Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 okt 38 reacties

Vanuit Zweden door naar de VS: dit draagt Máxima

Na drie vermoeiende dag in Zweden is Máxima vrijdag niet lekker op de bank geploft met een zak chips. Nee, onze koningin stapte in het vliegtuig naar de VS.

Gisteren begon de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank Groep in Washington D.C. plaats. Daarbij werd geen rekening gehouden met Máxima’s agenda. 22.00 uur onze tijd stond ze gisteren dus te speechen over het belang van toegang tot financiële diensten. Ook was ze, samen met de acting Comptroller of the Currency, Michael J. Hsu, gastvrouw van een werkdiner bij het ministerie van Financiën. Onder leiding van een moderator spraken ze over het belang van financiële gezondheid, het meetbaar maken hiervan en de impact van financiële gezondheid op andere beleidsterreinen dan financiën. Aanwezigen waren vertegenwoordigers van financiële instellingen, maatschappelijke organisaties en regelgevende instanties in de Verenigde Staten. Koningin Máxima en Michael J. Hsu spraken elkaar over dit onderwerp in maart van dit jaar in Washington.

Foto: UNSGA/OCC

Mode
Outfit: deux-piece van crepe
Label: Natan
Debuut: Uitreiking Appeltjes van Oranje, juli 2020

Máxima bij de Appeltjes van Oranje 2020:

Opening Kinderbiënnale in Groningen, 2021.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dit pak is niets voor Maxima, of inderdaad voor op de bank. Ik vind de ketting wel mooi. De schoenen vind ik niet mooi, maar Maxima blijkbaar wel want volgens mij draagt ze deze ook bij de outfit van de tweede gelegenheid.

Ze oogt fris en monter.
Lijkt me een comfortabele outfit na alle opsmuk in Zweden.
Ik heb zelf moeite met het haar van Maxima. Zo dun aan de onderkant, oogt niet mooi.
Knot/opgestoken haar vind ik leuker.

Mooi pak en geschikt voor deze ontmoeting. Ik ben het eens met anderen; ketting had ik liever niet hierbij gezien. Misschien was een modern, lange ketting mooier geweest. En die schoenen vind ik hier leuk bij staan.

2e look vind ik zowel zakelijk als vrouwelijk. Staat haar heel goed. Paar weken geleden in Brussel had dit broekpak mijns inziens een ‘ik-voeg-niets-toe-uitstraling’. Nu top.

Vandaag heb ik zin in comfortabele kleding, moet Maxima gedacht hebben. Gelijk heeft ze, na 3 dagen staatsbezoek. Dit keer geen zakelijke outfit maar een heerlijk comfortabel zittend roze pak. Crepe draagt fijn, kreukt niet en is n beetje rekbaar. Ik zou alleen voor andere oorbellen en ketting hebben gekozen.

“Relaxed fit” en het roze staat haar mooi. Het blauwe pak met witte roezel blouse en de amethist oorhangers op dag twee (incl. kekke bril) staat veel pittiger, De hele setting van deze bijeenkomst (vreselijk laag plafond) ziet er heel eenvoudig uit inclusief de toehoorders.

Als t goed is alweer onderweg naar huis, de IMF/Worldbank meetings waren vrijdag en gisteren, hier een plaatje van de 2e dag(gisteren) zo te zien met het broekpak dat ze twee weken geleden in Brussel droeg, nu met witte sweater https://www.instagram.com/p/CjwAc_lMV7s/

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Fantastische 2e outfit!
Heerlijk zo n zakelijke uitstraling!
Hoop dat ze dit pak nog veel gaat dragen. En haar andere broekpakken!

als ik t goed zie is t dezelde outfit als die ze droeg/introduceerde in Brussel https://www.instagram.com/p/CjDcsGXtvub/t, ook bij deze UNSGSA Videoboodschap op 5 Okt voor de G20 in Yogyakarta, https://youtu.be/_V-XhXXzZ-Q en nu dus gisteren, met witte sweater vind ik dan de mooiste combinatie! Ja 50+ heeft ze af en toe een leesbrilletje nodig!

Mooi blauw pak, leuke top erbij, dezelfde pumps met strikje als gisteren. Top look! Zakelijk en vrouwelijk.

Wat een te gekke zakelijke outfit. Deze bril staat haar ook zo fantastisch. Topvrouw!

Leuke combi, zachte uitstraling door de kleur, maar in mijn beleving wat minder geschikt voor deze gelegenheid.
Dan zou ik gekozen hebben voor een wat zakelijker pak met top of blouse onder het jasje en een kleur die wat meer bij de herfst past.

De roze tinten staan haar toch zo goed. Leuk pak, ik zou alleen een mooi gouden nek kettinkje erbij dragen met een mooi briljantje. Deze prachtige ketting is m.i too much, maar daaraan herkennen we juist Máxima natuurlijk, alles in overtreffende trap. En uiteraard zou ik zo zeggen ziet ze er uitgerust uit!, het regeringsvliegtuig beschikt dacht ik ook over een slaapkamertje heerlijk doezelen op grote hoogten. Wat kan je meer doen op een vliegreis? Het is juíst een rustpunt om een paar uur te vliegen.

Ik denk eerlijk gezegd dat er weinig ‘rustpunten’ voor haar zijn momenteel m.b.t. tot de bedreigingen rondom Kroonprinses Amalia……

Voor alle duidelijkheid : ik ben voor het recht van vrouwen om te werken en zich te ontplooien maar in de gegeven omstandigheden en met de dreiging voor amalia -waar ik nog steeds kippenvel van krijg – vraag ik mij af wat de meerwaarde nog is van deze vn taken. Maxima is met deze activiteiten gestart toen beatrix nog koningin was en toen was het mi een goede tijdsinvulling. Om te overleven moet maxima het ook niet doen .. mi is haar aanwezigheid zinvoller in haar gezin en ik denk ook in nederland …

In een heleboel landen is haar VN werk van onschatbare waarde, en die taak heeft ze mijns inziens ook echt nodig, kan ze los van t protokol doen waar ze goed in is, hier is bewust voor gekozen zodat haar niet hetzefde zou overkomen als eerdere ingetrouwde leden van t Koningshuis, natuurlijk vinden we de situatie met Amalia allemaal vreselijk en komen de reizen nu misschien op een wat ongelegen moment, maar WA is deze dagen thuis,in Den Haag(ontvangt vandaag Premier NRW en overmorgen geloofsbrieven van Ambassadeurs) 1 van de ouders is er dus voor Amalia, als WA weg moet zal Maxima er waarschijnlijk zijn! Hopelijk mag Amalia over 2 weken mee naar Griekenland, dat zou mooie afleiding zijn en moet ze toch ook leren!

Oh, ik kan mij voorstellen dat het allemaal “uitgelegd” kan worden en mijn respect voor ieder zijn mening.
Als ik dit schrijf dan vertrek ik vanuit mijn eigen ervaring en deze heeft mij -in het begin van mijn loopbaan – geleerd dat persoonlijke ambitie totaal ondergeschikt is aan bepaalde situaties
en het heeft mij ook het besef opgeleverd dat -als het om mensen gaat -er niet altijd 2 de kansen zijn.

Voor haar eigen(VN)werk/alleen gebruikt ze nooit het regeringsvliegtuig, “uitzondering” was de economische reis naar Californie & Texas begin Sept. maar die was eigenlijk gezamelijk gepland & was t toestel waarschijnlijk al voor gereserveerd, zelf vliegt ze business lijndiensten, kan ze onderweg ook nog werken https://images.nouveau.nl/_5vVLUCeqmQwmGapiempXkgoaWI=/890×0/smart/filters:no_upscale()/nouveau.nl/s3fs-public/wysiwyg_images/nouveau-maxima-vliegtuig-kh.jpg?itok=Kb5YYPd1

Dus?

boven geschreven “Wat kan je meer doen op een vliegreis? Het is juíst een rustpunt om een paar uur te vliegen”, daar komt weinig van, vaak aan t werk ook onderweg, daar is business class ook voor, overdag in alle rust kunnen werken, of ’s nachts rusten.

Ze is iig niet met het regeringsvliegtuig gevlogen. Volgens mij een lijnvlucht maar vast wel eersteklas. In de luxe stoelen kun je ook lekker slapen

Ik vind dit zo’n heerlijk -altijd goed- pak en ik vind de set van ketting en oorbellen er erg leuk bij staan.

Petje af trouwens voor haar, van een meerdaags staatsbezoek aan Zweden en door naar de VS voor een vergadering & speech en er dan zo uitzien, geen spoortje van vermoeidheid….😍

Pak is leuk, ketting is prachtig maar de combinatie begrijp ik niet helemaal!

Heel leuke outfit . De eerste keer het mooist gedragen vind ik. Met de hoed vind ik het een absolute mis-match

Ik denk dat t lekkere dikke stof is. Ik zou er een donkerblauw of zwart colbert over heen doen, maar dat zit misschien onhandig met de mouwen van de top?
Gelukkig zit ze stevig in t onderwerp dus weinig voorbereiding.
En nu weer terug naar NL en familie, schoenen uit en huispak aan.
Hoop dat Amalia thuis eea met leeftijdsgenoten organiseert!

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Ik vind de ketting en de pumps wel mooi. Maar om de outfit meer voor deze tijd van het jaar te maken zou ik de top helemaal strakker in de broek doen en dan een brede bruine riem erom, de pumps van de vorige keer erbij en een ketting met bruine stenen, die heeft ze ook.

Al wat meer plaatjes https://www.newmyroyals.com/2022/10/queen-maxima-arrived-in-washington-for.html
waarschijnlijk vanavond alweer terug, morgen weer thuis!

Wat is dit toch een leuk pak maar wat vind ik de ketting hier niet bij passen… Met de oorbellen is het al statement genoeg. Maar een leuk paars, cognac of okergeel vest erbij zou ik het nog leuker meer voor deze tijd van het jaar vinden.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ontzettend leuk pak, en vind dat het in deze functie meer past als in haar “Koninklijke” functie. Respect dat ze alweer door is naar een VN meeting. En er dan zo fris uitziet.

Ha, het ‘huispak’ is weer tevoorschijn gehaald!! Ongetwijfeld heel comfortabel en de kleur is geweldig maar toch vind ik het niet kunnen bij zo’n gelegenheid, hoewel, als ik zie hoe die andere dame gekleed gaat……

Geloof dat ze deze outfit ook droeg bij een online CNN interview https://youtu.be/Nj6d7Ztueho in 2021

Dit is toch een pak voor op de bank ?
Gewoon lekker onderuit in makkelijk zittende kleding.
En dan nog een 3 rijen parelsnoer erbij?
Ik vind het er niet bij passen.

Ik weet niet wat jij draagt als je savonds op de bank ploft, maar ik lig er niet zo sjiek bij 😉

In ieder geval wel met goedkopere kleding dan deze set .Ha ha😜

😄

Het pak in in real live stuk mooier dan het lijkt op de foto. Stof is dikker dan het lijkt en het heeft een breed armsgat dus een jasje kan niet tenzij die ook zo breed gesneden is.

Last edited 1 jaar geleden by MargotStylingsecret