Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 02 mei 29 reacties

Victoria is de koningin van het koninklijke broekpak

De een is er dol op, de ander vindt ze saai of suf: over broekpakken lopen de meningen – verrassend – nogal uiteen. Victoria van Zweden is er in ieder geval dol op. In haar kast hangt een regenboog aan broekpakken.

In de maand april kwamen er meerdere varianten aan bod. Laten we beginnen met een oranje broekpak, dat in beeld kwam tijdens een ontmoeting met de voorzitter van de Centrumpartij. Een witte top eronder en Victoria was klaar om te gaan.

Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Een dag later koos de prinses voor een monochrome look van The Extreme Collection.

Foto: Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna

Tijdens een tweedaags bezoek aan SeaBOS droeg Victoria een lichtblauw exemplaar van Zara. Ook hier weer een witte blouse. Jammer, want met lichtblauw is er zoveel mogelijk qua tegenkleur.

Foto ©BSR

Op de tweede dag droeg ze een donkerblauw broekpak van Veronica Beard. Wist je dat ze nagenoeg hetzelfde jasje van H&M heeft?

Foto ©BSR

Op 15 april droeg ze exact hetzelfde broekpak, maar dan in een kobaltblauwe kleur (label: Veronica Beard).

Foto ©BSR

Meer broekpakken

Overigens droeg Victoria ook voor april 2024 al heel wat broekpakken. Wij zetten er een aantal voor je op een rij. Een grijsblauw broekpak met brede riem. Label: Rodebjer.

Foto ©PPE/Nieboer

Knalroze voor het officiële bezoek van Haakon en Mette-Marit aan Zweden.

Foto ©PPE/Nieboer

Felgroen in Amsterdam! Label: Zara.

Foto ©PPE/Nieboer

Een zandkleurig broekpak van Filippa K.

Foto ©PPE/Nieboer

Even een totaal ander broekpak. Een geruit exemplaar van By Malina.

Foto ©PPE/Nieboer

Een blauwe ruitentroef heeft ze ook in haar kast hangen.

HENRIC WAUGE /BSR

Nog een broekpak van Rodebjer.

Foto ©Sara Friberg, Kungahuset

Af en toe duikt er voor de afwisseling een sjaaltje op.

BSR

Zoals gezegd lopen de meningen over een koninklijk broekpak sterk uiteen. De een vindt ze chic en modern, de ander vindt ze niet onderscheidend (lees: koninklijk) genoeg voor een koningin of prinses. Wat vind jij? Ben je Team Broekpak of niet?

Team Broekpak?

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geen broekpakken voor mij. Veel te mannelijk, en zakelijk. Vooral als het colbert niet getailleerd is.
Er is voor vrouwen zoveel keuze.
Al deze pakken op rij doet me denken aan Mark Zuckerberg.
Altijd in een t’shirt en zelfde jeans , die wil geen keuzestress 🤓
De shirts zijn dan wel van Brunello Cucinelli , 350 dollar per stuk 😉

Ik vind de pasvorm van de pakken bij Victoria over het algemeen wel erg goed. Verder ben ik persoonlijk wel klaar met de broekpak-hype. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een broek met een afwijkend colbert (mits goed gecombineerd natuurlijk) maar liever nog zie ik een mooie jurk, mantelpakje, wijde broek met mooie blouse etc. Voor wat betreft het kapsel van Victoria, zij lijdt aan gezichtsblindheid waardoor je geen gezichten (ook je eigen) meer kunt herkennen. Door dit kapsel kan zij haar eigen gezicht in de spiegel beter herkennen. hier heeft Josine volgens mij ook al eens aandacht aan besteed.

Ik vind het allemaal veel van hetzelfde.

Ik vind af en toe een broekpak prima. Maar altijd…….nee dat hoeft niet van mij. Ik vind ze ook niet allemaal mooi, de broekpakken van Victoria. Of het de manier van stylen is. Ik vind het bij Victoria altijd een beetje mannelijk overkomen. De pasvorm lijkt ook niet vaak te kloppen. Of het komt door haar kapsel, altijd strak naar achteren. Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven.Het rood geruite broekpak vind ik wel heel gaaf.

De geruite pakken zijn geweldig, het is eens wat anders. Blauw en grijsblauw staat haar ook goed.

Ik ben ook dol op broekpakken en vindt broekpakken multifunctioneel. Ik vind prinses Victoria een hele mooie vrouw en volg haar mode al jaren. Een paar jaar geleden was Victoria helemaal in de ban van bloemenjurken. En nu heeft zij overduidelijk de switch gemaakt naar de broekpak. Wel denk ik dat Victoria niets om mode geeft. Haar zus Madeleine houdt meer van mode denk ik:)
Ik denk dat de broekenpakken trend nog wel een paar jaar aanhoudt onder de royals. Inderdaad, de royals kunnen de broekpakken best wel wat koninklijker stylen:)

Absoluut een nee voor team broekpak! Ik heb het nooit mooi gevonden en zie het laatste jaren veel te vaak dat ik mij echt afvraag of er nu echt niets anders in de kledingkast hangt. Ja, het is zakelijk, maar als je dan toch kiest voor een broekpak doe het dan met een twist.

Super leuk die broekpakken en ze staan haar fantastisch. Voor iedere Royal ( en ook voor ons) een must have!

Nee, ik ben niet van Team Broekpak.
Voor mij valt dit in de categorie functioneel of zakelijk.

Het ene broekpak zit beslist veel beter dan het andere, en hoewel verzorgd en goed gekleed wordt het inderdaad wat saai. Ik ben evengoed erg van team broekpak uitsluitend omdat zij zich er blijkbaar goed bij voelt. Beter een verzorgd ietwat eentoniger beeld waar je je goed in voelt. Máxima lijkt dol op mode. Leuk om te zien maar moet ook bij je passen.

Ik vind broekpakken erg leuk, maar soms zie je ze teveel. Het is door dit overzicht voor mij wel duidelijk dat krachtigere, stevigere kleuren over het algemeen veel beter bij Victoria staan dan tinten als zandkleur en bleekblauw. En dat bleke ruitjespak vind ik echt verschrikkelijk, in tegenstelling tot de rozerode. Die laatste vind ik heel leuk!

Nee, ik ben geen team broekpak. Er zitten mooie pakken tussen, daar niet van, maar ik vind het weinig inspirerend er zo vaak bij te lopen als de massa.

Mee eens. Zo weinig variatie en gewoon meedoen en middenmoot worden. Ik mis de fleurigheid en creatieve mogelijkheden. En ze doen elkaar allemaal na.eenheidsworst. Denk ik: is er nou niemand van die dames die gewoon een eigen stijl navolgt?

Ik houd van haar broekpakken. De colbertjes mogen wel wat meer speelse variaties hebben. Ik begrijp dat ze hier vaak voor kiest, en in mooie kleuren. Staat haar goed. En anders een jurk. Staat vaak degelijker in t huidige modebeeld.

👍🏼 Zeker zit ook ik in #teambroekpak maar de echte koningin der broekpakken is m.i. heul erg dichtbij huis te vinden 😉

Uit bovenstaande overtuigen alleen By Malina 🩷❤️ en The Extreme Collection 🤍 mij, de rest mag linea recta in de hobbezak van Vic 😊

👉🏼 Ps: Over de waarschijnlijke reden van de haardracht van Victoria is regelmatig geschreven ….

Je doelt op Ariane?

Na Ariane’s #teambroekpak debuut inclusief gilet 🤩 smaakt dit idd naar veel meer, maar ik doelde eigenlijk op haar moeder, onze koningin 👸🏼

Ik ben zeker team broekpak, als het maar het juiste broekpak is. De meeste van bovenstaande vind ik niet echt een meerwaarde voor Victoria, en dan nog gecombineerd met dat eeuwig hetzelfde kapsel. Het pak van By Malina vind ik het leukst, ook omdat ze daar eindelijk ‘ns een keer een ander kapsel heeft.

Ik vind de broekpakken mooi, maar na 200 koninklijke broekpakken in allerlei kleuren en materialen ben ik er helemaal klaar mee. Zo saai. Als er nou nog een leuke broche, opvallende tegenkleur of goede schoen bij gedragen wordt, is het nog anders. Maar een saai broekpak met een saaie broekpak kan iedereen aan naar kantoor. Een koninklijk optreden vraagt om meer.

Mee eens hoor.

Ik ben het helemaal met je eens; het wordt saai. Een broekpak kan best, maar niet continu en dan wel goed gecombineerd. Om de een of andere reden heeft ze besloten om het haar strak naar achteren te dragen. Dat draagt ook niet bij aan variatie.

Victoria is gezichtsblind. Om zichzelf te kunnen herkennen, draagt ze haar haren altijd vast.

Dat snap ik niet. Hoe werkt dat dan? Ze hoeft zichzelf toch niet te herkennen als ze ergens op werkbezoek gaat?

Hoi Royal Ellen,
Misschien (maar dat is ook gokken voor mij), heeft ze aan haar haar houvast.
Ze weet dat ze er altijd zo uitziet, dus hoeft zich niet af te vragen wie dat toch is, als ze in een spiegel, spiegelend raam enz. kijkt.
Ik kan mij voorstellen dat het heel vermoeiend is en ook erg verwarrend als je vaak van kapsel zou veranderen.

Ja, ik vind broekpakken best mooi maar dit overzicht laat wel zien dat t én goed moet passen én het uitmaakt wat je eronder doet én de kleur iets voor je moet doen én de juiste schoenen ook uitmaakt. Kortom, het luistert nogal nauw.

Ja hoor; ik ben team broekpak, maar het overzicht hier laat duidelijk zien dat niet ieder broekpak geslaagd is.
Toppertjes zijn: het gebroken witte exemplaar van de Extreem Collection. Zit haar perfect.
Knalroze exemplaar: heerlijke kleur.
Mooi is te zien wat kleur doet: absolute favoriet het geruite exemplaar van by Malina, maar dan wel in het rose/rood. De beige/blauwe variant is te bleek.
Het beige van Fillipa K. is een misser, kleur te bleek en het pak is te “slobberig”.
Ook een misser is het pak van Rodebjer, het model is top, maar de kleur doet niets voor haar.
Het eerste oranje pak: de kleur is prima, maar mouwen te lang en het jasje zit niet mooi.
Ik vind dat Victoria goed staat met broekpakken, van mij mag ze deze nog vaak dragen.

Eens dat het nogal uitmaakt hoe het pak zit. Ik vind het groene pak ook niet zo, maar in het algemeen kan je niet vaak genoeg een pak dragen de geruite versies en die lichtblauwe met een riem zijn erg leuk. Ik vind broekpakken fantastisch maar het zou idd leuk zijn als er wat gevarieerd word met sieraden, broches enz.
Qua kapsel ik heb wel eens begrepen dat dat zo strak naar achteren is omdat ze geen gezichten kan herkennen maar ik weet niet of dat klopt.

Last edited 24 dagen geleden by Luna

Hoi Luna,
Ik denk dat Victoria gek is op “less is more” in haar dagelijkse stijl, jammer wat een mooi sieraad, sjaal e.d. kan een rustige outfit net wat meer geven. Helemaal met je eens dus dat een beetje “aankleding” best zou mogen.
Ze heeft inderdaad moeite met gezichten te herkennen, incl. haar eigen gezicht. Dat lijkt me echt vreselijk, zeker in haar functie waarin je constant nieuwe mensen ontmoet.