeurt met de kleding van Beatrix. Misschien dat sommige exemplaren worden bewaard en misschien gaat de rest gewoon weg.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 20 apr 2015 - 15:34

Er is wel het een en ander over bekend. Leestip: kleding van de elite.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

maandag 20 apr 2015 - 13:52

Wat grappig dat er meerder waren die 'm instuurde.. Ik zelf vond het echt leuk, helemaal met cape.
Leuk ook dat Viktor&Rolf zo'n zelfde exemplaar hebben in de collectie. Ik zou het jammer vinden als ze die zou kopen ipv de jurk die Beatrix aan had...

afbeelding van Mary

Mary

maandag 20 apr 2015 - 18:59

.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 20 apr 2015 - 18:59

Is deze jurk niet gewoon gekopieerd door V&R?

afbeelding van car

car

maandag 20 apr 2015 - 13:36

Jaaa ik denk dat hij maxima met cape fantastisch zal staan eerlijk gezegtt! ;)alhoewel ik de alternatieven en met name de eerste en de derde ook erg mooi vind! ;)

afbeelding van Linda_s

Linda_s

maandag 20 apr 2015 - 13:34

Je verwijzing naar je archief klinkt alsof je 'n excuus zoekt om er meer over te posten! ;) Ik zal je er een geven : 't lijkt mij erg leuk om een overzicht te zien van haar mooiste (jouw mening) jurken. Deze vintage royale posts hebben natuurlijk een mooie link naar Maxima, maar ik vind t het helemaal niet erg als die er niet is. Aangezien ik pas begin 20 ben heb ik Beatrix alleen maar gekend 'op leeftijd', maar het lijkt me erg leuk om foto's te zien uit haar jongere jaren, en i.t.t. foto's van Maxima zullen die minder makkelijk te vinden zijn op internet.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 20 apr 2015 - 13:43

Haha, zo had ik er nog niet over nagedacht! Het 'excuus': fororechten. Tot de jaren '80 zijn er wel foto's te vinden, erna bijna niet meer helaas. Maar misschien loopt hier wel iemand rond met een grote portemonnee? ;)

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?